Så løfter jeg sløret

Som I har kunnet forstå af nogle små hints på det sidste, har jeg skabt en glasserie i samarbejde med Holmegaard, og den bliver på mandag præsenteret på et pressemøde i Oslo, og jeg skal også på landsdækkende tv.

 

Udklip2

 

I forbindelse med lanceringen har jeg skrevet en bog på 72 sider med omkring fyrre forskellige dekorationer. Bogen, der kommer i handelen sidst i januar i forbindelse med det danske pressemøde, kommer til at koste kr. 100,-.

 

Jeg har valgt den billige pris, fordi jeg forestiller mig, at mange vil bruge den som gavebog, måske sammen med en vase eller skål.

 

Udklip7

 

Udklip6

 

Herover kan I læse om baggrunden for tilblivelsen.

 

Udklip

 

Vaserne og skålene kommer i handelen fra først i februar. Den store vase og skål koster hver kr. 599,- og de små modeller hver kr. 399-

 

Udklip3

 

Jeg er meget stolt over produkterne, i den kendte Holmegaard-kvailtet og har mange nye ideer.

 

Tøver ikke med at sige, at denne vaseform er den ultimative, hvis blomsterne skal præsentere sig fra deres smukkeste side. Og det er selvfølgelig med velberåd hu, at jeg har valgt klart glas, fordi jeg synes, at det er så klassisk smukt.

46 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Tillykke med at have været med til at kreere nogle utroligt smukke og anvendelige vaser og skåle! Begge dele er virkelig SÅ smukke og "must-haves"! Jeg kan næsten ikke få armene ned igen. Man behøver ikke være særlig ferm til at arrangere blomster for at få enhver buket til at se dejlig ud i disse vaser, og jeg kan allerede forestille mig skåle hvori der sejler henholdsvis påskeklokker og rosenhoveder rundt. Jeg har af pladsmæssige årsager ikke et kæmpeudvalg af vaser, men dem jeg har, er jeg glad for. Jeg øjner dog nu et par selvskrevne tillæg til samlingen, og da jeg snart skal til en fødselsdag, behøver jeg nu ikke spekulere så meget over, hvad jeg skal finde på at købe som gave.

  Den nye bog til 100 kr. bliver sikkert også et hit hos stilleben elskere.

  SvarSlet
 2. Kære Claus!
  Flot -flot, det er utrolig ,hvad der kommer fra din hånd.
  Bogen og vaserne vil jeg glæde mig til.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Du er og bliver mit store forbillede.
  Hvor er det spændende og hvor er resultatet blevet godt.
  Jeg har det lige som Nette og kan ikke få armene ned ..
  Du imponere mig gang på gang.
  Hold nu helt hen i vejret hvor jeg syntes at du er god.
  Tillykke med det,
  Jeg skal flugs gøre plads til bog og vaser, jeg nemlig det man kalder Claus Dalby fan.
  Tusind tak for dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Paw,hvor er det dejligt at "se" dig! Rigtig Godt Nytår!

   Slet
  2. Kære Paw, nå der kom du frem fra dit skjul, hvad lige ved at tro du have begravet dig helt i hus og have projekter. Godt nytår, håber vi ses inden længe.
   Knus herfra det midtfynske, Pia

   Slet
 4. Väldigt vackra vaser! Dem får ag titta efter nästa gång jag kom till Danmark.

  SvarSlet
 5. Hold hvor smukt, jeg er især vild med opsatserne/fadene.... Stort tillykke... :0)

  SvarSlet
 6. Neimen, så gøy å endelig få se vasene du har laget for Holmegaard! Du kan tro jeg har vært spent, og har sjekket Holmegaards sider... Artig at de faktisk blir lansert i Norge før enn i Danmark :)

  SvarSlet
 7. De er smukke! Og ideen med en tilhørende bog er så fin :-)

  SvarSlet
 8. De er bare rigtig smukke! Og ja, blomsterne bliver meget smukkere, når de kommer i en vaseform, som lader blomsterne bøje ud over vasen. Jeg glæder mig til at se dem i virkeligheden og også til at blive inspireret af bogen.
  Og så vil jeg høre, om de måske senere udgives i andet end klart glas?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der ingen planer om. Men man ved jo aldrig ...

   Slet
 9. Hvor er de fine, godt arbejde som altid!

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Ja så har du gjort det igen, jeg er virkelig imponeret over at du kan blive ved med at finde på nye og spændende ting.
  Smukke og anvendelige vaser og skåle ligesom jeg godt kan li dem, de vil helt sikkert komme til at stå på min ønskeseddel i juni måneden hvor jeg har nået et kvart århundrede med ham jeg har deler avis med.
  Skønne bøger du har på trapperne, det bliver vist et bog år af de store, men må sige at den jeg nok glæder mig mest til er den hvor nette og tante grøn medvirker i. Den skal til huse og så må vi se om muldvarpen vil være med til de andre. Der kommer jo sikkert meget andet du frister med i de næste måneder og penge kommer jo ikke op af jorden desvære.

  Rigtig god Claus og god arbejdslyst.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  Knus til alle jer jeg kender derude bag skærmen.

  SvarSlet
 11. Tillykke, det er en virkelig smuk glasserie og ja, jeg får næsten også tårer i øjnene fordi den passer så fint til noget af mit gamle Holmegård, som jeg er begyndt at bruge igen :-)

  SvarSlet
 12. Hej Claus.Også et stort tillykke fra mig med din nye titel som designer af vaser.
  De er meget smukke...............og rigtig god ide med en lille bog til.
  Som Lisbeth skriver så er det vis bare med at finde vore Holmegårds ting frem igen.
  Men lidt nyt skal der jo til...............så de smukke vaser står allerede på min ønskeseddel.
  God weekend Knus Jette

  SvarSlet
 13. enkle og smukke , og til vaser foretrækker jeg faktisk osse klart glas. De store er nu nok liige en kende over det alm. gavebudget her i familien, men så er det godt der er en mindre størrelse.
  god weekend Gunvor

  SvarSlet
 14. Smukker glas ting ,og en dejlig bog glæder mig!!!

  SvarSlet
 15. Smukt! Smukt! Jeg har fundet den første som skal have en Old English "pokal". :o)

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  De er helt vidunderlige og tidsløse!! Spot on - for hvad jeg mangler uden at have vidst det :-)

  SvarSlet
 17. Det kan da godt være at det er en vase, men jeg kunne altså godt finde på at putte noget sødt spiseligt eller flydende i......... Old English multi purpose. Tillykke.

  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 18. Flotte, flotte vaser især!

  Om de vil tage sig lille så godt ud hos mig ved jeg ikke, du er jo så rundhåndet med blomsterne!

  Men jo flere buketter og blomsterarrangementer jeg ser i dit regi, jo mere inspireret bliver jeg. Har da også støvet nogle vaser af fra gemmerne, og det hænder jeg frådser med blomsterne i denne blomster-fattige vinterhave-tid. Man må godt.

  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom det ser ud som en sikker succes, vil jeg alligevel ønske dig held og lykke med lanceringen!

   Slet
 19. Tillykke med to fantastiske produkter.,jeg har også selv ret mange vaser, men den her du har skabt skalholt sikkert i samlingen. Du har så ret med hensyn til hvorfor den præcis skat se således ud. Jeg har nemlig en jubilærumsglaspokal fra Holmegaard, som jeg har brugt som vase. Jeg synes det så så flot ud, men selve pokalen er ikke så dyb. Den var nok ikke tiltænkt som vase. Så jeg blev så glad da jeg så dit design. Skålen er bare en ekstra vidunderlig ide. Den må jegogså have. Er spændt på at høre størrelserne i cm på skønhederne. God weekend . Mvh Tina

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  Hvor er det godt. Sikke et projekt- og sikke et godt resultat det ser ud til at være.
  Jeg glæder mig over din kreativitet-og at du vil dele den med os andre.
  Og netop gode vaser er virkelig svære at finde syntes jeg. Der er mange smukke af slagsen, men sjældent er der tænkt over at de skal være gode til blomster også.
  Det skal nok blive en succes.
  Stort tillykke fra Susan :-)

  SvarSlet
 21. Hold nu op hvor har du bare gang i mange ting - er vildt imponeret over alt det du får lavet!

  Vasen er i øvrigt rigtig smuk - den kunne jeg sagtens bruge :-)

  SvarSlet
 22. Hej Claus!
  Hvor er det super lækre former, vaser og skåle har fået, meget sanselige og elegante uden at være skrøbelige. Altså super flotte og spændende at kunne læse lidt om tilblivelsen, og en god ide med en bog til, det kan jo gå hen og give et ekstra forhold til tingene.
  Stort TILLYKKE!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Der skal også lyde et stort tillykke herfra. Både vase og skål er fantastisk smukke og anvendelige, f. eks. kunne vi godt finde på at anrette en smuk salat i skålene.
  Den lille bog har en meget smuk og forårsfrisk forside, den tror vi bliver et stort hit, ligesom glasserien vil blive det.
  Kærlige tanker og gode ønsker fra John og Eliane

  SvarSlet
 24. Hvor er de smukke! De lave vaser må hjem og bo hos mig🌸. Skøn og dejlig søndag til dig.

  SvarSlet
 25. De vaser er helt fantastisk.
  At bogen kommer til at koste 100 DKK er en super ide, fordi som du selv siger, man dermed har en perfekt værtinde gave.
  Jeg glæder mig allerede til den.
  Vil man kunne bestille dem hos dig?
  Hilsen
  Mie

  SvarSlet
 26. Kære Claus.

  Hjertelig tillykke med glasserien. Den kan du virkelig være stolt over, at lægge navn til. Jeg elsker vaser i klart glas, og da især pokalvaser. De giver buketterne et elegant og romantisk touch. Jeg holder også meget af, at man kan se blomsternes ben. Pokalvasen har en skøn blød, organisk og kvindelig form. Jeg er jo ikke til det hårde og skarpe. Skålen er også rigtig smuk og meget anvendelig. Jeg finder det rigtig smukt, at der er en lille fod på skålen, som løfter den op og giver den lethed. Samtidig ser man tydeligt Holmegårds karakteristiske gedigne kvalitet.

  Pokalbuketten på bogens forside er een af de smukkeste, du nogensinde har bundet.

  Din glasserie er ikke en "would be nice to have" men en "MUST HAVE". Held og lykke med lanceringen af bogen og glasserien. Sådan et tiltag glæder os fryder os blomsterelskere. Der er langt imellem de gode BLOMSTERvaser.

  Knus og kærlige hilsner til dig og dine læsere

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne ikke have sagt det bedre selv. Tak ...

   Slet
  2. Nu foreligger det således, at dine søde ord fik mig til at fralægge mig mine komplekser og forlægge min forlegenhed...tusind tak for det Hr Forlægger. Jeg glæder mig meget til turen til Norge. Det bliver jo et sandt triumftog med det produkt du og Holmegård har at byde på.

   Flere knus

   Slet
 27. TILLYKKE!! Så kom de - hvor er det skønt at se dem i "3D"! De er fantastisk smukke og det klør i fingerne for at hjembringe samlingen! Ååååhh så mange lækre ting du disker op med i februar, Santa Claus. De er jo utrolig anvendelige og alsidige - L mener de er som skabt til slik og chokolade ;-)
  Jeg elsker, at din magiske evne til at forskønne, kommer os til gode på så mange måder - dit kreative univers inspirerer og forfører så mange mennesker. "Old English" - navnet giver mig så mange dejlige associationer; sej og fløderig Toffee, lyserøde og myrraduftende roser, skønne krøllede bogstaver, tekander med guld og sirlige blomster, berusende og højtkravlende lathyrus, sidst men ikke mindst en Dame vi begge elsker, Maggie Smith aka Violet Crawley.
  Endnu en gang TILLYKKE, ven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Cendie - ja vi elsker Maggie. Endnu en gang glæder og begejstrer du mig med din skønne ordstrøm.

   Slet
  2. Ordstrøm, ja. Begejstringen tillod ikke andet - "hvad hjertet er fuld af, løber munden over med", ved du. Er bare SÅ PAVESTOLT af dig! Knus fra os begge

   Slet
 28. Tillykke med endnu et hit,de er flotte og de lave kan da bruges til alverdens ting,må sikkert eje en brita

  SvarSlet
 29. Hei igjen,

  Så utrolig flotte vaser, de fikk jeg lyst tilå kjøpe - akkurat hva jeg har savnet i butikkene! FInt at blomstene kommer litt opp(på pidestall!), de har god plass, og de vil passe så fint i mitt gamle hus!
  Gleder meg til de kommer butikkene!

  Jeg ble helt forelsket i den buketten du viser på bildet, med de skjønne varmgule rosene - er det lov å spørre hva de rosene heter?

  Hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Annette - det er 'Graham Thomas'

   Slet
  2. Tusen takk for svar! Den skal anskaffes til våren - virkelig nydelig farge!

   Lykke til her i byen:-))


   Hilsen Annette

   Slet
 30. Hvor er de smukke, mente egentlig at jeg har vaser nok, men disse må anskaffes så snart de lander i butikkerne :) Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
 31. Kære Claus. Et stort hjerteligt tillykke med lanceringen af 'Old English'. Og det ER helt igennem old English style. Blide bløde linjer. Klap dig selv på skulderen og glæd dig over den velfortjente opmærksomhed Du er suveræn Claus, suveræn på alle distancer. Det er så smuk en serie og særligt fordi du har valgt klart glas, hvortil ALLE blomsterbuketter passer. OG naturligvis står begge skønheder øverst på ønskelisten <3 < 3 <3 Glæder os til at se dig på Norsk TV i morgen. Heldigt med en fridag ; 0)
  Kan man forudbestille dine forårs-bøger? Dem bliver der rift om og jeg kan næsten ikke vente. De er yderst velkomne her hos mig, glæder mig ubeskriveligt meget til de udkommer.
  Buketten på forsiden af 'Blomster i vaser og skåle' er en dronning værdig. Sødeste Claus du har et Gudsbenådet talent for blomster sammensætninger. Wauww hvor er vase og buket skabt for hinanden.
  Claus Dalby Tillykke med din succes. Du er den såååå vel ondt. Glæder mig stort på dine vegne.
  Med de varmeste hilsner. Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. ... og der skal naturligvis stå vel undt ...

   Slet
 32. En super ide - den ska helt sikkert nok blive et kæmpe hit. Du har gjort det igen - trendspotter!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 33. Hej Claus. Hold da op ,hvor er de skønne. Dem bliver jeg nød til at eje. Man bliver i så godt humør af de skønne buketter. Kærlig hilsen Anne-Grete

  SvarSlet
 34. Tillykke Claus. Hvor er det blevet nogle flotte vaser og skåle. Jeg er vild med deres udtryk - både elegante og rummelige på en gang. Herligt at du har tænkt på det praktiske også, alt for mange vaser giver ikke nok støtte til blomsterne, men disse ser helt forrygende ud. Jeg håber meget at få en af dem en dag ... og nu flasker det sig så heldigt at jeg inden længe kan skrive mig en ønskeseddel til fødselsdag :-)
  Du kan roligt være stolt at disse produkter, de vil helt sikkert blive en stor succes - jeg glædes allerede over at her er en vase man gerne vil have fordi den fungerer og er smuk, og ikke bare fordi den er smuk eller moderne. Dejligt med pondus og gedigen kvalitet. Ønsker dig stort held og lykke i Norge :-) Knus, Lisbeth K

  SvarSlet