Endnu en uundværlig staude

Forleden viste jeg den rosa bjergknopurt Centaurea montana ’Carnea’, som jeg er rigtig glad for. Her ser I den violette, der meget sigende bærer sortsnavnet ’Violetta’. Kender I den?

 

claus20130610_070153

 

Efter blomstring klipper vi knopurten helt i bund. Så skyder den igen og kommer med endnu et flor.

 

claus20130610_070201 claus20130610_070147

10 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Ja, jeg tror, at det må være en af de få planter, som fandtes i min have, da jeg overtog den, og som stadigt pibler frem her og der. (Bortset fra skvalderkålen). Selvom jeg nu synes, at min desværre er lidt mere blå.

  Glæder mig til at vi skal på forårstur. Kør forsigtigt.

  SvarSlet
 2. Den er rigtig fin og den kommer på listen, jeg har nemlig lige målt ud og makeret op til et nyt staudebed i år. Den bliver 20 meter lang og 2.20 bred, så jeg får dejlig meget plads at lege på i år. Farverne i bedet kommer til at starte med mørk purpur, pink, lilla, lys lilla, sart lyserød, og hvid til sidst, Jeg har tænkt på at plante blodblommer ned gennem bedet, 3 måske 4 stk. Jeg er lidt begynder usikker på farve sammensætning og hvor tæt træerne skal stå, men det må komme an på en prøve, det bliver heltsikker sjovt.

  SvarSlet
 3. Det ligner unægteligt kornblomst! Mon den er i familie?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Yep. Samme slægt. Kornblomst hedder Centaurea cyanus.
   Hilsen Claus Hørlyck

   Slet
 4. Ikke lige den violette, den er fin. Jeg har lyserøde og den almindelige blå.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Den kender jeg ikke - ser spændende ud kh Anita

  SvarSlet
 6. Kender den blå den havde vi helt tilbage i 70 erne,de andre har jeg ikke haft de ser spændende ud. Kh. Anne-Grete.

  SvarSlet
 7. Har den blå og lyserøde,det er så skønt at de kommer igen efter at være skåret helt tilbage,gror også godt i skygge Brita

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Håber at din lange tur ned gennem Tyskland i påsketrafikken er gået helt planmæssigt, og at du nu er igang med een af dine mange planlagte fotoseancer i en skøn skøn have. Lidt pylremor er man vel altid.

  Hav en rigtig blomster- og oplevelsesrig påske, med mange skønne stunder, uforgelemmelige haver og dejlige havemennesker.

  Stort påskeknus fra påskekyllingen Pyller

  Kære Havevenner- og bekendte.

  I og jeres kære ønskes alle en rigtig dejlig og hyggelig påske, fyldt med god mad, nærhed, samvær, smukke bord-buketter og lækre påskeæg.

  Knus, kærlige hilsner og tanker fra et stormomsust og vinterligt Flade

  SvarSlet
 9. Hej Claus.
  Jo den har jeg også i haven. Den er meget spinklere i væksten en den blå.
  M.v.h.. Jan Bartelings

  SvarSlet