Mis, mis, mis ...

Nej, jeg har ikke katte. For jeg har jo hunde. Dog er jeg klar over, at man godt kan have begge. Men det har jeg altså ikke.

 

claus20090909_150519

 

claus20090918_153321 claus_20100527_163604

 

Billederne her har jeg fundet i mit arkiv, og det er fordi, jeg i dag modtog en rørende mail:

 

Kjære Claus Dalby

Jeg er meget glad i din blogg, og jeg titter innom veldig ofte. Jeg setter virkelig pris på de nydelige bildene av vårblomstringen. Det gir energi og glede. Slik som din blogg gir hver gang.

 

Men i dag gjorde det litt vondt. For tre dager siden mistet jeg og familien vår kjære, kjære katt. Noen i nabolaget har lagt ut gift mot rotter. Uten å sikre giften slik at det er kun de små udyrene som kan nå den. Katten led en smertefull død. Og vi savner vår katt så inderlig. Mine barn gråter mye og sover dårlig. Katten var også så glad i hagen, og han holdt mange skadedyr unna hagen. Som mus i krukker.

 

Når jeg leser din oppfordring om å legge gift rundt krukkene, får jeg så vondt. Jeg håper at du har lagt giften i beholdere som gjør at katter ikke kommer til. Og så en liten bønn: Kanskje du kan minne dine lesere på det samme?

 

Jeg skal fortsette å glede meg over din blogg. Og jeg venter spent på din nye bok. At den er på dansk er ikke noe problem for oss i Norge. Våre skriftspåk er da så like.

 

Ha det riktig godt!

 

Vennlig hilsen

 

Marianne fra Oslo

 

claus20090909_151218

 

Heldigvis kunne jeg berolige Marianne med, at vi selvfølgelig udlægger giften i små bokse/depoter. Det burde jeg have skrevet i går.

20 kommentarer:

 1. Derfor er det netop godt at have både en kat og en hund. Det fungerer fint hos os! En af dem skal bare være baby for det lykkes. Det er det hos os Fifi og Zeus er bedste venner.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Jeg er glad for, at du bringer dette indlæg, og jeg sender Marianne og hendes familie tanker. Jeg bruger ikke selv gift, fordi jeg for en del år siden hørte beretningen fra nogle gode hunde-bekendte om, hvordan deres grand danois døde på en pinefuld måde, fordi den var kommet til at spise rottegift. Jeg har ofte besøg af naboernes katte i min have (det er nok både vand, mus og fugle, som virker tiltrækkende), og jeg er altid meget forsigtig med, hvor jeg sætter fælderne.

  Ja, bruger man gift, skal det gøres forsvarligt i beholdere.

  SvarSlet
 3. Du er et godt menneske, Claus Dalby.

  SvarSlet
 4. Enig med Nette, det er godt lige at blive gjort opmærksom på dette problem,- og Claus det kan også være et problem for hunde. Som barn på landet havde vi en dejlig familie hund åd rottegift som var lagt ud af kommunens folk, normalt så gemte mine forældre giften væk i nogle rør så hunden ikke kunne komme til det, men de havde være forbi og lagt det ud uden at min forældre vidende. Rottegiften blev lagt ud fordi vi boede i nærheden af en såkaldt kødfoder fabrik og holdt høns. Hunden fik leukæmi og måtte aflives.
  God blæsende dag.
  Susan Sigvardsen

  SvarSlet
 5. Det var godt at du fik denne besked med :) :) - dæl'me surt at miste sin kat på denne "konto" - snart go' weekend :)

  SvarSlet
 6. Nej, hvor er det synd for familien i Oslo!
  Jeg er selv kommet for vare at få det forkerte bytte i musefælden ved komposten: en flot rødkælk, halshugget nærmest, bare sådan! Kun fordi jeg ikke havde tænkt mig om. Jeg blev SÅ ked af det og sagde straks undskyld til fuglen, det kunne den dødede jo ikke bruge til noget, men jeg måtte af med det, og fik da lettet hjertet lidt.
  Håber alle lærer af lektien og at "Oslogenserne" snart igen får en ny dyreven.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 7. Hvor er det dejligt at Marianne fortalte sin sørgelige historie, at miste et kæledyr er også utrolig svært!
  1000 tak for at du bringer emnet op! Her bruger vi af samme årsag fælder, til vores killing bliver gammel nok og helt udevant til at tage affære.

  SvarSlet
 8. Jeg føler med Marianne fra Oslo. Jeg har for år tilbage prøvet at skulle have en gammel kat aflivet - efter en påkørsel. (ikke efter rottegift). Og jeg tudbrølede hos dyrlægen - ikke bare små snøft - det var lige så det sprøjtede. - Gift skal absolut bruges med stor omtanke.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Jeg føler virkelig med Marianne. Hvor må det føles frygteligt meningsløst. Godt at hun skrev til dig og godt at du giver hende plads på bloggen. Gift er ingen leg.

  Mange medfølende hilsner
  Lisbeth K

  SvarSlet
 10. Så synd for Marianne og hendes familie og allermest katten selvfølgelig. Godt hun skrev, og godt du understreger problemet.

  SvarSlet
 11. Ja, den historie ramte! Godt, at du fik den med på bloggen. Det er slemt at miste en god ven.
  mvh. Helle

  SvarSlet
 12. Åhh jag lider med familjen! Va bra att du uppmärksammade detta!
  Och så fint brev!

  Trevlig helg, hälsningar Ewa

  SvarSlet
 13. Hej Claus

  Tak for den lille reminder. Og tak fordi du tænker på vore katte. Og ja, som du har set, så går det fint med BÅDE hunde og katte i det samme hjem.

  Hav en dejlig weekend
  Birgitte/FRØKEN ANKER

  SvarSlet
 14. Godt du kommer med den lille husker, det gælder osse rottegift. Vi mistede vores yndlingskat for et par år siden netop pga rottegift. Så jeg føler med familien. Vores gamle missemor døde mæt af dage i sommers, så musende har haft kronede dage i dette efterår. Men jeg sætter ganske alm muse fælder med rosiner i,, men fidusen er jeg sætter en kasse med huller i over fælden, så kan fugle og andre nyttekravl ikke komme galt af sted. Det fungerer ganske godt, dog tror jeg nu nok en kat har større fangstrate end jeg,. Nogen af mine nye krokus skulle gerne overleve,,,,
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. At sætte fælden under en mellemstor (!) krukke på hovedet og op på nogle lerdimser beregnet til hæve krukken over jorden fungerer også fint. På den måde får fugle og andre dyr ikke "fingrene i maskinen".

   Slet
 15. Tusen takk, Claus, for din omtanke for våre dyrevenner!
  Og tusen takk til alle dere andre for hilsener og medfølelse!

  Vennlig hilsen Marianne og familien i Oslo

  SvarSlet
 16. Tak til alle jer, der viser omtanke for vores elskede katte og hunde.

  Et forgiftet kæledyr er ubærligt.

  Knus fra katte- og hundeelskeren

  SvarSlet
 17. Hej!
  Jag bara undrar. Äter katter döda möss/råttor? om den är utsvulten? Då blir den ändå förgiftad.
  Jag skulle aldrig kunna tänka mig att att använda gift i någon form. Vi har vid behov fällor på landet som mössen går in i och sen skjuter min man dem med ett luftgevär. Och sen i påse till soptunnan.
  Var rädd om våra älskade katter och hundar.
  Med vänlig hälsning Eva E  SvarSlet
 18. God ide med denne opfordring. Vi holder selv af vores firbenede venner her i huset, og mus, ja, dem ser vi ikke mange af, med mindre de skal vises frem.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet