Jeg klipper og klistrer

Siden jeg var barn, har jeg udtrykt mig kreativt. Det var da også det, der blev grundlag for mit professionelle virke som forlægger og ejer af forlaget Klematis.

 

claus20150109_120129 claus20150109_120453

 

Vi fandt den berømte niche med vore hobbybøger, og utallige er de udgivelser, jeg gennem årene har udgivet og redigeret.

 

claus20150109_120441

 

For mere end en snes år siden skrev jeg selv en række kreative bøger, og nu er jeg på en eller anden måde tilbage ved udgangspunktet.

 

claus20150109_120509

 

I ’Claus Dalbys Forår’, der udkommer sidst i februar, har jeg nemlig også kreative indslag. Blandt andet forskellige kort.

 

Motiverne finder og køber jeg på nettet, og det er vældig hyggeligt igen at sidde og nørkle.

19 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Jeg som blev født med en micro-Clevin under armen, dét her lækre indlæg MÅ du simpelthen fortælle noget mere om. Vil du ikke nok ?
  Åhh jo.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Claus.
   Det er ok. Jeg styrer min interesse til din bog udkommer. Glæder mig på forhånd.
   Ha' det godt og god weekend. Iris.

   Slet
  2. Kære Iris - er glad for interessen. Lige nu er jeg ved at lave kort med gamle bogplancher, der viser de skønneste æg. Kh Claus

   Slet
 2. Smukke motiver. Minder mig lidt om Nina Ferlows smukke akvareller. :)
  Du må male lidt oftere. Det er du fantastisk god til.
  kh
  Eva

  SvarSlet
 3. Søde Eva - hvis det var mig, der kunne male sådan, ville jeg aldrig lave andet. Nej, som jeg skriver, har jeg købt motiverne på nettet. Kh Claus

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh - så misforstod jeg dig. Troede ikke det var noget man kan købe. De er meget flotte. Hvor har du været heldig at finde så de malede motiver? De er knagme flotte.
   Kender du Pernille Folcarelli, hun laver også nogle meget smukke unika tryk, - og Sofie Børstings ting er jeg også ret vild med.

   Slet
  2. Kender godt Pernille F's frembringelser. de er meget smukke.

   Slet
 4. Hold op, de er bare fine altså!

  - Anne

  SvarSlet
 5. Søde Claus. De mange fine yndefulde sirlige akvarelmalede fjer fangede straks min interesse da det er noget man efterhånden sjældent ser. Ægte eller ej.
  'Doing what you like
  is freedom.
  liking what you do
  is happiness.' Kh. Iris

  SvarSlet
 6. Mycket vackra kort! Du är så kreativ. Vilken talang trädgårdsbloggarnas super star!!! Jag längtar tills jag får se din senaste bok.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Hvor er det fine kort, og hvor har du ret, det er en dejlig ting at sidde og nørkle med, måske på en blæsende vinterdag, jeg gjorde det osse meget for år tilbage, måske skal jeg i gang igen, tak fordi du fik minderne tilbage , og rigtig skøn weekend til dig.
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Vidunderlige kort, som udstråler en smuk æterisk ynde. Måske du skulle overveje, at udgive både jule- og påskekort? Jeg er bestemt liebhaver, - holder utroligt meget af smukke kort.

  Sidst jeg sad, og fedtede med hjemmelavede kort, var under den fimbulvinter, der varede fra november til påske. Jeg var ved, at gå ud af mit gode skind i min blomsterløse længsel og desperation, og satte mig til at lave et utal af blomsterkort. Kun på amatørvis naturligvis, - men det hjalp. Jeg fik jo lov at kigge på blomster, skønne former og ikke mindst FARVER.

  In times og destruction, - create something. Synes verden og vejret er gået af lave, så måske skulle man igen hive saks og papir frem. Her er det iøvrigt ved at blæse rigtig rigtig kraftigt op. Dagmar, som var forbi igår, var heldigvis ikke så hidsig og hysterisk, som vi havde frygtet. Men idag kommer Egon jo stormende, og allerede nu mærker jeg, at han er meget mere heftig end Dagmar. Alle løsdele i haven er taget ind eller surret fast., og håndtagene i de selvoplukkelige vinduer i væksthuset er bundet fast med strips.

  Pas på jerselv og hinanden i det barske vejr. Håber,vi alle undgår skader på huse og haver.

  Claus, tak for synet af de smukke kort. Jeg glædes sådan over dine indlæg om din forårsbog. De skønne vårrelaterede billeder, jager vintermørket og forårslængslen på flugt.

  Knus og og god Egon-dag til alle. Håber han er bedre end sit rygte, ham Egon

  SvarSlet
  Svar
  1. In times "OF" destruction........! Skal vist lige, give mig tid, til at korrekturlæse, inden jeg trykker "Udgiv". Sorry

   Slet
  2. Jep, det ville være super-duper med kort fra Claus der knytter sig til jul og påske ... efter Claus' flotte kort her kan ingen være i tvivl. Claus: du skal bare til at lave nogle flere kort, de ville med garanti gå som varmt brød og forårsløg på tilbud.

   Knus, Lisbeth K

   Slet
 9. Kære Claus

  Jeg ved ikke, hvorfor jeg stadigt bliver overrasket over, hvad du kan finde på at beskæftige dig med. Jeg burde snart have lært lektien. Man kan blive fristet til at kalde dig multikunstner. (Her kunne jeg nok få en rask lille diskussion med Kjeld Slot om, hvad kunst er). Jeg er begejstret for fugle, og har en særdeles farverig én af slagsen siddende her i stuen, som ind i mellem smider fjer, som jeg stadigt kan falde i svime over, selvom jeg har haft kræet i over 50 år. (Ja, du læste rigtigt).

  Jeg har en forkærlighed for smukke akvareltegninger, og vil ikke undlade at gøre andre bloglæsere opmærksom på en særdeles smuk - og nok ikke særlig kendt - bog, som Klematis udgav første gang i 2006. Det er en kalenderbog ved navn ÅRET HAR 12 MÅNEDER, forfattet af Søren Ryge og illustreret af Nina Ferløv. Den er oversået med yndefulde akvareltegninger. Lige til at falde i svime over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nette

   God idé at fremhæve denne bog - jeg kender den skam godt. Vil også gerne anbefale den :-)
   God søndag fra Lisbeth K

   Slet
 10. PS: Det gik som sædvanligt lidt for hurtigt med at få trykket på "udgiv". Illustratoren af Året har 12 måneder hedder naturligvis Nina Ferlov.

  SvarSlet
 11. Hvor er de skønne! Man fornemmer din kreative åre,- også selv om du ikke maler selv.Glæder mig til at høre mere om hvordan du fremstiller kortene.
  God dag!
  Mvh Esther

  SvarSlet
 12. Dejligt med kreative sysler, hvor er dine smukke..
  glæder mig til at se flere forårsglimt :0)

  SvarSlet