Bulbs in the green

Jeg kan ikke stå for bulbs in the green, som englænderne kalder det, når man lægger løg i græs.

 

claus20150404_135705 claus20150404_134421

 

Billederne her tog jeg forleden hos Boschhoeve, hos Dineke Logtenberg.

 

claus20150404_140017

 

claus20150404_135944 claus20150404_140222

 

Dineke har en planteskole, hvor hun i foråret sælger en mængde løgvæsker i potter, og de, der bliver tilbage, planter hun ud i græsstykket.

 

claus20150404_140103

 

Om cirka fjorten dage er jeg tilbage. Så er jeg spændt på, hvad der så er sket. Jeg skal nok vise billeder.

 

claus20150404_134311

 

Her er flere billeder fra mit seneste besøg.

23 kommentarer:

 1. Hej Claus Det er flot med løgvækster i græsset. Har tit tænkt om du ikke ind imellem savner lidt græs i Århus? Ikke fordi jeg ikke synes din have er fantastisk som den er, men jeg kan ikke undvære lidt græs Kh Tina

  SvarSlet
 2. Lige præcis 'bulbs in the green* (fantastisk udtryk!) er et af de elementer, som jeg synes, ser skønt ud hos andre - vildt, frodigt og meget levende, men som jeg slet ikke kan se i min egen have - det passer bare ligesom ikke hverken på mig eller min have. Men det ser skønt ud på dine billeder - og jeg får lyst til at udforske og bare nyde synet. Men underligt nok ikke gøre det efter....

  SvarSlet
 3. Helt uimotståelig :-)) Vi har jo noen løk rundt om men langt i fra som dette du viser...

  SvarSlet
 4. Her på stationen er vi også vilde med blomster i græsplænen. Hos os er det Vintergækker og Lærkesporer.

  SvarSlet
 5. Hvor ser det på sin egen måde elegant ud kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 6. Vidunderlige billeder, og fantastisk skue og følelse, jeg får lyst til at gøre det efter!

  SvarSlet
 7. Hvor er det kønt!
  Elsker den blå farve, som både er i blomsterne og havemøblerne:-)

  SvarSlet
 8. Helt enig Claus. Det er uimodståeligt.
  Jeg sender dig lige et tip på mailen om haver i den dur...

  Knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Vakre bilder! Veldig fint du skal tilbake om noen uker - for løvet på narcissene bør jo stå til det visner ned. Det betyr vel at hun ikke kan klippe gresset på ganske lenge ennå? Mine fingre ville nok klø etter å klippe gresset kort så fort det begynner å bli litt rufsete, så jeg vil nok ikke plante narcisser, tulipaner eller store allium i gressplenen ennå... :-)
  Ha en fortsatt fin dag- og takk for dine alltid like inspirerende blogginlegg.
  Stein

  SvarSlet
 10. Mycket vackert. Skall bli spännande att se hur det ser ut om några veckor då blommorna har vissnat. Ha det gott! Marika

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Bulbs in the green...
  Such poetic beauty to be seen....
  A magical dream I want to put on my scheme.....
  A spring- fairytale so lush and green.

  Smukke smukke billeder af bulbs in the green, Claus. I min optik er narcisser allerskønnest in the green og her på vores bakke, arbejder vi os støt og roligt hen imod samme sceneri.

  Jeg elsker englændernes vidunderlige haveudtryk. Det danske sprog forekommer meget unuanceret, når det gælder "gardening" sammenlignet med det engelske.Tænk bare en himmelvid forskel, der er på "gardening" og "havearbejde".

  Hvor er det smukt, at de blå scillatæpper fanger farven i de skønne havemøbler og den lækre
  havelåge.

  Glæder mig allerede til dit næste besøg i denne have.

  Vinterligt blæsende og gysende iskolde knus
  SvarSlet
 12. Liebste Lisbeth K.

  Var der noget med, at narcis-bladene skulle have prygl med en halv- til helaristokratisk stok, så de hurtigt lægge sig ned, skjules og visne ned i al ubemærkethed?

  Knus fra den distræte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan du roligt give dem, men vent endelig til de har blomstret af :-)

   Og hvor er det i øvrigt rigtig hvad du påpeger i dit indlæg tante: forskellen mellem "gardening" og "havearbejde" er slående. Jeg tænkte straks på det indlæg for et par dage siden vedr. kedelige haver, hvor en skrev (undskyld jeg har glemt hvem) at der i gammel dansk havekultur ligger en nøjsomhed.
   Jeg tror det er meget rigtigt og jeg tror der er en sammenhæng til vores betegnelse for det at dyrke en have, "havearbejde"; det er flid, nøjsomhed og udbytte der er oprindeligt var årsagen til at vi dyrkede haverne.

   Så er det godt at vi stille og roligt nu kan vænne os til også at nyde haverne for vores egen fornøjelses skyld. Hvor må din skråning være skøn og ren nydelse ... jeg bemærkede godt resterne af narcisserne sidste forår og tænkte at det måtte være et skønt kig i det tidlige forår ud mod en vild skråning med narcisser. Held og lykke med det videre arbejde - vrøvl! - den videre "nydning" (som Bamse ville kalde det).

   Knus og kram, Lieblingen

   Slet
 13. Ja, det lurte jo jeg også på, tante Grønn :-) Og fikk jo det du nå sier til svar fra en av leserne/´kommentatorene; at man skulle bøye de avblomstrdde stilkene ned til marken med en stokk el l. Jeg går også nå rundt hele dagen(!) og lurer på nettopp hvordan jeg skal få dette til, særlig med gressklipperen, uten å klippe dem over(altså, selv om de er bøyd ned til jorden med en stok el.l . Kanskje man må plante dem litt lavere enn selve gresset, slik at man likevel kan kjøre over..? Eller må man kjøre rundt...?(litt tungvint..!) Eller bør man kanksje ikke klippe gresset i dette området i det hele tatt..?
  Jeg har også SÅ lyst på slike "bulbs in the green", og spekulerer på hvordan jeg skal få det til, sånn helt i detalj...!

  (Genialt å plassere innholdet i slike kurver man kjøper med blomstrende løk rett i gresset, da! )

  Hvis noen har enda flere og mere detaljerte svar, så blir også jeg veldig glad! Kanskje noen som har erfaring selv?


  Hilsen Annette(Oslo)

  SvarSlet
 14. Tulipaner, Krokus og Narcisser lagde jeg i plænen det første år vi havde haven - nøj hvor fik jeg mange kommentarer fra de andre haveejere. "Har du ikke bede nok så du må inddrage plænen?" Synes blot det er så smukt in the green - selve in the green lyder bare poetisk. Jeg fletter bladene når de bliver kedelige og slappe - så slipper jeg for synet af spaghettireder på plænen. Der skal nu heller ikke meget til før L tigger om at køre dem over med "Julius".

  SvarSlet
 15. Et skønt syn, som man ofte ser i danske haver. Bor selv ved siden af en dame, hvis græsplæne er fyldt med forårsblomster, samt har den fornøjelse at gå tur i Frederiksberg - og Lanbohøjskolens have, der er pragteksemplarer i den retning. Hvad begreber angår, så synes jeg, at vi også i Danmark har skønne begreber indenfor det danske sprog fx. havesysler, som jeg selv benytter mig af både af navn og gavn.
  mvh. Helle

  SvarSlet
 16. Ja, dette er et syn der frister, og jeg har så småt taget hul på mit eget eventyr in tre grene med en mindre cirkel fuld af mestendels narcisser jeg har gravet op af en bunke affalds-jord. De står under vores blodbøg, hvor græsset ikke trives. Jeg tror spiren blev lagt for år tilbage i min barndoms Hundredemeterskov med store grupper af knaldgule påskeliljer, men også det år, havde vi en kunstner logerende. Kunstneren blev forstigtigt bedt om noget så jordnært som at slå græsset. Det gjorde han gerne, men under blodbøgen fik et stort stykke lov at stå uklippet hen. Ikke så meget pga det
  manglende græs, men pga af de kønne, små Ærenpris, som han ikke nænnede at klippe bort. Man har vel kunstnerisk frihed! Efter at have genopdaget 'bulbs in tre green' diverse steder de senere år, var der ikke langt fra tanke til handling, da først jeg løb over nogle løg ingen andre gad grave op.
  Det var et værre mas at få løgene proppet ned i vores fede, våde jord, og det første år kom ingen blomster, men cirklen af blade var tydelig nok. I år er så andet år, og der er en blomst og en knop. Det går altså den rigtige vej, omend det føles uendelig langsomt. Med lidt gødning (også af tålmodigheden) vil jeg tro, der ikke skal mange år til, før resultatet er tilfredsstillende.
  Problemet er bare at mer vil ha' mer!
  Og jeg mangler et bedre redskab end spaden og de idiotiske små cylinderformede tingester med håndtag, der skulle forestille at tage en klump jord op med et snuptag, når der skal lægges løg. Må jeg være fri, den kan kun bruges på stranden. (Sagde hun og stampede i jorden som en tvær tumling)

  Hvor kan man får det redskab Monty Don viste på tv?
  Det havde samme cylinderform som strandlegetøjet, langt greb, og skulle trykkes ned med foden, OG det så ud til at være effektivt. Jeg laver jo ikke have for sjovs skyld... (Kom tumlingen frem og sagde!) Den dag jeg køber en palle fuld med løgsække til the green, høj nok til at blive taget af politiet for overlæs, så er jeg enten nødt til at indlægge lønninger i havebudgettet til sort (sagde jeg det?) arbejdskraft eller til en sygemelding pga sprængte muskelfibre og/eller et hekseskud eller to.
  Der skal bedre redskaber til! Men hvor jeg glæder mig. Til resultatet altså. Men også til jeg erhverver redskabet!

  Jeg er egentlig slet ikke til græsplæner. Jo, dem der får lov at gro og kun klippes ned en gang årligt. En græsplæne med blomster er jeg helt med på, jo flere jo bedre. Min mand er ikke helt enig. Han skal have græs, drømmer om en green, golf green. Ups, lidt svær kombi, med mine vilde havedrømme uden maskinpark og dertilhørende larm. Men plan er ved tage form. Når nu jeg alligevel godt vil have lidt græs at boltre mine blomster i, så kan han da godt få lidt udenom at boltre sin maskine på. Hvis tid, flid og penge brugt på haven skal afgøre fordelingen af matriklens forskellige afdelinger af greens får han hverken et ben til jorden eller en plæneklipper. Men måske en le.
  Fremtidens havedrømme har masser at plads at boltre sig på.
  Go green!
  Lene

  SvarSlet
 17. Claus, jeg tror du har sparket gang i en ny dille med det her indlæg, nu kommer vi alle frem fra skjulet og kan ikke få nok af bulbs in the green :-)

  Jeg må i øvrigt anmode om orlov fra denne blog. Jeg kan konstatere at man ikke kan nå at blive færdig til en konfirmation på søndag OG være aktiv i blogland. ... Vi høres ved når støvet har lagt sig.

  Knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Præcis Lene! Hvor får man lige fat i den - og det vidundermiddel ham planter roser og klematisser i? Glæder mig til at se billeder af trailerlæs løg og resultatet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre har jeg fundet ud af, at det hedder en "plugger".
   Jeg så en youtube video af en, efter beklædning af nedre kropsdele og fodtøj at dømme, amerikaner, der havde en flot rød Plugger. Han var ikke helt så damn decent som monty Don i sin sommerbeklædning, shorts, hvide speakers og strømper! Den formodede amerikaner altså. Men han havde en plugger, og det har jeg ikke! Hans anbefaling lød på at købe en sturdy one. En stabil udgave. A' hva? Typisk amerikansk, som de har seriøst kæmpe udvalg på cereals, har de det også på pluggers. Vi skal have den fløjet ind i Dk, men hvorfra?
   Jeg skal nok finde ud af det, hvis ikke Claus eller andre melder sig på banen!?
   Lene

   Slet
 19. Sådan er vores have også (ikke min fortjeneste) - så skønt!

  Kh
  Anna

  SvarSlet