Spejlbassiner

Det smukke ved spejlbassiner er, at man så at sige kan hente himlen ned til jorden. Jeg har da også hørt betegnelsen ’Himmelspejl’, som jeg synes vældig godt poetisk.

 

20150129_164149

 

Også nu, hvor jorden er dækket af sne, og bassinerne er frosne, er de vældig dekorative og lyser helt op.

 

20150129_164214

 

Som jeg har fortalt før, er bassinerne lavet af massivt jern og blot 10 cm dybe.

14 kommentarer:

 1. smukke også om vinteren :)
  fandt ud af at de er en gummiskos dybe +2 cm, da jeg under et havebesøg trådte et skridt tilbage for at tage et billede, stod jeg pludselig med den ene fod i det runde bassin :D
  en klassiker når min kammerat og mig snakker om besøget og din skønne have
  Hilsen Michael

  SvarSlet
 2. Åh ja hvor er de dejlige, drømmer også om lidt vand i min have, lidt mere end fuglebadene;-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  De er så smukke dine himmelspejl , og hvilken smuk betegnelse :o))
  Jeg ville gerne have et par stykker af dem i min have , det må være forårets projekt nr 1
  så kan vendsyssels smukke lys spejle sig , åhh hvilken fryd at tænke på her i de sidste dage af vinteren, tak for altid go inspiration og rigtig dejlig weekend til dig
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 4. De kan helt sikkert give et mere spændende insektliv i haven, specielt Piratedderkoppen der lever i nærheden af vand kunne tænkes at ville bo der.

  SvarSlet
 5. Sikke forstandig man kan blive af at læse med her på bloggen. Himmelspejl bør have en dybde på en gummisko + 2 cm og piratedderkoppen holder af vand. Det sidste kunne nu godt få mig til at nedlægge mit vandhul, men vand i haven, uanset hvorledes "vandbeholderen" er udformet, er altid et positivt indslag med god effekt. Selv har jeg planlagt at fjerne nogle nøkkeroser fra mit meget lille vandhul til foråret, fordi de gror så kraftigt at vanspejlet skjules. For vand må der til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Indsæt selv "d" efter forgodtbefindende.

   Slet
  2. dejligt med ny viden.... og skønne kommentarer :)

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Sådan et Himmelspejl kunne jeg også tænke mig i min have. Det ser rigtig dejligt ud.

  SvarSlet
 8. Ja så fint!
  Trevlig helg!
  Hälsningar Ewa :)

  SvarSlet
 9. Ja, det er så godt med vand! Jeg har blot et par baljer under nogle nedløbsrør, men lidt har også ret.

  Jeg er sågar begyndt at vinterbade i det ene, dvs en murerbaljer rækker ikke langt til det formål, men blot at få et lille termisk underbens-bad hver morgen i ført nattøj, frakke og pelshue, det kvikker gevaldigt op. Det virker meget bedre end selv den bedste kop kaffe! På dage med for meget frost, bliver det jo så kun til en lille trippende gå-tur til den frosne balje og tilbage igen, men det er også rigtig dejlig koldt. (Som de altid siger i den grønlandske vejr udsigt)

  Men et stort himmelspejl, det vil jeg også ha' engang.

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 10. Himmelspejl - en skøn beskrivelse. Jeg er brændt godt varm på et rund et af slagsen. Men det har nok lange udsigter. Jeg ved heller ikke, hvor de kan anskaffes. Så det et større omgang google arbejde.

  Kjærligst Hannemor

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne..
   Prøv at kigge ved www.zinkbakken.dk.. de kalder det "spejlbassiner".
   Håber det lykkes dig.

   Slet