Mere til samlingen

Som I vil vide, har jeg en anseelig samling af alskens rariteter, både inde og ude.

 

image

 

I går var jeg på loppemarked, og det er endnu aldrig sket, at jeg er kommet hjem uden noget fra et sådant sted, og det skete da heller ikke i går.

 

claus20150208_134025 claus20150208_134049

 

Som I ser, var det mest de blålige ting, jeg gik efter, og det skyldes, at jeg allerede nu er i gang med min næste julebog ’Hvid jul’, samtidig med mange andre projekter.

 

claus20150208_134221

 

Heldigvis har jeg ikke svært ved at holde mange bolde i luften; jeg holder tilmed af det. Og plejer da også at gribe dem.

 

claus20150208_134958

 

Måske undrer I jer over, at det er den blå farve, jeg vælger til en julebog. Nok lidt utraditionelt ... Men det er fordi, den passer så fint til det hvide og signalerer nordisk stil.

 

Prøv at se på mine hyacintbilleder fra i går. Så ser I sammenhængen

.

 

claus20150208_134314 claus20150208_134150

 

For nogle uger siden, var der en kvinde der sagde til mig, at hun syntes, at det efterhånden var svært at finde ting til overkommelige priser på loppemarkeder og lignende, efter at der har været så meget fokus på denne genre i tv.

 

Det vil jeg ikke give hende det i. Det handler ganske enkelt om at gå efter det lidt skæve og anderledes. Det koster ikke meget.

 

Så f.eks. den hvide cirka 35 cm høje vase herover. Den fik jeg for godt og vel hundrede kroner. Det er altså billigt. Der var ikke noget navn under bunden, men det betyder ikke så meget for mig. Og dog. Jeg kan nemlig godt lide historien bag tingene. Men om de er noget værd i økonomisk forstand, betyder intet for mig. Jeg køber med hjertet.

 

claus20150208_134821

 

image

 

Vaserne på billederne herover er fra bornholmske Michel Andersen. Ham har jeg meget af, blandt andet mange skønne buttede kander.

 

claus20150208_134936

 

Fadet og skålene skal selvfølgelig bruges til at plante i.

 

claus20150208_134722

 

Jeg fik også lidt grønt med hjem. Blandt andet en fin cobra telefon. Om den virker ved jeg ikke; jeg købte den på grund af farven.

 

Vasen, som jeg også købte i går, er fra Hjorths Fabrik på Bornholm. Den skønne ventilator er også ny. Den fik jeg fornålig af den søde Lone fra LoPe.

 

Nogle ryster på måske på hovedet over min samlermani og de ting, jeg finder – dem om det! Den lille termokande, som I så ovenfor, vil være fin regi på et vinterbillede. Der må gerne være lidt blink i øjet!

11 kommentarer:

 1. Hej Claus. Sikke nogle flotte ting, du har fundet, og du er jo så god til at finde lige de blomster, der passer som fod i hose til de forskellige beholdere. Det er meget inspirerende, jeg glæder mig til at se dine beplantninger!

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Det er nogle rigtig fine ting. Jeg kender godt til samlermanien - og dem, som ryster på hovedet. For mit vedkommende er det julepynt. Men det giver mig så meget glæde. Så ja - dem om det!

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 3. Der er mange lækre ting imellem, som gerne måtte bo hos mig. Jeg er meget begejstret for lyseblåt. Jeg spekulerer ofte på, hvor i alverden du gør af alle tingene. Jeg tænker, at jeres hus måske er et fortryllet hus, hvor man kan blive ved med at sætte ting ind. Ja, det må være forklaringen!

  SvarSlet
 4. Det er fine ting, du finder:-)
  Tænker blot på, om du gemmer alt eller sælger ud ind imellem?

  SvarSlet
 5. Sikke en høst! Som Nette er jeg også så småt begyndt at tvivle på om dit hus nu også er stort nok i længden :-) Jeg gætter på at din næste samler-darling vil blive charmerende skabe af forskellige varianter, for du køber jo inventar til halve og hele skabe ad gangen!

  Kærlige hilsener
  Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Hej Claus. Det er nogle spændende ting du finder, glæder mig til at se dem med blomster i eller hvad du finder på . Hilsen Anne-Grete.

  SvarSlet
 7. Glæder mig til at se dine ting i flotte opstillinger,Jeg synes nu også at mange ting er blevet dyrere,nogle ting har man derhjemme og de kostede ikke så meget da de blev købt.Man kan så bare lade være med at købe ikke?,hvis man bare er vild men at snuse rundt, har jeg ihertfald skønne dage. Brita

  SvarSlet
 8. Der er jo også Ebay... uha....så blir det for alvor farligt. ;)

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Så prøver jeg lige en sidste gang.
  Har skrevet nu tre gange og når jeg trykker udgiv , bliver det hele slettet.
  Jeg har heller ikke teknik snilde som min kære øboer.
  Måske fordi jeg er fuld af ævl , bliver der fra oven blokeret.

  Griner nu ... når du siger at du ikke er kommet hjem fra et loppemarked uden nogen ting.
  Det kan du ihvertfald godt bilde mig ind.
  Du forstår rigtig at gå på skattejagt .
  Fine ting du har fundet ..
  Hvis du en dag nogensinde skal holde aktion på grund af at nye ting kommer til, ville jeg da være den perfekte aktionarius med hammer og visse fordele selvfølgelig .
  Jeg er fuldstændig vild med den bordplade hvor du har fotograferet dine fine ting på.
  Tror måske at det er kopper og måske taget i dit det nyeste orangeri.
  Jeg vil også have. Jeg vil , jeg vil , jeg vil.
  Som en lille snot hvalp.


  Meget smuk dag her i syd skåne i dag.
  Sol fra blå himmel og ikke meget vind.
  Vintergækkerne kikker frem alle steder og jeg som ikke er gode venner med gul er vist blevet indehaver af en græsplæne fuld af erantis.
  Skal nu nok lære at holde af det, ellers er der da andre der kan.

  Glæder mig til næste indlæg her på bloggen.

  PS. Den lille fine termokande ville nøjagtig give os to, en god lille kop.

  Tak for i dag.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet