Klar, parat ...

Nu er vi helt klar til forårets komme. Det blanke lærred er spændt ud, og snart kommer der farver på.

 

claus20150322_132504

 

claus20150322_132444

 

Preben har som tidligere nævnt lagt frisk stenmel på alle stier, og nu er de stampet.

 

claus20150322_132408

 

claus20150322_132357

 

claus20150322_132610

 

Mariann og praktikant, Tania, der er hos os i denne uge, er ved at klippe roser, og snart det tid til at ompotte pelargonier og andre mindre vækster i drivhusene.

 

claus20150322_132235

 

Det er en dejlig årstid, og vi glæder os alle til den skønneste tid på året ...

 

claus20150322_132225

 

NB. Hjerteligt tak for alle jeres søde hilsner i dag.

 

claus20150322_132143

36 kommentarer:

 1. Hej Claus! Det ser vel nok flot ud, aarets hovedrengóring,det bliver dejligt naar blomsterne begynder at vaelte op og fylde din have med liv og glaede, alt staar parat til en fest!
  Her er vi lige ved at pakke sammen , det er efteraar , sommeren gik alt for hurtigt !
  Hilsen A.Bonaerensis

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Hvor er det dejligt med dine små bemærkninger om hvad dine gartnere går og laver. Nu vil vi også klippe roserne ned. På torsdag tager vi teltet til vinteropbevaring ned, nu vil planterne gerne have ny jord og lys.
  Din have er virkelig et smukt syn, så ren og fin og parat til forårets komme.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 3. Selvfølgelig bliver det fint, når det vælter op med smukke blomster, men der er nu også noget over den helt bare, rene forårshave.

  SvarSlet
 4. Dejligt som altid - at se hvad der sker - god inspiration - og så er der da vist noget m at du har fødselsdag heromkring - hjertlig tillykke Kh Anita

  SvarSlet
 5. Åh, hvor er det godt I er klar. Her mangler der stadig et par detaljer inden jeg kan melde klar til start:-)

  SvarSlet
 6. Hej Claus!
  Og hvis det er sandt det jeg læste i indlæget med løg-videoen som jeg nød:-) Så et stort og forsinket TILLYKKE med fødselsdagen i søndags:-))))))!
  Det ser godt ud, og lige til at få sommerfugle i maven af i forventningens glæde.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 7. Hej Claus det ser vel nok dejlig ud, så parat skønt. Det er dejligt at følge med hvad der sker i din skønne have.hilsen Anne-Grete

  SvarSlet
 8. Så er du bare total forårsklar :) :) - herligt :)

  SvarSlet
 9. Det ser, som altid, godt ud hos jer! Glæder mig til at følge dig og din have gennem en ny sæson! Et forsinket tillykke med i går ska' du nu også ha' - jeg håber, du havde en dejlig dag!

  SvarSlet
 10. Nej hvor ser det godt og velforberedt ud. Jeg er fuld af benovelse over at se hele haven fuldstændig parat og klar til sæsonstart. Jeg tør slet ikke gætte på hvor mange timer det må have taget dine gartnere i månedens løb at få alt så flot og færdigt.

  I mit eget bed står der mange lovende løg og titter frem. Jeg har opdaget en fantastisk flot, næsten lilla, perlehyacinth i bedet. Jeg husker den slet ikke, så det var en glædelig overraskelse og jeg er spændt på at se den folde sig ud i påsken.
  De fine efterårsblomstrende cyclamen som jeg satte i september stod fint og etablerede sig med grønne blade, men jeg var lidt skuffet over at blomsterne udeblev. De kom så i marts i stedet for :-)

  Eneste problem er nu at jeg får et forårsbed med både hvide, blå og gule blomster, (som altid)... plus også lige lidt lilla og cyclamen-pink. Hvad kalder man dette farvemiks? Mon det funker trods alt? Jeg må vente lidt endnu før jeg kan afgøre om det er til at se en sammenhæng i, eller simpelthen ender som farvekortet i malerbiksen.

  Uanset hvad, så glæder jeg mig til påskedagene med kaffe i hånden og sol i ansigtet, frisk luft i lungerne og i sidste ende forhåbentlig også et bed der er lige så gennemluget og veldresseret som hele din enorme have Claus. (Det sidste afhænger af hvor mange gange man ser mig med kaffen i hånden).

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Det hele ser fint og ordentligt ud hos dig. Jeg har kigget lidt ekstra på vejrudsigten for den kommende periode med påske i mit område for at se, om det var tid til at rykke krukkerne ud fra deres vinterhi, men jeg kan se, at der kommer megen regn. Så må jeg i stedet løbe ud mellem bygerne og pille lidt i jorden og ellers glæde mig over at regnen sørger for, at Dalby-gødningen kommer ned til rødderne, hvor de skal gøre gavn. Hver årstid sin charme men jeg indrømmer blankt, at foråret er min absolutte favorit årstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så dufter din have osse lidt specielt for tiden, Nette? Jeg fangede lige 2 fremmede damer på vej ud af min have med "fy for pokker" og "hvad var dog det for en lugt?". De var simpelthen blevet lokket af forårsblomsterne, men skræmt af gødningen. Jeg må indrømme jeg havde lidt ondt af dem - men mod ubudne gæster virker så osse :-) :-)
   Foråret er bestemt osse min yndlingstid - har pernpermanente sommerfugle i maven.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  4. Ja, min have dufter - meget specielt - af kommende frodighed.
   Var 2 stk. fremmede damer bare gået ind I jeres have uden at spørge? Havde det været i min have, var det ikke blot duften, som de ville have fundet ubehagelig, kan jeg forsikre dig for! Man går da heller ikke ind i folks hjem og ser sig omkring, blot fordi hoveddøren ikke er låst.

