Mere til samlingen

Jeg har gang i et lille blog-tema om skønne ting og sager, som bestandigt bliver fristet af.

 

Udklip1

 

Og tænk; i går fik jeg ikke mindre en to hammerslag til priser langt under vurderingsprisen. Det er klart, at der skal være mening med galskaben. Men kan også købe guld for dyrt!

 

Udklip3

 

Den grønne keramik, som I ser her, fandt jeg i Sverige til lidt under 400 danske kroner. Selv om der skal tillægges salær, moms og transport, er det stadig billigt.

 

Udklip2

 

Her er beskrivelsen: “Samling keramik, 1900-talets första hälft. Grön glasyr. Vas formgiven av Ewald Dahlskog för Bo fajans, vriden dekor, höjd 18 cm. Blomsteruppsats formgiven av Arthur Percy för Gefle porslinsfabrik, två delar, skålen Ø 30 cm. Ljusstakar, 1 par, Rörstrand, höjd 7 cm. Delvis med slitage.”

 

Udklip4

 

Og hvad siger I til disse fine grønne flasker. Kr. 350 var hammerslagsprisen. Dem glæder jeg mig til at lege med.

 

Udklip5

 

Er sikker på, at I for jer kan se, hvor skønne ting, der kan skabes.

20 kommentarer:

 1. Jamen altså Hr. Claus Dalby. Her forsøger jeg at tøjle mit "det må jeg altså eje" gen, og så kan jeg nu konstatere, at jeg har brugt det sidste døgn på at Google efter Schollert og Eslau vaser og lysestager! Jeg er nem at begejstre! Hurra for qxl, Trendsales, DBA og Lauritz. Ja og for dig, som lige kan vise hvad der skal til, for at få tingene til at fremstå helt fortryllende. Den grønne keramik her, er helt ubeskrivelig smuk! Tillykke med den.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Flotte ting du har fået hammerslag på. Det er godt du har et stort hus til alle de skønheder du får i hus. Det kan snart ikke varer længe inden du må bygge til med alle de skønheder der lander på din matrikel. Men noget helt andet kunne du jo også købe Marselisborg istedet, det er både stort og smukt :)))))))))))).

  Så til noget helt andet.

  Herfra skal lyde ET STORT HJERTELIG TILLYKKE til verdens sødeste blomsterdronning, nemlig Tante Grøn, hun har nemlig fødselsdag og jeg er nød til at fortælle hende at hun ikke bliver 25 iår selvom hun selv mener det. At hun har været sød kan vi jo se på det flotte solskinsvejr som vi har lige nu, men hvem ved om himmel og hav kommer til at så ud i et senere !!!!!!!!!!!!!!!!!, men så er der jo andre der har fødselsdag, ik. jytte :))))))))))))))))))))))).
  Held og lykke i dit nye år, Jytte.

  God dag til både dig Claus og til alle jer der kender mig.

  Stort knus og kram herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia.

   Tusind tak for dine utroligt søde fødselsdagshilsen. Den rørte en halvgammel blog-ged som mig. OK, i min fremskredne alder kommer man af og til til at bytte rundt på tallene. Sorry:o)

   Kære Claus.

   Jeg kan ikke stå for smukt glas og dine grønne flasker er uimodståelige. Glæder mig til at se, hvilke opstillinger og hvilke blomster de vil blive brugt til. Stort tillykke med dit nye kup.

   Knus til jer begge

   Slet
 3. Fine sager, du igen har fundet :) Flaskerne længst til venstre ligner til forveksling den flaske jeg fik af min svigermor - hun havde gemt den fra dengang man gik hen til købmanden og fik en refill af sirupsflasken :)

  SvarSlet
 4. Bo Fajans keramik är jag så fascinerad av, hans former och färger är så vackra. Blommor passar mycket bra till dom.De du fann är så vacker speciellt skålen
  Ha en god fortsättning på mellandagarna och det nya oskrivna året som kommer snart
  Kram Meta

  SvarSlet
 5. Hvor er de bare skønne, både keramik og flasker. Grønt er dejlig især den der støvede. Jeg har kun to Eslau vaser, en fra min Mormor og en fundet på loppemarked. Jeg syntes de er svære at finde.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 6. Tillykke med dine skønne nye ting Claus. Det er nogle flotte grønne ting du har fået dine lige så grønne fingre i :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Tillykke med fundne og jeg så godt den grønne keramik da den var til salg. Jeg tænkte det lignede noget Claus Dalby, så morsomt at se du har købt det ;-)

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Tillykke med de fine ting du har fået hammerslag på. De vil garanteret pynte på hylderne rundt omkring.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 9. Det keramik er da superfint - hold da op.

  SvarSlet
 10. Både keramik og glas er så skønt - elsker grønt glas!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Smukke, smukke ting. Jeg forstår sandelig godt, at du er glad for den gode handel. DET ville jeg også have været.
  God jul :-) og tak for 2014. Glæder mig til at følge dig i 2015.
  Kh Jeanette

  SvarSlet
 12. Claus, din bandit!
  Jeg så netop de grønne keramikting på Lauritz og kom sådan til at tænke på dig. Faktisk var jeg lige ved at byde på dem, men tænkte alligevel at jeg vist ikke er helt avantgarde nok. Men det er du! Og jeg vil glæde mig til at se hvordan du fylder dem med blomster. Er sikker på, at det bliver rigtig flot.
  Ofte husker jeg mig selv på, at alt hvad der er smukt er mit så længe jeg kigger på det.
  Tak skal du have for mange smukke kig!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 13. Hej Claus!
  Dejligt tema du har dig i tiden, jeg nyder i den grad også at kigge på de ting, og har også en del af ting i det grønne glas, det er slet ikke til at stå for, og sådan er det med meget, dejligt at begejstres. For en stund siden fik jeg fat på gamle saltkar i glas, og de er helt fantastiske til fyrfadslys, altså de runde af slagsen;-)
  Rigtig god dag
  Hilsen Anette

  SvarSlet
 14. Heldige asen Claus :-) Jeg er vild med særligt flaskerne, og jeg glæder mig til at se hvordan du kan trylle fine opstiller frem hvor du bruger dem.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 15. Hej Claus,

  Jag måste berätta att jag fick en fantastiskt fin bok i julklapp av man make.
  "I potter og krukker".
  Det är den finaste bok jag någonsin sett.
  Jag är så glad över den o nu sitter jag med den i knät, en kaffekopp bredvid o katten sover vid sidan av mig. Och ute lyser snön vit och det är smällkallt.
  Och jag bara drömmer mig iväg bland alla dina fina bilder.

  Ha ett riktigt Gott Nytt År

  Kram
  Britt

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Det ser godt ud, og man bliver slet ikke misundelig:) godt nytår.
  Hilsen Anne-Grete

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Hej Claus. Det ser fint ud. Glæder mig til at se, hvad du ellers finder på. Godt nytår.
   Hilsen Anne-Grete

   Slet
 17. Kære Claus
  Det er lutter fine ting og farverne er helt forrygende. Jeg har selv mange vaser - man kan da ikke få nok. Eneste problem er plads.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet