Jord dæk dig

Jeg elsker frodighed, og en rigtig frodig have får man kun, hvis jorden er helt dækket.

 

claus20140427_193706

 

claus20150222_155442

 

Det er efterhånden nogle år siden, at det lykkedes mig at knække koden ved at plante, så der hele tiden er vækster, der afløser hinanden.

 

claus20140427_194012

 

claus20150222_155205

 

Allerede sidst i april, hvor de grønne billeder blev taget sidste år, var der stort set ikke en kvadratcentimeter jord at se.

 

claus20140427_193743

 

De øvrige billeder er taget i dag. Er det ikke utroligt, at denne transformation kan ske på blot to måneder?

 

claus20140429_094528

 

claus20150222_155522

 

Preben har haft travlt med at sprede topdressing i hele haven, og i denne uge skal han i gang med at udskifte det øverste lag stenmel på stierne.

 

claus20140427_193247

 

Når det er gjort, begynder haven allerede at se forårsfin ud.

 

claus20140427_193541

 

Så er vi klar til den store galla-præmiere!

29 kommentarer:

 1. Hej Claus. Det er fantastisk sådan en forskel der er på billederne efter et par måneder. Det bliver spændende at se det i år, du har jo lagt en masse løg i efteråret :)

  SvarSlet
 2. Kul att se bilder på din trädgård på de olika rabatterna före våren och efter på alla blommorna. det är en mäktig skillnad. Ett fasligt jobb är det att ha fint och mycket blommande växter sköter man det får man tusenfallt igen
  Ha en fin början på veckan
  Kram Meta

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Nogle dejlige 'før og 'nu' billeder. Ja tænk at det igen om et par måneder bliver så smukt. Eller burde jeg skrive 'endnu smukkere' ;0)
  Smiler lidt over din overskrift ...
  Mange kærlige hilsner
  Iris

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Dine bede er meget smukke. Jeg prøver at fange dine gode ideer med at have blomster der afløser hinanden. Lige nu sidder jeg med bogen Den Hvide have og drømmer mig hen.
  Dejlige indlæg du laver, mens vi venter på alle de skønne vækster.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Forandringen sker og mange opdager det ikke engang..
  Jeg har ikke den helt store erfaring i at have have på samme sted i mange år..
  Men jeg syntes at jeg er god til at stoppe op og mærke suset af livet i mit lille have univers alligevel .
  Billederne fra din have bringer dejlige miner frem til mig og jeg er så taknemlig over at jeg har været så heldig at opleve dette specielle sted.
  Det har givet mig så meget, og jeg bliver stadigvæk hele tiden udfordret i mit hovede.
  Du gør det næsten umulige , du gør det så selv Vor Herre kikker tilfreds med.
  Igen dejlige billeder fra din have.
  Billederne med bænken er noget helt specielt for mig.
  Det er bænken hvor der sad en voksen mand og græd, da han opdagede hvad det hele handlede om.
  Det er rigtig fint at nogle har sine meninger , synpunkter og smag.
  Det er en ret som alle skal værne om.
  Ingen kan dog tage fra mig , hvad du og din have har gjort for mig.
  Jeg har vist nok gjort det før , men bliver vist nok lige nød til det igen..
  Mit bandeord er kraftdeme .... Og det gælder min taknemlighed over at jeg lærte at mærke i din have.
  Tak for det.

  CLAUS. DE GODE DAGE ER DE BEDSTE.

  Tak for i dag.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Paw.

   Dit kloge og søde valgsprog om, at de gode dage er de bedste, har jeg taget til mig.
   En anden rigtig god haveveninde har lært mig, at taknemlighed virker som ren magi for sjælen. Også den læresætning har jeg taget til mig. Vi har helt sikkert Claus utroligt meget at være taknemmelige for.

   Jeg kan også en lille børnesang:

   Vi lister os afsted på tå, når vi går ud og røver.
   Vi røver bare det vi må, og det vi nu behøver.
   Nu ligger mørket over land. I byen sover alle mand.
   Vi drager af gårde med skovl og med spand
   både Paw, Tante Grøn oooooog hendes mand:o)

   Denne børnesang er naturligvis kun skrevet for sjov!!!!!!:o) :o) <3 <3 <3

   PS: Liebste Lisbeth K... kan jeg bestille 3 strikkede elefanthuer uden krads? I meget diskrete farver? <3

   Slet
  2. 3 stk elefanthuer, så gerne :-) Jeg har naturligvis diverse camuflagefarver i min kurv med garnrester.
   I al diskretion (det er en æressag for mig): hvor nøjagtig i Claus' have har I tænkt jer at lægge indsatsen? Det er ret afgørende om vi er ude i camuflage til flammebedet eller det hvide hjørne.
   - Hvis I nu napper en af de der krukker med flotte forårsblomster (han har mere end rigeligt, så det opdager han ikke. Slet ikke nu, hvor han er så optaget af at skrive bøger på stribe), så skal jeg gerne lave et lille udvalg af huer, der er afstemt efter hvor I befinder jer. Husk nu, det er VORES hemmelighed!

   Uldne kram (uden krads) fra Lieblingen :-)

   Denne besked sletter sig selv om 10 sekunder ..bip...bip...bip....biiiiippp [pufff]

   Slet
 6. Skønne billeder fra en dejlig have, ja det er utroligt hvad to måneder kan gøre ved en have :-). Vi har også fået lagt topdressing på, som du anbefaler fra Bilka og det ser godt ud, roserne er bundet ned, løgene begynder at titte op af jorden, hvad mere kan man forlange med udsigt til endnu skøn sæson :-), kh Margit

  SvarSlet
 7. Jo Claus, det er helt utroligt. Selv om vi havemennesker jo VED, at den samme transformation foregår år efter år, så er det alligevel et mirakel hver gang. Livet og naturen er vidunderlige....

