Hvis du kender bogen "Romantiske haver" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer" nedenfor. Se mere om bogen her
Jeg har for et par dage siden modtaget bogen Romantiske Haver med posten. Og jeg har svært ved at få armene ned. Som nogle vil vide, figurerer min lille have i bogen, men det er ikke derfor, jeg er så begejstret. Nej, Claus Dalby har gjort det igen. Haverne er som perler på en snor. 23 fantastiske og meget forskellige haver fra hans haverejser rundt i hele Europa. På trods af at fællestrækket er romantik, kommer dette til udtryk på forskellig vis. Min egen have på ca. 200 m2 er den mindste af dem alle. Bogen viser haver i alle størrelser. Flere af dem vil jeg kalde parker, selvom de fremstår som haver med haverum. Fælles for dem alle er, at brugen af blomster, planter, små havebygninger og rekvisitter alle har et romantiskt islæt.
Kan man lide roser, er denne bog en "must have", for alle haver har forskellige typer roser, som er med til at give haverne et romantisk anstrøg. Derudover er bogen garneret med fotos af andre hyggelige indslag i haverne, som er med til at skabe stemning. Man kunne frygte, at en bog med titlen "Romantiske Haver" ville være så sukkersød og honningdryppende en fotokavalkade, at man fik kvalme, men det er slet ikke tilfældet. Bogens mange fine detaljer viser også rå og rustik romantik. Det er jo det, Claus Dalby gør så eminent: Han får stemninger med på sine dejlige fotos. Det er ikke blot smukke glansbilleder, men billeder som viser havernes sjæl. Claus forstår at vise de mange små detaljer, som er med til at give den enkelte have sjæl og personlighed.
Man kan svælge mellem småvilde haver med rå mængder blomster, skønne roser som er vilde i timen og har indtaget store træer over til stramt formklippede figurer og hække. Det er en af den slags bøger, hvor jeg bladrer rundt og forsøger at beslutte mig for, på hvilke sider jeg helst vil flytte ind.
CDs fortællekunst er også fantastisk dejlig. Den er meget personlig, og den vågne læser kan også tilegne sig lidt viden om planter og lidt om haveromantikkens historie. Havernes historier bliver bundet sammen på en sådan måde, at det er svært at slippe bogen igen. Ganske vist læser jeg CDs bøger på en helt anden måde end andre bøger, for jeg bladrer som en sindssyg rundt i bøgerne, når jeg først får dem i hænderne. Jeg kan ikke vente. Når det så er gjort, starter den "rigtige" læsning, og Romantiske haver har meget at byde på.
Romantiske haver – er seneste bog fra Claus Dalbys hånd, og som netop er udkommet fra forlaget Klematis.
Når jeg står med den store bog i hånden, lader fingrene bladre løst igennem, giver det et helt sug i maven over al den skønhed og fantasi, der er lagt i de 23 forskellige haver, og som vises i bogen. Som altid ledsages ordene i bogen af Claus Dalbys meget smukke billeder, hvor han leger med kameraet og går på opdagelse efter overraskende vinkler. Ingen detalje er for lille - vi kommer hele vejen rundt. Selv alger på sten og lidt ukrudt mellem fliser får sin helt egen skønhed i den rette sammenhæng.
Læseren kommer på vandring i alverdens forskellige haver. Fra den store landbohave, over svensk idyl til kolonihaven, der alle har fællesnævnere…romantik og roser. Jeg bliver revet med af romantikken igennem staudebede via åkande idyl til velfriseret engelsk charme. Det er et overflødighedshorn af indtryk, hvor jeg fornemmer sus i siv og fremmede græsarter, og biens summen når den fordyber sig i en gammel engelsk rose.
De velfortjente superlativer står i kø, men lad os vende blikket mod noget langt mere lavpraktisk, nemlig prisen på denne flotte bog. Kr. 399,95. Og så sendes den desuden portofrit fra forlaget Klematis. www.klematis.dk Sammenlignet med indkøb af ugeblade og magasiner, som hurtigt gennemses og lægges bort, har jeg her en bog – for livet. En evig kilde til inspiration og haveglæde.
Claus Dalby har endnu engang sat sit legendariske fingeraftryk i en bog til romantiske sjæle og mangen en haveejer.
