Et svar på manges bønner

I forbindelse med, at jeg i år har valgt at sætte ekstra fokus på dahliaer, har mange spurgt, hvad man gør ved det store snegleproblem.

 

20150313_164458

 

Dyrker man dahliaer i krukker eller højbede, er der en udvej - nemlig kobbertape. Sagen er nemlig den, at snegle ikke vil forcere kobber, og derfor kan man tape en ring omkring og på den måde have sine dahliaer i fred. I kan købe tapen hos Bilka.dk

 

Udklip

 

Der er også mange nye varer ude i Bilkas Havecentre. Blandt andet denne rose – Lavender Ice – som jeg første gang stødte på sidste år og bad Bilka om at skaffe. Det gjorde de, og I kan få den i denne uge.

En af denne uges planter er også den smukke dobbelte primula ’Amethyst Ice’.

 

20130420_105810[4][1]

 

I morgen og frem til og med torsdag er jeg i Holland med Bilka for at købe ind. Har I nogle særlige ønsker?

50 kommentarer:

 1. Ja Claus - nogle formklippede dyr i buksbom eller hvis der ku fremtrylles nogle stativer som vi ku sætte uden om buskbom så vi selv ku klippe dem i form m tiden - på forhånd tak og rigtig god tur Kom godt ud og hjem Kh Anita

  SvarSlet
 2. Bleu Amaible må I gerne komme i indkøbskurven

  SvarSlet
 3. Ja tak, gerne nogen Cyklamen - både efterårs og forårsblomstrende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forårsblomstrende især, ville jeg gerne have! Hårdførhed er vel en selvfølge...
   Lene

   Slet
 4. ...orange prydløg - hvis det overhovedet findes....

  SvarSlet
 5. ...men ellers noget frækt - gerne stauder fra den gule og orange hylde...

  SvarSlet
 6. Ja, stativer til buksbom, go ide! Og nogle spændende dagliljer og Echinea.... Og hvide staude Fuchsia, og kig lige på en rose der hedder blue eyes...... Bare liiiige et par småting.....

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Drivpotter til rabarber. Sådan en ønsker jeg mig virkelig meget:-)

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Det eneste jeg ønsker mig er at du får en rigtig god tur.
  Alt andet er den rene ruin for mig. ..
  Når du nu spørger , ville mit ønske være nogle rigtige fine jern krukker.
  Sådan nogle som man ville kunne finde på Fredensborg slot.
  Mindes at du engang bestilte nogle hjem til privat brug og at du viste dem på bloggen.
  Kan godt være at de var af træ.. Med kryds og kugler.
  Jeg husker ikke helt.
  Jeg må vist lige kikke tilbage i bloghistorien.

  Jeg er vild med karinas kommentar .. En stor Toblerone fra lufthavnen.
  Se der er da humor.

  Ha en rigtig god tur.
  Tak for i dag.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 10. Det var da et rigtig godt initiativ med kobbertape! Det skal jeg da have afprøvet..
  Mangler endnu at se ridderspore i blomst trods mange forsøg.. sneglene har taget dem alle.
  Hvis du kunne klare at få Gladiolus Byzantinus til landet ville det være suverænt..
  Ellers ønsker jeg også kun, at du må få en dejlig tur
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 11. Kobbertape det er da ret så smart!! Det vil jeg overveje, om det skal være min løsning på problemet.
  K.Gro

  SvarSlet
 12. Ha ha sidder også og smiler over tobleronen fra lufthavnen :-))) smart og let med den kobbertape!
  Ha en rigtig god tur!

  SvarSlet
 13. Paw er inde på noget af det rigtige: Jernkrukker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. Flettet stil eller urne- form...

   Slet
 14. Det vil være skønt med jernkrukker med en god plantedybde. Iøvrigt har jeg været fortvivlet over at 'Claus Dalby Rosenbuen' ikke længere findes. Den har jeg kigget langt efter. Kommer den i handlen igen?

  SvarSlet
 15. Knaldgod ide, Claus - tusinde tak!:-) og ha' endnu en fantastisk dag...

  SvarSlet
 16. Det vil jeg kigge efter til mine krukker :)
  Tak for tipset
  Og hvis du kunne finde nogle nye smukke klematis og evt roser?
  Rigtig god tur :)

  SvarSlet
 17. Jeg er også vild med jernkrukker god ide. Vil ønske dig rigtig god tur, er spændt på hvad du finder på.hilsen. Anne-Grete

  SvarSlet
 18. Åh, jeg ønsker mig også drivkrukker til rabarber som man ser det i England. Iøvrigt rigtig god tur.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 19. Jeg ønsker mig en (hårdfør) hvid klematis med lyse grønne striber i midten af bladene og med en mørk grøn midte. Jeg har et foto til inspiration, men det kan jeg desværre ikke indsætte her, men den er både smuk og enkel.

  SvarSlet
 20. Noget i stil med dine wokgryder...altså dem du bruger til at plante i. Og hvis formen på en wokgryde ikke holder hele vejen, er karrene i Tivolis parterrehave en rigtig god inspiration til en ny vare.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Claus

   Sidste år var der noget i den stil i Bilka - jeg må være helt ærlig og indrømme at jeg ikke husker om det lige præcis var en af de potter Claus havde sørget for, men jeg tror det var. Terracotta, lækker varm ler og tålte fint frosten her i vinterens løb, flot form. (Aner ikke om de har den i år).

   Bedste hilsner
   Lisbeth K

   Slet
  2. Jeg har kun kunnet finde sorte plastpotter. De faldt ikke lige i min smag. Tak for tippet ellers. Hilsen Cluas Hørlyck

   Slet
  3. Forstår ikke din kommentar. Der er da masser af terracottakrukker.

   Slet
 21. Først og fremmest rigtig god tur. Flere skønne haveprimulaer synes jeg kunne være dejligt. Den blå du viser her ser fantastisk ud, så den må jeg vist afsted og anskaffe mig et par stykker af. Men varianter henimod de klassiske kodrivere i lækre cremegule farver, til et stykke skyggefuld skovhave det ville jeg elske, og kugleprimulaer og bregner og hostaer og og og .... Og tak for de dejlige narcisser der er kommet i potter i Bilka i år, det er ligesom at glæde sig til juleaften, at gå og vente på at de springer ud så man kan se præcis hvilken farve de får :) Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kodrivere vil jeg også rigtig gerne have!

   Slet
 22. Hej Claus. Jeg overvejer også kobbertapen - har du erfaring med at det virker i praksis?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke jeg, men sagkundskaben siger det, så det tror jeg på.

   Slet
 23. Hej Claus - en kraftig rosenbue, der kan holde til en kraftig klatrerose - og ja - det ville være fint med en stor Toblerone :-)

  SvarSlet
 24. Alletiders med den kobbertape, det skal prøves på højbedene. Og må jeg så ikke foreslå dig at se efter Scilla Peruviana dernede i Holland? Den er så smuk men ikke frostsikker. Ha' en god tur.
  Jette

  SvarSlet
 25. Hej Claus,
  Hvis du kan skaffe den smukke gyldenlak Bowles Mauve igen, ville jeg være lykkelig! Sidste år havde vi en lille flok stående i selskab med lavendelrosa skabioser, blå hornvioler og tulipaner. Det var simpelthen så yndigt...
  Men ellers må du love at bringe det smukkeste hjem, som du møder på din vej. Om end ikke andet så den første blomstrende gren, der strejfer din skulder :-)
  Kh Mathias

  SvarSlet
 26. FLOT primula.
  Nu skal jeg vist ikke udsætte Bilka-turen længere!
  Lige min stil :-)

  God tur Claus. Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 27. Det er jo ren december-hygge, at sidde her og lave ønskeliste!

  Lundgylden og forårs vorterod er det, der lige først falder mig ind, udover det allerede nævnte. Længes åbenbart efter lime grønne-gule farver...

  Hvis du kommer over flere timer i døgnet på flaske, tillige med kræfter og tålmodighed, så tror jeg helt sikkert du har et kundegrundlag her!

  God tur.
  Lene

  PS: Må være skønt at vælge og vrage med den store Bilka-"muldvarp" i hånden...

  SvarSlet
 28. Kære Claus.

  Mange tak for dit råd med kobbertape. Har godt læst om det, og vil igen overveje det i nogen af mine højbede.

  Du skiver et sted, at du i år vil plante dahliaer ud i dine bede. Hvordan klarer du så det med sneglene? Laver højbede i bedene eller graver krukker ned?
  Eller har jeg misforstået dit projekt med udplantning i bedene?

  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne Marie -snegle er ikke noget problem her.

   Slet
 29. Claus, jeg låner lige din blog :-)

  Helle fra sydfyn: jeg kom til at skrive noget vrøvl i en besked til dig i går! Jeg mente Pinterest.
  Du kan søge på Lisbeth D (lang forklaring, skidt pyt).

  Kh. Lisbeth :-)

  SvarSlet
 30. Hej Claus

  Jeg synes det kunne være dejligt med et større udvalg i spændende vækster - både stedsegrønne og løvfældende. Smukke græsser ville jeg også sætte pris på.

  Og vil du så ikke hilse Bilka og sige, at jeg synes, der ligger et kæmpe uudnyttet potentiale i deres havecentre ;-) De bærer en smule præg af, at være 2. prioritet i det store varehus, og det er bare så ærgeligt. Mon ikke en bedre og mere gennemtænkt vareeksponering også ville øge salget...?! Jeg tror det :-)

  God tur!

  //Nanna

  SvarSlet
 31. Kære Claus

  Håber du har en skøn tur til tulipanernes land. Jeg har moret mig over flere ønsker, også selvom jeg afgjort kunne være med på indtil flere af dem. Lige fra tobleronen, til buksbom-dyr (men de var vist fra Italien, hvis jeg husker korrekt) og videre over til rabarber klokker.

  Mht. kobbertapen synes jeg det er genialt - hvis ellers det virker :-I men jeg sad og lavede et lille hurtigt regnestykke i hovedet, idet jeg er blevet fristet over evne af de mange skønne dahlia, som alle skal i potter. Og se, det bliver jo til adskillige meter og dermed spidsen af en jetjager i omkostninger. Så jeg sidder her og spekulerer videre på, hvor besværligt det ville være at frigøre kobberet for plastikken på ledninger, men kom så i tanker om, at det havde jeg jo SLET ikke tålmodighed til. Måske jeg skulle importere nogle tudser til mit vandhul i stedet, for de kan vel æde nogle af de møg irriterende og ulækre snegle.

  SvarSlet
 32. Speed pugs eller hvad små udplantningsplanter skal hedde. De stauder der er svære at så eller ikke er fuldt hårdføre. Astrantia, kæmpe verbena, en lyserød en der hedder noget med hatata, cobea samt ærteblomster i sorter, altså ikke blandede farver, men mulighed for at købe i lyserød, blå, hvid eller hvad man måtte ønske.
  Rigtig god tur
  Jytte

  SvarSlet
 33. Håper du legger ut info om nytten av kobberbåndene i løpet av sommeren? Vi er veldig plaget med de brune iberiasneilene og jeg har ikke orket å dyrke georginer på mange år. De blir spist ned med en gang....

  SvarSlet
 34. cyclamen der tåler den danske vinter.
  God tur Bente B.

  SvarSlet
 35. Kære Claus
  Jern- eller zinkkrukker og rigtig gerne med en enkel piedestal af zink som dem du selv har.
  Mvh Søren K

  SvarSlet
 36. Rigtig god tur sydpå, jeg er sikker på at du nok skal putte en masse gode ting I indkøbskurven. Bleu Amiable tulipanen til mig tak.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 37. Ha en härlig tur, Claus! Kommer du över ett parti hortensia "Strong Annabelle"/'Incrediball' så kör jag över bron på direkten! :-)
  Kram Elin

  SvarSlet
 38. Kære Claus

  Tak for dit svar. Så kan jeg bedre forstå, at det er en af grundene til, at dahliaerne trives så flot hos dig.
  God indkøbstur.

  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 39. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet