Skønne hyacinter

På denne årstid svælger jeg i hyacinter, og jeg holder også rigtig meget at hyacintglas.

 

claus20150205_120858

 

Den tid, hvor man selv drev hyacinter på glas med en hætte over for at skabe mørke, er ovre. I hvert fald et det nok et fåtal, der gør det.

 

claus20150205_115802 claus20150205_120931

 

Men jeg kan ikke stå for den grafiske virkning, de små juletræsagtige kræmmerhuse har.

 

 

claus20150205_121240

 

Som I vil se, var der stadig sne, da billederne her blev taget i forgårs. Men nu er den pist væk.

 

I dag var jeg til loppemarked i Ridehuset og faldt (selvfølgelig) for nogle ting. Dem viser jeg i morgen, søndag.

17 kommentarer:

 1. Hej Claus. Det ser pænt ud og en rigtig god tid at have hyacinter på. Jeg kan godt lide de små kræmmerhuse, dem må man også selv kunne lave.

  SvarSlet
 2. Ja mon ikke! Det har jeg da gjort ...

  SvarSlet
 3. Jeg synes hyacinter er smukke i alle faser af dens levetid. Og med så smukke glas som du har at sætte dem i, er de om muligt endnu smukkere.
  Kh Maria

  SvarSlet
 4. Det er en skøn opstilling med de blå farver og forskellige glas og kræmmerhuse.

  SvarSlet
 5. Så fint det er! Men blåt og grønt er også altid pænt. :-) Jeg kan godt lide, at du har brugt Kivi stager til det. Men det er de store, ikke?

  Jeg har normalt altid et par glas til drivning til jul, men sidste år blev det ikke til noget. De (løgene) var forsinkede hos blomsterhandleren og så kom jeg ikke lige forbi i tide. Næste gang jeg var der, var de udsolgte. Det var helt trist at undvære dem. :-)

  Jeg sætter også altid nogle "færdige" løg på glas, men det er nu ikke helt det samme.

  SvarSlet
 6. Ingen kan som du trylle med farver og former. Det er virkeligt inspirerende. Må jeg spørge, hvor du har købt det smukke papir?

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Når jeg ser hyacinter i hyacintglas med hætter, sætter det mig tilbage til min barndom. Jeg sidder dog her og spekulerer på hvorfor, idet vi ikke havde slige ting i mit barndomshjem, men jeg må jo have set det et eller andet sted :-) Dine kræmmerhuse er også dejlige. Det må selv fumlefingre som jeg kunne hitte ud af.

  SvarSlet
 8. Elsker dine mange hyacinter og smukke glas til dem :-)
  Og flotte små toppe :-)

  Min mor har også smukke glas til hyacinterne, så jeg låner af hende. Elsker også duften af hyacinter.
  God aften og glæder mig til at se dine indkøb i morgen.

  SvarSlet
 9. Jeg har aldrig drevet et løg fra bunden om man så må sige, men jeg sætter altid kræmmerhuse på for at sinke deres tendens til at rende i vejret når de kommer ind i varmen. Jeg har både nogle i papir (lavet af dækkeservietter med blondekanter) og et kræmmerhus der er broderet i lysegrønt blomstergarn.

  Det papir du her hr brugt er rigtig flot Claus. Mon det er gavepapir?
  Kram, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbet - det er mønstre, jeg har fundet på nettet og printet ud for en symbolsk betaling på omkring tyve kroner. I min julebog kommer det anvisning på, hvor man finder sådanne skatte.

   Slet
  2. Undskyld - jeg glemte et 'h'.

   Slet
  3. Snedigt! Det anede jeg ikke man kunne.
   Dejligt fif, glæder mig til detaljerne i bogen :-)

   Tak for svaret - knus, Lisbeth K

   Slet
 10. Jeg har de sidste par måneder konstant haft hyacinter stående - jeg nyder duften. Men jeg har aldrig vovet mig ud i hyacintglas og kræmmerhuse. Jeg har sprunget over, hvor gærdet er lavest og "bare" købt løgene "klar til brug".

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Det er da en rigtig sød idé. Vi har mest hyacinterne på børneværelset, hvor børnene elsker at følge med i den (hurtige) udvikling af blomster og fantastiske duft der kommer dem i møde når de kommer hjem fra børnehave. Kræmmerhusene er jo en fin aktivitet og med en god historie bag.
  Mvh Lene

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet