En anderledes Allium

Der findes rigtig mange forskellige Allium, prydløg. Og som bekendt er de fleste kuglerunde.

 

claus20130618_200211

 

Men den, jeg viser her, er anderledes end de gængse. Den hedder Allium siculum, og jeg mener ikke, at der er noget dansk navn.

 

claus20130613_170520

 

De små hængende gammelrosa klokker er så fine, og det er en vækst, jeg har mange steder i haven. Fin er den.

11 kommentarer:

 1. Jag tror att det är samma fina växt som vi kallar Honungslök i Sverige. Jag har den i mitt lilla trädgårdsland och den är verkligen en favorit :)

  SvarSlet
 2. Det hedder den såmænd osse på Dansk - Honningløg :-)
  Jeg har haft den i haven, men pludselig et år kom ingen af dem igen - meget mystificerende! De runde "slikkepinde" knejser stadig nok så ranke, eller det gjorde de ihvertfald sidste år 7-9-13 bank bank bank :-\

  SvarSlet
 3. Det er en smuk og enkel løg plante, den har jeg også haft glæde af i mange år i min have. Kh Tina

  SvarSlet
 4. Den er smuk og virker så let, den kender jeg ikke.kh. Anne-Grete

  SvarSlet
 5. Hvor er den smuk Claus. Den minder mig om en Hortensia jeg så på Chelsea sidste år, den hed "Fireworks", men løget her ser mere sart ud end Hortensiaen.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Tillykke med den flotte reportage i Bo Bedre, som jeg netop har modtaget med posten. BLOMSTERNES TOPMØDE er overskriften - og det er meget rammende for din have.

  Mange havehilsner Maria

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Denne lille smuksak ville jeg rigtigt gerne have i min lille have, og jeg lagde også nogle løg forrige år. Af uforklarlige årsager så jeg ikke skyggen af dem sidste år. Måske fordi alt står meget tæt hos mig, men jeg spejdede efter dem uden held. Æv og øv.

  SvarSlet
 8. Hvor er den smuk - ja, man har mange fornøjelser i haven og er altid spændt på om det man sætter "kommer sig vel" - det er det, der er så udfordrende ved det organiske materiale - det gælder såmændt både planter, mennesker og dyr.

  Mvh. Helle

  SvarSlet
 9. Ja, honningløg er SÅ smuk.

  Mit første og eneste eksemplar kom fint sidste år. Dette år er det vist kun de nyindkøbte der gror. Mon den er lidt drilsk?

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 10. Den er så skøn. Jeg har haft Honningløg, som de åbenbart kaldes, i min gamle have i en ti års tid og kender dem som ikke kræsne, men tror godt de kan lide lidt omsat kompost i jorden når de bliver lagt. Derudover har de ikke krævet andet end at de visne blomsterhoveder er blevet klippet af, men gør det ikke for tidligt, da de er en ekstra gevinst. De samler sig nemlig lodret op når frøene skal modne. Og hos mig har frøene været meget spirevillige, så jeg faktisk fik en meget stor bestand :)

  MVH. Charlotte

  SvarSlet