Pyha

Jeg har lige fået et mindre chok. Måske store ord, og alligevel ikke.

 

[20100913_070837%255B5%255D.jpg]

 

Ulla fra Milbakhaven i Vendsyssel, der er kendt for deres mange dahliaer, har lagt en kommentar på bloggen. Her begynder hun på en meget fair og venlig måde med at rose Bilka og undertegnede for det flotte dahlia-sortiment og knoldenes kvalitet.

 

Men … så kommer Ulla med en meget berettiget kritik og skriver: ‘Nu til kritikken, hvordan kan du Claus finde på at skrive på georgineposerne at knolden måske ikke blomster første år. Knolde så flotte, som dem du har fundet frem, de vil blomstrer, hvis ikke de gør det, er det fordi de ikke får sol nok. Skygge er nok det største problem i en have, men krukkerne kan man sætte midt i solen. Sol og vand så skal blomsterne komme, kun lidt gødning i krukkerne fra start og så lidt i vandet, når de er i fuld blomst. Mange hilsner fra en der dyrkede Georginer dengang man rynkede på næsen og sagde Tivoli og folk elsker vores mark. Selv Anne Just hentede sine georginer hos os.’

 

Jeg tænkte ved mig selv: Det kan simpelthen ikke passe, at der står det på dahliaposerne. Den tekst er nemlig møntet på pæonknoldene, som Bilka også sælger i mit navn. Når det gælder pæonknolde kan man nemlig ikke regne med, at de blomstrer første år. Det gør dahliaer selvfølgelig. Det ved jeg jo selvfølgelig godt.

 

For lige at slå det fast med syvtommersøm: DER KOMMER MED GARANTI BLOMSTER FØRSTE ÅR, HVIS PLANTERNE STÅR SOLRIGT.

 

Lige nu kan jeg simpelthen ikke greje, hvad der er sket i kommunikationen mellem det hollandske firma, der producerer pakningerne, og mig. Men der må ikke herske nogen tvivl om, at fejlen alene er min, og det beklager jeg meget. Jeg skal sørge for, at det bliver rettet ved næste leverance.

 

Jeg er virkelig ked af dette ... Håber ikke, at dette skaber for megen forvirring.

30 kommentarer:

 1. Har lige været ude for at købe knolde, men nåede absolut slet ikke til teksten - billederne dragende så meget, at jeg faldt i staver meget længe foran dahliareolen;0)
  Knoldene er store og kraftige, så blomstringen er stensikker.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Tag nu det stille og roligt, vi kan alle komme til at lave fejl.
  Jeg må erkende at det har jeg ikke lagt mærke til selvom der røg 30 poser i vognen sidste lørdag.
  Få nu en rolig nattesøvn og slap af.

  Knus og kram herfra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 3. Ro på Claus. Jeg bemærkede det godt, men tænkte blot "sludder og vrøvl", og har ikke tænkt mere over det. For selvfølgelig blomstrer de første år. Hvis der her på bloggen skulle være en målgruppe, som ikke tidligere har lagt en eneste dahliaknolde, kan det muligvis virke afskrækkende, men har man lagt dahliatidligere i sit liv, ved man, at det er noget vås. Men nu er læserne her på bloggen selvfølgelig ikke de eneste, som kommer forbi de fristende kasser med knolde, men det går nok :-))

  Der er points til Ulla, fordi hun bemærkede det!

  SvarSlet
 4. Nå, det gik som sædvanligt lidt hurtigt med at få trykket på knappen. Opdagede jeg for sent, da jeg sad og sukkede over dit foto, som muligvis er af min veninde Stoltze von Berlin. Måske.

  SvarSlet
 5. Goodmorning Sunshine.

  Det er menneskeligt at fejle, - at tilgive, er guddommeligt, lyder et latinsk ordsprog. Tilgiv nu digselv for den bette svipser, som absolut ikke er jordens undergang. Jeg havde faktisk heller ikke bemærket den ordlyd på de lækre og appetitvækkende dahliaposer. Skidt pyt....... en lille kommunikationsbrist må høre til i bagatelkategorien, Claus.

  Ønsker alle en god weekend i haverne.

  Knus

  SvarSlet
 6. Pyt! Det var værre, hvis det var den anden vej rundt - tænk, hvis du havde lovet for meget. Nu kan man da kun blive positivt overrasket, når man får skønne blomster til sommer fra alle knolde. Det er da slet ikke så ringe!

  SvarSlet
 7. Helle Aagaard, Sydfyn14. februar 2015 kl. 10.22

  Kære Claus
  Jeg kan kun tilslutte mig de øvrige søde kommentarer her omkring en bette svipser som vores kære Tante skriver det og ja jeg er også ret sikker på jeg udelukkende ville føle mig draget så meget af de skønne billeder på poserne og så lige orientere mig selv om plantens højde.

  ps. nu ved jeg personligt, at min egen far har en opmærksom og dygtig kusine.. det er nemlig Ulla fra Milbakhaven :-)

  De bedste knus fra
  Helle Aagaard Sydfyn

  SvarSlet
 8. Det skal nok gå alligevel Claus!, Be Bilka gå ud med en sprit touch og streg den sætning over;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Skidt pyt. En gang imellem sker der små svipsere. Denne er i småtingsafdelingen, men jeg kan godt forstå, du ærgrer dig. Det passer slet ikke til dit perfektionistiske sind.

  SvarSlet
 10. Stod sammen med min søster igår i Bilka og undrede mig! Min søster sagde at dem ville hun da ikke købe, hvis der ikke kom blomst det første år. Jeg selv tog chancen og købte 4 poser. Selv om jeg ved at de plejer at komme med blomst, blev jeg alligevel i tvivl.
  Godt at høre at der kommer blomst!

  Hilsen fra have AMATØREN...

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Tænkte også at teksten var lidt "livrem og seler" :-). Men noget andet jeg undrede mig lidt over var at du anbefaler din egen krukkemuld (som er fantastisk, og som jeg bruger til ALT, - på nær Dahlia) jeg tænkte at den måske var for næringsrig hen på sæsonen, og derfor resulterer i flere blade og færre blomster. Kan du kaste lys over om det er en gode idé at bruge din egen muld?.
  Iøvrigt et forrygende Dahlia sortiment - specielt de bronze/orangefarvede skal afprøves!!
  KH
  Martin, Silkeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg planter kun i min egen muld, og det er i hvert fald ikke blomster, der mangler, Der er så mange ammestuehistorier omkring gødning eller ikke. Jeg kan kun sige, hvad der virker for mig.

   Slet
 12. Har også været en tur i Bilka og købe skønne dahliaer...
  Det eneste min mand påpegede, da han så beskrivelsen, var at der lige under dit billeder står : 1 knold. .. haha :) det grinede vi lidt af ;)

  SvarSlet
 13. Nu du taler om gødning her oven for: Du har lovet at fortælle lidt om, hvad der sker på den front. Jeg venter med spænding.

  Til Anonym vil jeg lige nævne, at jeg kom til at grine ikke lidt - men meget - af den kommentar :-)) Undskyld hr. Dalby.

  SvarSlet
 14. Dette indlæg handler ikke om georginer, men katte-høm-hømmer. Det er brandirriterende, når nabolagets katte betragter vores have som et offentligt katte-toilet. De skider overalt i bedene mellem løgvækster og stauder, kratter jorden op og efterlader dybe huller.
  Kender I et middel, der kan strøs ud - som ikke ødelægger plantevæksterne - men får kattene til at fortrække hjem til deres egen matrikel, hvor en ansvarlig katte-ejer bør sætte en udendørs kattebakke og lære sin kat, at dèr og ikke andre steder skal det foregå.
  Vi bor i et fredeligt villakvarter, og til at begynde med var der kun én natlig vandrer. Men nu holdes der fællesmøde hver nat. Gode råd modtages med tak
  Venlig hilsen Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birthe

   Man kan købe en hæslig plante der lugter grimt (men ikke på afstand) som man kan sætte rundt omkring og camuflerer med flotte høje planter. De holder kattene væk - kan ikke huske navnet, men spørg i plantecenteret.

   Endvidere: katte bruger kun løs og tør jord, så måske du bare skulle vande igennem, også under tagskægget hvor der normalt er rart for katte at sætte deres mærke? Har du prøvet at lægge hønsenet ud på jorden? (så kan de jo ikke grave ned der).

   Hilsen fra en meget stor katteelsker der altid bliver lidt ked af det når andre er trætte af katte - men som har stor forståelse for problematikken- omend hun tænker at der må være en fredelig løsning på problemet. Håber noget af ovenstående virker.
   :-) Lisbeth K

   Slet
  2. Kære Lisbeth K
   Mange tak for dit indlæg. Jeg havde helt opgivet at få nogle reaktioner på mit indlæg - Jeg er ellers sikker på, at der er andre end mig, der er ved at fortvivle over kattes efterladenskaber og deres raseren. Jorden er langtfra tør på denne årstid, det er de ligeglade med. Dine gode råd vil fluks blive ført ud i livet, og vi håber, at planteskolen kender navnet på den hæslige plante :-)
   Endnu en gang tak og venlig hilsen fra Birthe

   Slet
  3. Det var så lidt.
   Jeg synes det kunne være godt at høre om du finder hjælp i rådene, for der er andre der også står med problemet. (Men det er kun dem der hverken har hund eller kat, for hvis man selv har et dyr så vil det holde de andre gæster væk fra reviret).

   Mvh. Lisbeth K

   Slet
 15. jeg kan ikke lade være med at tænke på alle de førstegangs dahlia dyrkere som bliver glade og kommer til at føle sig som havens konge når de ser blomsterfloret :)
  tænker også det er nemt at ordne med et pænt skilt på sortiment reolerne.. de er trods alt kun lige dukket op i butikkerne :)
  kh
  Marianne

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Det var godt, at det blev udredet. Jeg har ikke været i Bilka endnu eller på hjemmesiden, jeg har endnu ikke haft tid, men er da glad for, at det er en fejl der kan rettes op på.

  SvarSlet
 17. Der er da vist et gammelt ordsprog der siger at dem som aldrig laver fejl, de laver ikke noget og man kan vist ikke beskylde dig for ikke at lave noget, med alle de jern du har i ilden!.
  Hilsen
  Birgit M.

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Den er bare smuttet i korrekturen. Dem som har læst korrektur kender bare ikke nok til produkterne. Det er sådan noget som sker. Naturligvis vil Dahlia blomstre første år. Jeg må i Bilka meget snart. Og i år skal der orange, lilla, gul, purpur i krukkerne........Og så må du meget gerne give os en opskrift på mange blomster og smukt formede Dahliabuske. PS husk nu at Bilka ikke skal løbe tør for muld i år. Sidste år måtte jeg opgive.

  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 19. Jeg læste godt Ullas kommentar og dit svar. Røg lige ud og gloede bag på poserne - pyt! Jeg kan udmærket forstå din faglige stolthed fik et æseløre - men ven, det er i bagatelafdelingen. Følte mig lidt sej, da jeg ku konstatere at 7 af de skønne knolde ejede jeg i forvejen! Wiiiieee min smag blev bekræftet og jeg ku slå Tante på ræsen til kassen hahahaha!

  SvarSlet
 20. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 21. Sikke en dejlig overraskelse til brugeren, når de så alligevel blomstrer :)

  SvarSlet
 22. det er da gået helt galt for dem som styrer Dakliasortimentet for dig..... var lige i Bilka hvor ugens limited edition til 39 kroner er Karma Serena, men selvsamme Karma Serena er også i det almindelige C.D sortiment til 2 for 60 kroner ???
  glad for at høre at Dahliaerne nok skal blomstre i år, undrede mig også over teksten på pakkerne.... et lille forslag, kan man ikke vise plantehøjden på forsiden af pakkerne eller måske på kasserne de ligger i... synes det var besværligt at finde nogle lave sorter til krukkerne :)

  SvarSlet
 23. Det havde jeg slet ikke lagt mærke til, da jeg glad så at der i dit sortiment var den Thomas Edinson, som jeg har kigget efter i et par sæsoner...

  SvarSlet
 24. Hej Claus. Jeg må desværre sige at jeg med det samme lagde mærke til at der stod det bag på posen. Og jeg tror godt at det kan få nogle, der måske køber blomster til haven for første gang, til at vælge dahliaer fra, hvis man tror at de ikke blomstre første år. Så måske var det en idé med et lille skilt i Bilka, hvor der står at ved solrig pladsering blomstring første år. Så er man da fri for den bekymring.
  Mvh Maria (min-mors-mirkaler.blogspot.dk)

  SvarSlet
 25. Kære Claus.
  Du får her et virtuelt klap på skulderen og et "det-skal-nok".
  Kan godt forstå du er ærgerlig og træt af sagen, men heldigvis blev det opdaget, for det havde været langt værrere hvis ingen havde reageret til dig/Bilka. Nu kan der rettes op på det, og hvor der handles der spildes, som man siger.

  Knus, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. hhmmm... ser pludselig at der skulle stå "det-skal-nok-gå".
   Beklager fejlen :-) Lisbeth K

   Slet