Først nu ...

... har vi sat vore agapanthus ind i det vinteropvarmede drivhus.

 

Udklip1

 

Da jeg i sommer besøgte et agapanthus-gartneri i Holland, fik jeg flere gode råd.

 

Blandt andet at vente at vente med at sætte krukkerne med agapanthus ind, til planterne havde mærket nogle få frostgrader. Selv om de er sarte over for vinterkulde, skulle de alligevel – fik jeg at vide – have godt af et snert frost for at komme i dvale.

 

Dette skulle resultere i en rigere blomstring den efterfølgende sæson. Jeg venter spændt ...

9 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Tak for det gode råd. Jeg tror vi sætter vores Agapanthus ud igen, så de kan få lidt frost. Måske bare en dag med minus grader. Jeg troede de skulle holdes "kørende" hele året.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 2. Det er helt sikkert rigtig - det har jeg udført i mange år + de overvinter i et udhus der ikke er helt frostfrit. jeg har ikke mistet nogen ved den behandling:)
  Jeg vil desuden sige tak for snakken i Hjørring i går. bostedet blev rigtig glad for buketten:)
  god jul til alle

  SvarSlet
 3. Ja, mange tak for rådet. Jeg havde nogle fantastiske planter i år, og har sat dem ind i et ikke opvarmet drivhus for et stykke tid siden. Er godt klar over, det ikke er det bedste sted at opbevare dem, men har ikke andre muligheder. Så de må lige ud igen, og håber de klarer den til foråret. Kan se du har klippet dine planter ned. Jeg troede, de bare kunne visne ned af sig selv.
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 4. Jeg tager slet ikke mine ind. De er plantet i et bed op ad en sydmur, og dækkes bare med gran. Det plejer at gå rigtigt fint. M.v.h Hanne Sloth

  SvarSlet
 5. Hmmm...Jeg har godt nok lige sat mine ind på opgangen. Men det kunne være at jeg bare skulle stille dem i havehuset til næste år. Der vil de forhåbentligt hverken få det for varmt eller koldt?
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Tror att råden du fick i Holland är helt rätt.
  Förra året lät jag mina 2 st (en vit och en blå) Agapanthus vara kvar ute på altanen (OBS ej inglasad men under tak) hela vintern förutom 5 veckor när det var som kallast (-5 till -10 grader) då stod dom i garaget.
  Så fort det blev milt så åkte dom ut på altanen igen.
  Och vilken blomning jag hade denna sommaren, den vita kom med 9 stänglar och har nu i december 2 stänglar till varav 1 blommar.
  Den blå fick 7 stänglar och nu blommar 1 stängel till.
  Behöver jag säga att dom står kvar på altanen ?

  SvarSlet
 7. Jamen , jamen, jamen, det er jo ren reklame for agapanthus. Har regnet den uden for min liga, men sådan her, kunne den nok klemmes ind til de andre planter i den kølige baggang vinteren over, der tåler en smule frost, , når den rigtig sætter ind.
  Det er så forunderligt at tænke på den udvikling jeg har haft med have og krukkehave. Vidensdeling og erfarings-udveksling har virkelig været med til at ændre min tvivlsomme kurs til frodighed og vækst på de fleste områder. Det er sådan en rigdom, og bringer så meget forventningens glæde ind i mit liv, tillige med nydelse og nærvær. Det gør mig alt sammen så glad!

  Jeg er så nysgerrig på, om du har noget interessant i vinterhaven, som du går hen og kigger på i denne tid, Claus? Jeg ved jo du har fået klippet ned de fleste steder, men er der en lille vinterhave i haven, med frodige vækster på denne tid, monstro?

  Jeg går og samler på ideer til at skabe et vintergrønt hjørne, udover de krukker jeg har fået plantet til med grønne "godter". Det er lige før, jeg tror de grønne godter er mere nærende for sjælen end de traditionelle julegodter...

  Mange hilsner fra Lene

  SvarSlet
 8. Jeg har tre store potter jeg har overtaget efter min far gik bort. Jeg har sat den i opvarmet drivhus , blot med halmdyne omkring potten, i vintermånederne. De har blomstret mere end forventet! Men jeg har også givet dem gødning i vandet fra sidst på sommeren ( august månede) Det skulle også fremme blomstringen.

  SvarSlet
 9. Mine potter står i en lidt for varm kælder.... Faktisk er de ved at skyde igen, det er alt for tidligt. Tror de kommer ud igen, så længe vejret er så mildt. Jeps ud med dem - dækket med en vinterdug så de ikke får alt den regn.

  SvarSlet