Jeg undrer mig!

’Over hvad mon?’ – er der sikkert nogle, der tænker.

 

Jo, jeg undrer mig over, at man så sjældent oplever den forårsblomstrende prærielilje, Camassia, i danske haver. Den er så fin sammen med allium og tulipaner.

 

claus20130602_154756 claus20130602_190824

 

Prærielilje har været en del af sortiment i Bilka, så jeg satser på, at nogle efterhånden får dem indført i haven. Hvis ikke snyder de i den grad sig selv for en meget fin oplevelse.

 

claus20130602_190333

 

De fine spir dukker nemlig frem år efter år.

 

Jeg kan for øvrigt fortælle, at arbejder med ’Romantiske haver’ skrider planmæssigt frem. Omkring fire hundrede sider bliver bogen på.

 

Jeg havde satset på, at bogen kunne udkomme sidst i april, men som det ser ud nu, bliver udgivelsen cirka 10. maj. Jeg håber og tror på, at bogen er værd at vente på.

 

claus20130602_154355 claus20130602_154301

 

Søndag og mandag er jeg til børnebogmesse i Bologna, og tirsdag morgen sætter jeg kursen sydpå.

 

Hen over påske er jeg i Tyskland, Belgien og Holland for at fotografere til en bog med titlen ’Forårshaven’, der udkommer næste år.

 

Midt/sidst i næste uge er jeg hjemme igen, og jeg regner så med at skulle bruge en uges tid på at gøre ’Romantiske haver’ klar til tryk. Så snart den er sendt af sted, kører jeg atter sydpå for igen at fotografere.

 

claus20130602_182245_2 claus20130602_185758

 

Jeg glæder mig også til ind imellem at nyde min egen have. Herligt ...

24 kommentarer:

 1. wonderful pairing of Camassia with allium and tulips!
  The photos of last year it ??
  Here it rains for two months almost continuously and look forward to flowering bulbous!
  Congratulations for your new book!
  I would love to have it, but I'm sure that it isn't translated in Italian ....
  A big hug and happy spring! ^_^
  Titty

  SvarSlet
 2. Den er da godt nok ganske fortryllende, som den står der med sine fine spir.
  Den kunne være et fint indslag i mine bede. Så nu må jeg håbe på at de for den igen i Bilka/Az, til efteråret.
  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 3. Jeg er også vild med Prærielilje, jeg har flest af den i hvid og elsker den af alle de grunde du skriver. God tur til Bologna, selv om det jo er for at arbejde og god fornøjelse på din videre fotosafari.

  SvarSlet
 4. Købte nogle sidste år, glæder mig til at se dem blomstre, flot farve. God tur sydpå.

  SvarSlet
 5. God tur! Tænker du gå dig nogle nyde runder i din egen have, imellem alle dine rejser i den kommende tid. Prærieliljen er også et indslag i vores have, den skal man bestemt sætte mange af!!
  Lise

  SvarSlet
 6. Du er god til at fremhæve forskellige blomster, stauder etc. Og jeg er sikker på, at du på den måde har været med til at indføre dem i mange haver rundtomkring. Denne er ganske bedårende, og skal nok finde indpas i haverne.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. jeg købte også denne Prærielilje sidste efterår, og jeg glæder mig til at se den i min have i år :)

  SvarSlet
 8. Ja, Camassia vurderte jeg flere ganger å plante som løk i høst, emn hadde kjøpt så mye annet, så følte jeg måtte begrense meg litt.. Men nå angrer jeg! De er utrolig flotte, og så så tidlige, samtidig med tulipaner og allium, det visste jeg ikke helt! De skal jeg plante masse av til neste år! Og at de kommer igjen, og igjen, er jo virkelig et pluss, noen jeg blir mer og mer opptatt av(dumt med tulipanene som stadig går ut...!)
  God påske til deg og dine!


  Hilsen Annette(Oslo)

  SvarSlet
 9. Hvor er det en fin og sart blå farve. Den tiltaler mig meget ...

  Ligeledes er det tiltalende at høre at vi endnu engang for fornøjelsen af at tage med dig på tur. Det glæder jeg mig meget til!