I går kom jeg slæbende hjem med en tung pose fra boghandleren. Claus Dalbys nye bog, Romantiske Haver, er udkommet. Flere kilo smukke billeder og tekst trykt på lækkert tykt papir. Det har jeg ventet længe på. Siden jul faktisk, for der fik jeg et gavekort til boghandleren, og det har bare ligget og ventet på, at bogen skulle udkomme.
Det er en uendeligt smuk bog.
Inspirationen vælter ud fra hver eneste side med de mange, dejlige fotos. Har du lyst til at se bogen, er der en hurtigvisning her hos Claus Dalbys forlag, Klematis. Det går meget hurtigt, flimrer næsten. Men det giver en ide om, hvad der er at fordybe sig i.
Det er nemlig ikke en bog, der skal flimre. Det er en bog, man skal bruge tid på. Tid til at synke ind i billederne, tid til at læse teksten om hver af de mange, smukke haver, tid til at tænke ‘Kunne jeg måske gøre…’, mens man læser. Der er små haver, store haver, potter og krukker og – de skønneste roser.
Claus Dalby har gjort sig umage med at få så mange sortsnavne med som muligt i billedteksterne, og det er dejligt. Så kan man gå i gang med at lede efter de planter, man bliver forelsket i. For det gør man.
Og det fører videre til det eneste problem, jeg har med bogen. Og det er ikke bogens skyld. Det er min egen. Min svage og letlokkelige sjæl. Jeg blev forelsket mindst 25 gange på de første 25 sider – og der er 396 sider i bogen i alt. Hvordan skal det ikke gå?
Findes der støttegruppe for blomsterafhængige? Hvad? Sagde du ‘nøjes med at kigge?’ Umuligt. Men jeg kan da lige starte med et kritisk blik på bedene i haven – og på de krukker, jeg allerede har – og se, om ikke det er muligt at gøre noget med de forhåndenværende søm.
Det tror jeg, det er. For det er ikke købekraft alene, der skaber en smuk have, selvom jeg nok tror, at der ryger en ekstra krukke med, når jeg næste gang skal besøge Bonderosen. Det er det at se, og dermed at se mulighederne. Flytte lidt om her, sætte lidt flere potter sammen der. Plante noget i den der og ikke i den der – sørge for at skabe både liv og ro i bedene. Som Gnags synger i deres Lav sol over Aarhus: For at lære at se, må man kigge.
Nu må der godt komme en byge eller to her i de kommende fridage. For så slipper jeg kalkkosten og går i haven i sofaen – i ‘Den Romantiske Have’.
For lidt mere en uge siden gik jeg og hakkede ukrudt i køkkenhaven, tankerne blev mere og mere fokuseret på den nye bog af Claus Dalby, Romantiske haver, romantik ordet havde også floreret, faktisk med jævne mellemrum siden jeg for ca 2 år siden begyndte at anlægge min have.
Den dag i køkkenhaven med hakken, besluttede jeg at når hakertiet var tilendebragt, så ville jeg køre til Langå boghandel, og hvis de havde bogen Romantiske haver så blev den min, ved at de er gode til at få de nye bøger hjem;-). Og den var der, jeg sagde jeg skulle prøve at holde den i mine hænder først, hæ hæ en sær bemærkning for jeg var jo besluttet, den blev købt og kom med hjem. Min første bog af Claus Dalby, for mig er det stort, jeg havde også fulgt med i tilblivelsen af den af via bloggen Mit Haveliv.
Jeg plejer at være så ivrig når jeg får en ny bog i hænderne, og bladre på livets løs, lidt stress agtigt, men denne gang var det anderledes jeg bladrede og så så meget skønhed, den var som skabt til stunder i ren fordybelse og nydelse, og sådan blev det.
Jeg har taget bogen ind i små doser på et eller to kapitler af gangen, inspirationen er stor, og der er en del at fordøje, for kan jo ikke have det hele;-)
Mens jeg læste og kiggede sagde jeg højt, for mig selv, om og om igen, hvor er det smukt, så godt lavet, og roste det arbejde CD har lagt i bogen.
Den store tykke og lækre bog er fyldt med sanselige og meget smukke billeder, yderligere er der mange beskrivelser af planterne, men også af de mennesker som har skabt haverne, elsker specielt historien bag det skabte. Det er svært at prissætte sådan en bog, for mig er den absolut hver og en krone værd.
Jeg elsker denne bog. Den er helt fantastisk. Så mange smukke og inspirerende billeder. Bogen er inddelt i kapitler, som hver især handler om een have. Mine personlige favoritter er Nettes have "En bitte lille have", Jonna og Alvors "Et landsted" og Anne og Jörgens "En nostalgisk have" - og min bog ligger fast fremme med opslag på mine ynglingshaver efter tur. Bogen fanger så godt stemningen i haverne. Og man kan blive ved og ved med at kigge på billederne og studere de forskellige virkemidler, som får netop den have til at fungere så godt. Jeg er selv i gang med at bygge en kolonihave op fra grunden. Og jeg har i den grad suget til mig og fået nye ideer. Måden at rum-inddele en have på, hvordan man ved at plante i højden får hyggen og frodigheden frem mv. Nu er vinteren på vej igen - så tager jeg lige et par runder mere med bogen, så jeg er helt klar til næste forår.
Drømmer du om en drømmehave? Så bliv medlem af min haveklub og få inspiration året rundt. Du får månedlige videoer, foredrag, nyhedsbreve, rabatter på havebøger m.m. Og som Sølv- Guldmedlem bliver du inviteret til at besøge min have en gang om året. Medlemskabet er gratis den første måned.
Jeg håber at se dig i haveklubben.
Bliv medlem
Strik - opdatering af min strikkefane
-
Som annonceret vil jeg lige lave et indlæg om håndarbejde, da jeg jo for
flere år siden har valgt at have en strikkefane på min blog.
Det er ingen hem...
Det blommar i garage och förråd
-
*Är det vår nu eller ?*
Allt blir inte som man tänkt sig när det gäller trädgård och att
förverkliga drömmar. Mina narcisser som stått i förråd och et...
Det kreative hjørnet....
-
Noen ganger tenker jeg at jeg gjerne skulle laget en hobbybok eller hatt en
spalte i et blad. Det er jo så gøy å dele mine kreative ideer med andre!
Men ...
Bed i forhaven...
-
Jeg tror faktisk ikke, at jeg har fået vist vores nye forhave bed, som vi
lavede efter tømrerne var færdige med taget.
Før var der tørrestativ og mos i o...
-
Kortvarig men akk så deilig!
Vi snakker om vårfornemmelser! Denne litt udefinerbare følelsen, som kan
utløses av et solgløtt, løkspirer eller dufter....
Indret med farver på dine vægge
-
Farver på væggene? Nej det troede jeg bestemt ikke vi skulle have. Måske
det har noget at gøre med 90’ernes vilde farver, hvor jeg både havde stærk
gul og ...
VINTERGÆKKER – HAR DU EN FORMUE I HAVEN?
-
Når de frejdige, hvide vintergækker dukker op, et det sikkert tegn på, at
foråret så småt kan skimtes i horisonten – også selvom det stadigvæk er
frost o...
Haveåret 2020
-
Så gik det haveår, hvor jeg ikke har været særlig flittig på bloggen, men
det vil jeg råde lidt bod på i dette indlæg.
Udover alt det forefaldende have...
Det blev ett annorlunda år...
-
Glad att äntligen byta ut den höga grästuvan som jag retat mej på i flera
år mot hakonegräs här vid lilla dammen.
En annan sak som äntligen blev tillver...
børnehaven... filippas have
-
Der er et haverum, som jeg sjældent inviterer ind i, og det er
'børne-haven'. Et haverum, der ejer 100% af familiens børn. Og nu er det
derfor Filippas h...
Sol over Skandinavien!
-
Californiske valmuer elsker solen. Det gør vi mennesker også - men kan vi
tåle den?
*Endelig kom varmen. Vejrudsigten er prangende for den kommende ti...
en stille morgen
-
De sidste dage har været intense. I dag står den på motion og rengøring.
Plantning af min nye fersken salvie og bredbladet timian. Og min nye
skovsyre skal...
Besök i trädgården
-
För ganska många år sedan besökte jag trädgården Sanda Cottage i Upplands
Väsby norr om Stockholm. Vi pratade då om att Veronica och Stefan som äger
Sanda...
En duftende hilsen
-
I sidste uge kom jeg hjem til den her skønne blomsterhilsen ved døren.
Heike, hende I nok kender med bloggen Haven med hunden, var i byen og havde
været fo...
Mitt fineste tre: Robinia pseudoacacia Twisty Baby
-
Dette lille treet er balkongens fineste, og et tre jeg gjerne anbefaler :)
Her deler jeg først noen fakta om Twisty Baby, og så nederst finner du en
list...
Skurvognen færdig.
-
Den lille skurvogn som vi har renoveret hen over vinteren, er nu helt
færdig og indrettet. Det er slet ikke til at forstå at det er den samme
vogn. Vi er...
Tøsetur
-
*I sidste uge havde børnene vinterferie og jeg bliver nødt til at vise jer
billeder fra den cafe, datteren og jeg besøgte sammen med vores lille niece
og h...
Jeg vil have insekter i min have
-
Jeg elsker ikke myg, det er helt sikkert. De stikker og kan være
nederdrægtigt irriterende. Men jeg vil faktisk gerne have alle mulige
insekter i min hav...
Jeg er flyttet!
-
*Det har længe været et ønske at ændre min blogs navn og adresse til noget
mere mundret. I dag er min nye blog så på plads, og denne side vil ikke
længere ...
Julekursus / workshop
-
Jeg tilbyder igen i år, forskellige julekursus/workshop i november og
december måned, læs mere om de forskellige kurser længere nede. Kurserne
indeholder m...
Roser
-
43 roser i min lille have.
Og de har det alle godt med masser blomster og knopper.
James Galway
Geoff Hamilton
Gerbe Rose
Gerbe Rose på afstand.
Th...
Kunst i haven
-
Maj hvor er du kold det kunne blive en tekst til en ny sang, men det må
vente så er det da godt at have lidt keramisk ler i hånden alt mens vi
venter på so...
Nu är jag här igen.
-
*Hej vänner som finns där ute.*
*Det är inte mycket som hörts från mig sedan Jul. Ibland väljer jag andra
saker än att sitta vid datorn. Ni som följer mig...
Alt det gode i det nye år er begyndt.
-
Igår blev årets første bakke med karse sået. Det kom af, at jeg pludselig
stod med en bakke, der havde huset et par selleri fra supermarkedet.
Rektanglisk ...
Det er koldt derude
-
Der er altså noget med haver i frostvejr. Alt det man ellers synes så sølle
og komposterbart ud, lyser pludselig op og er drysset med glimmer - klar
til en...
Klart i trädgården
-
Så här på årets sista skälvande timmar får det bli en liten
livräddningsåtgärd för den tynande bloggen...:-)
Vid mitt senaste inlägg från februari trodde...
Farvel til bloggen og goddag til en ny
-
Sidste indlæg bliver det på denne blog.
Det har været næsten 7 år med House Of Silver.Gode år, sjove år, lærerige
år,men nu er det tid til at lukke den...
Hæklede julecupcakes opskrift
-
Der er en ny opskrift i webshoppen - på fem vidt forskellige julecupcakes.
Pynt julebordet med hæklede cupcakes eller lav en julegave til
legekøkkenet. ...
Driv selv blomsterløg på glas
-
Det er ikke spor for tidligt at gå i gang, hvis du selv vil drive
blomsterløg i blomst til vinterhygge og jul. Forskellige blomsterløg Mange
kender til a...
Sensommerbed
-
Rudbeckia 'Cherry Brandy' er et must i sensommerbedet. Her er den sammen
med Solbrud.
Disse staudene elsker sol og har klart seg bra i varmen.
I år prø...
Nyt
-
Al blogaktivitet foregår fremadrettet på bloggen www.anettesflora.com. Du
kan også følge Anettesflora på Facebook, du finder siden HER.
Tusinde tak for f...
Casa Rosen - en rigtig kolonihave
-
Linda fra Casa Rosen var så venlig og gæstfri at invitere til åben have for
bloggere. Selvom Lindas kolonihave ligger i Slagelse, var det hovedsagligt
jyd...
Roser som aldrig før
-
I år er det simpelthen det mest fantastiske rosenår. Ikke alene er de
tidligere i blomst men de er også flere og flottere end jeg tidligere har
set i min...
Älskade syren
-
Foto: Mari Eriksson
Idag tog jag in ett fång med syrener. Det har jag gjort hela veckan för
att njuta extra mycket av dom nu. Doften sprider si...
`MED HUSET SOM HOVED OG HAVEN SOM KROP´
-
Et billedforedrag på Vilvorde Tekniske Skole i Roskilde, Køgevej 131, 4000
Roskilde onsdag d. 14 marts kl. 19.00.
*`Med huset som hoved og haven som krop´*...
-
*Ny blogg*
*Har äntligen fått till ett första inlägg på min nya blogg!*
*Mycket som återstår att fixa till *
*men det är iallafall en liten början:)*
*Välk...
Brudebuket
-
Bryllup - et højdepunkt i livet....
Har netop lavet brudebuket - bestilt i butikken, så det er ikke til nogen
jeg kender..
Da alle blomster bliver trådet...
Flyttestatus, om altanlykke og “hej pis” beskeder
-
📦✨📦✨📦✨
Så er det sket. Efter 8 år på matriklen, er mine sager kørt til min kæreste
og min’s fællesadresse. Hvertfald fra d. 20 januar, hvor han også k...
Buksbom kur mod virusdød
-
*For fire uger siden opdagede vi at vi desværre er blevet ramt af
buksbomvirus af nogle kendt som boxblight.*
Det er ikke til at bære at se alle de smu...
Ny terrasse i Spanskehagen
-
Det har vært litt stille fra meg her inne på bloggen i det siste. Jeg
tenkte derfor det var på tide med et lite livstegn. De siste ukene har vi
nemlig opph...
De smukke dahlia på Sofieholm.
-
Så har jeg været på et af mine årlige besøg på Sofieholm for at nyde alle
de smukke dahlia.Men omgivelserne ned til Bagsværd sø er da også
fantastisk...
Stowe
-
Stowe Basketry Festival 2017.
Jeg er tilbage i Stowe, Vermont efter 3 år.
Her er det forår, med skiftende vejr. Alt fra meget varmt, friskt til
køligt ...
Inspiration til Fars dag
-
Når det d. 5. juni er fars dag, skal din far selvfølgelig forkæles. Men
hvordan? Vi har samlet inspiration til både gaver og andre søde måder, du
kan for...
Kaldt, men hagen klarer seg godt
-
En blir litt bekymret når det blir -3 C i midten av april.
Mange stauder og løker er godt i gang.
Men de klarer seg utrolig godt!
Tror jeg fryser mer i kul...
Vår
-
Tänk att de redan är här, vårens härliga blommor. Nu kommer snart naturen
att explodera i härliga vår färger och då är det inte långt till
Vallmoresors för...
-
*Blomstervegg*
De siste årene er det blitt populært med blomstervegger i offentlige bygg
og noen lager også små vegger i private hager.
Det er ikke den typ...
Jeg har arvet en blå anemone
-
I min familie har vi altid haft en svaghed for anemoner og måske især for
blå anemone, Hepatica nobilis, der jo faktisk botanisk set ikke for alvor
er en...
MIN PRIVATE HAVE
-
Billeder fra min private have i København.
Følg mig på *instagram *hvis du vil se flere billeder fra min have
*Klik herunder for at se mere*
Farvel oktober
-
Oktober var en måned fyldt med alt muligt. Bilen, der NÆSTEN stod af,
barnedåb, ferie og ikke mindst dejlige gæster i mange dage. Når jeg kigger
på mine bi...
Ny blog: Mit landliv
-
Jeg lukkede denne blog, Drømmegaven, for et lille år siden fordi jeg ikke
havde kræfter til ret meget. Vi var syge, vi var midt i en flytning, og det
virke...
Haddonstone og åbent havearrangement
-
Jeg er så glad og spændt i disse dage da jeg er blevet officiel forhandler
af Haddonstones produkter i Danmark. Jeg blev så imponeret af kvaliteten på
de p...
-
Oj Oj Oj....
nå skjer det så masse så raskt at jeg straks henger etter her inne igjen.
Jeg elsker jo som sagt å reise til vakre steder og besøke hager d...
Maj er en skøn måned
-
Maj-haven er skøn :-) - Her er lidt fotos fra min have:
De gode, "almindelige" tulipaner, der trofast kommer år for år.
Æbletræer i blomst er det skønne...
Om lidt blir der stille...
-
Tak til alle Jer der har læst min blog gennem de sidste år, men nu er det
slut. Kolonihaven er solgt til en haveinteresserede kvinde, som købte den -
ind...
Jeg blev den heldige vinder.
-
Miniature
I juni modtog jeg den fineste pakke med posten.
Jeg havde deltaget i en "Give away"på
bloggen weloveminiatures , og var blevet den heldige
vinder.
...
Christmas Barbie Sweater
-
Engang strikkede jeg en lille, rød Barbiesweater, og eftersom det var lige
før jul, fandt Charlotte på at hænge den på en bøjle lavet af en piberenser
...
December och tomtebonanzan som kom av sig
-
[image: 007]
Idag blir det lite gott och blandat från mig. Amaryllis i grabbarnas
spelrum. Ska flyttas till annat rum för jag tror inte de ens sett att den...
Rosenrus
-
Roserne er havens helt store attraktion lige nu. På trods af det dårlige
vejr så stråler roserne om kap lige nu og jeg glædes over deres skønhed.
Hvert år ...
På besøg hos....
-
Lisbeth alias Countryliv :-) Det er Have festival tid og i går tog jeg mig
tid til, at besøge Lisbeths have som jeg ikke har set i et par år. Der er
virkel...
Mai vi har....
-
.... og pinse er det også!
Ikke mye aktivitet her inne, flere grunner til det..
Men, her kommer iallefall noen bilder av konfirmasjonskortet jeg laget til...
Driver-huset (fortsat)
-
Driverhuset har nu været en realitet i ca. 1 måneds tid, og jeg fryder mig
dagligt over, at det er kommet ind i mit liv. Det pynter gevaldigt op i
haven, a...
Plantemarked - Geranium Maderense
-
Et hurtigt lille indlæg primært for at oplyse at vi desværre *ikke* har en
stand på Lyngby Plantemarked på søndag 26.4. Vi fik udsolgt sidste efterår
og ha...
Påskepynt og frække katte...;-)
-
Mine 2 frække katte er årsagen til at alle sarte påsketing som grene med æg
og søde små tændstiklam
ikke er kommet frem i år.
Vibeæg er en delikatess...
Lite mer...
-
Vår igen och ny säsong i det gröna. Livet börjar att vakna på nytt. Eller
vakna igen förresten, visst pågår säsongen hela året. Trots att man känner
det so...
Stickade handledsvärmare
-
Trekvarts-ärmar har varit på modet ett tag nu. Jag förstår inte det?! Det
ser ju ut som om man tvättat plagget för varmt vilket gjort att ärmarna har
k...
-
Kære venner.
Så I sikkert har set, så er det meget længe siden, at jeg har skrevet her
på bloggen. Det skyldes, at jeg i den grad bliver overdynget med sp...
Haveguf
-
Jeg kan næsten ikke følge med. Der kommer hele tiden nye blomster frem i
haven, og jeg tager rigtig mange billeder.
Daglilje
Derfor er jeg begyndt at vi...
Koihaven
-
Følg med på vores hjemmeside www.koihaven.dk, hvis du har interesse for
have, koikarper, rejser osv. Alle er velkomne til at kigge med ved at
trykke på lin...
Tilbage igen
-
Hmmmm .... der var engang.......... engang hvor jeg troede, jeg skulle til
at blogge, men det blev ikke rigtigt til noget (Facebook) tog vist hele min
int...
Jeg har for et par dage siden modtaget bogen Romantiske Haver med posten. Og jeg har svært ved at få armene ned. Som nogle vil vide, figurerer min lille have i bogen, men det er ikke derfor, jeg er så begejstret. Nej, Claus Dalby har gjort det igen. Haverne er som perler på en snor. 23 fantastiske og meget forskellige haver fra hans haverejser rundt i hele Europa. På trods af at fællestrækket er romantik, kommer dette til udtryk på forskellig vis. Min egen have på ca. 200 m2 er den mindste af dem alle. Bogen viser haver i alle størrelser. Flere af dem vil jeg kalde parker, selvom de fremstår som haver med haverum. Fælles for dem alle er, at brugen af blomster, planter, små havebygninger og rekvisitter alle har et romantiskt islæt.
