Anmeld "Romantiske haver"


Romantiske haver Hvis du kender bogen "Romantiske haver" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer" nedenfor.
Se mere om bogen her

5 kommentarer:

 1. Jeg har for et par dage siden modtaget bogen Romantiske Haver med posten. Og jeg har svært ved at få armene ned. Som nogle vil vide, figurerer min lille have i bogen, men det er ikke derfor, jeg er så begejstret. Nej, Claus Dalby har gjort det igen. Haverne er som perler på en snor. 23 fantastiske og meget forskellige haver fra hans haverejser rundt i hele Europa. På trods af at fællestrækket er romantik, kommer dette til udtryk på forskellig vis. Min egen have på ca. 200 m2 er den mindste af dem alle. Bogen viser haver i alle størrelser. Flere af dem vil jeg kalde parker, selvom de fremstår som haver med haverum. Fælles for dem alle er, at brugen af blomster, planter, små havebygninger og rekvisitter alle har et romantiskt islæt.

  Kan man lide roser, er denne bog en "must have", for alle haver har forskellige typer roser, som er med til at give haverne et romantisk anstrøg. Derudover er bogen garneret med fotos af andre hyggelige indslag i haverne, som er med til at skabe stemning. Man kunne frygte, at en bog med titlen "Romantiske Haver" ville være så sukkersød og honningdryppende en fotokavalkade, at man fik kvalme, men det er slet ikke tilfældet. Bogens mange fine detaljer viser også rå og rustik romantik. Det er jo det, Claus Dalby gør så eminent: Han får stemninger med på sine dejlige fotos. Det er ikke blot smukke glansbilleder, men billeder som viser havernes sjæl. Claus forstår at vise de mange små detaljer, som er med til at give den enkelte have sjæl og personlighed.

  Man kan svælge mellem småvilde haver med rå mængder blomster, skønne roser som er vilde i timen og har indtaget store træer over til stramt formklippede figurer og hække. Det er en af den slags bøger, hvor jeg bladrer rundt og forsøger at beslutte mig for, på hvilke sider jeg helst vil flytte ind.

  CDs fortællekunst er også fantastisk dejlig. Den er meget personlig, og den vågne læser kan også tilegne sig lidt viden om planter og lidt om haveromantikkens historie. Havernes historier bliver bundet sammen på en sådan måde, at det er svært at slippe bogen igen. Ganske vist læser jeg CDs bøger på en helt anden måde end andre bøger, for jeg bladrer som en sindssyg rundt i bøgerne, når jeg først får dem i hænderne. Jeg kan ikke vente. Når det så er gjort, starter den "rigtige" læsning, og Romantiske haver har meget at byde på.

  SvarSlet
 2. Romantiske haver – er seneste bog fra Claus Dalbys hånd, og som netop er udkommet fra forlaget Klematis.

  Når jeg står med den store bog i hånden, lader fingrene bladre løst igennem, giver det et helt sug i maven over al den skønhed og fantasi, der er lagt i de 23 forskellige haver, og som vises i bogen. Som altid ledsages ordene i bogen af Claus Dalbys meget smukke billeder, hvor han leger med kameraet og går på opdagelse efter overraskende vinkler. Ingen detalje er for lille - vi kommer hele vejen rundt. Selv alger på sten og lidt ukrudt mellem fliser får sin helt egen skønhed i den rette sammenhæng.

  Læseren kommer på vandring i alverdens forskellige haver. Fra den store landbohave, over svensk idyl til kolonihaven, der alle har fællesnævnere…romantik og roser. Jeg bliver revet med af romantikken igennem staudebede via åkande idyl til velfriseret engelsk charme. Det er et overflødighedshorn af indtryk, hvor jeg fornemmer sus i siv og fremmede græsarter, og biens summen når den fordyber sig i en gammel engelsk rose.

  De velfortjente superlativer står i kø, men lad os vende blikket mod noget langt mere lavpraktisk, nemlig prisen på denne flotte bog.
  Kr. 399,95. Og så sendes den desuden portofrit fra forlaget Klematis. www.klematis.dk
  Sammenlignet med indkøb af ugeblade og magasiner, som hurtigt gennemses og lægges bort, har jeg her en bog – for livet. En evig kilde til inspiration og haveglæde.

  Claus Dalby har endnu engang sat sit legendariske fingeraftryk i en bog til romantiske sjæle og mangen en haveejer.

  De bedste hilsner
  Årstider i Odsherred


  SvarSlet
 3. I går kom jeg slæbende hjem med en tung pose fra boghandleren. Claus Dalbys nye bog, Romantiske Haver, er udkommet. Flere kilo smukke billeder og tekst trykt på lækkert tykt papir. Det har jeg ventet længe på. Siden jul faktisk, for der fik jeg et gavekort til boghandleren, og det har bare ligget og ventet på, at bogen skulle udkomme.

  Det er en uendeligt smuk bog.

