Multi-stemmed hyacinter

Det er et par år siden, at jeg første gang prøvede de flerstænglede hyacinter, som I ser her.

 

claus20141115_112231

 

Der er mange sideløg, og snart springer blomsterne ud. De er langt mindre og med meget færre blomster end de gængse. Og det har jeg bestemt ikke noget imod.

 

claus20141115_112251

 

Jeg skal nok vende tilbage med billeder, når blomsterne springer ud.

13 kommentarer:

 1. Spændende:-) Elsker hyacinter, men er bare så træt af at de bliver alt for høje og vælter, så det er godt nyt at de får færre blomster, for så undgår man måske væltningen;-).....

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan forsinke deres renden-i-vejret ved at stille dem køligt om natten. Har i mange år slæbt et fad med i seng, da der ofte er meget køligere i soveværelset.

   Slet
 2. Jeg synes hyasinter er så pene, spesielt disse spinklere/flerstemmede. Men, dessverre så kan ikke min stakkars nese utstå blomster med sterk duft, så de må nok nytes utendørs på våren i stedet. Jeg har dog ikke forsøkt å snuse på slike flerstemmede som du viser, men jeg vil tro de har like mye duft som de vanlige?

  SvarSlet
 3. Det ser meget sprirende og næsten forårsagtigt ud:-)

  SvarSlet
 4. Hvor er de fine, de skal nok blive smukke når de springer ud :-)
  Jeg har altid købt dem med en stor blomst, taget jorden fra løgget og sat i vaser hertil, det er så fint og velduftende.
  Men til mit nye hjem vil jeg da prøve de flerblomstrede.

  En skøn efterårsdag ønskes fra Maria

  SvarSlet
 5. Jeg er nu osse glad for de lidt mindre "pumpede" varianter. Sådan stod de i min mormors have og mindede lidt om de engelske Bluebells statur. Duften er alle de bedste minder fanget i ét - de rummer både juleminder og forårets peak. De koster en slik og jeg ender altid med sækfuld løg der skal plantes - for spare på hyacinther, det nægter jeg!
  Jeg sendte dig en kærlig tænke forleden, da jeg så at "City of Harlem" og "Gipsy Queen" endelig osse er kommet ud i singlepotter. Det har irriteret mig at skulle købe dem som løg i poser, fordi "gul og orange sælger ikke alligevel"! Det må klart være din fortjeneste, kære ven. Foreslog planteskolen at sugarcoate navnet til "Creme" eller "Måneskinsfarvet" - man har vel lært af den bedste :-)

  Til min meget store overraskelse faldt jeg over Kolibri Amaryllis igår - udenfor en Fakta butik. Hvide og røde og til den nette sum af 25 kr.

  SvarSlet
 6. Jeg kender også kun de store væltepetere - men kan ikke lade være med at købe dem hvert år i perioden op til jul. De dufter godt nok meget kraftigt, men så nøjes jeg med et par 3-5-8 stykker af gangen. Disse ser meget spændende ud. Glæder mig til at se dem i blomst.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. danke für die tollen bilder und inspirationen!!! einen schönen dienstag wünscht angie aus deutschland

  SvarSlet
 8. Glædelig nyhed. Jeg er også lidt irriteret på de væltende løg :-/ Så hvis det her er løsningen, så er jeg bestemt venligt stemt :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Hej Claus. Det ser spændende ud, jeg glæder mig til at se dem i blomst! Jeg er næsten færdig med at læse din julebog og har lige et enkelt spørgsmål, som jeg håber, du vil besvare. Flere steder i bogen viser du billeder med levende lys udenfor og du har levende lys i nogle mindre zinkbeholdere - hvor har du købt dem? jeg synes ikke rigtig jeg kan finde en adresse i din bog. Sådanne nogle ville jeg rigtig gerne eje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte - de støbte lys er fra www.detgamlelysestoberi.dk

   Lysene i zinkspandene er fra Affari i Sverige.

   Kh Claus

   Slet
 10. Jeg har også lige købt sådanne løg. Spændt på at se hvordan de bli. Skal se om man finder det i din julebog. Er sååååå glad for den :-)! Hilsen fra Charlotte

  SvarSlet