SvarSletKan man lide roser, er denne bog en "must have", for alle haver har forskellige typer roser, som er med til at give haverne et romantisk anstrøg. Derudover er bogen garneret med fotos af andre hyggelige indslag i haverne, som er med til at skabe stemning. Man kunne frygte, at en bog med titlen "Romantiske Haver" ville være så sukkersød og honningdryppende en fotokavalkade, at man fik kvalme, men det er slet ikke tilfældet. Bogens mange fine detaljer viser også rå og rustik romantik. Det er jo det, Claus Dalby gør så eminent: Han får stemninger med på sine dejlige fotos. Det er ikke blot smukke glansbilleder, men billeder som viser havernes sjæl. Claus forstår at vise de mange små detaljer, som er med til at give den enkelte have sjæl og personlighed.
Man kan svælge mellem småvilde haver med rå mængder blomster, skønne roser som er vilde i timen og har indtaget store træer over til stramt formklippede figurer og hække. Det er en af den slags bøger, hvor jeg bladrer rundt og forsøger at beslutte mig for, på hvilke sider jeg helst vil flytte ind.
CDs fortællekunst er også fantastisk dejlig. Den er meget personlig, og den vågne læser kan også tilegne sig lidt viden om planter og lidt om haveromantikkens historie. Havernes historier bliver bundet sammen på en sådan måde, at det er svært at slippe bogen igen. Ganske vist læser jeg CDs bøger på en helt anden måde end andre bøger, for jeg bladrer som en sindssyg rundt i bøgerne, når jeg først får dem i hænderne. Jeg kan ikke vente. Når det så er gjort, starter den "rigtige" læsning, og Romantiske haver har meget at byde på.
Romantiske haver – er seneste bog fra Claus Dalbys hånd, og som netop er udkommet fra forlaget Klematis.
SvarSletNår jeg står med den store bog i hånden, lader fingrene bladre løst igennem, giver det et helt sug i maven over al den skønhed og fantasi, der er lagt i de 23 forskellige haver, og som vises i bogen. Som altid ledsages ordene i bogen af Claus Dalbys meget smukke billeder, hvor han leger med kameraet og går på opdagelse efter overraskende vinkler. Ingen detalje er for lille - vi kommer hele vejen rundt. Selv alger på sten og lidt ukrudt mellem fliser får sin helt egen skønhed i den rette sammenhæng.
Læseren kommer på vandring i alverdens forskellige haver. Fra den store landbohave, over svensk idyl til kolonihaven, der alle har fællesnævnere…romantik og roser. Jeg bliver revet med af romantikken igennem staudebede via åkande idyl til velfriseret engelsk charme. Det er et overflødighedshorn af indtryk, hvor jeg fornemmer sus i siv og fremmede græsarter, og biens summen når den fordyber sig i en gammel engelsk rose.
De velfortjente superlativer står i kø, men lad os vende blikket mod noget langt mere lavpraktisk, nemlig prisen på denne flotte bog.
Kr. 399,95. Og så sendes den desuden portofrit fra forlaget Klematis. www.klematis.dk
Sammenlignet med indkøb af ugeblade og magasiner, som hurtigt gennemses og lægges bort, har jeg her en bog – for livet. En evig kilde til inspiration og haveglæde.
Claus Dalby har endnu engang sat sit legendariske fingeraftryk i en bog til romantiske sjæle og mangen en haveejer.
De bedste hilsner
Årstider i Odsherred
I går kom jeg slæbende hjem med en tung pose fra boghandleren. Claus Dalbys nye bog, Romantiske Haver, er udkommet. Flere kilo smukke billeder og tekst trykt på lækkert tykt papir. Det har jeg ventet længe på. Siden jul faktisk, for der fik jeg et gavekort til boghandleren, og det har bare ligget og ventet på, at bogen skulle udkomme.
SvarSletDet er en uendeligt smuk bog.
Inspirationen vælter ud fra hver eneste side med de mange, dejlige fotos. Har du lyst til at se bogen, er der en hurtigvisning her hos Claus Dalbys forlag, Klematis. Det går meget hurtigt, flimrer næsten. Men det giver en ide om, hvad der er at fordybe sig i.
Det er nemlig ikke en bog, der skal flimre. Det er en bog, man skal bruge tid på. Tid til at synke ind i billederne, tid til at læse teksten om hver af de mange, smukke haver, tid til at tænke ‘Kunne jeg måske gøre…’, mens man læser. Der er små haver, store haver, potter og krukker og – de skønneste roser.
