Bloggen har 5 års fødselsdag idag

Kære allesammen.

 

Idag har jeg udnævnt migselv (Tante Grøn) til blog-vikar. Takket være teknisk assistance fra Mysterious Mr X, er det endnu engang lykkes mig, at hacke Claus` blog. Vi har nemlig noget, der skal fejres. Og det skal fejres behørigt! Idag er det præcis 5 år siden, at denne blog for allerførste gang gik i luften. Hvilke 5 år!

 

_20100522_154934

 

Claus sidder i øjeblikket dybt begravet i romantiske haver, og han aner såmænd knapt nok om det er tirsdag eller fredag, - marts eller april. Han har med garanti, heller ikke nogen anelse om, at hans blog kan fejre 5 års fødselsdag idag.

 

_20100522_155148

 

Blogindehaveren er trods store armbevægelser og maximalisme, et meget beskedent og ydmygt menneske, der ikke gør det store nummer ud af at fejre sig sigselv og sine triumfer. Så lad os fejre ham! Med pomp og pragt!

 

_20100522_160301

 

 

Kom ud af busken, - spring ud af skabene, og sæt dig ved tastaturet. Enhver fugl synger med sit næb. Enhver kommentator skriver med sin pen.

 

_20100530_094438

 

Hvad betyder bloggen for dig? Har du fundet dit livs kærlighed gennem bloggen? Har du fået inspiration til en ny havestil gennem bloggen? Har du fået nye venner gennem bloggen? Har du haft glæde af bloggen i en svær fase i livet?

 

_20100606_124514

 

Gav denne blog dig mod til at starte din egen blog? Fortæl fortæl. Vi vil så gerne have, at du deler din helt egen "Claus Dalbys blog historie" med os. Lad Claus mærke, at denne blog og det store arbejde og al den hjerteblod, han lægger i den, gør en stor forskel for os. Vi kunne jo godt tænke os mindst " Five more years!" Lad hurraråbene gjalde, lykønskningerne runge og champagnen boble.

 

Værs`go`- kommentatorboksen er jeres. Ordet er frit.

 

 

Kærlige hilsner fra Tante Grøn

 

 

PS. Jeg har (desværre) ikke kunnet få adgang til Claus’ billedarkiv. Så billederne her er fra vores have.

151 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Stort og hjerteligt tillykke.
  TAK FOR ALT TAK FOR DIG.
  Knus Iris

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Hvilken dejlig dag - solen skinner og så har du såmænd halvrundt med bloggen :-)

  Tusind TAK fordi du orker at holde din blog åben. Jeg er simpelthen så glad for at bruge et par minutter hver dag herinde og nogle dage endda flere.
  Det bedste ved denne blog er for mig, at jeg altid lige kan hive mig selv lidt op når jeg nyder dine flotte billeder. Uanset humør og vejrlig, så skinner solen altid her på din blog, og det er så dejligt at få et dagligt fix af det gode og glade humør.
  Du er simpelthen så god til at dele ud af dig selv og det er en ære og glæde at få lov at blive beriget gennem din blog.

  Det sjoveste ved denne blog er de dejlige medbloggere du har samlet sammen herinde - og her tænker jeg ikke mindst på vores alles Tante ;-) Det er dejligt at få et helt nyt familiemedlem foræret på den måde. Det var også en dejlig dag da tourbussen blev kørt i stilling - virkelig skønt at "tage på udflugt sammen".
  Jeg tanker op med glæde af glæden hver gang jeg kigger herind, og det er det eneste jeg kan køre på, så tusind tak for de enorme mængder af glæde du bringer ud med bloggen.

  Jeg håber meget ydmygt, at jeg kan give lidt glæde igen. Tak Claus.
  Kærlige kram til Claus og hele blog-banden fra Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Den här bloggen inspirerar till stordåd i trädgården och ger en fantastisk känsla av att allt är möjligt! Jag hoppas att Claus fortsätter i många år framöver - stort grattis på femårsdagen!

  SvarSlet
 4. Dorte Paasch Pedersen Vejen12. marts 2015 kl. 12.21

  Tillykke med dagen Kære Blog.

  Du får mig altid i så godt humør - selv på en regnvejrsdag.

  De Bedste Hilsener fra Dorte Paasch Pedersen Vejen

  SvarSlet
 5. Gratulerar!!
  Har följt Claus blogg i alla år den funnits, blivit inspirerad av hans vackra trädgård.
  Kom i kontakt med bloggen Mitt Haveliv då jag sökte på Ann Just.
  Har haft förmånen att ha bjudit Claus på middag då han besökte oss, samma dag som mitt andra barnbarn föddes.
  Tack för all inspiration och ögongodis
  Mariana

  SvarSlet
 6. HIP HIP HURRA HURRA HURRA HURRA HURRAAAAAAAAAAAAAAAA..........!!

  Kæmpe tillykke med de 5 år på bloggen Claus :-)
  Og tak fordi du utrætteligt øser ud af din glæde og al din viden.
  Du er for mig til stor inspiration og en kilde til løbende at samle erfaringer. Både det kreative og praktiske i haven, men også den måde du viser hvordan man ikke behøver at lade sig stoppe fordi nogle tilfældigvis mener at dit eller dat ikke kan lade sig gøre,, og i øvrigt også synes at man bare er for meget.
  Tak fordi du så gavmildt deler ud af dig selv.

  Kh.
  Iben

  SvarSlet
 7. tillykke med de 5 år på bloggen....
  tror du har åbnet en verden af farver og blomster for mig, elsker lige at skulle lure om der er kommet nyt indslag på bloggen :) kæmpe inspiration til at prøve nyt og dele ud af sin viden.... og særdeles hyggeligt de gange jeg har mødt dig 'live' og sjovt du kunne huske mig sidst vi mødtes i Bilka Ålborg :)
  med håbet om 5 år mere med tricks, sjove ideer og super flotte indslag på bloggen, så hænger jeg fast og jeg slipper ikke igen :)

  forårshilsner
  Michael

  SvarSlet
 8. Gratulerer så masse med fem år. Jeg har fulgt din blogg i flere år allerede. Vi fikk se fra din vakre hage på norsk tv, og da ble jeg så ivrig etter å se mer, at jeg lette opp bloggen din. Der fikk jeg se flere episoder fra tv og riktig hygge meg med bloggens tekst, bilder og inspirasjon.Tusen hjertelig for alt du deler med deg. Dine bøker er som herlige eventyr. Håper tante Grøn kommer med en diger kake til deg i vårens glans!

  SvarSlet
 9. Tillykke med fødselsdagen! Og tusind tusind tak for at være en kæmpe inspirator! Det er en stor stor fornøjelse at være med her, og følge en så passioneret stil, både til hverdag og fest. Jeg ynder gerne at "zappe" lidt rundt her, også blandt ældre indlæg, og jeg finder her hos dig altid masser af ideer, farver, navne, sammensætninger, til hvilke blomster der skal være i min lille kolonihave - og i buketterne herhjemme.
  Tak fordi du deler din viden, din erfaring, dine ideer, og tak for at du gør det på en så dejlig behagelig måde, så alle kan føle sig velkomne - uanset størrelse på have eller antal af vaser! :)
  Jeg glæder mig hver dag over at læse din blog :) KH Trine

  SvarSlet
 10. He descubierto este blog recientemente, y me gusta enormemente, por lo que deseo que siga otros 5 años más...

  SvarSlet
 11. Stort tillykke med de 5 år. Det er dagligt en nydelse at følge dig både her og på Facebook.
  Alle dine fantastiske billeder, gode råd og ikke mindst dine helt utrolige opsætninger, de er simpelthen noget at det flotteste, ja ingen er som dig.
  Tak fordi du lader os være en del af det.
  Jette Pedersen

  SvarSlet
 12. Hej Claus.
  Hjerteligt tillykke med bloggens 5 års dag og tak for al din inspiration, både her, i tv, bøger, blade og i Bilka. Jeg glæder mig naturligvis ekstra meget til din bog om romantiske haver.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 13. Kære Tante Grøn.
  Tak fordi du gør det muligt herigennem at sig tak for de dejlige venner vi har fået gennem Claus Dalbys blog. Uden dig, Claus, havde vi ikke mødt så skønne mennesker fra alle dele af landet. Det er en fantastisk berigelse at komme her på bloggen. Hver dag er der " guldkorn " og søde mennesker der lægger en hilsen. Altid logger vi af med et smil.
  Kærlige hilsener fra John og Eliane

  SvarSlet
 14. Gratulerer med 5 år!
  Takk for inspirasjon og blomsterglede.
  Hilsen Jorunn :-)

  SvarSlet
 15. Et stort tillykke med blog fødselsdagen.
  Takker for alt dejlig inspiration og fine blomster og haver.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 16. Tillykke på dagen, og tillykke til alle havemennesker med hr Dalby - en stor del af Danmarks haver ville se ganske anderledes ud uden ham :-) five more years!

  SvarSlet
 17. Rigtig STORT TILLLYKKE med dagen. Jeg håber du ved hvilken forskel du gør med din blog. Jeg læser den hver dag - og har gjort det hver dag i alle 5 år. Og det er til stor glæde hver dag. Altid positiv og altid flotte billeder - så man bliver i endnu bedre humør.
  Du giver så meget inspiration - så tusind tak for det. Jeg håber du bliver ved i mange år endnu (selv om jeg ikke altid er så flittig til at lægge kommentarer)
  - og tak til Tante Grøn for at minde os om dagen, for selvfølgelig skal det fejres.
  Bente

  SvarSlet
 18. Gratulerer med 5 årsdagen, Claus! Du har vært en kontinuerlig kilde til glede og inspirasjon alle disse årene! :-D
  Stein

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Tillykke med bloggen og tilykke til alle os, der får lov til at deltage i dine tanker, kreationer, rejser, billeder og ikke mindst drømmene om endnu en plante, der kan gøre vores egen plet på jorden endnu skønnere. Du har forandret mit syn på haver - er vokset op med en far, der var meget dygtig i sin have - på gammeldavs manér - hvor mange forskellige blomster og farver skulle præsenteres og gerne med bar jord omkring - han brugte mange timer på at kultivere mellem planterne (det var vist hans lille pusterum). Så da Anne Just begyndte at vise, hvordan haver kunne folde sig ud og du senere tog over, ja så åbenbarede der sig en helt ny haveverden for mig. Jeg er gerne inde på din blog hver dag for at lade mig underholde og inspirere, men også fordi det er blevet mit lille pusterum. Jeg nyder at gå på opdagelse i de tidligere indlæg - lige nu kigger jeg på planter til krukker og potter og når det ikke er bloggen jeg besøger, så er det de tunge bøger der bliver fundet frem - min ægtefælle kalder dine bøger for min bibel - og dem er der efterhånden flere af. I går gik turen til Bilka, hvor der blev handlet "Claus Dalby anbefaler", så der ikke kunne presses flere planter ind i bilen. I wekenden skal alle erobringerne plantes i den bedste krukkemuld - så kommer den søde ventetid, hvor vi hver dag går foroverbøjet og kigger efter hver en ny spirre, der folder sig ud - en dejlig tid venter. Tak til fru Grøn, der holder os opdateret om mærkedage hos vores Haveguru.
  Mvh. Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 07.51

   Hej Helle
   Lige mine ord mht din haveopvækst og en far der var dygtig i sin have - på gammeldavs manér... og kultivere større jordstykker mellem hver staude og voldsomt blandede farver og mønstre... smiler... disse ord burde også være tilføjet min kommentar her et langt stykke nede (fra 13. marts tidlig morgen), men jeg fik pludselig også en indsprøjtning da vi hørte og så Anne Just og Claus Dalby
   kh Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
 20. Kære Claus og alle bloglæsere

  Jeg har allerede i forrige indlæg skrevet og sagt tillykke med de 5 år. Men en god ting kan selvfølgelig ikke gøres for tit. Bloggen her og Dalby bøgerne er for mig meget mere end et lille fristed i en travl hverdag. Jeg skriver lige tillykke igen, for jeg synes også, at det er på sin plads at sige tak til Inga for at holde øje med kalenderen og til Tante Grøn, for at have taget initiativet til dette indlæg. En pragtfuld idé. Det er også ok, at hun ikke har fået adgang til det sikkert helt overvældende Dalbyske billedarkiv, for billederne fra hendes og Syrenprinsens lille paradis er afgjort også værd at se på.

  Jeg vil også lige benytte lejligheden til at sige tak til alle mine medbloggere for kommentarer gennem tiderne. (Denne kommentar er vist ved at udvikle sig til en skåltale). En blog uden kommentarer kan være god nok, men det giver liv og indhold, når bloglæserne ind i mellem smider en kommentar. Det er brændstof til bloggen og dermed til blogejeren. Det er en måde, hvorpå man kan give en smule tilbage som tak. Så skriv da noget for ........ den da også ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vel talt Nette - og helt enig i det hele :-)

   Kram, Lisbeth K

   Slet
 21. Tillykke - tillykke med mærkedagen! Din blog betyder kort og godt: INSPIRATION! Inspiration på mange måde - i haven, på bloggen og med buketterne. Der er altid noget at hente hos Dalby - tak for det! Keep up the good Work!
  Frede/Aase

  SvarSlet
 22. Kære Claus
  Tillykke med bloggen, tænk sig at det er fem år siden du startede din skønne haveblog. Jeg læste med fra starten, da du lige præcis ramte den romantiske engelske have stil, som jeg var blevet inspireret til da jeg boede i England året inden du startede bloggen. Det har været dejligt at læse med og finde inspiration til nye planter og nye plantesammensætninger, jeg er en af dem der desværre ikke altid får lagt en kommentar, men det vil jeg være flittigere med :)
  Jeg er glad for at du også spreder inspiration på Instagram og Facebook, for så kan jeg hurtigt følge med.
  Tak for at du deler ud af din passion for blomster og have, det er en fryd at følge med. Jeg synes også du med årene er blevet modigere med dit plantevalg og tør vælge farver der giver kontrast til bedet, så det hele ikke er tone i tone.
  Glæder mig til at finde inspiration herinde mange år fremover.

  Forårshilsner
  Pia Luxhøj Støvring
  www.findinspiration.dk

  SvarSlet
 23. Hvor er vi heldige, at du hver dag i 5 år har givet dig tid til at berige os med flotte billeder og brugbare informationer. Til lykke.
  Tak tanke Grøn for et godt initiativ. Hilsen Lise

  SvarSlet
 24. Tillykke med føs´dagen...Sikke et vejr at fejre den i :-)

  Som udlært blomsterdekoratør har blomster selvsagt altid stået mig hjerte nært. Da vi flyttede i nyt hus for 4 år siden, tog interessen for haven for alvor fat. Og det er ubetinget Claus blog, der for alvor åbnede mine øjne for havens farvesammensætninger, og hjalp mig med at tænke lidt mere "strategisk" i valg af planter.
  Med tiden har jeg opdaget et par andre blogs rundt omkring, og på den måde "hapset" ideer og inspiration til at skabe mit eget "have-ståsted", som passer til det sted jeg er livet lige nu, med små børn og fuld fart på hverdagen. I dag sætter jeg nok også ekstra meget pris på haven, og alt det arbejde der er med den, efter jeg er startet på en ny uddannelse, som absolut intet har at gøre med min oprindelige branche.
  Og så må jeg tilføje, at jeg synes dit samarbejde med Bilka er en genial ide. Sikke et løft det har givet til kvaliteten - både i planter og afskårne. Jeg er fan :-)

  //Nanna


  SvarSlet
 25. Stort tillykke! Tænk, der er gået 5 år - jeg har også læst med fra begyndelsen, og glæder mig hver dag over input og skønne, skønne billeder! Det lyser jo ud af hvert indlæg, at der ligger stor viden og engagement bag det hele. Jeg er stor fan af, at intet, du laver Claus, bliver gjort "halvt", det er beundringsværdigt. Jeg glæder mig bestemt til de næste 5 år.

  Også lige et klap på skulderen til Tante Grøn, der minder os om mærkedagen :-). Billederne er dejlige - jeg var så heldig at se haven "live" sidste sommer, og pønser bestemt på at komme forbi Mors engang, når syrenerne blomstrer ;-).

  SvarSlet
 26. Har læst med fra dag 1. Ingen tvivl om, at jeg har opbygget/omlagt (er stadig i gang) haven med inspiration her fra bloggen. Især mht. farveinddeling af mange af mine bede og det der med at "skrue" blomster ned.... Det er jeg stadig ikke helt ferm til, men jeg øver mig til stadighed :)

  SvarSlet
 27. ...og så fik jeg trykket Udgiv før jeg fik afsluttet med et STORT TILLYKKE med bloggens 5 år :)

  SvarSlet
 28. Kære Claus!
  Sikke en herlig dag at have 5 års dag på, høj solskind og masse vis af mennesker som er glade for dig, og din blog, inklusiv mig selv:-)))) Stort TILLYKKE, og hip hip hurra, med bloggens fødselsdag!
  1000 tak fordi du deler, det er til daglig glæde og inspiration på mange områder!
  Alt godt til dig nu og fremover
  Hilsner fra Anette

  PS TAK til Tanten for at "bryde" ind på bloggen og gøre opmærksom:-)

  SvarSlet
 29. Kære Claus

  Stort tillykke.

  Din blog, dine billeder, dine mange flotte bøger og tv-udsendelser er til kæmpe inspiration for mig.

  Jeg er især vild med udsendelsen drivhusdrømme. Har set dem igen og igen 😊

  Det er helt klart dig, der har fået min haveinteresse til at blomstre i fuld flor.

  SvarSlet
 30. Stort tilykke mvh Esben

  SvarSlet
 31. Gratulerer med jubileet! Du sprer mye glede og inspirasjon gjennom bloggen din!

  SvarSlet
 32. Tillykke med bloggen. Altid en oplevelse og fuld af inspiration at besøge din blog. Glæder mig til årets havevideoer.

  SvarSlet
 33. Stort tillykke med bloggen som har været en stor inspiration og glæde for mig gennem årene. Dit store engagement og eminente evner med et kamera gør bloggen levende og frydefuld!
  Din blog var en inspirationseskilderne til selv at "tage springet" ud i blogland,- og selv om vores blog kredser om årstidernes karakteristika med bud på kreative ideer og projekter som knytter sig til disse sniger der sig lidt havestof ind i ny og næ. Måske har du ved lejlighed lyst til at kigge forbi :-)
  Mvh Esther / www.vidunderligeårstider.dk

  SvarSlet
 34. Kære Claus tillykke med bloggen. Det er ikke så tit jeg skriver men er dagligt inde og læse. Det er en rigtig dejlig blog med dejlige billeder og inspiration. Mette

  SvarSlet
 35. Også fra mig skal der lyde stor tak for bloggen. Har fulgt den fra første dag og glæder mig dagligt over inspirationen. Der er meget at lære og blive inspireret af. Nu glæder jeg mig til endnu en Claus Dalby bog, glæder mig meget til Romantiske Haver. Tak og hilsner.
  Ingrid

  SvarSlet
 36. Kære Claus tillykke med bloggens fødselsdag og tak for mange, mange gode råd og vejledninger. Jeg har lært så meget og du har virkelig øget min interesse for planter og have, og især det med krukker er blevet et hit i min have for jeg planter jo bare i Claus Dalby krukkemuld, så lykkes det hver gang at få planterne til at gro som en fryd. Også en stor tak for de mange roser, klematis, forsk. løg og stauder du sørger for jeg kan købe f.eks. i Bilka. Så sent som i dag har jeg været afsted efter mere krukkemuld og så smuttede der også lige den smukke klematis Dancing Dorien med i kurven :-). Så tillykke og stor tak fra mig. Lene Borreskov Andersen.

  SvarSlet
 37. PS. Undskyld Claus for selvom det er din blog og fødselsdag så vil jeg gerne benytte lejligheden til, at sige kærligt TAK til Tante Grøn fordi hun er den hun er ...et dejligt hjertevarmt menneske, som jeg holder meget af og det selvom jeg aldrig har mødt hende :-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne tilslutte mig denne kommentar, da Tante Grøn jo ikke har egen blog, må Claus finde sig i det - håber på tilgivelse;0)
   Hilsen Pia

   Slet
  2. Knus til 3 vidunderlige mennesker på Mors herfra det midtfynske, Pia

   Slet
  3. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 08.16

   ..også herfra :-)
   - Ja hun er vores allesammens søde og rare tante... men allermest MIN... sådan har jeg det og sådan er vi nok flere der har det. Hun og hendes syrenprins var så søde at besøge og synes det er rigtig træls at Sydfyn og Mors ikke ligger tæt ved hinanden.
   kh Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
 38. Tillykke kære Claus - og tillykke til alle os, der har den fornøjelse det er at følge med i dit fantastiske haveliv, tusinde tak for at du deler det med os.

  'Den Levende Have' var startskuddet for en udvikling vi slet, slet ikke havde set komme her på matriklen. Jeg tør godt nu indrømme at vi faktisk ikke rigtigt var haveinteresserede inden vi besluttede os for at få besøg af en havearkitekt fra Haveselskabet. Hun skulle hjælpe os med at få en fin have, der helst skulle være med 'mindst mulig vedligehold'. Skæbnen ville at hun havde bogen under armen og da hun gik var den, i første omgang, bestilt på biblioteket. Derefter købt. Og studeret. Mange, mange gange sammen med andre af dine bøger. Og havebacillen, den landet og den sidder fast. Skønt. I løbet af 2010 fandt jeg herind og hold nu op en fantastisk, vidunderlig haverejse det er, fyldt med inspiration og glæde. Nye havevenner, spredt over hele Danmark – og nu hele kloden. Jeg er ikke så aktiv herinde pt, jeg blev lokket på Instagram og i tider, hvor mine ord måske ikke er så mange, så lykkes det alligevel der, at dele haveglæden, bliver inspireret og frydes over det der venter. F.eks. er det lige nu sensommer på Tasmanien, koldt og snefyldt oppe øverst oppe i nord.

  Nu er det hele ved at blive langt, så igen tak Claus, din sætning 'jeg maler med blomster' beskriver den inderste kerne i hvad haven er blevet for mig, leg og skønhed.

  Kh Anne Mette (& Michael)

  PS: Og tak til den sødeste, dejligste Tante der findes for at huske os på dette jubilæum!

  SvarSlet
 39. Det är en ren fröjd att gå in på din blogg och jag blir så inspirerad. det ger mig så många härliga upplevelser, är jag trött och lite nerstämd skrollar jag ner och kikar på gamla inlägg kan nog sitta hur länge som helst då.Tiden bara försvinner. Det är klart att jag inte kommenterar jämt men tittar det gör jag nästan varje gång du lägger ut Är ju följare så då ser man det.
  Tack för all inspiration och glädje du ger mig. Hoppas du fortsätter många år till. Jag tycker att bloggen är bättre an instagram faktiskt.( har ju en fråga till digVad betyder slet efter svar när jag kommenterar. Ingen annan har det)
  Ha en fin och härlig jubeldag
  Kram Meta

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Meta - det betyder såmænd, at jeg - som her - kan svare. Eller slette ...

   Slet
 40. Kjære Claus,
  En hilsen fra Norge med gratulasjoner på bloggens 5 års dag! Den første boken fikk jeg som gave fra min kjære mann og da var det gjort! Det har blitt flere.... Det begynte med hageinspirasjon og har endt med at vi har bygget vårt eget drivhus på 20kvm med mur sokkel. Vi har også besøkt en av de private hagene du skriver om i Mitt haveliv. Jeg gleder meg til din nye bok som jeg skal kjøpe når jeg reiser på Danmarkstur i mai. Ditt engasjement inspirerer!!
  Vennlig hilsen Elisabeth Espedal Hoogstrate

  SvarSlet
 41. Hurra og tillykke!
  Tak for 5 år herinde - hvor blev de af? Sporene kan dog ses i haven, som du har haft stor indirekte indflydelse på - tak for tusindvis af indlæg, som alle er læst, set og nydt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 42. Kære Claus!
  Hjertelig til til lykke med dagen og tak for råd og inspiration fra din dejlige blog.
  Kh. Ida

  SvarSlet
 43. Stort tillykke med bloggens 5 år fødselsdag.en fantastisk bolg med skønne ideer og skønne fotos.

  SvarSlet
 44. Kære Claus,
  Tillykke med bloggen! Det er en fornøjelse at omgås (selv om det meste af det gennem bloggen) med et så engageret menneske som dig. Det, jeg ser og lærer af på din blog, er at man kan være romantiker og have nogle drømme, men må også gøre praktiske skridt til målet, stille og roligt. Jeg er dybt taknemmelig for at have mødt dig "på min vej", og nogle drømme er gået i opfyldelse med din hjælp, mens andre arbejdes der på. Fem år mere med bloggen lyder ikke helt tosset! ;o)
  Hilsen fra det vestjyske

  SvarSlet
 45. Kære Claus.Vil da også gerne sige et stort tillykke med de 5 år på bloggen.
  Masser af dejlige bøger fra din hånd ...................og super inspiration her på bloggen.
  Har kun været med i fem år............men hvilke år.
  Alle de søde bloggere.................og dejlige Tante Grøn er med til at gøre havelivet SÅ fantastisk.Dejligt at have mødt dig flere gange og besøgt din skønne have.
  Håber du bliver ved i mange år endnu.Mange kærlige hilsener og knus Jette

  SvarSlet
 46. Kære Claus. Tillykke med de 5 år. Det har været 5 års afhængighed fra min side, for der går ikke en dag uden at jeg er inde omkring bloggen og få mit fix af blomsterglæde og haveinspiration. Tak til dig at du gider. Mange hilsner Dorthe

  SvarSlet
 47. GRATULERER!
  Du har så fint fint fint Blog og hage.
  Nydelig!
  Hilsen fra Finland.

  SvarSlet
 48. Kære Claus

  Selvfølgelig skal der også lyde et kæmpe stort tillykke herfra det midtfynske.
  At du har 5 års fødselsdag idag er helt utroligt. 5 år hvor jeg har fulgt dig i tykt og tyndt både her, i dine vidunderlige bøger og så besøgene i dit vidunderlige paradis.
  Du blev lyset for mig, da mit før så aktive liv blev slukket på en nat og hvor jeg har måtte affinde mig med at blive pensionist længe før alderen kom til det.
  Du er en kæmpe inspirationskilde på alle måder. Tak Claus for den du er og hele den måde måde som du knokler på for at vi sultne asner kan få stillet sulten i flotte bilka vare, eventyrlige bøger og selvfølgelig denne skønne blog.
  Skønne bekendskaber rundt om i landet som man slet ikke troede man skulle få er der også kommet, så det har været nogle forrygende år.
  Så forsæt du trygt og roligt med dit kæmpe arbejde, som vi er mange der sætter kæmpe pris på.

  Knus og kram herfra det midtfynske, Pia  Knus til jer alle som jeg kender både på land og i luften.

  SvarSlet
 49. Kære Claus
  Et stort tillykke med de fem år med din utroligt inspirerende blog.
  Jeg er forbi her hver dag - og især når du begiver dig rundt i dit fantastiske udendørs univers, kan jeg ikke lade være med at prøve at suge til mig.
  Dine smukke billeder. Dine gode råd og tips om stort og småt omkring dine elskede planter. Din måde at orkestrere et bed, så det mest af alt fremstår som en berusende symfoni, der spiller på alle strenge. Og ikke mindst din smittende begejstring for det, du gør - og som du så gavnmildt deler med alle os, der følge det, der sker på bloggen.
  Min have er i hvert fald ikke den samme, som den var, før jeg fandt vej til din blog.
  Håber du fortsat kan holde dampen oppe, for uden din blog ville der være et tomrum. Den er ikke blot et lille, bitte stykke jord, hvor du lige kan skrue endnu en plante ned - den er et fantastisk bed!
  Mange hilsener fra Ole

  SvarSlet
 50. Happy birthday to my favourite blog. I visit it every day ans I am always so delighted.
  My blog (http://alittlebitofparadise.eklablog.com/) is one year older and brought me so much hapiness, friends and even led me to publish my first book (http://www.amazon.fr/Roses-meilleures-vari%C3%A9t%C3%A9s-petits-jardins/dp/2841387437/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1426183142&sr=8-1&keywords=roses+ulmer) released today.
  I wish a long life to your blog.

  SvarSlet
 51. Kjære Claus.
  Her kommer også et stort og hjerteligt tillykke med de 5 år, jeg følger dig både her, på Facebook og Instagram (Hortensiahaven) Det er ikke muligt at vise haver her, men jeg garanterer dig for at der er en meget stor forskel på min have før og efter mødet med dig. Ja tidligere kendte jeg faktisk ikke ord som klokkeranker, kæmpe skælhoved, Alchymist og mange andre staude, løg, buske og planteudtryk mm
  For to år siden gik det hele så lidt i stå da jeg blev ramt af folkesygdommen kræft, men sørme om du ikke også her kom ind i billedet på finurlig vis, så sidste sommer var jeg en af de heldige som besøgte din have (sammen med min skønne mor) Og det var da lige hvad jeg trængte til ovenpå 2 gange kemokure, strålebehandlinger, 6 store operationer plus alt det løse. Så kjære Claus du har som i mange andres liv også gjort en kæmpe forskel i mit liv, af hjertet tak <3
  Glæder mig til forhåbentligt at følge din blog de næste mange mange år.
  1000 kærlige havehilsner Lotte

  SvarSlet
 52. Claus hageblogg var den først hagebloggen jeg oppdaget(3 år siden?)– jeg ante ikke om hageblogger før det! Og siden første gang jeg kikket inn, var jeg solgt! Hver dag, båade en og to og tre ganger er jeg innom! Claus hageblogg har lært meg nesten alt jeg kan om blomster , både stauder, sommmerblomster og løk Selvfølgelig navn, men også når de blomstrer, vakre farge- og formkomposisjoner, men ikke minst: hvilke som blomstrer samtidig og kler hverandre!

  Det er fantastisk, og rørende, at noen med en så flott hage(og hus!), med en så sterk estetisk sans, så stor plantekunnskap, og med blomster i slike industrielle mengder(!) deler alt sammen på en blogg med oss! Ingen over, ingen ved siden – du er helt uerstattelig, Claus!

  Hilsen Annette(Oslo)


  SvarSlet
 53. Hej
  Tillykke med jubilæum - jeg er en af de mange, der har fulgt med helt fra starten. Jeg tror ikke der er én dag, hvor jeg ikke har været inde og kigge, for at se hvad du nu har "fundet på". Forhåbentlig har du energi til at fortsætte mange år endnu.
  Mange forårshilsner
  Tove

  SvarSlet
 54. Kære Claus
  Hjertelig tillykke med de 5 år. Det er altid spændende at følge dig og din have. Den har givet mig rigtigt meget inspiration, tak for det.
  Hilsen Katharina

  SvarSlet
 55. Tillykke herfra. Jeg har været med fra begyndelsen og takker for en forfærdelig masse inspiration og viden. Jeg besøger forsat bloggen næsten dagligt.

  SvarSlet
 56. Hej Claus
  Et højt og rungende tillykke med bloggen, som jeg følger sommer og vinter. Tak fordi du har været en af dem der har åbnet vores øjne for en lækker romantisk havestil. Og tak for du har gjort det muligt at vi alle kan købe alt til haven lige fra frø til rosenbuer og andre lækre ting til vores haver i Bilka. Du er en ildsjæl og en stor inspirationskilde for os der følger dig på din vej.
  Tak fordi du er dig og endnu engang tillykke med bloggen
  Fra Linda med bloggen Casa Asti

  SvarSlet
 57. Hip hip hurra. Tillykke med bloggens 5 års dag. Det er så dejligt, at smutte ind på den hver dag, den er et must, hvad har Hr Dalby nu gang i, det er så spændende, og alt det du vil dele med os, og lære os, det er jeg fuld af beundring over. Du tager dig tid, selvom vi vist alle ved, at du har fuldt op at gøre. Du har også lært mig, at kommentarer fra lille mig også betyder noget for dig. Jeg troede ikke det var vigtigt, før du skrev det i et indlæg, så jeg prøver at pippe lidt i kommentarfeltet. Jeg håber du har lyst til at dele med os de næste 5 år også.

  Tante Grøn, tak fordi du lige sneg dig ind på Dalbys blog, bare rolig han bliver ikke sur ;-)). DU skriver bare så fantastisk godt, har du stået i lære hos Dalby? Du er en dejlig vikar, ja selvom jeg aldrig har mødt dig, synes jeg du er fantastisk ( har læst din bog), man bliver i godt humør, og du kan nu også være stolt af dine fine billeder. Håber jeg engang kan besøge din have på Mors. Ønsker alle en dejlig torsdag aften. Fødselsdaghilsner fra Carina

  SvarSlet
 58. Kære Claus Stort tillykke med de 5 år! Jeg har fulgt din vidunderlige blog i snart 2 år men kendt til din have langt tidligere via dine skønne bøger. Men bloggen faldt jeg over i forbindelse med jeg efter at have mistet min sidste forældre, ønskede noget, der gjorde mig glad i lågetat. Det blev så til atudvide min havepassion også til at gå digitalt. ( Selv få en blog ) Der er altid fejende flotte billeder og ditto inspiration i industrielle mængder ;-). Elsker at komme på besøg. Håber du fortsætter ikke bare i 5 år mere, men i al evighed! Tak Tante Grøn for at gøre opmærksom på denne store dag! Kh Tina

  SvarSlet
 59. Du og du hvor tiden flyr :-)) Gratulerer så masse med fem år og tillykke med de 50 neste ;-D

  SvarSlet
 60. Kære Claus.
  Stort tillykke med din blogs 5 års fødselsdag.
  Du er uden tvivl den, der i mit 30 årige haveliv, har givet mig mest inspiration og haveglade. Det startede med krukkerne, en krukkehave. Farveafstemte bede, spændende planter, smukke ting til at understrege havestemningen og romantikken. Solen skinner altid på din blog, og er man ikke glad, bliver man det af at kigge ind.
  Jeg vil endnu engang takke dig for dit besøg hos mig i sommers, hvor du virkelig overraskede mig med dit besøg, på en skøn sensommerdag. At du i din travle hverdag tog dig tiden til at besøge, være her, opleve og snakke have, var rigtig dejligt, og det er et af de haveminder, der altid vil blive husket.

  Tak til Tante Grøn for det fine indlæg. Jeg glæder mig til Tante Grøn får sin egen blog :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til Tante Grøn kaster sig ud i blog land!
   Lene

   Slet
  2. stemmer i for en blog fra tanteland

   Slet
  3. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 08.33

   Ihh "Fru Pedersen" ... hvor er du altså genial, når du foreslår en tante-blog. Sådan en vil jeg også se frem til med glæde. Din skønne blog Anette er altså også bare så hyggelig, og især når man kender haven og dig efter skønt besøg, er det endnu mere dejligt. Det samme gælder for mig både Tante Grøns have og Claus Dalbys have, som jeg heldigvis også har været så heldig at besøge.
   knus fra Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
 61. Hjertelig tillykke med de 5 år. Jeg skriver sjældent kommentarer, men læser alle indlæg med stor fornøjelse. Dine fantastiske billeder nyder jeg også meget.
  Hilsen Birgit

  SvarSlet
 62. Jamen dog, sikken festivitas!

  Jeg anede ikke hvor gammel bloggen var, og måtte faktisk lige tænke efter, hvordan var det nu jeg opdagede Claus Dalby?
  Jo, det må være via programmerne drivhusdrømme. Dem så jeg på stribe, tillige med Haven i Hune, i min middags pause på forældreorlov! Herefter blev der lånt bøger af Dalby med flere, og studeret og noteret (og det gør jeg stadig), og sluttelig lærte jeg bloggen at kende. Det pustede alt sammen liv i have-drømme, som jeg ikke anede jeg havde! -Og skabte lidt daglig glæde og plads til håb og drømme midt i stress og depression.

  Det er vel små tre år siden dette have-eventyr startede for mig for alvor, og drømmen om at se Claus' have i virkeligheden begyndte at tage form. Men det var for utopisk blandt titusindvis af deltagere i lodtrækningerne. Da Claus så valgte at udlodde blandt kommentatorer på bloggen, kan det nok være jeg kom til tasterne. Gennem flere år havde jeg bare været med på en kigger uden kommentar. Og i sidste ende gav det pote. Jeg kom, jeg så, jeg gik, fra Dalbys have fuld af lykkelige indtryk.

  Via kommentarer har jeg fundet tilbage til en gammel hyggelig passion, nemlig at skrive. Jeg har været blokeret kunstnerisk på flere områder, men sørme om ikke der er gået hul på bylden mht skrivning.

  Nok er en have som din, Hr. Dalby, uopnåelig for de fleste, men hvor er den himmelsk inspirerende, og du er en kæmpe inspirator. Tillykke med din succes!
  -og tillykke til mig, og alle de andre, der også opdagede dig.

  Mange hilsner fra
  Lene

  SvarSlet
 63. Kære Claus. Et stort tillykke med bloggens 5 års fødselsdag. Både bloggen og dine dejlige bøger har været til stor inspiration for mig.
  Mange hilsener fra Birgitte Hemmingsen

  SvarSlet
 64. Orv er det allerede 5 år, STORT TILLYKKE, tak for inspiration og farvefif, og tak til tante Grøn at du fik hakket dig ind.
  Godt der er vakse folk til at holde øje med datoerne,.
  Håber du forsætter 5 år til og 5 år til og og
  forårshilsner Gunvor

  SvarSlet
 65. Tillykke, Claus :) Jeg har fulgt din blog næsten fra starten og der går ikke en dag uden at jeg er inde og se dine indlæg. Du har om nogen inspireret mig i min egen have, men faktisk begyndte det længe før bloggen, idet jeg fik købt "Den Levende Have" i 2004 og da skete der noget med min haveinteresse - det var en enorm Eye Opener.

  Det er vel tilladt at kopiere... jeg kalder det bare inspiration - men faktum er at jeg i flere år har efterabet alt hvad jeg kunne i mine nye hvide, gule og blå bede samt mange andre ting i haven. Fra et vist supermarked slæber jeg alverdens sække og planter og stativer hjem - alt sammen noget, som du har gjort muligt - det er jeg meget tilfreds med og glad for.

  Din blog var den første jeg begyndte at læse med på, og siden fik jeg min egen og mange nye havebekendtskaber både i blogverdenen og i virkeligheden.
  Så tusind tak fra mig for inspirationen og kæmpestort tilllykke med 5-års dagen her.

  Og TAK til Tante Grøn, dit søde væsen :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
 66. Kære Claus
  Stort tillykke med 5 års jubilæet, jeg har haft uendelig stor glæde af din blog og også dine bøger. Megen inspiration har du givet mig og mine naboer. Glæder mig til at følge din blog de næste 5 år.
  Kærlig Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 67. Hei!

  Hipp hurra for 5 inspirerende bloggeår. Gleder meg til Romantiske Haver kommer. Lever også lenge på besöket i din have hösten 14. Håper du holder "koken" også i de neste 5 år.

  Varme hilsener

  Irene og Jens-Ole

  SvarSlet
 68. Kære Claus
  Rigtig hjertelig tillykke med de 5 år og tusind tak for den store inspiration, jeg har fulgt din blog næsten helt fra starten, og er inde og besøge din blog hver dag. At komme træt hjem fra arbejde få en kop kaffe og så ind på din blog, så kommer energien igen og lysten til at komme ud i haven, du har virkelig inspireret mig i min have.
  Har også stor glæde af at studere/ læse i dine fantastiske bøger
  Også tak til dig Tante Grøn at du oplyste os om fødselsdagen, og tak til dig for dine altid spændende gode kommentar, og ikke mindst tak for din dejlige bog
  Mange kærlige fødselsdagshilsner fra Kirsten Nørgaard

  SvarSlet
 69. Også et stort tillykke fra mig - det er meget beundringsværdigt at du, i dit meget travle liv, alligevel giver dig tid til at blogge, os alle til fryd og gammen.

  SvarSlet
 70. Stort tillykke med blogfødselsdagen! Dine billeder er altid fantastisk smukke. Tak for inspiration og alle de gode råd, du gavmildt deler ud.

  SvarSlet
 71. Tillykke med fødselsdagen og tusinde tak for en dejlig blog, der giver glæde og inspiration hver dag.
  Vi ved der ligger et stort arbejde i at leverer så flotte indlæg til hver dag.
  Håber du vil fortsætte fremover.
  Mange forårs hilsner
  Helle Bolgen

  SvarSlet
 72. Kære Claus ... - af hjertet tak for, at du generøst dagligt deler ud af din passion. Du inspirerer, imponerer, igangsætter også for det skal du have tak. Jeg følger og glædes dagligt over alle dine gøremål og beundrer, at du giver dig tid til at dele på bloggen. Mest af alt skal du have tak for, at du inviterede min veninde, Lise og jeg en tur i din have i sommers, det var en fantastisk oplevelse, som jeg med glæde tænker tilbage på. En gestus som rækker langt ud over hvad man i almindelighed oplever.
  https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4226789666540697700#editor/target=post;postID=4357655850787868454;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname
  Tillykke med "fødselsdagen" - og tillykke til alle os som "grådigt", men taknemmeligt, dagligt inspireres og beriges.
  TAK!
  De kærligste hilsener
  Kristina

  SvarSlet
 73. Bästa Claus! Din blogg är lycka, generositet, drömmar och entreprenörskap! Tunga perioder erbjuder den en stunds vila och ljusa stunder erbjuder den en stunds magi! Hoppas att du fortsätter länge än! TACK

  SvarSlet
 74. TILLYKKE :) Det er ikke til at fatte at det allerede er 5 år siden jeg første gang kiggede forbi denne suverænt skønne blog. Det er en daglig glæde at følge med her, få gode ideer og måske lade sig smitte af den imponerende energi og hittepåsomhed der præger den altid gennemført gode smag på disse sider. Tusind tak fordi du også orker denne blog, samtidig med alle de andre kæmpe projekter du lige får styret i havn. Mange hilsner fra Trine B.

  SvarSlet
 75. Tak for en rigtig dejlig blog. Den har betydet meget for, hvordan min have er kommet til at se ud. Det er så inspirerende at læse om og se billeder af haver med skønne sammensætninger af de dejligste blomster. Jeg vil glæde mig til at følge den del af bloggen i mange år endnu. Stort tillykke med 5-årsdagen.

  SvarSlet
 76. Fem år - är det sant!? Och bloggen är fortfarande minst lika fin som de första åren, det är verkligen en helt fantastisk insats du gör Claus! Om jag fick välja en enda blogg att följa (hemska tanke) så skulle valet falla just här. Det är otroliga mängder inspiration som du har gett under åren, och jag är bara så tacksam! Jag hoppas som Tante Grön på minst fem och gärna femton år till!!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 77. Gratulerer med jubileet Claus! Bloggen gir masse inspirasjon og hageglede.

  SvarSlet
 78. Kære Claus. Det var lidt af et tilfælde, da jeg kom på besøg i din have i 2003. Det var sommer, og vi var på vej til Samsø på sommerferie. Vi havde lovet Eli Vium (tømrermesteren) at tage et par mål til en trappe(?) eller noget i den stil. Vi parkerede bilen udenfor jeres hus og trådte op langs alleen - og så skal jeg lige love for at mine inderste havedrømme blev levendegjort: Sikke en karma og sikke en vidunderlig energi, der var i den have! Jeg er absolut en af dine faste tilhængere, og hvor er det skønt at mange andre også har fået øjnene op for at haveterapi gør os til den bedste udgave af os selv! Tak for mange skønne indlæg, bøger, udsendelser og gode ideer. Jeg deltager troligt i lodtrækningen om at besøge din have igen - og ellers kan jeg blot håbe, at jeg skal tage mål til et nyt projekt i fremtiden ;-) Mange hilsner - og tillykke med de 5 år - Glennie Sig

  SvarSlet
 79. Tak og tillykke. Bloggen er for mig en daglig vitaminpille. Bliver altid glad af de dejlige billeder.😄 de bedste havehilsner Mette

  SvarSlet
 80. Stort tillykke med de 5 år. Jeg glædes næsten hver dag over dine skønne billeder både på bloggen og i de skønne bøger du har skrevet ( er så heldig at eje et par stykker). Håber du fortsætter mange år endnu !!!! Mange knus og forårshilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 81. Kæreste ven,
  Rigtig hjertelig TILLYKKE med bloggens 5 år. Hvor har vi oplevet meget gennem bloggen i de 5 år - drivhuse, det meste af Europa, Point de vue, hække, nye træer, samarbejde med Bilka, Verdens bedste pottemuld, vaser og et hav af underskønne bøger. Har jeg fundet mit livs kærlighed på bloggen....jaeee ham havde jeg nu, men så alligevel...jeg har fået en havefamilie :-) Den kæreste Tante man kan forestille sig og en havementor som så generøst øser ud af sin viden, betænksomhed og inspiration. Jeg er så taknemmelig og dybt rørt over jeres støtte, omsorg og venskab. Darling, din ros betyder alverden for mig.
  Jeg håber og tror, at dannelsen af tourbussen holder - jeg vil så gerne kunne sætte flere ansigter på alle de skønne mennesker herinde.
  Jeg købte en forfalden og vild kolonihave for 8 år siden, men det var svært at finde blogge om haver. Så jeg købte haveblade i et væk og blev sur over de samme artikler og trends, trends, trends. Endelig kom Claus på med sin smukke blog - jeg var solgt fra dag 1. og har fulgt med siden. Jeg elsker at checke ind i bloggens solbeskinnet univers og lade mig forføre af smukke billeder - levende såvel som stille. Jeg er vokset op med bar jord om planterne, så de ku nydes enkeltstående. Efter et besøg i Claus´ Eden, var jeg fuldstændig overvældet. Jeg sad længe i din sunken garden og prøvede at tage alt ind - og rumme det. Turen hjem til Søborg var tavs og jeg arbejdede på højtryk i det lille hoved. Du havde flyttet min havebevidsthed ud i det uendelige med din overdådighed og maximalisme. "Thats the thing about nature. There is so much of it."
  Jeg skruede jo allerede løg ned...jeg skruede i den grad ikke stauder og krukker i samme målestok...weekendhaver har sine naturlige grænser alligevel, men "The garden will be much nicer next year" trøster jeg mig med.
  TAK for bloggen, for dit venskab og fordi, du er som du er, darling. Verden ville være et trist sted uden dig og dine magiske evner.
  All my love


  SvarSlet
 82. Kære Claus, 5 år! hvor tiden dog går. Tak for alle de dejlige billeder og ikke mindst de dejlige bøger. Mit haveliv begyndte i det stille med din bog Krukkehaven. Men da Haven i Hune gik over skærmen gik det løs. Og så fik jeg Den levende have, det er stadig min 'bibel'. Tusinde tak for alle de skønne billeder fra dine rejser til Europas haver, det er skønt at følge med i. Du er en flittig mand, synes jeg, og overkommer det helt utrolige til stor glæde for alle os andre.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 83. Kære Claus.
  Jeg er lige kommet hjem fra job og nogle dage på farten.
  Jeg er godt nok træt nu og ser frem imod fridage fra i morgen.
  Jeg vil selvfølgelig gerne stemme i koret og sige hjertelig tillykke.
  Du ved hvad jeg vil sige og fortælle , men gemmer det til en anden gang hvor det er lidt mere energi i drengen.
  Uden dig og bloggen ville mit liv sku være kedeligt.
  Tak for din standhaftighed og for altid at være der.
  Tak for dig
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 84. Kære Claus.
  Tillykke med 5-årsdagen.
  Tænk hvad du dog har nået på 5 år. Pyyhhh...
  jeg har ikke fulgt di i alle 5, men synes alligevel at jeg 'kender' dig.
  At man kan sidde for sig selv, og se dig på norsk tv, promovere smukke nye vaser, i gamle udjokkede sailor-dapper, og så tænke: - 'for faen Claus, ku du ikke ha taget nogle andre sko på?'
  Men nej det kan Claus ikke, for sådan er han ikke. Blomsterne kommer først, det er dem, der skal se godt ud!!! Sådan er nørder, når de gir den hele armen.
  Hav nu en dejlig dag! -det fortjener du, som inspirerer og sætter liv i kludene.
  med venlig hilsen
  Anne Severinsen, Hjørring

  SvarSlet
 85. Kære Claus
  Tillykke med 5-årsdagen. Håber du har lyst og energi til at fortsætte bloggen mange år endnu da den er til stor inspiration og glæde for mig.. Jeg personlig er inde at kigge på den som noget af det første hver dag når jeg kommer op og igen flere gange dagligt for LIGE at se om der er kommet noget nyt. Nyder dine fantastisk flotte billeder og begejstrede måde at skrive på. Både her og i dine bøger. Så TAK for de "første" 5 år.
  Med venlig hilsen
  Else Marie, Mors

  SvarSlet
 86. Hej Claus
  Gratulerar på 5- årsdagen!!! Tack för alla fantastiska bilder och för all inspiration du ger till oss varje dag. Hoppas du fortsätter många år ännu.
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson

  SvarSlet
 87. Hjertelig Tillykke med bloggens 5 års fødselsdag. Jeg skriver ikke så tit, men jeg nyder næste daglig et kig på din blog. Blot for at se hvilken buketter du nu har lavet, eller kreative plantning, eller dine ny indkøb og sidst men ikke mindst, at se billeder fra din frodig have, som overgå ens egen med flere længder.

