Vild med vaser

Jeg behøver vel ikke at fortælle, at jeg er vild med vaser.

 

Overdriver ikke, hvis jeg siger, at jeg har flere hundrede. Og der er altid plads til én til!

 

claus20141224_103955 claus20141224_103915

 

Denne stringente vase købte jeg på et loppemarked i Ridehuset her i Aarhus for nogle måneder siden.

 

Den havde et lille skår, og derfor fik jeg den for en flad tyver. Det var da et fund!

 

Udklip1

 

Forleden så jeg den på nettet og bemærkede, at den var svensk. Men ... Nu kan jeg ikke finde den igen. Har på fornemmelsen af den var fra Rörstrand, men jeg tænker, at en af jer måske kan hjælpe mig med info.

 

Det er altid hyggeligt at kende oprindelsen på de ting, man har stående.

12 kommentarer:

 1. Den er virkelig fin! Og vaser kan man - når man har en have som din - jo ikke få for mange af;-) Jeg kender desværre ikke til vasen, men mon ikke dine svenske læsere kan hjælpe?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 2. Jeg har en, som ligner din til forveksling. Den er ca. 18 cm høj og har en diameter på ca. 15 cm foroven. I bunden står der L. HJORTH
  DANMARK og nummeret 231, så måske er den fra Bornholm.
  Mvh Inge Leth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Inge - Bingo. Du har fuldstændig ret. Jeg har lige Googlet og fundet 'vores' vase. Det med Sverige var altså en erindringsforskydning.

   Holder i øvrigt meget af bornholmsk keramik, bl,a. Michael Andersen, men også Hjorth.

   Tusind tak og godt nytår. Kh Claus

   Slet
 3. Hvis ikke du skulle have mange vaser, hvem skulle så? Vi får jo også glæde af dem, - med smjukke blomster i :)

  SvarSlet
 4. Rigtig flot vase - som altid med vaser i den facon kræver det mange blomster for at fylde ud. min juleblomst i år er Amarylis, så det er den høje vase som har indtaget spisebordet. Det er første gang jeg har prøvet Amarylis, men det er bestemt ikke sidste gang, for de giver godt nok et imponerende indtryk. hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 5. Man kan ikke have for mange vaser og potteskjulere - den rigtige 'beholder' kan gøre meget. Nogle vaser er så smukke, at de ikke behøver buketter for at pynte :)

  SvarSlet
 6. Godt nytår kære Claus, må der ske mange skønne ting i 2015 :-)

  Lige den vase du søger, kan jeg ikke hjælpe dig med.
  Men kan godt forestille mig at du har mange vaser og mange andre ting og sager, så jo det program om dit hjem engang, meget smukt hjem og mange smukke ting og sager :-)
  Jeg er selv en lille samler. Min mor har også en del forskellige og smukke vaser, som passer til forskellige buketter og årstider.

  Godt nytår fra Maria

  SvarSlet
 7. Tulipanerne står flot i vasen :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Meget smuk vase Claus:-)

  Og nu til noget helt andet: Tante Grøn!
  Tusind tak for din julehilsen som jeg først har set i dag. Af samme årsag får du her min respons, så jeg er sikker på at du ved jeg har læst den og blev meget glad. Jeg vil også lige sende et forsinket tillykke til dig - det må være skønt for dig at kunne holde fødselsdagsfest og tænde glædesblus midt på vinteren og endda i julens varme og hyggelige stue.

  Og for så lige at være på forkant også: rigtig godt nytår!
  Til tante, til Claus og alle gode venner her på bloggen.

  Kærlige kram, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Claus.

   Sikke et lækkert skår, du har fundet dig til en tyver. Du kan bare det der med at spotte gode skår. Du er vist født med røntgenblik. Nu kommer der en tid, hvor sprøde tulipaner er et MUST. Sådan en buket tulipaner, bringer foråret ind i stuerne.

   Liebste Lisbeth.

   Mange tak for din søde hilsen. Ja, det er lidt specielt at have fødselsdag i julen. Levende lys må der til. I massevis. Den vidunderlige sne er desværre allerede smeltet, men det er godt at tænke på, at dagens længde allerede er tiltaget med nogle minutter. Jeg opererer vist temmelig meget med lys og mørke begrebet i mit liv. Men selv i vintermørket er der lys at finde. Jeg kan f.eks slet ikke stå for en stjernevrimmel på sort vinterhimmel på en frostklar nat. Det lys jeg drømmer allermest om at få lov at opleve, er NORDLYS. Åh, jeg bliver helt kulret ved tanken om det exceptionelt stærke nordlys, der danser på den nordnorske nattehimmel lige pt. Jeg har bare lyst til at iføre mig polarudstyr og kaste mig ombord på det første fly derop.

   Ønsker også dig og dine et bekymringsfrit, lyst og lykkeligt 2015.

   Kærlige kram retur

   Slet
  2. Tak søde tante :-)

   Kh. fra Lieblingen

   Slet
 9. Hej Claus. Det er nogle flotte ting, du har fundet. Jeg kan godt forstå, at du er glad. Heldigvis har du også god plads. Jeg tænker lidt på om du kan blive ved med at huske alle de ting, du har. Jeg ved fra mig selv, at jeg kan glemme hengemte ting og så bliver jeg så glad,når jeg finder dem igen, men der kan godt gå noget tid før det sker!

  SvarSlet