Kan blomster have X-faktor?

Selvfølgelig kan de da have det, men hvad er det lige, man skal kigge efter?

 

claus20140727_110109

 

Er det deres evne til at blomstre overdådigt.

 

clausKattehale clausHagley_hybrid

 

Eller måske sundhed?

 

claus20140827_071148

 

Et fortrin kan også være grovillighed.

 

claus20140727_123515

 

claus20140727_123630

 

Ja, det er svært at sige, hvorfor en blomst måske har netop det!

 

clausPurpursolhat

 

Her har jeg samlet en række blomster, som jeg holder af, men jeg har svært ved at sige, hvilke der skiller sig ud.

 

claus20140612_175717 clausEdulis Superba

 

Men det har Anne fra den norske blog Moseplassen bestemt sig for at finde ud af.

 

Og som I kan se, er det de rosa blomster, det gælder.

 

Læs mere her.

18 kommentarer:

 1. Her var det mange fine rosa nyanser!
  Ha en fin ny uke! Mvh Nora

  SvarSlet
 2. Hej Claus!
  Smukke blomster-billeder! Jeg ville have usædvanligt svært ved at vælge, men spændende hvad Anne finder ud af, og hvilke kriterier der vægtes.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 3. Hei Claus :)
  Så fantastisk hyggelig at skriver om x-faktor! Håper det fører til at riktig mange finner veien inn i konkurransen og både blir inspirert av alle de herlige blogginnleggene - og deltar selv :)

  Underskjønne bilder Claus, som alltid! Nå gleder jeg meg til å snart se bilder av dine juleroser, for de må da være i blomst? Her hos meg i Oslo står nemlig mine og tripper og skal til å springe ut :D

  SvarSlet
 4. Nu ser jeg ikke X-faktor, så det er svært at bedømme. Alene farverne på blomsterne her er virkelig dejlig. De ville alle passe ind i mit nye bed, som jeg har gravet op midt i græsplænen. Det er forsøgt holdt i hvid og rødlige farver - dog med blå anemoner og gule kodriver hist op pist. Det bliver spændende at se X-faktor resultatet.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Hei igjen,


  En interessant tilnærming til saken! Det kan nemlig være så mange grunner at man foretrekker en blomst fremfor en annen! g ikke alt lar seg vise på et enkelt foto, heller – en blomst må oppleves, helst over tid, for å få med seg alle dens aspekter :-)

  Er det lov å spørre: kan du navnet på den rosa børsten/kosten på bilde nr. 5? Er det en sanguisorba? Og i så fall, vet du hvilken?


  Vennlig hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske Sanguisorba Hakusanensis?
   Mvh
   SuK

   Slet
  2. Eller måske en Sanguisorba obtusa? Jeg har et par stykker af den pragtfulde lyserøde/pink flaskerenser og de ligner den på billedet til forveksling. Men jeg er ikke Sanguisorba-ekspert....blot Sanguisorba-elsker <3

   Kærlig hilsen og held og lykke med kvæsurt-jagten

   Slet
 6. Alle blomster har sin charme på hver deres måde :) :) og det lige DET som havefolket kan lide :) :)

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Nu er det således, at x-faktor er blevet til noget "poppet", men x-faktor er i virkeligheden en udefinerlig kvalitet, som kan overraske. Tror jeg nok. Og når det gælder havens og grøftekantens vækster, har jeg lært af dig, at det er sammensætningen af planterne, som kan give den helt særlige x-faktor, mere end den enkelte plante. Når det er sagt, er der naturligvis planter, som man vil gå gennem ild og vand for at få ind i haven. Mine yndlinge skifter året rundt, og jeg ville umuligt kunne vælge kun én. Jeg vil følge ivrigt med i, hvad den norske jente finder ud af på sin blog. Spændende projekt.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Hvis nogen har X factor må det da være Rosa Odyssey. Den har det der "ekstra", som skiller sig totalt ud fra mængden, og som er så udefinerbart, specielt, magisk og hjerteskærende smukt. Odyssey har virkelig starquality. Alene støvdragerne gør den poetiske rose til en stjerne set gennem mine briller. Men set gennem kærlighedens briller, bliver kobber jo som bekendt til guld. Og heldgivis kan smag og behag ikke måles, vejes eller diskuteres.

  Så svaret på dit spørgsmål må blive et klart ja. Blomster kan virkelig have x -factor. Jeg bedømmer udelukkende X-factor egenskaben udfra et æstetisk synspunkt.

  Rigtig god stillevejrssolkinsdag til alle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Odyssey har afgjort en særlig kvalitet og ligger mit hjerne nær. Jeg er så heldig at have den i min lille have, og det er en af de planter, som jeg kan stirre på uendeligt længe og aldrig blive træt af.

   Slet
  2. Ja, kære Nette... du har roser på HJERNEN:o) Tror du ikke Odyssey ville hygge sig storartet i selskab med Harry Edland og Lavender Ice?

   Nu forholder det sig jo heldigvis således, at du har ryggrad af overkogt spagetti, når det gælder roser. Så de to nye kan du jo sagtens undvære, ikke?:o) <3

   Slet
  3. Ja, jeg HAR set min hjernefejl ;-) De to nævnte roser, ville givet vis se dejlige ud med Odyssey, men den kan nu også sagtens klare sig alene, så smuk den er. Derimod er jeg ikke så sikker på, at jeg kan undvære den nye Olivia fra Austin, som skulle være meget sund. Jeg tror nok, at jeg bliver nødt til at eksperimentere lidt med den i en stor krukke, for der står "alt optaget" i bedene.

   Slet
 9. Virkelig sjovt projekt, som jeg håber vi får en opsamling på senere.

  X-faktoren har for mig at gøre med den totale nydelse, både form, farve og duft. Det er nok så individuelt som noget næsten kan være. Men det bliver da sjovt at høre om nogle blomster skiller sig ud.

  Kærlig hilsen Lisbeth K

  SvarSlet
 10. Rosafarvede blomster har altid X-faktor for mig:-)

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Min yndling har alle dage været hornvioler, som jeg kun synes kan tilskrives gode egenskaber. Min mor og jeg har netop besøgt et stort gartneri, hvor de havde dem i et utal af farver med de smukkeste chatteringer. Men vi valgte alligevel hver vores yndling - strålende hvide og de himmelblå.
  Pas på dig!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 12. jeg er vild med de rosafarvede blomster

  SvarSlet
 13. Åhhhh, vidunderlige billeder.

  SvarSlet