Næste stop

I morges stod jeg tidligt op og fotograferede igen på Hermannsshof, inden jeg satte kursen mod Holland. Godt og vel femhundrede kilometer til det sydvestlige hjørne af landet, nemlig Zeeland.

 

claus20150418_184329

 

Det er et meget kendt og gæstet turistområde med sandstrande. Det er nu ikke dem, jeg er kommer for at benytte.

 

claus20150418_184126_2 claus20150418_184206_3

 

I morgen tidlig skal jeg fotografere en have, som jeg forventer mig ret meget af. Den vender jeg tilbage til.

 

claus20150419_172226 claus20150419_172239_2

 

Som I nok kan se på billederne, er de fra min hjemlige parcel, og dem tog jeg, inden jeg kørte af sted.

 

claus20150418_183807

 

De forestiller et af mine krukkearrangementer, nede ved vejen.

 

claus20150419_172245

 

Som I ser er farveholdningen i år gul, men snart kommer der hvidt til i form af tulipaner.

 

claus20150419_172131

 

Noget, jeg ikke har prøvet før, er at dyrke kejserkroner i krukker. Glæder mig til at komme hjem og se dem fuldt udsprungne.

 

claus20150419_172203 claus20150419_172157

 

Var der nogen, der sagde, at gult er grimt?

25 kommentarer:

 1. Visst är det mängden som gör helheten och så fint och glatt det blev med alla krukorna.
  Ha en fin och bra vårdag
  Kram Meta

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Dit arrangement er ikke ret grimt. Det er så moderne at mene, at der ikke findes grimme planter men kun grimme sammensætninger. Når jeg ser opstillinger som du viser her, er jeg tilbøjelig til at tilslutte mig den holdning. De creme og syrligt lysegule farver er prikken over i'et. Jeg øjner bl.a. Avalon, som jeg er helt skudt i. Håber du får fanget nogle zzzzs. Pas på dig selv og nør forsigtigt.

  SvarSlet
 3. Et fantastisk syn, - gult i rå mængder og noget så flot. Jeg må vist lige forbi og se det live.

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare yndefuldt og fint sart - det blir spændende at se når der kommer hvide tulipaner men smukt er det Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 5. Gult er ikke grimt i denne sammensætning hos dig! Men ellers er jeg faktisk en af dem, der ikke bryder mig om gult i haven... Men jeg har fundet ud af, at der form mig er forskel på de gule planter, fx kan jeg godt med narcisser og vorterod men ikke med forsythia og erantis. Tror det er noget med, hvor anmassende, de er, om jeg så må sige...
  Tak for inspiration og smukke billeder.

  SvarSlet
 6. Gult er ikke grimt i denne sammensætning hos dig! Men ellers er jeg faktisk en af dem, der ikke bryder mig om gult i haven... Men jeg har fundet ud af, at der form mig er forskel på de gule planter, fx kan jeg godt med narcisser og vorterod men ikke med forsythia og erantis. Tror det er noget med, hvor anmassende, de er, om jeg så må sige...
  Tak for inspiration og smukke billeder.

  SvarSlet
 7. Gult er IKKE grimt :-)
  Din opsætning er fantastisk

  SvarSlet
 8. Det afhænger jo helt og aldeles af øjnene der ser. Jeg er meget glad for erantis - og vintergækker - det er næsten min bedste tid på haveåret. Og lige nu har jeg 1500 gule Carlton narcisser i fuld blomst i den ny indvundne skovafdeling - og jeg NYYder dem hver dag. Til efteråret må jeg "gøre" lidt i tulipaner igen. Din opstilling er i hvert tilfælde superskøn - også i gult.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Gult er vårens farge - og når det kombineres som du har gjort, så er det jo skikkelig vakkert! :-D
  God tur til Zeeland.

  SvarSlet
 10. Helt magiskt vackert med så många krukor och gult är verkligen vårens färg !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 11. Elsker gult som dette. Dejligt at du veksler med farverne ved porten fra år til år.

  SvarSlet
 12. Det er ikke grimt, det er så smukt i denne sammensætning og slet ikke på denne årstid. Hvor må du glæde dig når du sidder og ser disse billeder hjemmefra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå-ja der blev rodet rundt i formuleringen, men mon ikke du forstår hvad jeg mener?

   Slet
 13. Hvor ER det smukt! Jeg har "kopieret" dit krukkearrangement (se det på laralil.dk, hvis du er interesseret), dog ikke helt i samme antal. Mine krukker er med (bl.a. dine) tulipaner i lilla og lyserød, så vidt jeg husker. Jeg glæder mig til, at det står i fuldt flor. Og så tror jeg da, at jeg skal forbi dine på vej hjem fra arbejde - bare lige for at se det i virkeligheden.
  God arbejdslyst i det hollandske.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 14. Den gule farve giver energi og glæde. Gule blomster kræver bare en rigtig placering, mere end andre blomsterfarver. Og det hele har en velvalgt placering her hos dig!

  SvarSlet
 15. Det har jeg aldrig syntesGgult i så store mængder er da vældigt flot.Og med hensyn til erantis, så er der da ikke noget skønnere end når de vælder frem og bebuder det nye haveår.De er jo væk når de sarte farver spiller op.God tur Brita

  SvarSlet
 16. Hej Claus.Som vanligt har du fuldt på.......................men godt at du har pyntet SÅ smukt
  ved porten.Det kan da kun gøre en i godt humør.
  Knus Jette

  SvarSlet
 17. Det ser virkelig fint ud, jeg er vild med de gule kejserkroner.

  SvarSlet
 18. Det ser så flot ud. Sikke en glæde det må være for Aahusianerne, hvis de vil en tur i Risskov og gå tur.
  K.Gro

  SvarSlet
 19. Bestemt ikke!
  Det ser sådan rigtig forårsagtigt ud - spændende med kejserkrone i krukke, det ser ud til at lykkes godt, og så kan man nok efterfølgende lægge løgene i haven lige der, hvor man i foråret kan se der mangler.
  En rigtig god ide til efteråret.
  God tur videre - hilsen Pia

  SvarSlet
 20. Nej, nej og atter nej! Gult er og bliver godt. Vi trænger til sol og ka-paw farver i haven efter de hvide gækker. Garneret med hvidt flødeskum, lyser det hele op. Jeg har de samme farver i bed og krukker nu. Sjovt nok også gul kejserkrone i krukke. Lidt blåt har sneget sig ind, da jeg er blevet 'godt begavet' i form af perlehyacinther en masse, hvor jeg egentlig bare tiggede en stikling våradonis, til at stille under forsythia. De kunne godt være gode samtale-partnere tænkte jeg, og det ser ud til at holde stik. N. Carlton blandet sig nok i samtalen lidt hen ad vejen.

  Nu et spørgsmål. Jeg ved, at tulipaner ikke rigtig vil lykkes, hvis de bliver i krukken vinteren over, men jeg har hørt narcisser skulle kunne klare den behandling. Snedigt, hvis man ikke partout vil skifte farveholdning til næste sæson. Nogen der har erfaringer med det? Jeg har tænkt mig at gøre forsøget nemlig...

  Gul førertrøje til dit arrangement, Claus!
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene, tak for endnu et meget velformuleret indlæg. Du kan bare det der med ord!

   Ja, du kan godt genbruge narcisløgene næste år. Lad dem tørre godt og giv dem frisk jord til efteråret. Kh Claus

   Slet
 21. Hmm, havde håbet på et meget nemmere svar, nemlig: Lad du bare de Narcisser stå i krukken med lidt god gødning og så skal du se, de kommer fint igen, heeeeeelt af sig selv!
  (Der er ingen der har lovet det skulle være nemt, men det ku nu være så dejligt)

  Når den lidt tvære tumling nu HAR fået lov at udtale sig, så vil JEG straks overtage og sige tusind tak for svar OG ros, Claus! Dejligt at få den (blandede) besked!

  Forårshilsen garneret med gul galskab fra Lene

  SvarSlet