Årets julebrev

Nedenstående julebrev blev i går sendt til venner og samarbejdspartnere. Her redegør jeg lidt for året, der er gået, og for fremtiden.

 

I er velkomne til at læse med.

 

Det er jul hele tiden ...

Sådan er vi sikkert mange, der føler det. Tiden går hurtigere og hurtigere. Lidt skræmmende er det, men også dejligt, at tiden ikke føles lang. Heldigvis har jeg altid noget at give mig til. Det er skønt at være sin egen arbejdsgiver, og heldigvis har jeg det sådan, at ideer og projekter hele tiden står i kø.

 

20140129_100116_lo

 

Det handler om at se mulighederne og gribe dem, og det er jeg sjældent sen til. I oktober udgav jeg bogen Claus Dalbys Jul, og at den skulle komme til at ligge på boghandlernes bestsellerlister gennem flere uger, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Tusinder af bøger er langet over disken på et par måneder, og det er blevet en døråbner for mig. For eksempel er bogen blevet solgt i en del livsstilsbutikker, og det er en spændende afsætningskanal for mig.

 

20140128_181051_lo

 

Julebogen er en naturlig forlængelse af mit haveliv, fordi den indeholder mange buketter og dekorationer af naturmaterialer. Men bogen er også mere end det. Jeg pynter julebord, skaber tableauer med julebelysning, dekorerer ude etc. etc.

 

20140128_175555_lo

 

Med andre ord er nye græsgange betrådt, og dem vil jeg dyrke endnu mere i fremtiden. Claus Dalbys Jul kunne godt gå hen at blive en fællesbetegnelse for forskellige produktgrupper fra 2015. Det arbejder jeg lige nu på.

 

20131225_165529_lo

 

I det hele taget har jeg en række meget fine samarbejdspartnere, og mit virke hos Bilka sætter jeg stor pris på. I 2015 oprustes samarbejdet yderligere, og mange nye produkter er på vej. Det er dejligt at være med til at tilbyde kvalitet til en fornuftig pris. Senest har jeg rådgivet omkring udvalget af afskæringsblomster og har været rundt i en række butikker for at binde buketter og hilse på kunderne.

 

20131222_151210_lo

 

Jeg kan også løfte en flig for et andet spændende projekt. I samarbejde med Holmegaard lancerer jeg i begyndelsen af det nye år en produktserie af vaser og skåle i klart mundblæst glas. Old English hedder serien, men vi hemmeligholder stadig produkternes udseende. Midt i januar bliver de præsenteret ved et pressemøde i Oslo, og sidst i januar afsløres de ved en event i Brøndsalen på Frederiksberg. I den sammenhæng skal jeg binde forårsbuketter for pressen og fortælle om mine tanker bag de nye vaser og skåle. Det er mit håb, at vi i de kommende år vil kunne føje nye produkter til. Det er ikke ideerne, der mangler.

 

20131222_095423_lo

 

I forbindelse med, at produkterne lanceres, udgiver jeg en mindre bog med titlen Blomster i vaser og skåle. Her giver jeg ideer til, hvordan især vaserne kan pyntes med årstidens blomster. Lidt senere udkommer så Claus Dalbys Forår. Til april kommer en stor bog om romantiske haver, som jeg gennem et par sæsoner har fotograferet til rundt omkring i Europa, og for at smede, mens jernet er varmt, kommer der til efteråret en bog med titlen Hvid Jul. Desuden er der planer om små gavebøger med have- og blomstercitater til en overkommelig pris.

 

20131216_103009_lo

 

På forlaget går tingene sin vante gang. Vi udgiver stadig mange børnebøger og håndarbejdsbøger om især hækling og strikning. De senere år har vi udgivet en række mindre bøger, som vi har døbt hundredkronersbøger. Og det skyldes, at de alle koster den nette sum af kr. 100,-

 

20131215_165648_lo

 

For eftertiden har vi valgt alene at udgive hobbybøger i denne størrelse, da dyrere bøger er svære at sælge og naturligvis mere omkostningsrige at udgive. I det hele taget er vi i gang med at ’trimme virksomheden’ som det hedder i management-sprog.

 

Af større bøger kommer vi for eftertiden kun til at udgive mine egne. Men som prikken over i´et udgav vi for et par uger siden et mammutværk om arkitekten Hack Kampmann, skrevet af Johan Bender. Bogen blev præsenteret ved to receptioner, dels på ARoS Kunstmuseum her i Aarhus og derefter på Glyptoteket i København.

 

20131114_235052_lo

 

Det er en udgivelse, jeg har været meget involveret i. Dels som fotograf, dels som layouter og redaktør. Fire år har bogen været på vej, og det er dejligt, at den nu foreligger. I kan se mere om udgivelsen her.

 

Ellers er der kun at sige, at vi har det rigtig godt og lever et meget privilegeret liv – ikke mindst takket være den store hjælp og støtte vi har fra vores trofaste medarbejdere, både ude og inde. Så vi ser frem til et nyt og spændende år.

 

Med ønsket om en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår sender jeg de kærligste hilsner

 

Claus

19 kommentarer:

 1. Vil da lige benytte lejligheden til at ønske dig og dine en rigtig god jul og et godt nytår!
  Samtidig vil jeg også sige tak for alle dine indlæg på bloggen i året, der er gået. Det er så dejligt med alle de fine billeder og al inspirationen. Jeg var så heldig at få lov at se din have i sommers, det var en stor oplevelse, for hvor er den bare skøn!
  Jeg ser frem til alle dine projekter næste år, det bliver vel nok spændende - både for dig og os, der trofast følger dig her.
  De bedste jule-hilsner fra
  Camilla

  SvarSlet
 2. Jul og skønhed og stemning i top! Der afsløres meget, man kan glæde sig til..
  Det er så meget jul, at sætternissen vist har lidt skæmt til dig.. HAR du husket at sætte en skål grød ud til ham?
  Døvenner og samarbejdsråbner er ikke ord, jeg kender... og jeg kender ellers mange :-)
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære SuK - tak for din årvågenhed. Teksten er nu rettet. Kh Claus

   Slet
 3. Tak for en dejlig og informativ julehilsen, krydret med smukke fotos. Det er en stor fornøjelse at følge dig og dine gøremål på blokken, jeg beundrer din entusiasme, professionalisme og dit gåpåmod.
  Med ønsket om en glædelig jul sendes du de bedste hilsener fra
  Hanne

  SvarSlet
 4. Kære Claus, sikke en masse du har opnået i dette år og sikke en masse dejlige oplevelser der venter dig i det nye år :-) Jeg er meget spændt på dine vaser og skåle!
  K.Gro

  SvarSlet
 5. You are a magical person with your arrangements, flowers, lights and decorations. I've been watching your Christmas show on TV through a Finnish/Swedish FST channel and enjoyed every bit of it. Thank you for all that beauty you share with us, I hope we'll get more and more of it!! Sending you my best Christmas wishes from Finland ♥

  SvarSlet
 6. Juletid er brevtid og det var dejligt at læse med. Ja, du har nået en masse i år og vi har været med på sidelinjen og også jeg glæder mig til et nyt år og flere bøger og nye tiltag - vaser og skåle - spændende.

  Rigtig god jul til dig og dine.

  Ulla

  SvarSlet
 7. Sikke spændende projekter på vej.
  Tak for inspirerende billeder og tekst, samt besøg i din smukke have her i 2014. Det var en meget spændende oplevelse ☺
  Rigtig glædelig jul, samt et lykkebringende nytår til dig.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Glædelig jul til dig og dine kære samt godt nytår 2015. Tak for alle dine inspirerende indlæg på bloggen, som jeg ser hver dag. Min daglige vitaminpille! som jeg før har kaldt det.

  Jeg har genset dine jule tv udsendelser fra sidste år, idet jeg optog dem og gemte dem på min harddisk. De var lige så dejlige som sidste år. Til sidst tak fordi jeg var så heldig at få lov til at se din have i august. Mange har været misundelige!
  Kærlig hilsen Bodil Riis.

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Spændende læsning! Glæder mig rigtig meget til at se vaserne.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Et TAK i lige måde skal straks sendes tilbage!
  Bloggen her er et dagligt og dejligt kig i en verden, jeg blandt "almindelige" mennesker ikke får udlevet. Her er alle interesserede i et nyt og spændende narcisløg eller en speciel sort af sommerblomster og stauder. Da du har fingeren på pulsen og kommer ret meget omkring, elsker jeg at du indvier mig i alt muligt og umuligt om haveverdenen.
  Her er smukke oplevelser og dagens lille input om alt det, der vækkede min haveinteresse, som kun bliver større.
  Mine yndlingsbøger er de store tykke, tunge og fede om hvide haver, drivhuse og haveliv. Dem som har et tema, hvor du tager mig med rundt i både din egen have, men også andres haver udenlandske som danske.
  Selv min før så kedelige forhave har i år fået en opgradering - i sidste ende, er du nok også skyld i den plan, i hvertfald må du nok lægge ryg til symmetrien;0)
  Så tusind tak for inspiration, havebacillen, bloggen, bøgerne og et skønt besøg i din have i juni!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Det glæder mig at du har så stor succes også med alt det nye som du bevæger dig ind i. Som sædvanlig sprudler du af energi og nye ideer og det er spændende at følge dig rundt i hele verden. Tusind tak fordi du også deler det med os her på bloggen. Dine billeder som er så smukke og inspirerende. Jeg glæder mig til at se Holmegårdsagerne.
  Jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul.
  KH Lisbeth

  SvarSlet
 12. Hej Claus. Hold da op, jeg bliver helt forpustet, hvor er det mange spændende projekter du skal igang med. Det bliver ikke kedeligt for os at følge dig her på bloggen! Og heller ikke at læse dine bøger!

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Det lyder rigtig spændende med alle dine projekter i det kommende år, også hvad du har formået i det år, der snart rinder ud. Tusind tak for det alt det vi har delt med dig i årets løb. Det har været utroligt inspirerende, lærerigt , ja, jeg kunne blive ved med at finde ord for det du har stået for, som en hver haveelsker kan lide.
  Det nye tiltag med bøger i "hundredekronersbøger" tiltaler mig. Jeg har så mange af dine bøger, men kan ind i mellem blive lidt dyrt, at følge trop, så de små bøger lyder interessant - også til værtindegaver i stedet for chokolade eller hvad vi kan finde på udover en buket blomster, som jo altid er så dejlig at få.
  Til slut vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår og glæder mig allerede til et nyt og spændende år sammen med dig.
  Mange julehilsner fra
  Anne Marie

  SvarSlet
 14. Kære Claus,
  Julen står for døren. Det har været en imponerende indsats du også har leveret i år, for at jeg kunne blive inspireret og begejstret for alle dine fine opstillinger og gode ideer. Tak for du gør det som maximalist. Jeg kan så gå en smule ned i skalaen, men låner gerne fif og gode sammensætninger.

  SvarSlet
 15. Jeg vil også ønske dig en rigtig god jul.Mange tak for så mange dejlige og iderige blokindlæg,de dejligste bøger,som jeg kan kigge i igen og igen.det er altid skønt at kunne kigge på de flotte billeder både her og i bøgerne Hilsen Brita

  SvarSlet
 16. Oh "hundredkronersbøger" Lyder som en rigtig god ide, vil være alletiders til værtindegave.
  Håber du får tid til at nyde julen, for det er da en umanerlig masse planer du har i støbeskeen. jeg er forpustet bare at tænke på dem. Men jeg glæder mig til at se dine " fif og trix" i det nye år.
  Jeg vil ønske dig og dine en rigtig god jul
  Mange julehilsner Gunvor

  SvarSlet
 17. Kæreste Claus.
  Et meget smukt julekort med fortryllende billeder, og masser af spændende tiltag for år 2015. Wauw, det glæder jeg mig til, det skal nok blive lækkert. Du styrer for vildt Claus, og vi labber i os af fløden.
  Kan næsten ikke vente.
  Vi ønsker dig søde kærlige Claus og dine kære, dine trofaste medarbejdere og støtter en rigtig glædelig jul. Også en glædelig jul til alle jer søde, rare, elskelige, kærlige, forstående og hyggelige mennesker vi har mødt på diverse smukke havestier i årets løb, ingen nævnt ingen glemt. At kunne dele én fælles interesse er virkelig en skøn og givende gave. Pas godt på jer selv.
  Mange kærlige hilsner, Henrik og Iris.

  SvarSlet
 18. Sikke et år og sikke vidunderlige nye projekter, hvor er det skønt for dig også selvom det kan være travlt. Ønsker dig al mulig held og lykke med projekterne i det nye år. Jeg er altid spændt på dine indlæg, en dejlig blanding af alt det jeg holder af. Rigtig glædelig jul til dig, din familie, dyr og ansatte.

  SvarSlet