  Pssst: hvem tager tjansen med at få skiftet til sommerdæk på TOURbussen? Jeg sørger for hygge- og slumretæpper (inkl. camuflagehuer, man ved aldrig hvornår det bliver relevant). Inga, har du fået hamstret lidt af den der lufthavnstoblerone? (Tante, jeg ved jeg ikke behøver at huske dig på skovlen) - æhm... hvem er det nu der har GPS'en?
  ... Og kan vi efterhånden være INDE I bussen alle mand?

  Kærlige kram til alle, både dem inde i og oven på og halsende efter TOURbussen (Vi gør alt for dig Claus. Flyv du bare i forvejen i god ro og orden. Så skal vi andre nok følge trop).
  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske der skal udvides med en dobbeltdækker i bedste Harry Potter stil? :-)

   Slet
 10. Ja den är härlig! Jag har lagt massor av den mellan tulpanlökarna i en rabatt och i vildängen.då den gjorde mig helt förtrollad när jag först såg den på Gravetye Manor och hos Katie Lukas i Stone House.
  Än en gång skall du ha hjärtans tack för att du satte mig på spåret till så fantastiska upplevelser.
  Med kjaerlig hilsen fra
  Margareta på andra sidan Kattegatt

  SvarSlet
 11. Den er da fin - kendte den slet ikke - men bliver godt inspiret - jeg skal ha orden i hovedet så måske skrive det ned - men god inspiration - glæder mig fortsat til bogen - god tur rundt til alt kh Anita

  SvarSlet
 12. Er 98% sikker på jeg har en camassia i haven...en arv fra min nu afdøde fasters have. Det må jeg lige have undersøgt :)

  SvarSlet
 13. God tur sydpå til foråret.

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Prærielilje er ikke hoppet ned i min indkøbskurv, men det kommer den på et tidspunkt, for det er da endnu en "must have". god tur! hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 15. Jeg var ude efter den i efteråret, men min lokale plantepusher er ikke hvad de har været mht udvalg suk,. Gad vide om jeg kan finde en nu? Bare til at kunne styre mig til efteråret, så vil jeg på jagt igen.
  glæder mig til at følge med i "rejsedagbogen"
  blæsende hilsner Gunvor

  SvarSlet
 16. Jeg fik fat i nogle i efteråret inspireret af et besøg i din have. Jeg glæder mig til at de kommer op. God tur sydpå.
  KH Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 17. "Vi' på vejen igen, vi sku lige et smut på vejen igen, ud at se hvordan landet ligger hen" Så skal vi på tur igen! Iihh hvor du kan :-) Jeg glæder mig helt afsindigt til at se billeder her på første parket og med forfriskninger.
  Godt det først er på søndag ;-) Så går du ikke glip af noget.

  SvarSlet
 18. Helle Aagaard, Sydfyn26. marts 2015 kl. 08.26

  Alt det du dog gør for os andre Claus, men ja husk nu der skal meget tid til at nyde din egen have sådan helt for dig selv. Det må du altså love at tage dig meget tid til.
  Rigtig god foto-tur mm og ja "selvfølgelig" kan vi vente på bogen til engang i maj ;-)

  Martshilsner og forsinket tillykke med DIN dag forleden dag.
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 19. De vakre blå blomstene blomstret hos meg for første gang sist sommer, håper de kommer igjen i år, syntes de var så vakre! Og tenk, jeg har kjøpt dem på Bilka i Aalborg.......
  Klem fra Signe,

  SvarSlet
 20. Jamen prærieliljen den gror da lystigt i min skovhave og den er nemlig rigtig flot med sine spir blandt tulipanerne :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Margit :-) Jamen er der noget, som IKKE gror lystigt i din have???? ;-)
   Jeg tænker på, om prærieliljen er en staude, eller hvordan? Jeg kender den nemlig ikke, men har et bette staudebed på langsiden af huset ... det eneste sted som sandet og saltvandet ikke tager livet af alt ... og tænker at de lidt høje "spir" ville være skønne at skue ud gennem vinduet der.......
   Fortæl fortæl og hav en skøn påske deroppe.
   K.H. fra Nina

   Slet
 21. Det kan jeg godt forstå du undre dig over ;-) - Jeg købte selv nogle poser i BILKA i efteråret, og nu er de allerede på vej op af jorden. Du kan tro jeg glæder mig, for de er så yndige! -
  K.Gro

  SvarSlet
 22. Sidste år fik jeg frø fra en hvid prærielilje, håber de ad åre kan opformeres. Den blå må da også godt være med engang...
  Lene

  SvarSlet