En lille reminder

Hvis I som jeg holder af at dyrke forårsløg i krukker, er der en ting, I skal huske på.

 

image

 

Og det er, at mus elsker tulipanløg og at mæske sig i dem.

 

20140504_130230 20140504_130203

 

Derfor spurgte jeg i går Preben, om vi havde husket at lægge musegift ud mellem krukkerne.

 

20140504_130353 20140504_130313

 

Det havde vi faktisk ikke. Men nu har vi!

 

Vi vil nemlig gerne have et flor som dette om nogle måneder.

17 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Dalby-billeder som disse gør mig glad i låget. Jeg har her til aften været rundt på nogle forskellige blogs, og det lader til, at der er rigtig mange haveentusiaster, som sukker efter forår og scenerier som disse. Du har en helt speciel evne til at få os til at sukke henført og spekulere på, hvad vi selv kan gøre for at skabe stemninger, i lighed med dem du får frem med dit kamera. Du spænder meget vidt, og derfor er der masser af inspiration at hente for mange forskellige smagsretninger. Du kan noget helt specielt, og er i den grad ansvarlig for, at jeg (og sikkert tusindvis af andre) siden 2009 har brugt mange ressourcer i haven. Med ressourcer mener jeg bl.a. tid og kroner. Haven er blevet min legeplads og mit åndehul i livet.

  Mht. mus og løg, indrømmer jeg blankt, at det er årsagen til, at jeg ikke lægger løg i nogle af mine efterhånden utroligt mange krukker. Jeg er ikke begejstret for gift, og vil hellere bruge fælder, selvom jeg ikke er så vild med at tømme dem. Billeder som disse får mig til at genoverveje min beslutning om 0 løg i krukkerne.

  SvarSlet
 2. Åh ja.. nedtælling til foråret kan begynde. Og som du påpegede forleden er der allerede god gang i løgspiringen ude i bedene.
  Jeg har prøvet at lægge løg i krukker, men var ikke ligeså heldig som du med det efterfølgende flor.
  Måske var det mus, der tog noget af det, men som Nette har jeg satset mere på at få lagt løg i jorden.
  Smukt er det, som du stiller det op.. Ganske overdådigt vil jeg mene..

  Det er en underlig vinter igen i år. Jeg har stadig levende Verbena Bonensiaris og Voksurt stående.. Afblomstrede naturligvis, men ikke omkommet i den frost, der trods alt har været. Jeg har set -8 grader. Hvordan kan det dog være?

  Din annoncerede nye havebibel gjorde, at der undslap mig et YYYEEESSS..
  Glæder mig meget til at få den i hænderne!
  God vind med bøgerne, haven og alle events
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. opdagede huller i jorden på mine krukker forleden.... musefælde ind tirsdag formiddag, status pt 2 halsbåndsmus afgået ved døden....
  havde slet ikke problemet sidste år, skal siges at de står i udhus/garage

  og føjer mig til ovenstående med et kæmpe YIEHAAAAA over den kommede bog med romantiske haver :)

  Venlig hilsen
  Michael (stalkeren fra Bilka Ålborg)

  SvarSlet
 4. Åh, jeg elsker de farver. Så smukke og rolige for øjet, - og samtidig overdådig frodighed.

  SvarSlet
 5. Vi har heldigvis en kat, som vogter over vores krukker:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 6. Jeg bliver jo helt i forårs-stemning af de billeder. De er så fine. Glæder mig til at se billeder af dine krukker i år om et par måneder!

  SvarSlet
 7. Dine skønne billeder er ren terapi for en forårshungrende sjæl. Selv har jeg dog opgivet at lægge løg i krukker. Og eventuelle mus tager vore to katte sig af med stor stolthed. Jeg vil ofte tage disse billeder frem - og naturligvis spændt vente på, hvad du finder på til foråret med din fantastiske krukkesamling.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Kære Claus,
  hvor er det skønt at se disse billeder, nu hvor det er lidt vådt, gråt og mørk udenfor.
  Disse billeder har den samme virkning som en forårsdag med sol.
  Tak for de flotte billeder.

  Hilsen Mie

  SvarSlet
 9. Katte kan også gøre det:-)
  Skønne billeder - især når man savner forår!

  SvarSlet
 10. Elsker årstidernes karakteristika! Og her er der bestemt dømt forår. Skønt!!!
  Mvh Esther / www.vidunderligeårstider.dk

  SvarSlet
 11. So Nice.. But to day... I AM CHARLIE.....

  SvarSlet
 12. Hejsa... Mon der er nogen herpå , der ved om jeg stadig kan nå at lægge forårsløg ?? ved godt jeg er lidt sent ude.... Tak for en dejlig side :-))
  Knus Tina.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke løgekspert, men har lagt en hel del både narcisser og tulipaner sidste week-end, og regner med at lægge de sidste i den kommende week-end. De er jo allerede spiret i poserne og har ligget koldt. Så mon ikke? Jeg satser. Jeg slog for et par dage siden op i den havedagbog, hvori du selv skal skrive i. Den Claus har lavet, som hedder ..... (hedder den Mit haveliv?). Der kunne jeg se, at jeg i både 2012 og 2013 har lagt løg de aller sidste dage i november. En måned fra eller til gør vil ikke stor skade. Håber jeg. Meget. Man siger vist ellers, at narcisløg skal lægges tidligt. Nu må vi se. Ud i haven med dig og dine løg ;-)

   Slet
 13. Ja, jeg er helt klart også mere til den - naturlige- musejagt!
  Hej Tina, du kan sagtens lægge forårsløg:-)))))

  Hilsen Svenja


  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Et betagende syn. Så smukt så smukt.
  Johh, der er flere måder at holde musene væk på. Her på matriklen har vi gavn af 'Dansk/Svensk Gårdhund-metoden' ... lynhurtig og lidelsesfri for musen ... wuff.
  Her er det dog ikke mus der er problemet, men mit manglende 'løglægger-gen' ... men så lever vi højt på de mange og forrygende flotte Dalby'ske løg-vækster. Tak for det.
  Knus Iris.

  SvarSlet
 15. ......Tak til Nette og Svenja - jeg går staks i gang :-))

  Knus fra Tina.

  SvarSlet
 16. Fantastiska bilder och vad jag längtar efter vår och blommor! Varma hälsningar Lena i Sverige

  SvarSlet