SÅ klar

De forløbne dage har vores meget dygtige vinduespudser været her for at rengøre det victorianske drivhus ude og inde. Hans arbejde er altid til et klar trettental!

 

claus20150306_154146

 

I næste uge begynder vi på forkultivering af dahliaer, og jeg håber og tror på, at jeg kan komme med nogle små guldkorn.

 

claus20150306_154117

 

claus20150306_154058

 

I år vil jeg som nævnt gå all in på dahliaerne og plante rigtig mange i havens bede blandt stauderne. Og så selvfølgelig i krukker.

 

claus20150306_154146

 

Mariann, der også har hjulpet med drivhusrengøringen, er også klar. Jeg lover jer, at det bliver godt.

 

claus20150306_154050

 

Det er slet ikke så svært det med dahliaer.

17 kommentarer:

 1. Forspiring af dahlia I NÆSTE UGE!? Det må vist være for de heldige med opvarmede orangerier eller ubenyttede værelser med brede vindueskarme. Jamen dog.

  SvarSlet
 2. Søde Nette - nu ikke mere brok med dig!!! Gå ud og køb noget bobleplast. Så skal vi nok klare det - du og jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil glæde mig til at erfare, hvorledes bobleplasten skal benyttes, for det er vel næppe nok at vikle potterne ind. *mumler gnavent videre*.

   Slet
  2. Hej Nette

   Jeg fulgte Claus' plan sidste år, og jeg har intet opvarmet drivhus - kun et alm. og ja, så også bobleplast;-) Måske var jeg heldig (med vejret), men det var bestemt en succes.

   Kh
   Anna

   Slet
  3. Jeg venter lige til vejret er lidt lunere med at gå i gang, men er glad for at høre at Claus starter i god tid og gerne giver råd videre. Jeg hænger på så godt jeg nu kan efter mine forhold og ser rigtig meget frem til dine råd Claus :-)

   Kh. Lisbeth K

   Slet
 3. Vi får se om du kan omvända mig att gilla dahlior.Det har ingen hitills lyckats med. jag ser fram mot att se dina exemplar
  Ha en fin helg
  Meta

  SvarSlet
 4. Hej Nette, nu skal jeg hjælpe dig på vej http://www.pack2.dk/boblefolie-196/boblefolie-12-7-mm-100-cm-x-50-m-1-rl-p1564 så løber du ikke tør foreløbigt....Glæder mig til at se alle dine smukke Dahlia, sikker på det bliver overdådigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha Henrik, jeg har bobleplast i industrielle mængder, fordi jeg tog mod gode råd mht. at vintersikre mit lident oliventræ, så der skulle være nok. Men tak for linket ;-)

   Slet
  2. Hahahaha Nette! Nu får du en plastic-fantastic have! Glæder mig til billeder!

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 5. Kære Claus.
  Ej hvor ser det rasende godt ud med de nypudsede ruder. Er ved at tage tilløb til at få vasket mine drivhuse :-) Underligt nok er det ikke det jeg er vildest med i haven.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 6. Det må være paradis, hvis man elsker at pudse vinduer.
  Sikke en masse dejlig plads til Dahlia.

  SvarSlet
 7. Vidunderligt med et frisk nypudset drivhus klar til at tage imod alle dem , der vokser op til skønheder. Jeg ser frem til lidt fif, har aldrig været heldig med Dahlia, men har købt en del knolde fra Dot sortiment iår. Så jeg følger ivrigt med næste uge. Kh Tina

  SvarSlet
 8. Hurra for vinduespudsere jeg ville aldrig undvære min !!! :o)) ..............
  Derimod må jeg undvære dahlia i min egen have , men heldigvis får jeg lov at nyde synet af dine smukke her på siden og jeg glæder mig til resultatet igen i år , er sikker på det bliver flot som altid :o)) dejlig weekend og arbejdslyst til dig kære Claus kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 9. Det glæder jeg mig til! Jeg tror, at mine 40 knolde fra sidste år har overlevet vinteren, og derudover har jeg købt mange nye sorter (bl.a. et udvalg af dine fra Bilka - dejligt, at det ikke er det samme udvalg som i havecentrene). Sidste år forspirrede jeg også dahlia midt i marts - med stor succes! Jeg glæder mig til at se, hvordan du bruger dem i bedene sammen med de andre stauder.

  Mon dine krukker med løg er kommet ud til vejen, eller bliver de først stillet op, når de springer ud? I weekenden sætter jeg mine ud - det burde vel kunne lade sig gøre nu.

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 10. Hej Claus. Jeg glæder mig til at følge forspiring af dine Dahliaer, det har jeg ikke prøvet før. Har altid bare sat dem i mellem mine stauder i maj. Mange hilsner. Anne-Grete

  SvarSlet
 11. Forspiring af dahlia er virkelig besværet værd, især hvis man har mange snegle i haven. Når man bare lægger knolde i bedet bliver de ikke så store og flotte, som hvis de starter et beskyttet liv. Og det er jo lang og rig blomstring vi alle vil have. Så jord og bobleplast er indkøbt, jeg er klar til start

  SvarSlet