Claus Dalby har gjort sig umage med at få så mange sortsnavne med som muligt i billedteksterne, og det er dejligt. Så kan man gå i gang med at lede efter de planter, man bliver forelsket i. For det gør man.
Og det fører videre til det eneste problem, jeg har med bogen. Og det er ikke bogens skyld. Det er min egen. Min svage og letlokkelige sjæl. Jeg blev forelsket mindst 25 gange på de første 25 sider – og der er 396 sider i bogen i alt. Hvordan skal det ikke gå?
Findes der støttegruppe for blomsterafhængige? Hvad? Sagde du ‘nøjes med at kigge?’ Umuligt. Men jeg kan da lige starte med et kritisk blik på bedene i haven – og på de krukker, jeg allerede har – og se, om ikke det er muligt at gøre noget med de forhåndenværende søm.
Det tror jeg, det er. For det er ikke købekraft alene, der skaber en smuk have, selvom jeg nok tror, at der ryger en ekstra krukke med, når jeg næste gang skal besøge Bonderosen. Det er det at se, og dermed at se mulighederne. Flytte lidt om her, sætte lidt flere potter sammen der. Plante noget i den der og ikke i den der – sørge for at skabe både liv og ro i bedene. Som Gnags synger i deres Lav sol over Aarhus: For at lære at se, må man kigge.
Nu må der godt komme en byge eller to her i de kommende fridage. For så slipper jeg kalkkosten og går i haven i sofaen – i ‘Den Romantiske Have’.
For lidt mere en uge siden gik jeg og hakkede ukrudt i køkkenhaven, tankerne blev mere og mere fokuseret på den nye bog af Claus Dalby, Romantiske haver, romantik ordet havde også floreret, faktisk med jævne mellemrum siden jeg for ca 2 år siden begyndte at anlægge min have.
SvarSletDen dag i køkkenhaven med hakken, besluttede jeg at når hakertiet var tilendebragt, så ville jeg køre til Langå boghandel, og hvis de havde bogen Romantiske haver så blev den min, ved at de er gode til at få de nye bøger hjem;-). Og den var der, jeg sagde jeg skulle prøve at holde den i mine hænder først, hæ hæ en sær bemærkning for jeg var jo besluttet, den blev købt og kom med hjem. Min første bog af Claus Dalby, for mig er det stort, jeg havde også fulgt med i tilblivelsen af den af via bloggen Mit Haveliv.
Jeg plejer at være så ivrig når jeg får en ny bog i hænderne, og bladre på livets løs, lidt stress agtigt, men denne gang var det anderledes jeg bladrede og så så meget skønhed, den var som skabt til stunder i ren fordybelse og nydelse, og sådan blev det.
Jeg har taget bogen ind i små doser på et eller to kapitler af gangen, inspirationen er stor, og der er en del at fordøje, for kan jo ikke have det hele;-)
Mens jeg læste og kiggede sagde jeg højt, for mig selv, om og om igen, hvor er det smukt, så godt lavet, og roste det arbejde CD har lagt i bogen.
Den store tykke og lækre bog er fyldt med sanselige og meget smukke billeder, yderligere er der mange beskrivelser af planterne, men også af de mennesker som har skabt haverne, elsker specielt historien bag det skabte. Det er svært at prissætte sådan en bog, for mig er den absolut hver og en krone værd.
Med hilsner Anette
Jeg elsker denne bog. Den er helt fantastisk. Så mange smukke og inspirerende billeder. Bogen er inddelt i kapitler, som hver især handler om een have. Mine personlige favoritter er Nettes have "En bitte lille have", Jonna og Alvors "Et landsted" og Anne og Jörgens "En nostalgisk have" - og min bog ligger fast fremme med opslag på mine ynglingshaver efter tur. Bogen fanger så godt stemningen i haverne. Og man kan blive ved og ved med at kigge på billederne og studere de forskellige virkemidler, som får netop den have til at fungere så godt. Jeg er selv i gang med at bygge en kolonihave op fra grunden. Og jeg har i den grad suget til mig og fået nye ideer. Måden at rum-inddele en have på, hvordan man ved at plante i højden får hyggen og frodigheden frem mv. Nu er vinteren på vej igen - så tager jeg lige et par runder mere med bogen, så jeg er helt klar til næste forår.
SvarSlet