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Dejlige billeder!! Et enkelt spørgsmål: får alle dine løgvækster lov til at visne helt ned - mener at de skal det for at samle næring til næste år. Tænker at f.eks tulipaner ikke er særligt kønne, når de visner, men det er måske fordi du planter stauder og andre planter meget tæt, at man ikke ser de visne løgvækster.
  Venlig hilsen
  Birgit M.

  SvarSlet
 9. Hei Claus
  Det er utrolig hvor raskt man glemmer hvor grå og trist hagen kan være når vårsolen har lokket fram frodigheten. Bildene dine er strålende eksempler på endringen som skjer. Jeg jobber med å få til slike flotte bed, og ser at det kreves en god innsats hele året for å få det til å bli perfekt. Jeg satser på å få skikk på bedene mine i løpet av våren, de siste årene har det vært lite hagearbeide, og ugresset har tatt seg til rette. Jeg ser at det hjelper å skrive hageblogg og følge alle dere som gir inspirasjon. Takk for din hjelp! Hilsen Anne-Kristin i Norge (lykkeligihagen.blogspot.no)

  SvarSlet
 10. Hvor er det dejligt at se disse billeder og blive mindet om, at det kan blive grønt igen inden så længe - specielt nu hvor sneen vælter ned i store fnug og alt er hvidt igen. Og det ser ud til at blive ved resten af dagen - de stakkels vintergækker og erantis - de bliver helt væk i sne. Så heldigt, at vi i weekenden blev færdige med prodjekt bøgehæk og fik det afskårne brændt af. Lige nu er det i hvert tilfælde vejr til at gå i dæk under dynen med en af dine dejlige bøger og en potte te.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Hvor er det dejligt at se så berigende billeder på en dag hvor snevejret er kommet bag på mig. Skønt at blive bekræftet at i at trods alt, så er der ikke langt til miraklet begynder igen. Hvad mon Preben så skal tage sig til?
  Sjovt nok ser dine stier bredere ud når der er planter som får lov at vælte ud over dem. Det er så flot og frodigt og virkelig værd at stræbe efter.

  Glade hilsener, Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Hej Claus. Sikke en frodighed, det er utroligt hvad der sker på blot et par måneder, det ser bare så godt ud. Mange hilsner. Anne-Grete

  SvarSlet
 13. Jeg får da sådan en længsel efter foråret, tak for kikket. :-)

  SvarSlet
 14. Ved jo godt der står jord dæk dig, men det lyder som bord dæk dig;-) Og du er stor blomster mester, det er en fornøjelse at se sådan en overflod og frodighed også i foråret. 1000 tak for det dejlige dejlige syn:-))))

  SvarSlet
 15. Det er utroligt så meget der kan ske på så kort tid - og hvor jeg glæder mig til at det rigtigt begynder at spire i min have. Jeg har lige bestilt en del nye stauder til levering i slutningen af marts og frøposerne og enkelte nye dahliaer er på lager - så forår kom bare an.
  Dejlige og inspirerende billeder fra din have.

  SvarSlet
 16. Super gode før/efter billeder - sådan nogle tager jeg også selv hele tiden:-)

  SvarSlet
 17. Hej Claus. Imponerende smuk have, du holder. Jeg er meget imponeret over, hvordan du kan holde så godt liv i planterne over vinteren? Starter du blomsterne m.v. "op" i drivhus med LED væktlamper (a la dem her: http://mrperfect.dk/42-led-vaekstlamper-vaekstlys-plantelys ) - eller hvad gør du?
  Vh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh - naturen sørger for lyset. Jeg tager da ikke planterne ind om vinteren.

   Slet
 18. excelente trabajo magnifico , precioso !!! realmete es un jardin precioso Felicidades!!

  SvarSlet
 19. Hej Claus
  Tak for altid dejlige billeder. Jeg var lige en tur i Bilka i går og blev helt grebet af forårsstemning (selv om den da var lige ved at forsvinde i morges/formiddags, sådan som sneen væltede ned, men heldigvis fik solsorterne foråret til at vende tilbage her til aften - skal da love for, at de har travlt), nå men som sagt - der sprang en del forskelligheder op i vognen, men jeg mangler jo noget af din gode jord at plante i. Ved du, hvornår det kan fås? - jeg søgte nemlig svar i Bilka, men det vidste ham, jeg spurgte, ikke noget om. Og nu hvor jeg har brugt det med stor succes, bruger jeg jo nødig noget andet, men hvis det varer alt for længe, så må jeg jo nok krybe til korset og købe noget andet.
  Ha' en god aften.
  Anita

  SvarSlet
 20. Ja, det er fantastisk med den frodighed i din have.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 21. Ja det er og bliver et af de bedste mirakler vi har i hverdagen! Fantastiske billeder. Kh Tina

  SvarSlet
 22. Det er så smukt og sikke en glød der er over forårsbillederne:-)

  SvarSlet
 23. Hej Claus.
  Hvad er dine erfaringer med LED vækstpanel/lys som sådan nogle som dem på denne hjemmeside http://www.led-manden.dk/8-led-vaekstlamper ? Jeg overvejer at købe nogle LED vækstpaneler efter sommer, når solen ikke skinner så meget igen. Nogle planter ønsker man jo ikke skal dø over vinteren. :-) LED vækstpanel lys er en ny verden og ønsker kun det bedste for mine planter

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Peter, jeg har slet ikke nogen erfaringer i den retning. Dbh Claus

   Slet
 24. Så flott å se før og etter bilder...fantastisk å se hvor fort det grønne kommer om våren når først varmen og solen er der.

  SvarSlet