En af de skønneste dahliaer ...

... jeg kender, hedder ’Blue Bayou’. Det er den, I ser på billederne her.

 

claus20140901_141020_2

 

Som det vil fremgå, varierer den meget alt efter udviklingstrin.

 

claus20140901_141303

 

Det er en ret sjælden dahlia, som kun sjældent udbydes til salg, og derfor er jeg da også glad for at kunne fortælle, at I i disse dage kan få den i Bilkas Havecentre som ’Claus Dalby Limited Edition’.

 

claus20140901_145048 claus20140901_145152

 

I skal dog ikke tøve for længe, for udvalget er begrænset.

 

claus20140901_145218

 

Kan også fortælle, at ’Claus Dalbys Krukkemuld’ nu er kommet, og jeg vil sådan ønske, at I der ikke har prøvet den, blot vil købe mindst én sæk og se, hvor stor en forskel denne muld med langtidsvirkende gødning gør.

 

Jeg har fået så mange rosende tilkendegivelser for denne jordblanding, og mange har sagt, at de efter at have plantet i den, ikke vil bruge andet.

 

I næste uge vil jeg begynde at fortælle om, hvordan man får det største udbytte af sine dahliaer. Og her planter jeg naturligvis også i min ’egen’ muld. Er I parate?

26 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Den må jeg se om jeg kan få, der kan vist godt blive plads til en række mere :-)
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Ja jeg har jo nået den alder, hvor man ofte gentager sig selv, men ... Jeg KAN ikke rose din Krukkemuld for ofte. Førhen var jeg ikke så meget til krukker, for planterne blev aldrig til det der var vist på poserne eller plante-etiketterne. Så kom din muld i handlen, og jeg er vild med den. Glæder mig over mine blomster og tænker, det var lige dét der skulle til. Der er enkelte som skal ha´ et gødningstilskud ved vanding, men ellers er det ikke nødvendigt. Jeg véd godt at det ikke er alle planter der kan trives i din muld, bl.a. surbundsplanter, men jeg kan kun ANBEFALE at man prøver Claus Dalby-Krukkemuld. Man bliver ikke snydt tværtimod. Og så er jeg forbavset og glædeligt overrasket over at du på tredje sæson, holder prisen !!
  Og nej, jeg fedter ikke for nogen, men en gammel stout Vestjyde som jeg forlanger kvalitet. Og det fås ...
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Er næsten klar skal bare lige i Bilka og ha fat i noget af din jord, den er helt fantastisk, har brugt den de sidste par år og aldrig har mine blomster i krukker været flottere, den kan varmt anbefales
  Og mon ikke der også ryger et par C.D. Dalai i vognen også
  Rigtig god dag til alle
  Kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 4. Nu hvor dette år er udråbt til Dahlia-år, glæder jeg mig så meget til at se resultatet, men det kræver vist lige en smuttur i Bilka, hvis jeg vil have fingrene i den der smukkert:-)

  SvarSlet
 5. Jeg har allerede købt denne dahlia. Glæder mig til at du giver gode råd om at plante i krukker. Jeg har købt mange forskellige i Bilka men har ikke prøvet at plante i krukker før.
  Mange hilsner fra Annie

  SvarSlet
 6. Her i Aalborg er pottemulden kommet så det må prøves.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Den er virkelig smuk og jeg har været på udkig efter den. Tak for info. Vi skal alligevel i Bilka efter din krukkemuld, der er en skønhedskur for planterne i vores krukker.
  Jeg forventede at se Blue Bayou, når jeg trykker "se HER", men får i stedet for " CDs jul ". :):)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 8. Meget smuk blomst, som jeg ikke har set før. Jeg må i Bilka og blive klar til næste uge. Glæder mig meget til at forsøge mig (endnu engang) med georginer - i 50% tilfælde lykkes det storartet og i de resterende bliver det ingenting. Glæder mig meget til at knække den nød!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. wunderschöne Dahlien!!!!
  Blumige Grüße

  Vita

  SvarSlet
 10. SKØN,SKØN,SKØN!!!! dahlie

  SvarSlet
 11. Det vil jeg glæde mig til:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 12. Det var faktisk én af de 10 første dahliaer jeg satte i haven. I min hjerne hed den Powder Puff. Den gik til af snegle og året efter var den ikke i sortimentet hos planteskolen. Jeg var ved at blive tosset indtil jeg fik talt med Dansk Dahlia Selskab der ku berette, at det er en videreudvikling af Anemonedahliaen. Så Powder Puff var rigtig, men det var katagorien. Så fik Isabella den på Hesede og min jagt var slut. Jamen hvor jeg blev mobbet for min jagt på en knold - men jeg var glad.
  Glad - det er en underdrivelse når det kommer til mine følelser for din pottemuld! Jeps jeg har jord i hovedet (og L siger ofte jeg ikke skal ryste for meget på det , for det sviner) men jeg kan se at alt strutter, når det får din jord. Måske man selv sku kravle i en lerpotte?

  SvarSlet
  Svar
  1. Powder puff er jo e pudderkvast, og denne dahlia ligner da også sådan en gammeldaws pudderkvast til at pudre næsen med, når den er helt udsprungen :)

   Slet
  2. Nemlig Nette! Og hvem kan stå for det? :-) Kører du til Hundige og CD jord? Jeg spørger nysgerrigt fordi jeg jo på vej ned i haven altid tar Næstved. Deres havecenter er dejligt og jeg kender faktisk ikke lige Bilka i kbh området med havecenter.

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  4. Ja, jeg plejer at hente CD jord i Hundige. Ad flere omgange ;-)

   Slet
 13. Jeg må straks afsted og hente Dahlia og jord...

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Lyder godt. Er din bigbag topdressing hos Bilka samme produkt som din krukkemuld?
  Mvh Søren K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Søren - nej slet ikke. Topdressingen egner sig ikke til krukker. Slet ikke ...

   Slet
 15. CD-jord - min undskyldning for at skulle i Bilka igen... (Kan blive fristet af et par knolde mere) ellers er jeg meget klar til start!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 16. Nej,jegerikkeklarmenhvisjegskyndermigenturiBilkaefterjordsåskullejegnokkunnemødeopiskolenklarparattilstartinæsteuge!Lene

  SvarSlet
 17. Dahlia er vidunderlige, og jeg glæder mig til at skulle i skole hos dig. Jorden er ganske rigtigt også god, og jeg kan varmt anbefale den. Jeg har troligt slæbt mig en pukkel til de seneste par år, for mine krukker formerer sig på mystisk vis, når jeg vender ryggen til dem. Det er muligvis fordi, de gerne vil sættes sammen på dalbysk frodigheds manér.

  SvarSlet
 18. Har været der, og må vist afsted igen. Første år med Dahlia´er, så jeg vil med fornøjelse følge dig.

  God dag

  Kh Tina Aa. Larsen

  SvarSlet
 19. Jeg elsker dahlia , men desværre gør mine dræbersnegle det også, så jeg har faktisk droppet dem - er der nogle som har ideer til at man kan glædes over dahlia alene?

  SvarSlet
 20. Hej Claus
  Jeg har skrevet til dig via clausdalbyblog@klematis.dk vedr. noget Krukkemuld jeg har hentet
  i Bilka Horsens. Ved godt du ikke kan svare alle, men vidste ikke hvor jeg skulle skrive, da jeg har opdaget en fejl ved det. Jette Pedersen

  SvarSlet