Tid til perfektionering

På denne tid af året er der meget, der kan perfektioneres, og i dag har Mariann og Preben været i gang med at tilrette nogle af hækkene.

 

20150209_125019

 

20150209_124820

 

Det var et hængeparti fra sidste sommer. På et tidspunkt var Kjeld Slot forbi som så ofte før, og ved vores små møder taler vi om, hvad der kan gøres for at højne havens standard.

 

20150209_125503

 

20150209_124916

 

Det er små skridt, men det er som bekendt i detaljen, man ser helheden.

 

20150209_125322

 

Kjeld foreslog, at de buede bøgehække sydøst for væksthuset blev skåret ned i samme højde som havens takshække.

 

20150209_125521

 

Og også, at den lange lave hæk, der løber parallelt med væksthuset, blev rettet til.

 

20150209_142540

 

I begyndelsen var denne hæk vandret, men hen over årene er den blevet klippet, så den fulgte havens skrånende terræn. Men det er der nu rettet op på.

 

Konsekvensen er, at alle hække, der omkranser haverummene, nu er vandrette.

 

Ude ved alleen følger de terrænet.

9 kommentarer:

 1. Ja man kan hurtigt få brug for beskæresaksen, når KS har været forbi....Jeg arbejder med et asketræ han også havde en mening om.... Flotte hække, klart en af dine haves største styrker, giver værdig hele året, jeg er lidt jaloux.
  Henrik

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Det kan man vist kalde snorlige. Mærkeligt men ved besøg i din have, har jeg ikke bemærket niveau forskellen.

  SvarSlet
 3. Det ser super godt ud med den opretning/perfektionering, det andet så også godt ud, men du har ret det er de "små" ting der giver en helt anden oplevelse, dejligt du viser!
  Er ikke selv glad for hæksaksen, men klippede alligevel i går, vores grund skråner også, og jeg havde trangen til at følge terræn, men forsøgte at holde tungen lige i munden på det korte stykke der stod for skud;-)
  God dag til dig!

  SvarSlet
 4. Der er skønt derude i disse, lune dage og man allerede fornemme, hvor smukt det hele bliver om et par måneder, ikke?:-)

  SvarSlet
 5. Vi har også et bøgehæksprojekt igang just nu. Men højden bliver nu taget lidt på slump - der er ikke vaterpas sat på. Det bliver godt at få det ordnet, inden vi for alvor skal i haven.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Aha...ja, det giver god mening - det strammer op.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Det er altid en overvejelse værd, om man skal følge terrænet eller vaterpasset med hækkene. Dit var flot før, men det giver absolut mening med nye tanker. Jeg synes jo, din have er meget nær perfekt, men det kommer jo ikke af sig selv, så selvfølgelig er det noget du arbejder på hele tiden. Imponerende.

  SvarSlet
 8. ...garanterer for at mange arkitekter synes godt om det arbejde du har fået Preben og Mariann i gang med :-)
  Måske jeg kan leje dem et par dage? :-))))

  bedst
  Kjeld

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Hvor er du heldig at have ham KS ved hånden :-) Det må være skønt at kunne få en god ide i ny og næ - selv tror jeg ikke jeg havde turdet at klippe yderligere ned, men det skal nok blive godt.

  Det der med hække er sådan lidt som når man klipper hår (jeg er autodidakt frisør på drengene herhjemme). Hvornår er det nok? Man kan altid liiige nappe den der stritter med - hov, nu kom der en ny strit. Ok, den må også lige skæres til ... men den anden side, nu er det skævt der ... :-) Ok, så slemt ser det heller ud (ha,ha).

  Godt at Preben og Mariann har værktøjet i orden og at I er 4 dygtige til at besigtige og tage øjemål. Det bliver rigtig flot at se effekten med bladene på og blomsterne der får ekstra luft at brede sig på.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet