Ved I ...

... at tobaksblomster, Nicotiana, faktisk er stauder, hvis de overvintres under frostfrie forhold?

 

Udklip

 

Her er den skønne Nicotiana ’Perfume Deep Purple’, som vi overvinter fra år til år i det vinteropvarmede drivhus. Det betyder, at de er klar til at blomstre tidligt på foråret, og til den tid, er det også nemt at tage stiklinger.

9 kommentarer:

 1. Der er absolut mange fordele ved et vinter opvarmede drivhus.... I wish..... Suk
  K.Gro :-D

  SvarSlet
 2. Jeg må også "bare" nøjes med at nyde billedet her - har ikke opvarmet drivhus. Det er en skøn farve, og ville egentlig passe fint ind i mit seneste bed.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 3. Jeg tror at jeg vil prøve at potte en af mine der står i bedet (og har selvsået sig fra sidste år) og sætte den ned i kælderen. Der er kun lidt lys, så måske overlever den ikke, men jeg kan da prøve.

  SvarSlet
 4. Flot blomst Claus.
  Godt tip.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Næh...faktisk ikke. Desværre kan jeg ikke tilbyde frostfrit forhold, men mine tobaksplanter blomstrer stadig (limfarvede), så de er bestemt værd at så hvert år.
  Til næste år vil jeg gerne have flere forskellige farver og den du viser ville skam passe rigtig godt i bedene.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Hej Claus. Nej det vidste jeg ikke. Det er en god information. Jeg har høstet frø af mine, som jeg skal så i det tidlige forår.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Jeg er i den slags humør i aften, hvor jeg tror, at jeg skriger HØJT, hvis jeg en gang til inden vinteren læser om, at skønne vækster saaaagtens kan overvintre FROSTFRIT. Suk. Tror snart at jeg begynder at spille lotto.

  SvarSlet
 8. Ja, det vidste jeg da godt!

  Tsk tsk! -sagde hun selv sikkert,

  MEN det er altså kun fordi, du selv nyligt har skrevet om det i bogen: "I potter og krukker". Og det var så dejligt at lære, ikke at jeg har vinteropvarmet drivhus, men jeg har til gengæld en vinternedkølet baggang samt et loft, hvor jeg sidste år overvintrede kæmpe verbena, og den dag jeg får 'tiltusket' mig tobaksblomst, så er det klart, de skal være samme sted. Det er føles lidt lettere og mere sikkert, mindre tidskrævende og bekymrings-friere.

  Det, med at de dufter så fint, må næsten få den til at rykke op på den prioriterede ønskeliste jeg holder.
  Jeg ved godt Dahlia ikke dufter, men jeg har flere gange taget mig selv i, lige at snuse efter, for det kan næsten ikke passe at mage til skønhed ikke også dufter...
  Hilsen fra Lene

  SvarSlet