De dejligste haver ...

... ser jeg her i Holland. Og hver gang jeg er af sted, opdager jeg endnu flere herligheder.

 

20150423_131713

 

20150423_133442

 

20150423_133548

 

Denne dejlige have ligger helt nede i det sydvestlige Holland – nærmere betegnet på øren Zeeland.

 

20150423_133917 20150423_131851

 

20150423_133935

 

20150423_133747

 

20150423_130225

 

Som I ser, er det en rigtig skøn forårshave. Jeg kan fortælle, at den er på omkring to tusind kvadratmeter, og at den bliver dyrket økologisk.

 

20150423_130948

 

20150423_131548

 

Haven er skabt af Thea og Dirk van Maldegem, og jeg synes, de har formået at skabe et rigtigt skønt sted, hvor huse om omgivelser går op i en højere enhed.

 

20150423_131611 20150423_132005
20150423_125505 20150423_132019

 

20150423_133521

18 kommentarer:

 1. Hei igjen,

  Jeg lurer, vet du, eller noen andre, hva slags trær det er som blomstrer i hvtt på bildene(med kobberrødt bladverk)? Jeg lurer på om det kunne være en slags Amelanchier? Eller er det et slags prydkirsebærtre(Prunus ..), eller lignende?(Jeg har lagt merke til slike trær/busker før, og synes de er så vakre tidlig på våren:-)

  (Sees tydeligst på nederste bilde!)

  Hilsen Annette(Oslo)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Annette - undskyld sent svar. Det er Amelanchier. Klem fra Claus

   Slet
 2. Tusen takk for de vakre og inspirerende bildene! Jeg leser din blogg hver dag, og nå var jeg nesten begynt å bli bekymret, da der er flere dager siden siste innlegg. Men jeg skjønner godt du har det meget travelt ...

  Jeg leser og kikker i dine bøker, jeg har nå 4 av dem... Jeg blir så GLAD og INSPIRERT av dem, så når jeg legger boken ned må jeg ut i min ( beskjedne ) hage og nyte min egne vakre blomster. Da gjenoppdager jeg dem, liksom, og blir så LYKKELIG over det jeg selv har.
  Hilsen Britta i Norge

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Dejligt med et livstegn fra dig. Pyller her var lige ved at få en "Maude" over din larmende tavshed. Tænk, om du var blevet taget af en bussebøhmand med hår ud af næsen. Heldigvis er det bare motiv-rus og forårslykke, der har grebet dig.

  Denne have er lige efter mit hjerte. Åh, hvor er det smukt når have og omgivelser flyder sammen i eet smukt og uformelt scenri. En rigtig malerisk perle. Claus, jeg er blevet forelsket. Ja, nu er det sket igen! Det må være foråret, der sætter gang i de gamle slumrende hormoner.Men altså den der euphorbia.......åh, den er da helt vidunderlig. Og jeg fatter ikke, hvor den har været hele mit liv. Jeg har googlet og googlet. Det eneste jeg kan finde frem til, er at det måske er en euphorbia donii. Den har den eftertragtede højde og så er limegrøn altså helt uundværlig i forårshaven. ØV.....den phorbia har jeg ikke!

  Hvis nogle af jer, der læser med her, har noget info om min stærkt begærede og attråede kærlighed, vil jeg gøre mine hoser limegrønne. Jeg er ikke bleg for at bruge tiggerstaven, eller bytte mig til en luns af den lækre.

  Singing the skvalderkålsblues og nu ud med forskellige mordvåben igen.

  Kærligste hilsner og tanker til alle der læser med.

  Fortsat god haverejse til dig Claus.

  Limegrønne knus  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. dejligt sted - hvis der ikke var skrevet Holland ville jeg tro, vi var i Sverige. naturligt, yndefuldt og " så selvfølgeligt" som jeg synes, svenskere er så gode til. ( Vi kunne godt ønske en havebog med svenske haver - set fra Danmark) hilsen fra Hellebæk/Kirsten Buna

  SvarSlet
 6. Hej,

  Skønt sted og lækre grønne farver.
  Til Tante Grøn:

  Tror måske det er denne Euphorbia: Euphorbia characias subsp. wulfenii

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte.

   Tusind tak for hjælpen. Der er slet ingen tvivl, om at det er den sort, du nævner. Kan vi leve uden sådan een, tror du? Den er fantastisk som selskabsplante til løgvækster. Jeg er helt solgt til stanglakrids.

   Kærlige hilsner og god weekend til dig

   Slet
  2. Kære Gitte,

   Du har helt ret. Hvor var det sødt af dig at hjælpe. Kh Claus

   Slet
  3. Sådan en kleppert vil helt sikkert også gøre sig godt i min have, engang den bliver anlagt. En mindre sort, navnløs men lime grøn og saftig, har netop blandet sig i skønsangen i mit eneste "rigtige" bed, og den tager kegler!
   Lene

   Slet
 7. Hvor er der dog smukt, i det hele taget er det en fornøjelse at køre af de mindre veje i Holland og kigge ind i de mange fine haver... jeg kommer lige fra en dejlig bustur til Keukenhof, og vi var alle sammen enige om at der var så fint og ordentligt alle steder. Og forresten Claus, husk lige at få nogen Tulipaner Color Mistic, Maggie Daley og Hemisphere og frem for alt Budlight med i Bilkas sortiment :-) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi - jeg skal prøve. Men som du ved, er der tusindvis at vælge imellem. Kh Claus

   Slet
 8. Det er bare en bedårende have - så yndigt - let og elegant - og det hele hænger bare sammen på den rigtige måde - bedårende Kh Anita

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Det må være tydeligt for enhver, at du er flittig til at opsøge heldet. Sikke en pragtfuld have. Jeg gik netop i går i min egen lille have og tænkte på, hvad årsagen mon var til, at jeg ikke er så begejstret for den gule farve, men at jeg om foråret blot smiler til det gule i min have. Jeg har et par Euphorbia i krukke og især den ene blomstrer som en gal lige nu, og jeg synes den er skøn. På samme måde med de narcisser, som stod i min have, da jeg overtog den. De fleste har jeg fået udryddet, men resten får lov at blive. Du skriver at huse og omgivelser går op i en højere enhed på stedet, og det må jeg give dig ret i. Kig til skov og marker understreger afgjort denne småvilde have. Deres valg af belægninger passer også flot til havestilen.

  I dag er vejret gråt og vådt her i lille Danmark. Håber du har godt fotovejr, hvor du end er.

  SvarSlet
 10. Hej Claus. Det ser helt vidunderligt ud, skønt med alle disse billeder. Forsat rigtig god tur. Mange hilsner Anne-Grete

  SvarSlet
 11. Lige en have efter min smag, med alle de skønne cremefarvede narcisser og masser af grønt. Jeg må have nogle flotte stier i min have.......... hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet