En yndlingsbutik

Når jeg er i København, har jeg ofte en fast rute, hvor et af holdepunkterne er den skønne butik Notre Dame i Nørregade.

 

20141223_112855

 

20141223_112821

 

For når man som jeg holder af skønne ting, er den et sandt Mekka.

 

20141223_113004 20141223_112938
20141223_112725 20141223_112712

 

Butikken er snart fyrre år gammel, og jeg tror, at jeg er kommet der, siden den åbnede i 1978.

 

20141223_113206

 

20141223_113201

 

En af de ting, som jeg ofte har købt her til gaver, er den fine vandkande, der fås i en række flotte farver.

 

20141223_112744

 

Jeg forestiller mig, at mange af jer kender butikken, og hvis I tør, synes jeg, at I skal klikke ind på hjemmesiden.

 

20141223_113131

 

Selv om priserne er rimelige, kan det godt blive dyrt!

21 kommentarer:

 1. Elsker når de gode butikker langt væk fra det jyske også har en web shop - den må tjekkes ud-:)
  Godt nytår / Susanne

  SvarSlet
 2. Det er også en af de butikker jeg husker helt fra jeg var teenager og havde lyserødt værelse!
  Nu er alt det lyserøde dog rykket ud i haven, men jeg kigger da alligevel indenfor i Notre Dame, når jeg kommer forbi stadig.
  Godt nytår - hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Skøn forretning, også et fast punkt på mine Københavnsruter :) Særligt deres mange herlige dåser har jeg altid fundet charmerende, og og og
  Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
 4. Helt enig! Jeg synes næsten at det er "min" butik fordi jeg har oset og handlet i den siden jeg var 20 år og jeg går aldrig forbi - jeg SKAL simpelthen ind og gå en runde.

  SvarSlet
 5. Sig mig lige, hvorfor render vi aldrig på hinanden inde i byen? Det var en af de første butikker jeg opsøgte, da vi flyttede til kbh - blandt andet kommer min elskede mintgrønne vandekande derinde fra. Fired earth er en anden skøn butik for os der elsker specielle fliser og klinker. H. Skjalm P stikker jeg osse næsen forbi inden Crabtree og Evelyn i Silkegade. Tutein og Koch i Farvergade har ALT i papir, tegneredskaber, pensler - og de skærer papirvarer til efter mål (fantastisk for en fanatisk brud med opdigtede farverkoder - "lys citronfromage" og "koldskålshvid"). Ja, undskyld jeg butiksbomber men der er så mange små perler :-)
  Notre Dame er et "dimsested og forbudt for ægtemænd" siger L ;-) Jeg synes det er en skattekiste og elsker at købe gaver og sjov indpakning samme sted - det er nemt at lave tingene gennemført så.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Cendie - ja alle de nævnte butikker er skønne. Også Tutein og Koch. Er ved at lave påskekort og lignende papirspynt til min forårsbog.

   Godt nytår og kh til dig og L.

   Slet
  2. Vi takker og nejer herfra Skagen og sender straks hjertevarme knus til jer begge fortryllende mennesker!
   Uuuhhh uuuuhhh påske! Så fik jeg da lige sommerfugle i maven! Kunne man være en Michael Andersen kande på din glashylde og lure så gjorde jeg det! Så snart jeg lander i Søborg skal lejligheden fyldes med primula, perlehyacinther og tazetter. Kom forår - frisk og med "pivfrække" (Tante :-) :-) ) pasteller.
   "Det kommer altid over mig efter and. Ja undskyld, jeg trænger stadig" som Fru muremester Jessen siger. Jeg trænger osse - til lys, spæde skud og fuglesang.

   Slet
 6. Jeg har aldrig været der "i virkeligheden", men kan tydeligt huske, tilbage i mine teenageår, når der var et eller andet fint og attråværdigt i Alt for damerne, fra butikken. Så ville jeg ønske, at jeg kunne komme derind. Jeg købte nogle reagensglas i en københavnsk butik, og fik dem sendt med posten, men det var vist ikke derfra.
  Da Bahne var i den gamle butik i Holstebro skulle jeg også altid derind - og hos Jytte Øllgaard. Man havde slet ikke været i byen, hvis man ikke havde været de to steder, syntes jeg! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette - som gammel Holstebro-dreng kan jeg kun nikke anerkendende- Kh Claus

   Slet
  2. Ja, det tænkte jeg nok! :-)

   Slet
 7. Kære Claus
  Det ligner en rigtig spændende butik, som jeg helt sikkert må besøge i det nye år, jeg tror ikke på nytårsfortsæt så derfor har jeg ikke noget, men i dette tilfælde vil jeg gøre en undtagelse, samtidig vil jeg ønske dig et rigtig godt nytår og tak for mange dejlige stunder her foran skærmen med dine flotte billeder og spændende indlæg her på bloggen .
  Rigtig godt nytår kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 8. Nyårskramar till dig, önskar att 2015 blir ett underbart år för dig! Tack för alla vackra inlägg under året och ett GOTT NYTT ÅR!
  Raina

  SvarSlet
 9. I generally avoid temptation,
  -unless I can`t restist it.

  * Mae West*

  SvarSlet
  Svar
  1. Et af mine valgsprog! Elsker Mae West. Rigtig godt Nytår til dig, John og Emma. Sender store varme knus med masser af regeneration.

   Slet
 10. PS:Der skulle så lige stå "RESIST" og ikke "restist".
  Det er de lækre pastelfarvede Margretheskåle, der har forblændet mig. De er pivfrække.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Så sku du se mit køkkenskab - det er ren porno med pastelfarvet Margretheskåle skiftevis i str. Love it!

   Slet
 11. Kære Claus

  Du finder mange spændende butikker rundt omkring som har mange spændende ting at byde på og jeg er helt sikker på at vi er mange der kunne købe sig fattige som kirkemus hvis det ikke var fordi muldvarpen allerede er tom efter et haveår hvor du har fristet med alt fra jord, planter, brugskunst og til bøger. Jeg tror der er mange mænd der har sukket dybt hvergang vi damer er kommet med nye påhit og hvor de har tænkt , ikke Dalby igen. Men efterhånden har de lært at tie stille for de har fundet ud af at det ikke hjælper at sige noget. :))))).
  Jeg glæder mig til at se dine nye tiltag i det nye år og så må jeg se om muldvarpen gemmer lidt mønter igen.

  Tak for iår og godt nytår til dig og Jaume.

  Knus og kram herfra det midtfynske, Pia  P.s Godt nytår til hele TOURBUSSEN, vi ses i 2015.

  Knus

  SvarSlet
 12. Hej Claus.Du kan tro jeg kender butikken................skal også altid derind når jeg er i byen.
  Har arbejdet i Kbh. af flere omgange og kender også alle de butikker som Cindie nævner.
  Men Bahne er også en forretning der er værd at besøge.
  Vil ønske dig og dine et rigtig godt nytår og tak for året med mange dejlige indlæg fra dig.............og ikke mindst et dejligt besøg i din skønne have Knus Jette

  SvarSlet
 13. Det er en skøn butik, og man skal dælme være god for at undgå, at komme ud derfra med noget :-) Rigtig godt Nytår til dig!

  SvarSlet
 14. Niks, jeg kendte den ikke. Og jeg tør ikke tjekke hjemmesiden ud, men vil til gengæld besøge den en anden gang jeg er i Kbh.
  Vandkanden i cremehvid står allerede i mit vindue :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 15. That shop was also one of my favourite when I came to visit Denmark for the first time. So nice to read greetings from Copenhagen, I love that city! Cant wait what spring brings to your blog (tulips, perhaps? ;) )

  All the best from Finland

  SvarSlet