Åbne haver

Det er vigtigt at blive inspireret. Det kan jeg om nogen tale med om.

 

20140902_193910

 

Jeg har lært så meget af at besøge andres haver, og jeg kan kun opfordre alle til at tage på havebesøg.

 

20140902_195527

 

Der er mange seværdige haver, og her vil jeg nævne to danske i absolut særklasse. Den første er Tante Grøn og Syrenprinsen, der her i maj og også i juli holder haven på Mors åben.

 

En have uden sidestykke med de skønneste løgvækster, syrener, nyt drivhus og meget, meget mere. Se her.

 

 

En anden helt særlig have, er Jette Frölichs have i Nordsjælland.

 

20130627_104147

 

Her er der også mulighed for at nyde dels forårshaven og dels Jettes umådeligt smukke rosenflor. Se her.

 

20130704_151157

14 kommentarer:

 1. Jeg vil så gjerne forsøke å komme:) Jobber med et større prosjekt, men om jeg skynder på kan vi komm e i mål, og jeg kan rekke tante grøn sin åpne hage i mai:):):)

  SvarSlet
 2. Det er altid spændende, at komme ud og se andre haver, for der er ofte inspiration at hente i større eller mindre grad. Jeg har haft fornøjelsen af at besøge Tante Grøn og syrenprinsens dejlige have, og kan også varmt anbefale andre at tage en tur til Mors :-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Jeg vil give dig fuldstændig ret . Den bedste måde at få inspiration på er at besøge skønne have og ikke mindst dine vidunderlige bøger.

  DET KAN SIGES MED MEGET STORE ORD, TAG TIL MORS, hvis du/ I ikke har været der endnu, I bliver totalt tryllebundet når I kommer til dette univers, så det ender med at I må tilbage igen.
  Jeg ved det, mange af os der har været der vender tilbage igen og igen fordi vi stempelhen bare ikke kan få nok af dette VIDUNDERLIGE, EVENTYRLIGE, FANTASTISKE, IDERIGE, STEMNINGSFYLDTE og mange flere ord paradis,

  Så se at komme afsted, der venter jer en kæmpe oplevelse deroppe.

  Kæmpe knus herfra det midtfynske og fra en der glæder sig til turen endnu engang, Pia

  SvarSlet
 4. Jeg er så enig - den aller beste inspirasjonen får man av å besøke andre hager :-)

  SvarSlet
 5. Hej Claus Bestemt to haver m stor inspiration , så flotte - glæder mig så meget til bogen kommer
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 6. Tante Grøns have er helt unik og man bør besøge den mindst 1 gang i sit liv !

  SvarSlet
 7. Jeg har været i Tante Grøns og Syrenprinsens have mere end én gang, og jeg har også været i Jette Frölichs have en enkelt gang. Alligevel vil jeg meget gerne tilbage igen til begge haver. De er meget forskellige men har det fælles træk, at de er lavet med stor portion passion og sans for skønhed. Og når det er tilfældet, kan man sagtens komme igen og igen og igen og igen. For sådanne haver vil altid have noget nyt at byde på blandet med det smukke man så, da man tidligere besøgte haven. Sikke travlt vi får ;-)

  SvarSlet
 8. 24. Maj går turen til den kæreste Tante man kan forestille sig og jeg glæder mig mere end ord kan beskrive.
  Jeg husker tydeligt første gang, jeg besøgte dit Eden og hvor lamslået/hjernelam jeg var længe efter. Hele hjemturen foregik i stilhed - det er ganske uvant, med mindre jeg sover. Jeg ku slet ikke omsætte alle de nye indtryk bare sådan. Under besøget holdt jeg en timeout i The sunken garden som var helt hvid. "Hvis jeg aldrig kommer tilbage, må jeg lige synke og prøve at trække vejret. Ellers får jeg aldrig taget alt det her ind" tænkte jeg. Starstruck over at møde selve skaberen af haven, er vist et mildt udtryk. Rystende fik jeg hilst på og fremstammet mit navn. Jeg håber virkelig, at det går knap så kejtet hos Tante :-)
  At du ser og oplever andres haver, kommer heldigvis os andre til gode på så mange måder. Både i form af billeder, film, plantebeskrivelser og hjemmesider. Det er spændende at se din inspiration gennem din linse. "Definition of Beauty is in the eye of the beholder" og når The Beholder, har så god smag og intuition som du, så skaber det videre inspiration hos os læsere - og TAK for det.

  SvarSlet
 9. kommer du på gæstevisit hos tanten 17 maj ???
  vi tager gladeligt turen til Mors for anden gang, for at opleve deres skønne paradis.... samtidig er der jo lidt guf bestilt ved Anne fra studestedet og mon ikke turen hjem går forbi Heides planteskole i thisted :)

  kom nuuuu..... kunne være SÅ HYGGELIGT at hilse på dig den dag :)

  K.H
  Michael

  SvarSlet
  Svar
  1. hmmmmm tykke fingre.... staudestedet skulle der stå

   Slet
  2. Kære Michael.

   Jeg tror desværre ikke, at Claus overhovedet er hjemme i Danmark på det tidspunkt. Men jeg kan hænge et stort billede op af ham, så du ikke skal savne ham alt for meget? Deal?

   Husk nu boogie traileren. Dine indkøb lyder ikke til at blive i småtteri-afdelingen:o) Hvem kommer først hen til Annes skærmblomster? ...1..2..3 LØB!!!!

   På snarligt glædeligt gensyn

   Slet
  3. det er en deal.... kan maile et billede hvor jeg står med hans højhed :)
   begrænset hvad jeg har bestilt.... lidt stjerneskærm og andre musthaves, nu har du jo hjemmebanefordel så mon ikke du når forrest i køen....
   glæder os til at besøge jer igen :)

   Slet
 10. Dejligt med så gode nyheder som en åben have på Mors :-)
  Jeg må have gransket lidt i kalenderen, for det skal rykkes lidt på andre planer hvis det skal gå op ... er meget usikker på maj og også lidt usikker på juli .... jeg krydser fingrene og håber på det bedste, for jeg vil simpelthen så gerne tilbage og hilse på og dufte til de der vidunderlige syrener som slår alt andet. Kæreste tante, jeg skriver lige en hilsen forinden, så du ved om vi kan komme eller ej. Jeg håber meget at det kan lade sig gøre!

  Jette Fröhlichs have har også altid været på min liste og den skal også helst masseres ind i kalenderen :-)

  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Mange tak for din omtale af vore åben have arrangementer. Smuk gestus fra din hånd.

  Og tusind tak for de søde kommentarer. Vi glæder os rigtig meget, til at se jer, og byde både gengangere såvel som nye gæster hjerteligt velkomne indenfor havelågen. I tager lige godt vejr med, ikke?

  På forhåbentlig snarligt gensyn

  SvarSlet