Creme de la creme

De måneskins- og cremegule toner går jeg aldrig udenom, når det handler om blomster, jeg ikke tidligere har hørt om.

 

claus20130516_131851

 

claus20130516_132350 claus20130516_192342
claus_20100517_180748 claus_20100517_180802

 

Jeg har talrige narcisser og tulipaner i disse farvetoner, og de lyser så smukt op.

 

claus20130516_132320

 

I et af mine bede, som I ser her, fortsætter jeg i den samme farveskala sommeren igennem.

 

Det gælder både sommerblomster og stauder.

 

claus20130516_131928

 

Det er en sport at finde blomster i de rigtige toner, uanset hvilke farveholdninger, der drejer sig om. Og jeg bliver aldrig færdig.

 

claus_20100514_181902

 

claus_20100509_154146

23 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint. Tack för fina vårbilder. Ha det gott /Marika

  SvarSlet
 2. Hvor jeg længes efter forår, når jeg ser dine skønne forårsbilleder-:)

  SvarSlet
 3. wauw.... hvad hedder den gule tulipan med sort stængel ?

  SvarSlet
  Svar
  1. og den gule med hvid krone.....l

   Slet
  2. Kære Gauner.

   Den gul-hvide tulipan må være "Sweetheart".

   Den anden du har forelsket dig i, er en gul Erythronium tuolemnese. På dansk hedder den hundetand, fordi knoldene ligner en hundetand. De kan købes som knolde om efteråret og det er med at handle hurtigt, for de tåler ikke at tørre ind. Det er allerbedst hvis man kender en heldig hundetandsejer, man kan tigge en lille luns af.

   Hundetanden er en af mine forårsfavoritter, og fåes også i lyserød og hvid. En meget meget graciøs plante.

   Morgenkaffekrus-hilsner

   Slet
  3. takker.... kan se at den gule tulipan jeg troede havde sort stilk var pga skyggen... det er tulipanen på det store billede med det opstammede træ

   Slet
 4. Smukke billeder. Tak til dig der deler :-)

  SvarSlet
 5. Så smukke farver, - rolige for øjet.
  Man kan kun længes efter foråret nu.

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder af hvad vi har i vente. jeg elsker tulipaner. Haveinteressen er rimelig ny for mig, og jeg har modtaget nyhedsbreve og kigget med på bloggen i et års tid nu, og jeg tog i efteråret de første skridt i egen have - med blomsterløg og pæoner. Og hvilken fryd - tulipaner og prydede er brudt gennem jorden! Tak for inspiration og ikke mindst fordi du deler gavmildtog spreder haveglæde.
  Hilsen Majbrit

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder af hvad vi har i vente. jeg elsker tulipaner. Haveinteressen er rimelig ny for mig, og jeg har modtaget nyhedsbreve og kigget med på bloggen i et års tid nu, og jeg tog i efteråret de første skridt i egen have - med blomsterløg og pæoner. Og hvilken fryd - tulipaner og prydede er brudt gennem jorden! Tak for inspiration og ikke mindst fordi du deler gavmildtog spreder haveglæde.
  Hilsen Majbrit

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Ja, det er virkelig creme de la creme, du viser. Toppen af poppen. Når du leger med disse farver, får du et helt unikt elegant udtryk frem. Jeg ved du spræller og sparker, hvis man forsøger at sætte dig i bås, men disse farveharmonier i sartgul, lime, creme og hvidt, vil for mig, altid fremstå som dine signaturfarver. Dit arbejde med disse farver, gør dig virkelig til en Gartnernes Elegantier.

  Tænk, kan verden virkelig blive så smuk igen.

  Kærlige hilsner og tanker til alle stammemedlemmer i Sorteneglsfolket

  SvarSlet
 9. Wow vilken creme de la creme du bjuder oss på! Dina foton på din vackra trädgård får det att vattnas i min mun. Jag kan inte få nog. Kan titta på dem lääänge. Jag borde nog skaffa någan av alla dina vackra böcker.
  Ha en skön Söndag :)

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Jeg har en ide til en havebog, som jeg synes mangler på markedet. Nemlig en bog, som beskriver mulige plantesammensætninger, så den ene plante overtager den næste. En bog om bede, som er spændende at se på fra forår til sensommer. Gerne inspireret af den engelske cottage stil. Din have vil jo være som skabt til en sådan bog.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 11. Ja de er smukke - er selv begyndt at plante i de dejlige lyse farver.
  Mange hilsner
  Annie

  SvarSlet
 12. Flot! Den lette gule narcis på det sidste billede. Hvad er det?

  SvarSlet
 13. Det ser rigtig godt ud,man længtes efter det kommer til at se sådan ud. Hilsen Anne-Grete

  SvarSlet
 14. Kære Claus.

  Det ender med at jeg lader mig overtale og kommer til at elske gult.
  Underlig tanke at gå rundt med alene i hovedet.
  Fantastiske smukke billeder fra din have.
  Hvis min have bare kunne se lidt ud som om der er styr på det , ville jeg blive glad.
  For hver dag der går bliver jeg mere og mere nervøs, en trækken til den ene side, tic's , dårlig ånde , sure tær og en indre stemme der siger nej nej nej.
  Jeg har fået et hav af gule erantis i græsplænen og alle steder dukker der skud frem fra narcisser der med sikkerhed er knald gule for sådan er det har på landet i Sverige.
  Vi snakker ikke om lidt her og der, mere om væg til væg tæpper .
  . Hold nu helt hen i vejret hvem har dog lagt alle de løg.
  Kunne de da ikke ha fundet skilla frem den dag.
  Jeg vil og skal love mig selv at give det en chance, for det er jo faktisk en velbevarede gave jeg har fået.
  Dagen har været dejlig med besøg på et gartneri hvor de avler pelargonier
  Glemmer aldrig dine pelargonier i de gamle krukker i dit orangeri.
  Det vil jeg prøve at gøre efter og du skal nok få at vide hvordan det går.
  Tak for i dag.

  PS. når man siger hundetand , bliver det jo kun til vand ..
  Men når man siger missetand bliver det til ..................................................Tante Grøn.

  Kærlig hilsen Paw 4 år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Paw altså, du kan da altid få smilet frem i mig :-)

   Jeg er sikker på du nok skal vænne dig til de gule farver - du kan vel godt supplere med skilla, perlehyacinther og forglemmigej uden at ødelægge for meget? De farver hjælper det gule til at stå knap så skrapt og så håber jeg du kan vænne dig til det for det er jo en gave at få en veltilplantet have.

   Kærlige kram, Lisbeth K

   Slet
 15. Kære Paw - altid dejligt at høre fra dig. Du virker nu alligevel ret voksen af din alder

  SvarSlet