   Det er muligt at gødningen ikke dufter af dyr parfume, men det er fløjtende ligegyldigt, hvis blot det sætter gang i planter og blomster :-)

   Slet
  5. Hahahaha du har fuldstændig ret - glæder mig til at indsnuse resultatet!
   Ja, det er ikke ualmindeligt at gamle haveejere eller andre tiltrækkes af forårsblomster i haverne. Det er desværre det der følger med, når man har daghave med tvungen åben gennemgang.

   Slet
  6. Hvad er en daghave Cendie?
   Det vil jeg gerne høre om...

   Tak for en dejlig historie og et rigtig godt grin :-)

   Kh. Lisbeth K

   Slet
  7. Jamen nu skal du høre, Lisbeth :-)
   Jeg har have i en andelsdaghave. Det betyder vi ejer jorden og ikke lejer den af kommunen som mange kolonihaver gør. Den har daghavestatus og det betyder vi ikke må overnatte og deraf er grundskatten ikke så høj.

   Slet
  8. Det lyder godt nok smart. Er I så forpligtet af forskellige klausuler om hækhøjde og dens lags som man støder på i både kolonihaveforeninger og i andelsforeninger medrækkehuse?

   Kh. Lisbeth K

   Slet
  9. Både ja og nej. Reglementen siger hækhøjde max 1.80 men så længe man naboerne imellem er enige om højden så er det ok. Træer max 2 m. Min nabo har et dejligt valnøddetræ som selvfølgelig ikke er 2 m og det er vi enige om skal være sådan. Ellers ville alle haver være ret "flade". Vi ligger som en smørklat inde i byen, men ganske få 100 m fra fjorden. Det betyder at nogle af os har private haver at støde op til - derfor har vi ofte gennemgang af skolebørn, hundeluftere og almindelige nysgerrige :-)

   Slet
  10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  13. Tak for svaret Cendie :-)

   Knus fra Lisbeth K

   Slet
 12. Beskrivelsen af din have som et blankt lærred der venter på farve, er virkelig fin. Man kan for det indre øje se, hvordan festfyrværkeriet udvilker sig som på tælling. Det er et stykke paradis på jord du har!
  Preben og Mariann gør et fantastisk stykke arbejde - dem har du virkelig været heldige med :-) Stor ros til dem for deres gode håndværk.
  Jeg opdagede, store fine knopper i min syren "Primrose" som står i krukke inde i Magatutten (kolonihuset), så det bliver spændende om Påskefrokosten skal indtages i syrenduft og træer indenfor :-)
  "Det dufter lysegrønt af græs
  i grøft og enge.
  Og vinden kysser klit og næs
  og reder urtesenge.
  Guds sol går ind i krop og sind,
  forkynder, at nu kommer
  en varm skærsommer"
  Og den må godt skynde sig - det er godt nok hundekoldt idag! Jaaaeee jeg kan andet end filmcitater ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. En af mine favoritter Cendie!
   Elsker simpelthen "Det dufter lysegrønt af græs".

   Kh. Lisbeth K

   Slet
  2. Osse mig! Vi valgte den og I al sin glans nu skinner solen til brylluppet. De er så fine, nemme at synge og så bliver man glad af teksten :-)

   Slet
  3. "Det dufter lysegrønt af græs" er en af de bedste udvidelser til salmebogen. Vi sang den også til vores yngstes barnedåb.

   :-) Lisbeth

   Slet
 13. Hej Claus.Ja!! nu er din have bare SÅ klar til at alle de skønne blomster godt må vise sig.
  Det er bare skønt som det hele bare starter forfra hvert år.
  Og et stort forsinket tillykke med fødselsdagen...................manden her havde også fødselsdag.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Hvor jeg glæder mig til at troldmanden viser sin magi.
  Hokus pokus filihankat.
  Jeg er på farten og når man har dig i hovedet ,er det ingen sag.
  Rigtig dejlig dag.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
  Svar
  1. Paw, kan man være så heldig at rende ind i dig i SAS loungen mon?

   Slet
 15. Så vakkert! Alle de fine hekkene kommer virkelig til sin rett på denne årstiden!

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Et forsinket tillykke med fødselsdagen:). Ja nu pibler det hele op af jorden og om en måneds tid ser det hele helt anderledes ud. Det er lige fantastisk hvert år.

  SvarSlet
 17. Hej Cendie.

  Desværre ser vi ikke hinanden i loungen..
  Men kik efter mig oppe i himmelen.
  Det er mig med glorien.
  Håber at du får en god tur , vær sød ved personalet. Ha ha.

  SvarSlet
 18. Py-ha. Jeg tror slet ikke jeg når noget som helst i dette forår. Bare det var mig som var så klar.
  Hilsen Anne Marie

  SvarSlet