Et kig ind i drivhuset

Det er dejligt at have et vinteropvarmet drivhus, hvor man kan overvintre sarte planter. F.eks. kallaer.

 

claus20140521_123210[3][1]

 

Her står planterne ved nogle få frostgrader, og Henry har lært mig, at kallaerne skal gødes vinteren igennem for at sætte mange blomster.

 

20150102_140107 20150102_140246

 

Det vidste jeg ikke tidligere, men det er nok derfor, at der kom så mange smukke blomster i sommers.

15 kommentarer:

 1. Ham Henry, er vist et havekup! :o)

  SvarSlet
 2. Hvor er de flotte og mange tak for det gode tip fra Henry. Hvordan kan dine kalaer stå med så flotte blade hen over vinteren - mine kalaer visner altid helt ned - er der forskellige sorter?
  Mvh. Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tænkt på det samme, og havenyt.dk kan berette om farvede sorter, der som regel visner ned i modsætning til de hvide. Kan overvintres i stil med dahlia. Har godt nok ikke taget min ud af potten, men sørget for grundig udtørring og kølig opbevaring. Det optimale gødnings tidspunkt fandt jeg ikke umiddelbart svar på. Jeg satser på noget langtidsvirkende, så kan den jo selv nappe sig en bid efter behov vil jeg mene...
   Hvad man ikke begiver sig ud i for en "smule" æstetik.
   God aften til kalla'ha og andre kalla-fans fra Lene

   Slet
 3. Kære Claus

  Jeg havde satset helt vildt på at få en Henry eller Preben i julegave, men næ-nej, hverken den ene eller den anden lå under juletræet. Så jeg måtte selv smøge ærmerne op i juleferien. Nu har jeg - heller - ikke et opvarmet drivhus! Ejheller hvide kallaer, selvom de er skønne, men jeg sidder her og spekulerer lidt på, om du måske har været lidt hurtig på tasterne her ovenfor, idet jeg går ud fra, at idéen med et opvarmet drivhus er, at der ikke er frostgrader? Du skriver: "Her står planterne ved nogle få frostgrader", og jeg tænker, at jeg ikke fatter en brik af noget som helst (og det er afgjort meget muligt), eller også har du haft lidt vel meget fart på. Måske. Muligvis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle gange må man selv til lommerne, Nette, for at få det, som man vil ha' det. Da jeg fyldte 75, prioriterede jeg de dyre udlandsrejser fra og bevilgede migselv en Ali. Han er lidt dyr i drift, for han kender sit værd, men bevar mig vel hvor er han dygtig. Man skulle tro, at han både var professionnel gartner og tømrer og maler og murer og ... og ... Det er han så ikke. Han er stålarbejder, og foruden flid, dygtighed og ærekærhed besidder han et veludviklet omsorgsgen. Jeg ved slet ikke, hvad vi gamle, enlige damer med hus og have her på egnen skulle gøre uden ham. Når det brænder på, kan man altid regne med Ali, også selv om det indebærer logistisk omlægning for ham.
   Happy Gardening
   Jytte
   www.danishknitdesign

   Slet
  2. Ja, det kan være forbundet med store fordele at være sin egen finansminister, og det lyder som om, at du har disponeret godt. Alle skulle have en Ali, Preben eller Henry i deres liv. Jeg har nu også en Jørgen, men han er mest til de grove og tunge arbejdsbyrder. Ham ville jeg også nødigt undvære, selvom jeg også bliver lidt stresset, da han vist ikke har den store forståelse for min måde at lege have på. Han synes - helt alvorligt - at jeg har for mange blomster :-)

   Slet
 4. Fik lige læst indlæget fra foråret, det giver mig nu lysten til at forsøge med overvintring af den jeg har, for den stod for at blive kasseret, om end lidt vaklende, men nu bliver den og jeg er allerede spændt, 1000 tak for tip både i dette indlæg og det sidste:-)

  SvarSlet
 5. Det lader til, at Henry har ret - for hvor ser de flotte og meget frodige ud. Man skal lære så længe, man lever. Et lidt forsinket Godt Nytår.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Jeg har ikke forsøgt mig selv i drivhuset, men smukke er de :-)
  Venligst
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Godt tip, Claus. Det forklarer en del :-)
  Så mangler jeg bare lige det opvarmende drivhus ;-)

  Var lige tilbage i det gamle indlæg du linker til - meget smukke kallaer!

  SvarSlet
 8. Kallaer er så smukke og elegante. Efter min mening en meget overset blomst.
  Min mor har et gammelt eksemplar der er nedarvet i familien, og i år har hun forsøgsvist plantet en aflægger udenfor og venter på at se om den kan klare det med god overdækning ... spændende at afvente.
  Hvis dine får få frostgrader kan hendes formentlig godt klare sig - den står beskyttet og skal være primadonnaen omkring et kommende lille "vandhul". Glæder mig meget på hendes vegne og håber at det lykkes at få den til at overvintre. Jeg vil straks give tippet med gødning videre til hende - aner faktisk ikke om hun allerede gøder sine om vinteren. Normalt står de i udestuen og klarer sig fint - på terrassen om sommeren er det nærmest som en urskov af kallaer.

  I øvrigt Claus: flot header du har lavet her til januar :-)

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 9. De er meget smukke, men jeg siger ligesom et af de tidligere indlæg, at bladene visner helt ned. Mine er godt nok den mørkrøde/sorte slags. Håber du har et svar.

  Hilsen Jette Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 10. Hej Claus. Det ser bare rigtig friskt grønt og frodigt ud. God information at kalla skal gødes vinteren igennem - det lønner sig, kan jeg se.

  SvarSlet
 11. Hos min eks-mands tante i sydøst Irland vokser kallaerne udendørs året rundt

  SvarSlet
 12. Mine står i uopvarmet drivhus men i pose men meget halm i, de bliver ligesom skærliljerne gødet fra august og med en sjat igennem vinterne. Det virker. mvh Tina

  SvarSlet