  SvarSlet
 88. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 07.38

  TAK til Dig Tante Grøn for at gøre fejringen af Claus' blog mulig :-) Tænk 5 år - men hvilke fantastiske 5 år, siger jeg bare. Ærgeligt man ikke her kan se hvor glad og afhængig jeg er ... men det er jeg altså :-)

  Jeg kan næsten ikke huske tiden før Blog-have-livet..... det er dyb afhængighed og "misbrug" på den gode måde, når den stjæler vores havetid. Og dog ... jeg har lige siden jeg var barn altid elsket at have min egen lille have i hjørnet af mine forældres, og har elsket have lige siden. Jeg må indrømme, at i 2003, da de første Hune-udsendelser løb over skærmen, så var jeg solgt. (har dem faktisk liggende på dvd-skive (nogle af dem) efter de blev overspillet fra slidte og godt brugte VHS bånd. - Havde jeg anet, at jeg så mange år efter stadig er afhængig, havde det nok været smart, at ofre lidt bedre kvalitet.

  Kan ikke forklare hvad der skete, men efterhånden gik det op for mig, at jeg havde fundet mig selv 100% i form af det helt rette havestil....sikke en øjenåbner og siden er det gået slag i slag for hvad der er sket med min egen have, som vi har haft siden 1984.
  2003 var også året hvor vores 2 piger pludselig ikke var små børn længere men teenagere, hvor mor her (med sin elskede handy-have-mand) kunne begynde at have tid og plads til forvandling med haven.
  Så kære uundværlige Claus ..Rigtig stort tillykke med denne succes også - nemlig de 5 år med bloggen - bliv endelig ved.........

  De allerbedste tanker og hilsner og god vind fremover ønsker
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 89. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 07.41

  ..ps Tak for dine smukke billeder Tante Grøn, fra jeres skønne have. Jeg fatter ikke det snart er et års tid siden vi besøgte Jeres have, men hold da op hvor har jeg kigget egne billeder derfra siden
  knus
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 90. Tillykke med de 5 år. Tak for den inspiration, som du giver ved at dele din glæde ved haven. Din sans for farver og æstetik er skøn. Venlig hilsen Birthe Olsen, Vejle

  SvarSlet
 91. Kære Claus. Bloggen betyder for mig, at min dag får inspirerende have-input og de smukkeste æstetiske oplevelser via dine vidunderlige fotos krydret med begejstringens stemme. Af hjertet tak og tillykke :-)

  SvarSlet
 92. Kære Claus. Du er så fantastisk. Du giver ud af din viden af et rent hjerte. Det er skønt, at maximalisme kan forenes med ydmyghed, den evne er det ikke mange forundt at være i besiddelse af. Du er en helt imponerende inspirator. Jeg vil ikke undvære hverken bloggen, tv udsendelse eller dine dejlige bøger. Håber, at du bliver ved med at have energi til at fortsætte med alt det du gør. Mange varme tanker fra Helle.

  SvarSlet
 93. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 08.52

  KÆRE ALLE HAVEVENNER HER.

  Efter jeg detaljeret har læst alle Jeres søde kommentarer (vil selvfølgelig læse dem der følger) vedr. 5-års dagen, så kan jeg kun sige at de må gå under kategorien:

  CLAUS' ROSER - BÅDE HISTORISKE OG REMONTERENDE...

  ..for de kommer jo simpelt hen igen og igen de skønne kommetarer

  Har jeg ret ??

  knus fra
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle

   Hvor er det en SØD og RAMMENDE kommentar. Du har helt ret.
   Håber vi to løber ind i hinanden på en havesti engang.

   Kærlig hilsen
   Lisbeth K

   Slet
  2. Afgjort Helle. Du har ganske ret. Nu afholder jeg mig (som regel) fra at fortælle andre, hvad de burde eller ikke burde gøre, men som tidligere nævnt, er kommentarerne på en blog benzin til blogejeren, så jeg er SÅ positivt overrasket over alle kommentarerne i denne tråd, og ville ønske at kommentatorerne ville gøre det til en vane :-)

   Slet
  3. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 10.43

   tusind tak Lisbeth :-)
   Ja det kunne bestemt være hyggeligt med et lille møde på en havesti. Hvor henne i landet holder du have ?
   kh Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
  4. Hej Helle

   Jeg holder kun et lille bed, der er så lille, at man højst kan stå to-tre mennesker oven i det på én gang :-) Det er ikke mit eget. Jeg har bare indtaget et stykke jord ud for den boligblok jeg bor i (i Århus), mens jeg håber på bedre huspriser og økonomi til en lille have med et hus på.

   Jeg er bare vild med haver og prøver alt muligt i mit bed og et par krukker og så afreagerer jeg lidt i min mors og fars have ...

   Jeg tror du kan finde mig på en havesti i nærheden af Claus' drivhus til sommer ...

   Kærlig hilsen
   Lisbeth K

   Slet
  5. Helle Aagaard, Sydfyn16. marts 2015 kl. 17.18

   Kære Lisbeth
   Ja lad os se om ikke det kunne lykkes. Det er vist det der går under betegnelsen blind-date ?

   Hvor er du heldig at bo i Århus, så kan man jo ofte komme til at gå en lille tur forbi Claus skønne have med den fine indgang :-) Håber for dig at du på et tidspunkt får lidt mere havejord under egne fødder, men sikke en gave du giver medbeboerne i din blok.

   Jeg selv bor i eget hus (mellen Faaborg & Svendborg) der ligger på en godt 1000 kvm "stor" grund lige ud til mark og lidt udsigt mod vest.
   Har haft haven i over 30 år men det er inde for de seneste 10 år-15 år der virkelig er sket noget særligt...Tanker til Anne Just og tak til Claus m.fl.
   Har et par små søer forbundet med lille vandløb.. og "orangeri" til at sidde og nyde og drive i.

   Lisbeth er du til at finde på facebook, for så kunne vi da "mødes" i gruppen "Drivhusglæder & Haveguf". Jeg har en del billeder liggende derinde.

   Havehilsner fra
   Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
  6. Hej Helle

   Desværre ikke på Facebook... men mon ikke en skønne dag jeg overgiver mig og slår en side op :-) Så vil jeg huske din gruppe.
   Jeg er på Instagram, men har faktisk ikke nogen egne billeder derinde, kun andres jeg pinner.

   Glæder mig til blind date :-)
   Lisbeth K

   Slet
 94. Stort tillykke med 5-års dagen for bloggen! Jeg er der næsten dagligt, det giver altid et godt pift med flotte billeder og gode tips til spændende planter og meget andet.
  Mange hilsner
  Mette Madsen, Løgumkloster

  SvarSlet
 95. Et stort tillykke til dig med din blog Claus. Jeg har været med i godt 3 år nu - så vidt jeg husker. Og den har ændret meget i min tilværelse. Jeg er blevet helhjertet havefan og knokler løs - med forskelligt resultat - men Haveglæden er kommet for at blive. Og det er også sjovt at følge dine fans gennem lang tid her på bloggen. Og det har skam også resulteret i lidt dybere bekendtskaber, hvor der sendes frø frem og tilbage. Og foruden at se din egen skønne have har jeg fået øjnene op for andres haver, der er besøgt eller skal besøges. Så et stort HURRA for dig og din blog.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 96. Kære Claus. 5 Fantastiske år. Jeg tror godt jeg kan sige, at hvis ikke det havde været for dig og nu salig Anne, så var HaveDanmark ikke vågnet af sine tårnerosesøvn. Du har om nogen fået åbnet havelågen til det skønne i at dyrke haven, mere som passion end som sur pligt. Du har også brudt "janteloven" med din maximalistiske have og storindkøb. Vores egen haveinteresse blev vagt med netop dit indslag i Haven i Hune. Vigtigst måske, har du fået mange flere mennesker til at sætte pris på haven, samt det fællesskab der kan skabes om den samme interesse. Jeg håber du har kræfter til at fortsætte, da vores virtuelle og grønne verden vil blive fattigere uden din blog.
  Venligst
  Henrik fra minfranskehave

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik.

   Din kommentar gjorde indtryk på mig, og jeg kunne ikke være mere enig. Den flammende passionerede have-stafet Claus overtog efter Anne, har virkelig virkelig brændt sig dybe spor i dansk havebevidsthed. Sammen har de to skrevet havekulturel historie.

   Claus har om nogen formået at sparke havelåger op, og indføre helt nye skønhedsbegreber. "Godtnok er ikke længere godtnok" og det skal være passionen og ikke pligten, der driver værket.

   Og endnu vigtigere: Ja, Claus har turdet være noget så udansk som udansk. Ud med tyngende snæversynet, intolerant jantelov og ind med maxiamlisme i industrielle mængder. Smålighed og andedamsfnidderfnadder.....go home! Livet er en fest og festen skal der ikke fedtes med. Claus` liv og levned er lige til et filmmanuskript. Noget så skønt som udlevelsen af den "amerikanske drøm" i lille Danmark, får mig til at sige "Jantelov, hvil i fred!"

   Det var bare lige det, jeg ville sige Henrik.

   Kærlig hilsen og god frankofil weekend til dig og dine

   Slet
 97. Også et stort hurra for Tante Grøn, der har taget dette gode initiativ.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 98. Bloggen her en KÆMPE inspiration til min egen have. I love it!

  SvarSlet
 99. Ingen dag uden et smut forbi din blog. Til glæde og gavn – inspiration og læring. Tak - og gid at det må fortsætte mange år ud i fremtiden. Hip hip hurra :o)

  SvarSlet
 100. Et stort tillykke til dig og bloggen med de 5 år, Claus :) Det er jo fantastisk!
  Jeg nyder dine billeder og dine gode råd, som jeg har lært meget af. Lad der endelig være mindst 5 år mere med denne blog :)

  MVH
  Sandie

  SvarSlet
 101. Kære Claus

  Kæmpe stort tillykke med jubilæet. Er blevet fuldstændig afhængig af dine flotte, inspirerende indlæg. Hvad skulle vi gøre uden din uudtømmelige energi og store haveglæde?
  Mange solskinshilsner
  Tina

  SvarSlet
 102. Kære Claus.

  Et stort tillykke fra mig også. Det er til stor inspiration og glæde, at læse denne blog.
  Håber det vil fortsætte mange år endnu.
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 103. Jamen kære tante Grøn, din have er jo også så fantastisk - både på billederne og live. Så utrolig stemningsfuld og inspirerende.
  Og så tillykke til Claus og til alle os, som har daglig glæde af at læse bloggen og ikke mindst svælge i skønne havebilleder. Jeg lægger meget sjældent kommentarer men ser hver morgen frem til min daglige havedosis her fra bloggen. Mange havehilsner Berit

  SvarSlet
 104. TILLYKKE med de fem år! Jeg læser bloggen hver dag og finder både glæde i de æstetiske billeder (og tekst) og gode råd, ideer og drømme til haven. Jeg er nybegynder ud i havekunsten, men jeg begynder at forstå, hvor fantastisk det er. TAK for en god blog!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 105. Kære Claus
  Hjertelig tillykke med de fem blokår. Jeg har fulgt din blog næste dagligt de sidste par år og fået megen inspiration. Jeg har dyrket have, også med krukker, i mange år, men da jeg lærte en Claus Dalby at ”kende” ændrede haven karakter. Dette kunne næsten ikke undgås med den inspiration du giver Claus. Tak for det.
  Jeg har ikke prøvet at skrive på en blok før, men nu var anledningen der.

  De bedste hilsener
  Primula

  SvarSlet
 106. Tillykke med de fem år! Jeg håber, at det bliver til mange år endnu. Jeg nyder at se de dejlige billeder og høre de gode råd - begge dele til inspiration til min egen have.
  Bedste havehilsner
  Sarah

  SvarSlet
 107. Et stort tillykke med de fem blog-år. Du har virkelig revolutioneret danskernes forståelse af en have - du har givet os et våben med den halve til hele meter i mellem de enkelte stauder. Evigt og altid inspirerer og tryllebinder du os med dine smukke billeder, plantesammensætninger, plantekundskab og ikke mindst bøger om samme. Tak, fordi du vil dele det med os året rundt, uanset vejr og vind. Med bloggen bringer du håb om forår og sommer til os havehungrende mennesker, selv den mørkeste vinteraften.

  Og når du nu er så ydmyg, er det jo godt at vide, at der findes en Tante Grøn, så du kan få den ros, du fortjerner.

  De bedste lykønskninger
  Krible Krable

  SvarSlet
 108. Kære Claus! Tusind tak for den daglige dosis af skønhed og haveglæde (=livsglæde), du deler ud via bloggen. Samt ikke at forglemme de mange gode tips og råd ;)

  Forårshilsen fra Birgitte

  ...som p.t. befinder sig i Paris, hvor blandt andet kameliatræer og -buske blomstrer, og mennesker slikker solskin i Jardin des Tuileries :)

  SvarSlet
 109. realmente hermosoooo congrats!!! bellisimo jardin muy bien cuidado que colores que belleza guaaooo

  SvarSlet
 110. Kære havevenner fra nær og fjern.

  Hvor ER jeg glad, for alle de mange kommentarer, der er kommet i anledning af Claus` blogs 5 års fødseldag. Blogstatistikken taler jo sit eget tydelige sprog om, at denne blog er een af Danmarks allermest populære. Men et tal, ligegyldigt hvor stort det end er, kan være rigtig svært at forholde sig til. Når der pludselig popper masser af hjertevarme og positive sympatitilkendegivelser op i kommentarfeltet, bliver man SÅ glad på Claus` vegne. Man forstår pludselig, at der bag hvert et eneste tørt tal, gemmer sig et passioneret og enthusiastisk havemenneske af kød og blod. Det har været helt forrygende at "møde" gode gamle elskede kendinge såvel som helt nye navne, som vi "gamle" brænder efter at lære nærmere at kende. Vores norske og svenske brødre og søstre har også været så søde at give sig til kende i rigtig stor stil. Og sågar er der en hel del mænd, der har vovet sig ud af busken i dette overvejende østrogene forum. Det er simpelthen så dejligt at læse alle de dybt engagerede kommentarer fra jer hver især. Alle skal vide, at hver en kommentar bliver værdsat..... ikke "kun" af blogindehaveren, men også i høj grad af alle os, der læser med.

  Tusind tusind tak for den store opbakning. Claus har fortjent hvert et rosende ord og hver en kærlighedserklæring.

  Inga og Cendie. Tak for jeres helt fantastiske hukommelse. Hvor er det godt, at en distræt gammel tante, har jer til at minde os om de betydningsfulde Dalbydatoer.

  Når det regner på Kongen, drypper det også lidt på tanten. Mange mange tak for alle de søde kommentarer, der også har regnet ned over mig .Jeg har været meget rørt og fuldstændig overvældet over de mange kærlige hilsner fra jer. Det føles næsten som om, at man har fået sig en blogfamilie, og det er vidunderlig varm følelse. Havemennesker ER specielle på den fede måde.

  Endnu engang mange tusind tak fordi I så enestående bakkede op omkring mit lille overraskelses-stunt. Claus fortjener om nogen, at få at vide HVOR meget hans kæmpestore indsats bliver værdsat og påskønnet. Han er en Guds gave til det grønne folkefærd.

  Mange taknemlige hilsner med ønsket om en rigtig dejlig og solbeskinnet haveweekend  SvarSlet
 111. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 16.45

  Så smukt og velovervejet skrevet søde Tante Grøn. Dejligt at der også er drysset nogle af

  CLAUS' ROSER - BÅDE HISTORISKE OG REMONTERENDE...

  nedover Dig :-)

  ..for de kommer jo simpelt hen igen og igen de skønne kommetarer
  Knus og tak i lige måde herfra det Sydfynske, Helle Aagaard

  SvarSlet
 112. Tillykke og tak for de fem år, Claus. Det er fantastisk dejligt at du stadig forsætter med at fortælle om alt hvad der foregår i din planteverden, det er en stor glæde og fornøjelse at følge med.
  Jeg nyder at se billederne fra din pragtfulde have, læse om hvad I har gang i og om alle dine nye projekter og dine rejser. Få tips og input til mit eget liv. Dahliaskolen som du har startet for nylig er så hyggelig at følge med i og jeg tænker med smil tilbage på klokkerankeskolen og alt det andet du har undervist os i.
  Tak for din blog, som har været årsag til at jeg har fået så mange dejlige havevenner og tak fordi du har lyst til at blogge på trods af dit travle liv.
  Kærlig hilsen (også til damerne der holder øje med din kalender og hacker din blog:-))
  Lisbeth  SvarSlet
 113. Kære Claus, jeg kan vist nå det endnu at give mit pip med. Du er årsag til at min have som absolut ingenting var, er kommet i omdrejninger :-). Jeg har suget viden til mig gennem din altid inspirende blog og bøger, jeg har endda været så heldig at få lov til at besøge din have. Det har altsammen udviklet sig til jeg i dag har min egen blog og holder åben have, modet dertil har jeg fået af især dig og andre gode blog og havevenner, tak for det. Jeg glæder mig altid til at gå ind på din hjemmeside for at se hvad du nu har fundet på, du bobler af nye ideer og tiltag hele tiden og man fornemmer dybt din passion om emnet. Ønsker dig alt mulig god vind fremadrettet og glæder mig forsat til at følge dig her på bloggen, samt læse dine bøger, dem har jeg mange af, kh Margit

  SvarSlet
 114. Pia Springborg Ribers13. marts 2015 kl. 17.52

  Kære Claus Al mulig grund til at lykønske . For du sender dagligt skønhed , viden, gå -på -mod energi, livsglæde, havefryd ud til en meget stor skare mennesker. Så meget godt at give til så mange. For du deler jo ud af hjertens lyst, gavmild og generøs som du er <3 <3 <3. TAK. Din MØN - veninde.

  SvarSlet
 115. Kære Claus! Jeg vil også tilsutte mig rækken af gratulanter, og takke dig for en flot og inspirerende blog! Jeg nyder altid dine smukke billeder, og suger til mig af dine gode tips og vejledninger. Du har definitivt bidraget til at åbne mine øjne for haveverdenen og dens velsignelser. Tusind tak!!
  Mange kærlige hilsner fra Ina :-)

  SvarSlet
 116. Kære Claus. Et kæmpe stort tillykke. Det er skønt at følge dig på bloggen jeg har først fået øjnene op for den i år,jeg skal ind og se hver dag, det har jeg meget glæde af.det var også dejligt at se din have tante Grøn,var så heldig at se din have i sommer, det var en dejlig oplevelse.de kærligste hilsner Anne-Grete

  SvarSlet
 117. Har lige siddet og læst de mange kommentarer, og kan kun tilslutte mig koret. Jeg har næsten læst med fra starten - fandt bloggen engang i maj måned for 5 år siden. Hvordan kan jeg ikke huske, men jeg har trofast fulgt med lige siden - vil faktisk gå så vidt som at sige, at jeg er blevet helt afhængig. Skal helst forbi hver dag, og se også bare, hvad der sker, når man ikke lige har haft tid - pludselig sker der ting og sager, såsom halvrund fødselsdag og stakkevis af kommentarer. Jeg håber meget, at du holder dampen oppe og bliver ved med at blogge. Min haveinteresse har eskaleret, siden jeg kom med her. Man kan jo ikke andet end blive grebet af det smukke univers, du har skabt. Min egen have har i den grad nydt godt af bekendtskabet. Nu titter tulipaner, narcisser osv. op af jorden, og et lille drivhus er det også blevet til, og den eneste, der lider under alle disse tiltag, må vist siges at være græsplanen, den bliver mindre og mindre. Så 1000 tak for alle de dejlige timer, der er gået i blogland, og også tak til alle de, der lægger kommentarer. Jeg læser det hele med stor fornøjelse, og vil også vove at påstå, at min viden om havearbejde og planter er blevet kraftigt opgraderet i årenes løb. Jeg nyder de smukke billeder og også de mange finurlige kommentarer, som Tante Grøn og Co. beriger bloggen med.
  Kærlig hilsen en trofast følger
  Anita

  SvarSlet
 118. Kære Claus.
  Tillykke med bloggens 5-års fødselsdag. Jeg har været med fra starten og har herigennem fået mange guldkorn og lært mange nye planter at kende. Jeg holder mest af dine indslag fra årstidernes gang i din og andres haver. Både billeder og videoer bliver set ;-) nyder når der er indslag omkring pasning, pleje, forspiring m.m.
  Har også dine bøger bliver nydt - specielt de lidt "ældre" bøger. Igen der hvor der også er vejledning og tips omkring div. planter.
  Alt held og lykke fremover. Glæder mig til fremtidige indslag.
  Kh Lene fra Langeland.

  SvarSlet
 119. Käre Claus! Jag har följt din blogg genom nästan alla fem åren och kan bara säga ett hjärtans stort tack! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att sent i livet - jag är född på 30-talet - få uppleva så mycket vackert, roligt och spännande som du lockat mig till. Utan din blogg och dina böcker hade jag knappast funnit vägen till Haven i Hune, gartneriet Spiren, Ellipsehaverne eller historiska engelska trädgårdar med danska Haverejser och mycket, mycket annat som givit otrolig inspiration att ordna min pyttelilla trädgård. Jag önskar dig all lycka i fortsättningen och hoppas att du behåller lusten att dela med dig på bloggen, den är för mig som godnattsagan för de små barnen.
  Många varma tankar till dig från
  Margareta på andra sidan Kattegatt


  SvarSlet
 120. Kære Claus
  Stort tillykke med fødselsdagen. Jeg har læst med i alle årene, jeg tror ikke jeg er gået glip af et eneste indlæg. Jeg har svært ved at udtrykke alt det, du har givet mig. Min haveglæde har jeg haft siden jeg var barn, men du har lagt SÅ meget oveni. Du har givet inspiration, du har givet masser af faglig viden, og Ikke mindst har du formidlet glæde. Dit positive livssyn gennemsyrer hele bloggen, og det er jo det, det handler om. Havelivet er en glæde. Din blog har aldrig været "ramt af" dræbersnegle og alskens utøj, selvom den slags også findes i Risskov. Du har altid fokuseret på havelivets glæder. Tak for det - og tak fordi jeg også må læse med de næste 5 år!
  Hilsen
  Elna

  SvarSlet
 121. Tillykke herfra.har nydt alle kommentarerne og de smukke billeder i de år der er gået,og det vil jeg blive ved med også gerne ud over de næste 5 år.har altid været vild med have,men bliver altid ekstra glad for hyggelige og inspirerende indslag.SÅ bliv endelig ved Hilsen Brita

  SvarSlet
 122. Kære tante Grøn
  Du er den sødeste hacker kendt til dato. Og hvilken god idé!

  Kære Claus
  Jeg skal helt sikkert og ønske tillykke med de 5 år. Og samtidig sige tak for alle de mange indlæg. Jeg kigger ind ofte og NYDER især de vidunderlige billeder, men også den store viden, der deles her. Bloggen er en gave til havefolk, og den ville blive voldsomt savnet, hvis den ikke var her længere. Så jeg er meget glad for at du, Claus, har skrevet, at du tager 5 år mere :-)

  Stort fødselsdagskram herfra!
  Lone

  SvarSlet
 123. Kære Claus!
  Jeg ser først i dag om bloggens 5 års dag, ellers er jeg på bloggen hver dag.
  Læst alle kommentarer og jeg kan tilslutte mig havekoret.
  Tusind tak for alle dine flotte havebøger og alle de flotte billeder på Facebook og bloggen her.
  Tak til tante Grøn og Syrenprinsen

  SvarSlet
 124. I dag er jeg ved at indrette min gamle garage til mit eget SPEKULATORIUM, hvor jeg kan så, lave stiklinger o.s.v.
  Ideen fik jeg af tante Grøn i sommer, da jeg så hendes flotte nye skur.
  Farven jeg maler arbejdsbordet og skabene i er Claus Dalby grønt, der er ikke et øje tørt.

  SvarSlet
 125. Åh min smukke kaffepause, hvor jeg nyder billeder. Jeg har lært så meget om have af at læse din blog. Mange tak og tillykke med bloggen

  SvarSlet
 126. Tillykke med de 5 år.... Følger gerne de næste mange år frem.... Her er jo altid gode tips og tricks...
  - og tak til Tante Grøn - god ide...

  SvarSlet
 127. Tillykke med din blog, - er der allerede gået 5 år? Det er jo helt utroligt. Jeg elsker at kigge med når du fortæller og deler alle dine skønne oplevelser fra ind og udland. Keep up the good work.
  Kæmpe tillykke kram her fra Greve

  SvarSlet
 128. Tillykke - og tak fordi du "gider"
  Tænker lige hvor mange timer jeg de sidste 5 år har brugt ved computeren med at falde helt hen over de skønne billeder og tekster.

  Tak
  Lene

  SvarSlet
 129. Kære Claus, mange tak for din dejlige blog der inspirerer to nye haveejere her. Sådan opdager vi langsomt hvad vi selv kan lide. Meget snart bugner haven af Negrita, Angelique og queen of knight (samt allium) i industrielle mængder(ca 500), mindre kan jo ikke gøre det når først man er bidt! Herefter er det snart til dahlia-knoldene, der er blevet min mands projekt. Så kommer kæmpeverbena, som er blevet et fast inslag og som jeg for en sikkerheds skyld forspirer.

  Mange tak for al inspirationen og din blog der er kilde til voldsom meget glæde. Mange venlige hilsner fra præstegården

  SvarSlet
 130. Jeg kan vist lige nå at lægge mig i slipstrømmen af alle disse smukke lykønskninger. Stort tillykke med det grønne 5 års blogjubilæum og stort tillykke med at du har så trofaste havevenner som bla Tante Grøn. I bidrager begge på bedste og aller smukkeste grønneste vis, til at gøre det meget sjovere at være haveejer. Have- & jubilæumsknus fra mig. :o)

  SvarSlet
 131. Mange tak for alle dine indslag på bloggen. Du inspirerer mig til at prøve mange ting i min have og læser dine bøger. Også en tak til Tante Grøn - I er begge fantastiske.
  Mange hilsner Annie

  SvarSlet
 132. Jeg følger trofast din blog. Jeg må dog indrømme at jeg ikke så ofte for skrevet en kommentar.
  Jeg vil dog gerne fortælle, hvad det at du skriver og viser de skønneste billeder her på bloggen gør for mig.
  Når jeg skal slappe af efter en arbejdsdag, elsker jeg at sætte mig ind til pcén og se på din blog. Her lader jeg mig inspirere, til at komme ud i min egen have og afprøve forskellige ideer.
  Når vejret ikke tillader at lave ting i haven, nyder jeg at følge med på sidelinjen herinde, hvor jeg inspireres til at lave den ene plan efter den anden.
  Altså holder du mig travlt beskæftiget.
  Lige en ting mere, tak for de fantastiske råd og vejledninger du kommer med. Det er jeg meget taknemmelig for.
  Tillykke med de 5 år der er gået og jeg håber at de bliver til mange flere.
  mvh. charlotte

  SvarSlet
 133. Först ett stort GRATTIS & TILLYKKE med 5-årsdagen för din blogg. Jag själv hittade hit för 3 år sedan och den är en ren fröjd att besöka. Känner jag mig lite nere eller vill ha en ordentlig dos av inspiration så söker jag mig hit och vandrar runt i din vackra trädgård. Njuter av varje liten detalj och drömmer mig iväg en liten stund. Jag älskar färg och måste få uttrycka hur fenomenalt duktig du är på att sätta samman färger och former till en underbart blickfång. Stort tack för all den t d du lägger ner för att fritt dela med dig av ditt HAVELIV till oss andra. Det är ovärderligt. All lycka till i fortsättningen. Jag ser fram emot många härliga inlägg framöver. Allt gott till dig!
  Mvh Karin W

  SvarSlet
 134. I am late to the celebration party but I wanted to add my congratulations and send along sincere thanks for your blog. I love your gardens and your sense of style and hope the blog, and you, continue to flourish for a long time

  Debra

  SvarSlet
 135. HEJ CLAUS MANGE TAK FOR EN DEJLIG DAG I DIN HAVE IDAG LØRDAG DEN 27/6/2015 JEG VAR MEGET GLAD DA JEG FIK MIN INVITATION FRA DIG JEG HAVDE ALDRI G TROET JEG FIK DIN HAVE AT SE I VIRKELIGHEDEN MEN ENDNU MANGE TAK TIL DIG DE TO FRA BRØRUP

  SvarSlet