Kærlighed og kildevand ...

... er desværre ikke nok, hvis planterne skal trives. De skal også have gødning.

 

Det er min krukkemuld med langtidsvirkende gødning et meget godt eksempel på.

 

image

 

Mulden har været – og er – en salgssucces, og derfor har jeg længe haft et ønske om at udvikle en gødningsserie. Det ønske er gået i opfyldelse, og gødningen kan nu fås i Bilkas Havecentre.

 

Som med alt andet er det yderst vigtigt for mig , at kvaliteten er den bedste, og det er også tilfældet her.

 

Desuden har jeg arbejdet en del med det grafiske udtryk, så det passer til mine øvrige produkter.

 

Når det handler om flydende gødning, er der meget stor forskel på kvaliteten. Den blanding, jeg lægger navn til, er virkelig et high end produkt, der svarer til de bedste af de produkter, som professionelle gartnere anvender. Prisen er blot noget lavere. 3 liter koster kr. 69,-

 

20150312_150403 20150312_150925

 

Langtidsvirkende gødning til brug i krukker og lignende fås til kr. 39,- for 500 gram.

 

Før jeg blev rigtig haveinteresseret, stod jeg ofte og rev mig i håret, når jeg skulle købe gødning. Alle disse forskellige typer med et hav af varierende NPK-numre. Jeg blev simpelthen forvirret!

 

20150312_150624

 

Da havelivet for alvor tog fart, satte jeg mig godt ind i tingene, og gartnere med forstand på gødning, anbefalede mig en all round NPK gødning 12-5-14. Den har jeg brugt lige siden, og det er den, jeg her lægger navn til. En sæk med 10 liter koster kr. 149,-

 

20150312_150808

 

Desuden har jeg i mit ’program’ en naurgødning, fremstillet af hønsemøg. Når jeg anbefaler den, er det fordi, den indeholder en række organiske stoffer, der virker som ’mad’ for de mange mikroorganismer, der findes i jorden. Desuden er den langtidsvirkende og altså jordforbedrende. Prisen for en spand med 5 kilo er kr. 79.-

 

Jeg har ikke erfaring med udelukkende at anvende naturgødning, men anbefaler en kombination, som jeg har lært af erfarne gartnere. Som en af dem sagde: Her får du luksusudgaven; nærmest som højtbelagt smørrebrød:

 

Den mineralske gødning 12-5-14 udstrøs tre gange – første gang midt i marts, dernæst først i maj og sidste gang først i juli. Naturgødningen udstrøs midt i marts og igen først i maj – altså samtidig med de to første gange af den mineralske gødning.

 

Naturgødningen er især gavnlig for roser, der jo er sultne planter.

 

Folk, der besøger min have, spørger mig ofte: Gøder du meget? Det må skyldes, at mine planter bogstaveligt talt strutter. Med meget tror jeg, at folk nærmest insinuerer, at jeg giver dobbelt dosis eller mere. Men det er selvfølgelig ikke tilfældet. Jeg følger forskrifterne som ovenfor.

 

Jeg tror, at mange ’glemmer’ at gøde deres planter. Jeg kunne unde dem at opleve, hvor stor en forskel det gør at give planterne noget at lave af. Det giver ikke alene smukkere og kraftige planter med flere blomster; de bliver også sundere og mere modstandsdygtige overfor sygdomme.

 

Oven på denne ’salgstale’, vil jeg lige nævne, at jeg ikke får procenter af Bilka-produkterne, men en fast månedlig hyre. Min løn er altså ikke afhængigt af salget, men jeg vil selvfølgelig gerne fortælle om de produkter, jeg er med til at føre ud i haveverdenen.

 

NB. Beklager at måtte sige, at produkterne ikke kan fås på på hjemmesiden.

14 kommentarer:

 1. Helle Aagaard, Sydfyn13. marts 2015 kl. 18.38

  Hej Claus
  Har allerede være indenom Bilka Odense og der røg da både dahliaknolde, og div. gødninger i indkøbsvognen :-) Hold da op hvor er de plastspande dog søde. De skal virkelig genbruges til noget skønt bagefter. Håber de er lysægte, så ikke de falmer alt for meget hvis de står i direkte sol - der kan jo være meget andet godt i dem når gødningen er brugt op ?

  Tak endnu en gang for en skøn blog og ser frem til endnu flere haveår denne vej også.
  kh Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 2. Godaften Claus.Var lige en tur i Bilka Hundige i går for at købe din jord.....................men nej !! den havde de ikke fået hjem,selvom den var på tilbud i avisen.
  Sidste poser. år var der også problemer med leveringen.................måtte afsted tre gange før det lykkes at købe 8 poser.Har hø på Bilka.rt fra andre at der er problemer med leveringen................og det er da lidt ærgerligt.
  Men fik da en pose af din nye gødning med hjem.
  Og jeg ved godt at du ikke har noget med leveringen at gøre....................men måske kunne du lægge lidt pres på Bilka.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette - det er jeg virkelig ked af at høre. Men i sidste uge var der en del tv-reklamer, og det satte så meget gang i salget, at mulden nogle steder blev udsolgt. Det skulle være på lager igen.

   Slet
 3. Åhh, så starter bilen og suser mod Bilka igen. Jeg skal da have noget af din magiske gødning. Det kan kun blive godt, med tanke på hvor glad jeg har været for at bruge din krukkemuld, som jeg forøvrigt fik købt for 14 dage siden. Jeg kom også til at forære mig selv en i-god-tid-fødselsdagsgave, hvilket omfattede 2 fiberbetonkogler. Åhhå - de var simpenthen så flotte, så ..... Nu har jeg fået roser på hjernen - der render en lille djævel rundt inde i hovedet, som messer, at jeg da er nødt til at lave et rosenbed med nogle af de skønne roser, som du lægger navn til. De frister virkelig. Og da jeg jo ved, at kvaliteten ikke fejler noget, og der vist godt kan blive plads i haven, så er det jo virkeligt svært at stå imod. Måske jeg skulle sige nej tak til reklamer, og smide bilnøglen væk - hmmm....
  Har forøvrigt lige fået din nye bog ind ad døren - og har smugkigget - lækre, lækre billeder. Den skal blive gennemgået fra A til Z med stor fornøjelse. Uha, det bliver en god weekend.
  Anita

  SvarSlet
 4. Bestemt produkter jeg vil anvende, så afsted til Bilka igen. Der er kommet mange lækre nyheder, jeg er især begejstret for fiberbetonkrukkerne.
  Hilsen
  Pia

  SvarSlet
 5. Gödning är viktig. Jag kan tycka ibland att det är svårt med alla specialpreparat som finns. Ska kanske testa detta. Det är bra med folk som kan skriva så man begriper.
  Ha en fin och skön vårstart
  Meta

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Hvor er det bare typisk dig af lave om på mine weekend planer.
  Det er ikke første og bliver heller ikke sidste gang at du forføre mig.
  I morgen har jeg fået lokket min kære med i Bilka ..
  Juuuubiiii.
  Jeg skal have jord , gødning både almindelig og natur.
  Et par roser skal også med hjem.

  Min drøm er at få købt 4 af de store Nordens oliven .
  Men dem må jeg nu nok finde et andet sted , de var ellers så fine dem du hade anbefalet i Bilka for en tre år siden.
  Den gang købte jeg kun en og den er desvære blevet boende i Danmark.
  Drømme er der nok af , du er den der skaber drømmene hos mig og det er jeg så taknemlig for.
  Tak for en fin forklaring om gødningen.
  Jeg tager ved lære. ...
  Tror at jeg selv mixer lidt almindelig og lidt natur i en pæn stor flaske , ruster den godt og bunder.
  På den måde kan jeg måske få bare det halve ud af dagen som dig.
  Egenlig er du den rene gødning for mig og du behøves i store mængder hele året rundt.
  Jeg blomster ufortrødent på grund af dig.
  Hvis du nogen sinde skulle være i tvivl så bare sig til.
  Tak kære ven.

  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Ompotter du ikke alle dine potter fra sidste år, med dit krukkemuld. Så du ikke behøves at tilføre ekstra gødning?
  Så hvad bruger du så dit flydende gødning til? Er det til de potter som ikke bliver ompottet med nyt krukkemuld.
  Om din dahlier undervisning, skrev du at de store knolde kunne deles, men hvordan? med en skarp spade eller ved at rive dem fra hinanden.

  Bedste forårs hilsner
  Michael Birkelund

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Michael - vi ompotter stort set alle potter med min krukkemuld. Derfor behøver jeg ikke at tilføre ekstra næring. Men ... det er jo ikke alle, der benytter min krukkemuld. Derfor!

   Slet
 8. Ahhhh så skulle jeg have været i BILKA med Anette i går, der var bare lige noget meget vigtig jeg skulle lave. Men sikke nogle gode produkter du har lavet!! og lige en reminder til, at det er nu vi skal starte med at gøde:-)
  God weekend Claus
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Kære Claus...1000 tak!!
  Kærligst Lise

  SvarSlet
 10. Flotte indpakninger;-)!!!
  Men de virker jo også, hvilket tydeligt ses i din have.....

  SvarSlet
 11. Hej Claus. Her er naturgødningen indkøbt og givet, god ide at komme den i spande for der er "en duft af jeg ved ikke hvad" et par dage efter :o)
  Tak for din gode gødningsbeskrivelse, jeg må staks ud og hente en spand mere så der er til en gang mere samt en pose NPK 12-5-14. Jeg har altid gødet med alm rosengødning 3 gange om året, men kan se det ikke er nok.
  Hilsen fra Linda

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Nu må jeg i Bilka igen. Og håber at jorden er kommet til Hundige for jeg skal have adskillige poser til alle krukkerne. Gødningen må også ned i indkøbskurven.Og så er den indkøbsvogn vist også fuld. Måske et par stauder eller roser? Py-ha. det bliver noget af en tur. Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet