Hvem mon synderne er?

Da jeg i fredags gik en tur i haven, inden jeg tog af sted til Frankfurt, oplevede jeg et fænomen, som jeg er stødt på før.

 

20150129_164321

 

Rundt omkring udsprungne påskeklokker lå blomsterhoveder spredt. Ikke så mange, at det er et stort problem, men alligevel så mange, at jeg ærgrede mig.

 

20150129_164312 20150129_164337

 

Jeg har en idé om, at det er mus, der er synderne. Mon I har været ude for noget lignende? Og hvorfor gør de det, musene, hvis det altså er dem.

14 kommentarer:

 1. Jeg tænkte umiddelbart solsorten, for den kan da om nogen, rode og regerer alle vegne. Og mon ikke den er "fløjtende" ligeglad om der ruller hoveder hvis bare den kan finde føde! Blot en tanke uden at vide noget om det... ;o)

  SvarSlet
 2. Jeg tror også, at det er fugle.. De er slemme til at plukke krokus, så hvorfor ikke også påskeklokker?
  Måske kan man se spor, hvis der nu kommer sne?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. orv er din påskeklokker så langt fremme?? flotte.
  Men jo jeg tror nu osse det kan være mus for hvis det var solsorte ville der været rodet meget mere rundt. Eller , oh skræk, en mosegris, planten er jo til en vis grad giftig, så det kan være en prøvesmagning. Nej, jeg laver ikke sjov, jeg har engang iagttaget en mosegris der smuttede rundt og smagte på flere forskellige æbler før end den valgt et og guflede i sig. En skam den er sådan et skadedyr for den er faktisk sød at se på. Men ikke når den rydder mine krokus!!
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Hej.
  Det kan være mosegris. Mosegrisen er jo planteæder. Spiser også løg og rødder.Jeg har set større træer og store buske gå ud. Når planterne blev gravet op viste det sig rødderne var gnavet.
  I 60´og 70`brugte mange plastbakker til at sætte løgene i. Jeg så ofte at mosegrisene havde gnavet plastbakker i stykker for at få fat i løg mm. Jeg har set flere store bede, i en park, bla. med påskeliljer hvor vi , der også var problemer med at blomst blev afgnavet .
  mvh Peter H.

  SvarSlet
 5. jeg tror det er mus. I foråret oplevede vi at en sund clematis der skød fra bunden flere gange var "kappet" af. troede det var dræbersnegle men så senere ved selvsyn at det var musen der var synderen. Kirsten Odense

  SvarSlet
 6. Those are wonderful!!!
  All my best
  Elisbeth

  SvarSlet
 7. Ja øv hvor ærgerligt! - Jeg håber du finder synderen!
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Det er jo en hel krimigåde..... Jeg er spændt på, om du finder en løsning.

  De er nu ellers så smukke, de påskeklokker.

  SvarSlet
 9. Præcis det samme skete her med mig! Jeg er også mistanke om, at mus er de skyldige. En have ven fortalte mig, at kanin til meget giftige Helleboren nippe ... Jeg var meget ked af det, men da vi er magtesløse godt:-(

  Hilsen fra Waldhaus i Tyskland, Christine

  SvarSlet
 10. Har ikke oplevet det her i haven, heldigvis. Men vi har også en særdeles effektiv firbenet smådyrsjæger, når hun ellers gider at bevæge sig udenfor her i vintervejret.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Sikke et skønt indlæg , selv om problemet jo er ganske alvorlig.
  Mange meninger om hvad det kan være.
  Jeg selv ved det faktisk ikke .
  Som Eva skriver en rigtig krimi gåde..
  Kunne vi ikke sætte Preben stille og rolig på en stol iført kamuflage tøj og fjer i hatten.
  I den ene arm kunne han filme med kameraet der selvfølgelig var skjult godt bag gamle grene og i den anden hånd en ordentlig gun.
  Hvor ville det være spændende at vide hvem der er så fræk.
  Jeg selv opdagede i efteråret pludselig to huller i jorden..
  Ca på størrelse med tommelfingeren der danner ring med pegefingeren .hov hov hvem er mon der bor her midt i studebedet.
  Hade Jo lige lagt løg til den store guldmedalje .
  Når jeg dækkede hullet til om aftenen var det der igen om morgenen .
  Hade jeg mon besøg af rotter , muldvarp eller mosegris.
  Muldvarp var det ikke for der var heldigvis ingen skud .
  I kan tro jeg allieret mig med naboen. Han skulle holde vandslangen i hullet og jeg skulle stå klar med spaden og give gæsten en på sinkadusen. . Der skete nu ikke andet end at vandregningen blev stor.
  På det sorte marked i Jylland fik jeg fat i en pose rotte gift , stoppede det ned i hullet og så dækkede til igen igen.
  Derefter har jeg ikke haft besøg og hullerne er aldrig kommet igen.
  Så nu håber jeg ikke at de bare er gået i dvale og kommer igen når jorden bliver varm.
  I krig og kærlighed gælder alle kneb.
  Tak for i dag.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du godeste Paw!
   Sikken et menageri, som jeg bliver en anelse betænkelig ved.
   Siden hullet kom igen har det nok været en mus, men jeg vil lige indskyde at nøgne huller i jorden godt kan være beboet af hugorme ... men de overtager gamle musehuller, da de ikke selv er i stand til at grave dem.
   Bare lige husk næste gang du bakser med et musehul, at der kan være en anden beboer! Vi vil nødig til at undvære dine kommentarer, nu hvor du endelig er tilbage på tasterne :-)

   Kærlige (og omsorgsfulde) hilsner
   Lisbeth K

   Slet
 12. Jeg har ikke oplevet dette med påskeklokker - endnu. Jeg vil jo synes, at hvis det var mosegrise, ville deres gange og indgangshuller være synlige. Men mosegrise kan være noget værre krapyl. vi har fået to større blommetræer ødelagt - rødderne gnavet over, så de måtte fældes. Håber, du finder ud af, hvad det kan være - og lader os det vide på bloggen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet