En anderledes landbohave

I fredags besøgte jeg mine tyske havevenner Klaus og Manfred.

 

20150424_195700

 

20150424_195428 20150424_201238

 

20150424_201502

 

Det var et utroligt skønt vej. Godt og vel tyve grader og helt vindstille. Klaus og Manfred inviterede på middag, og vi sad ude og spiste. Den sidste varme aften i denne omgang.

 

20150424_195911

 

20150424_200010 20150424_194351

 

Som I ser på billederne, viste Klaus og Manfreds have sig fra sin bedste side.

 

20150424_200055

 

20150424_200649 20150424_200527 

20150424_201019

 

Utallige tulipaner blomstrede, og mange stauder stod på spring.

 

20150424_200148

 

20150424_201930

 

20150424_200228

 

I husker nok, at jeg besøgte Klaus og Manfred for omkring tre uger siden. Og jeg har lovet at komme igen om cirka fjorten dage.

 

20150424_201544

 

20150424_201707

 

20150424_195035

 

I morgen går turen hjemad. Jeg er nu i det nordlige Holland og må sige, at jeg er så fornøjet med min tur.

 

Glæder mig i den grad til at skulle arbejde på bogen Forårshaven, der udkommer en gang efter nytår.

 

20150424_195252

 

20150424_194322

 

Nu glæder jeg mig også rigtig meget til at komme hjem og se min egen forårshave. Mariann, Birthe og Preben har haft rigtigt travlt og siger, at de glæder sig til at se mig. Det er gengældt ...

 

I kan læse om mit forrige besøg her.

18 kommentarer:

 1. Sikke en have. Den måtte gerne bo hjemme hos mig...
  Jeg kan nu alligevel godt forstå, at du glæder dig til at komme hjem til din egen have - alting gror jo så hurtigt lige for tiden, at man ikke skal være væk længe, før man går glip af for meget.
  Varme havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 2. Flot flot have, pænt og ordentligt og alligvel natur i al sin naturlighed - lækkert! :) Tak for kigget! :)

  SvarSlet
 3. For en drøm!!!!!! Så vakkert og inspirerende!!!
  Takk!
  Tove :)

  SvarSlet
 4. Hvor er det en skøn lækker og rustik have, tak for de flotte kig, og rigtig god tur hjemad:-)

  SvarSlet
 5. smuk have, en lille perle.
  Helle :-)

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Du har vist så mange skønne og forskellige haver, men denne have drager mig ;-) Dine fotos giver mig afgjort lyst til at se mere, og jeg er glad for at erfare, at du skal tilbage hertil (også), for det er afgjort en anderledes landbohave.

  Pas på dig selv og kør forsigtigt.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Tusind tak for endnu en vidunderlig haverejse til Tyskland og Holland. Jeg har nydt hvert et billede og hver en rejserapport. Hvor er det dejligt at have dig som min drømmeudlever.

  Jeg siger som Nette. Denne have drager mig. Den har virkelig sjæl og er helt utroligt stemningsfuld. Et flot havedesign er altid beundringsværdigt, men for mig er en haves stemning og udtryk faktisk vigtigere. Der er noget drømmeagtigt og meget poetisk over de naturnære elementer i denne have, som tiltaler mig meget. Jeg holder så meget af det bløde, det overraskende, det organiske og naturlige. Når der tænkes ud af boxen, bliver jeg glad. Personlige haver, med et personligt touch er noget af det, som tænder mig allermest.
  Jeg glæder mig også allerede til dit næste besøg hos Klaus und Mannfred.

  Ja, nu må du glæde dig helt vildt til at komme hjem og nyde dit eget Paradis. Men husk ikke at træde for hårdt på speederen, selvom du har havehjemve.

  April er en travl travl tid. Her har døgnet slet ikke timer nok. Vi åbner jo snart havelågen for besøgende, så det er ikke sjovt at være ukrudt i Flade for tiden.

  De kærligste hilsner og tanker til alle derude. Og til dig Claus: Don`t drive faster, than your guardian angel can fly.....din bølle:o) <3

  Knus fra Fru Skvalderkål med ryg i to lag og gorillaarme med rosenrifter

  SvarSlet
 8. Hvor skøn en have. En pallefuld tulipanløg fra Holland gør underværker. Dejlig inspiration. Også de mange topiaries i kombination med de blå blomster. (Måske kærmindesøster?)
  Jeg drømmer videre om, at min have når de samme højder.

  SvarSlet
 9. Hvor er det et bedårende dejligt sted - hele tiden forskelligt at se - meget intersandt - hvirkeligt at skønt sted og inspirende sted. Kør forsigtig og kom godt hjem kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 10. Perlehyacinterne sammen med de mørke tulipaner er vist en sammenblanding der skal prøves her hos mig :-)

  SvarSlet
 11. Hvor ser det fantastigt ud, det er dejligt med alle de skønne haver. Skøn tur du har været på. Kør nu forsigt hjem.kh. Anne-Grete

  SvarSlet
 12. Sikke en skøn have.... Jeg er da helt vild med tulipaner imellem perlehyacinter....
  Det vil jeg prøve næste år.... Det ser bare godt ud...
  Knus Susanne

  SvarSlet
 13. God formiddag Claus,
  utroligt smukt hus og have med smuk beplantning, mange farver, hyggelige pladser, veje og stier :-)
  Jeg er ved at bygge min have op og får utrolig meget inspiration her på din blog, tak for det :-)
  Rigtig god og spændende weekend ønskes.

  SvarSlet
 14. Dette er en helt speciel have syntes jeg!! Sikke dog en have og smukt hus! - Jeg glæder mig til, at se mere derfra om to uger :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 15. Hvad er det, Tante Grøn mere end antyder, Claus? Kan du godt lide at køre stærkt?

  Det kan jeg godt forstå. Det gør jeg også ..... eller rettere sagt gjorde jeg også engang især på motorvejene i Tyskland og Frankrig. For nogle år siden var jeg imidlertiid ved at komme rigtig galt af sted, fordi en kæmpe-kæmpe lastbil pludselig uden varsel var på vej ud i mit spor i motorvejens overhalingsbane, hvor jeg kom susende med skam at melde uden helt at holde mig til fartgrænsen.
  Heldigvis var der trods fremskreden alder ikke noget i vejen med reaktionsevnen, så jeg nåede både at trykke hornet i bund og trække så langt ud til venstre, at det bare var siden af bilen, som fik en lang ridse af autoværnet, og sidespejlet i den anden side, som blev revet af af lastbilen, mens vi susede af sted side om side. Selv slap jeg og den anden chauffør med forskrækkelsen; men siden da er jeg holdt op med at køre så stærkt. Det var jo et vink med en vognstang om, hvad der kan ske i et splitsekund, selv om man ikke selv er 'skadevolder'. Men altså: jeg må stadig lægge bånd på min køre- og fartglæde, når jeg færdes på motorvejene, for det er virkelig skønt at suse af sted i en potent bil.

  Kom godt hjem og
  Glædeligt Forår
  Jytte
  www.danishknitdesign.com  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Paradis må bestemt være en have. Der er ingen tvivl. Præcis hvilken have ved jeg ikke, men du har et godt øje for at finde egnede kandidater. Denne have er virkelig i særklasse - husets arkitektur og havens stil passer fantastisk til hinanden. Hilsen Anne Marie

  SvarSlet