  Inspirationen vælter ud fra hver eneste side med de mange, dejlige fotos. Har du lyst til at se bogen, er der en hurtigvisning her hos Claus Dalbys forlag, Klematis. Det går meget hurtigt, flimrer næsten. Men det giver en ide om, hvad der er at fordybe sig i.

  Det er nemlig ikke en bog, der skal flimre. Det er en bog, man skal bruge tid på. Tid til at synke ind i billederne, tid til at læse teksten om hver af de mange, smukke haver, tid til at tænke ‘Kunne jeg måske gøre…’, mens man læser. Der er små haver, store haver, potter og krukker og – de skønneste roser.

  Claus Dalby har gjort sig umage med at få så mange sortsnavne med som muligt i billedteksterne, og det er dejligt. Så kan man gå i gang med at lede efter de planter, man bliver forelsket i. For det gør man.

  Og det fører videre til det eneste problem, jeg har med bogen. Og det er ikke bogens skyld. Det er min egen. Min svage og letlokkelige sjæl. Jeg blev forelsket mindst 25 gange på de første 25 sider – og der er 396 sider i bogen i alt. Hvordan skal det ikke gå?

  Findes der støttegruppe for blomsterafhængige? Hvad? Sagde du ‘nøjes med at kigge?’ Umuligt. Men jeg kan da lige starte med et kritisk blik på bedene i haven – og på de krukker, jeg allerede har – og se, om ikke det er muligt at gøre noget med de forhåndenværende søm.

  Det tror jeg, det er. For det er ikke købekraft alene, der skaber en smuk have, selvom jeg nok tror, at der ryger en ekstra krukke med, når jeg næste gang skal besøge Bonderosen. Det er det at se, og dermed at se mulighederne. Flytte lidt om her, sætte lidt flere potter sammen der. Plante noget i den der og ikke i den der – sørge for at skabe både liv og ro i bedene. Som Gnags synger i deres Lav sol over Aarhus: For at lære at se, må man kigge.

  Nu må der godt komme en byge eller to her i de kommende fridage. For så slipper jeg kalkkosten og går i haven i sofaen – i ‘Den Romantiske Have’.

  SvarSlet
 4. For lidt mere en uge siden gik jeg og hakkede ukrudt i køkkenhaven, tankerne blev mere og mere fokuseret på den nye bog af Claus Dalby, Romantiske haver, romantik ordet havde også floreret, faktisk med jævne mellemrum siden jeg for ca 2 år siden begyndte at anlægge min have.

  Den dag i køkkenhaven med hakken, besluttede jeg at når hakertiet var tilendebragt, så ville jeg køre til Langå boghandel, og hvis de havde bogen Romantiske haver så blev den min, ved at de er gode til at få de nye bøger hjem;-). Og den var der, jeg sagde jeg skulle prøve at holde den i mine hænder først, hæ hæ en sær bemærkning for jeg var jo besluttet, den blev købt og kom med hjem. Min første bog af Claus Dalby, for mig er det stort, jeg havde også fulgt med i tilblivelsen af den af via bloggen Mit Haveliv.

  Jeg plejer at være så ivrig når jeg får en ny bog i hænderne, og bladre på livets løs, lidt stress agtigt, men denne gang var det anderledes jeg bladrede og så så meget skønhed, den var som skabt til stunder i ren fordybelse og nydelse, og sådan blev det.

  Jeg har taget bogen ind i små doser på et eller to kapitler af gangen, inspirationen er stor, og der er en del at fordøje, for kan jo ikke have det hele;-)

  Mens jeg læste og kiggede sagde jeg højt, for mig selv, om og om igen, hvor er det smukt, så godt lavet, og roste det arbejde CD har lagt i bogen.

  Den store tykke og lækre bog er fyldt med sanselige og meget smukke billeder, yderligere er der mange beskrivelser af planterne, men også af de mennesker som har skabt haverne, elsker specielt historien bag det skabte. Det er svært at prissætte sådan en bog, for mig er den absolut hver og en krone værd.

  Med hilsner Anette

  SvarSlet
 5. Jeg elsker denne bog. Den er helt fantastisk. Så mange smukke og inspirerende billeder. Bogen er inddelt i kapitler, som hver især handler om een have. Mine personlige favoritter er Nettes have "En bitte lille have", Jonna og Alvors "Et landsted" og Anne og Jörgens "En nostalgisk have" - og min bog ligger fast fremme med opslag på mine ynglingshaver efter tur. Bogen fanger så godt stemningen i haverne. Og man kan blive ved og ved med at kigge på billederne og studere de forskellige virkemidler, som får netop den have til at fungere så godt. Jeg er selv i gang med at bygge en kolonihave op fra grunden. Og jeg har i den grad suget til mig og fået nye ideer. Måden at rum-inddele en have på, hvordan man ved at plante i højden får hyggen og frodigheden frem mv. Nu er vinteren på vej igen - så tager jeg lige et par runder mere med bogen, så jeg er helt klar til næste forår.

  SvarSlet