I haven i weekenden?

Nu, hvor det atter er mildt, forestiller jeg mig, at der er nogle, der skal i haven i weekenden.

 

_20100509_161917[12][1]

 

Her har jeg et forslag til et lille projekt, som nemt lader sig udføre, hvis I har bronzeblad, Rodgersia, i haven og gerne vil have flere.

 

20090519_162208[9][1] 20090518_174439[5][1]

 

Det er nemlig nu, at de er nemme at dele. Knoldene, som de skyder fra i løbet af et par måneder, ligger helt oppe i jordoverfladen, og de er nemme at skære i mindre stykker med en spade.

 

20140508_154617[4][1]

 

Plant dem derefter ud andre steder i haven, helst i halvskygge. Så bevarer de bronzefarven bedst.

13 kommentarer:

 1. Ja det är så fint, håller med!
  Ha det gott, hälsningar Ewa :)

  SvarSlet
 2. De er så flotte... fantastisk farve

  SvarSlet
 3. Jeg fik mit første eksemplar sidste år, så ikke noget med at dele her endnu. Men jeg er spændt på at følge 'slagets gang' når først de titter op!
  Lene

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Ja du kan tro jeg skal i haven, ogå i weekenden. Er i fuld gang med at klippe ned, rive af og rydde op. Her den første gang, kan jeg virkeligt se hvor langt jeg kommer. Det myldrer op med forårsløg så det er en fryd, en herlig tid vi går i møde.

  Kærlig hilsen Anette

  PS. Tak for tippet, har lige nogle ledige pladser til bronzeblad :-)

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Jeg skal med sikkerhed i haven og jeg er faktisk allerede godt i gang , det kribler og krabler i mine fingre og i haven under blade og andet nedfald fra vinteren , nu skal der lys og luft til , og jeg får helt lyst til at plante nogle bronze blad i mit skyggebed , havde nær glemt hvor smukt de lyser op på et skyggefuldt sted i haven , tak for det råd :-) og rigtig dejlig weekend i havearbejdets egn .
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 6. Jo, foråret venter om hjørnet. Tid til oprydning. Det bliver så dejligt med frisk luft, lys og sol igen.

  SvarSlet
 7. Jeg har for flere år siden plantet adskillige bronzeblad - omkring 20 stk. indkøbt på planteskole. Og der er INGEN, der er blevet til noget, så min jord må jo ikke være egenet til den plante. Men der er meget andet, der kan rodes med i haven i weekenden - for i haven, det skal jeg. Jeg fik mine krukker flyttet ud i aftes - med pandelampe - de er fulde af hosta. Og de sidste 5 tomme krukker blev plantet til med påskeklokker fra Spiren, så nu er min krukkehave kørt i stilling. God have weekend til alle.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Ja du kan tro jeg skal i haven, var der i går og fik klippet blade af påskeklokkerne sikke mange blomster der er på vej. Hilsen Anne-Grete

  SvarSlet
 9. Mine røtter er nok for små ennå, men det tipset har jeg herved notert meg! :-)
  Ha en fin helg
  Stein

  SvarSlet
 10. Umiddelbart kan jeg ikke huske hvor min broncheblad er 😐 må snart i haven og genopdage alle de smukke planter der SNART dukker op.

  SvarSlet
 11. Tak for tippet :-)

  God weekend, Birgitte

  SvarSlet
 12. Bronzeblad er så flot!

  Vil også gerne snart lidt i gang, men jeg venter (u)tålmodigt på at stedets "gartnere" får taget sig sammen til at rydde de mange afklippede grene væk. De valgte at klippe vores hæk (alt for langt!) ned i begyndelsen af januar og lod alt afklip ligge og flyde. Nu er det ligefrem så galt at det dækker for mit bed og jeg kan ikke se hvad der er på vej op :-(

  Håber de snart får det fjernet...
  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Takk for tipset med bronsjeblad...det skal prøves neste vår :))

  SvarSlet