Det handler ikke kun om blomster

Jeg tager tråden op fra gårdsdagens indlæg, der handlede om frodighed i haven og om at få jorden dækket i en fart.

 

claus_20100509_160743

 

Her handler det ikke blot om blomster, men også om vækster med smukt løv. Herover er det Italiensk ingefær, Arum italicum, hvis smukke løv allerede er dukket op nu.

 

claus_20100509_160614 claus_20100509_160805

 

Den brogetbladede stjerneskærm, Astrantia major ‘Sunningdale Variegated’, og krybende benved, Euonymus fortunei ’Emerald Gaiety’, er også værd at bemærke.

8 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Herligt løv du viser her. Der findes jo rigtig mange smukke og højst bemærkelsesværdige bladplanter. Her er det de sølvgrå, men de gullige bl.a. Lamium maculatum ´aureum´, gul Løjtnantshjerte og sød kartoffel er bestemt heller ikke at kimse af. Jeg er selv MEGET glad for bladplanter, som jeg kalder dem. Kh, Iris.

  SvarSlet
 2. Hej Claus og andre læsere
  Jeg oplever Italensk Ingefær som svær at styre. Den spreder sig overalt i vores have. Hvad er dine/jeres erfaringer med det?
  MH Mikkel

  SvarSlet
  Svar
  1. Har man planten for bladenes skyld, kan man som start fjerne bærrene hvori der sidder kerner/frø. Meeen planten danner også rodskud så man må også igang med spaden for at begrænse dens fremfærd !
   Har ikke selv It.Ingefær da bærrene er giftige. (Hunde)
   Mvh Iris.

   Slet
 3. Hej Claus,
  hos mig vokser italiensk ingefær lige så ivrigt som skvalderkål, så jeg er ikke lige så begejstret..
  En anden ting er Gladiolus Byzantinus, som jeg sidste år så i Virginia Woolfs have, og som jeg fandt meget indtagende. Der er dog problemer med at skaffe den her til lands.
  Noget for Bilka?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 4. Den variegerte stjerneskjermen må jeg nok sette på ønskelisten, den var virkelig skjønn! Jeg elsker farget og variegert bladverk, det gjør godt både på avstand og tett på.

  SvarSlet
 5. Nu er jeg ikke så god til navne. Men sidste år plantede jeg to slags 2-farvede benved af en slags. De stod udenfor fakta og var ved at dø af vandmangel. Men de har klaret vinteren og er helt flotte. Så jeg har da taget lidt ved lære af dig - også hvad brogetbladede angår. Stjerneskærmen ser fin ud - kanske jeg skal på jagt efter den.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. I vores have har vi også steder med frodige og meget aktive planter af den slagt du nævner i indlægget og det er faktisk både nemt og kønt at have ind imellem alt det, som skal klippes og nusses hele tiden;-)

  SvarSlet
 7. Hej Claus, Today I looked up Deutzia shrubs and found two new introductions which may interest you with their green and yellow colouring. They named Deutzia Chardonnay Pearls, a yellow one with white flowers and Creme fraiche that is varigated.
  Mvh Eva E

  SvarSlet