Ikke til at stå for

I dag var jeg besøg hos Annie Meuwissen i Belgien, som jeg skriver om i Romantiske haver. Mit ærinde var da også at give hende bogen.

 

20150512_113750 (Small)

 

20150512_113856 (Small)

 

Selvfølgelig havde jeg mit kamera med, og her ser I billeder af Annies smukke staudebed.

 

Rigtigt meget var på vej, men lige nu var det de fantastiske Iris germanica, der tiltrak min opmærksomhed.

 

Disse skønne blomster er da ikke til at stå for. Vel?

 

20150512_114358 (Small) 20150512_114417 (Small)

 

Senere på ugen skal jeg besøge en grower, der er Europas største forædler af disse iris. Min plan er, at vi skal tilbyde nogle af de smukkeste iris i Bilka til foråret.

 

20150512_114408 (Small)

 

I morgen er der meget på programmet. Blandt andet skal jeg besøge en planteskole med syrener som speciale.

 

20150512_114914 (Small)

 

I kan se flere billeder fra Annies have her.

12 kommentarer:

 1. Glæder mig meget til at se, hvad du kan trylle frem af Iris.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 2. Iris are perfect, it's one of my favorite plants. Those ones look really amazing, so fresh...I have some in my garden too, but they are long gone now. They are in flower in Beginning of April here.

  Best regards, Claus.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Iris i Bilka, dét er en nyhed. Og så lidt pasningsvejledning dertil.
  De små bitte er der ofte om foråret men lad os få nogle 'rigtige' og storr eksemplarer.
  Hvad med Bregner! De lader til at være en mangel vare i denne landsdel.
  Smuk have.
  Kærlige hilsner Iris .... so freshhh

  SvarSlet
  Svar
  1. Iris, hvor er det skønt du er tilbage på bloggen - du har været savnet!

   Slet
  2. Tak søde ;0)

   Slet
  3. Ja, pasningsvejledning må der til!
   Hilsen Lene

   Slet
 4. Skøn farve på iris.Glæder mig til at se flotte syrener, og forsat rigtig god tur .

  SvarSlet
 5. Iris er virkelig en smuk og meget anderledes blomst.
  Det bliver spændende at se hvad du får hjem til os :-)

  ... og i dette indlæg kan jeg ikke undgå også lige at sende en varm hilsen til netop Iris :-)

  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde og i lige måde ;0) ;0) ;0)
   Kh Iris

   Slet
 6. Ja, ja, ja, ja og mange tusinde TAK! Det vil være en længe tiltrængt genoplivning af en af mine yndlingsblomster. Det er godt nok et trist udvalg planteskolerne fører af denne - i mine øjne - perle. Der findes godt nok en dansk hjemmeside, men mine erfaringer dér har været alt andet end gode.
  Syrener - en drømmebusk af dimensioner. Duften sender mig fluks tilbage til barndommens fødselsdage, hvor alle vaser blev fyldt og lagkagen pyntet med den kandiserede slags. Mon det er samme planteskole som i sin tid lånte pragteksemplarer ud til Kronprinseparrets bryllup?
  Jeg rundtpågulvetglæder mig til billeder - mmm du tar måske osse noter til Bilka der? ;-)

  SvarSlet
 7. Kære Claus. Lige præcis vedrørende syrener har vi i Danmark det der bør være forårets drømmemål for syrenelskere, for der kan man opleve og dufte de skønneste syrener i overdådige kvaliteter af alle spændende slags, hvis man tager turen og besøger Heides Planteskole i Thisted, aldrig har jeg oplevet noget lignende andre steder, og syrenprinsen og tante Grøns have er det bedste eksempel på hvad syrener kan gøre for en have. Men det ved du naturligvis alt om. En venlig hilsen til dig Claus, Heide og Mors fra Else.

  SvarSlet
 8. Meget flot have :-) men jeg kunne næsten ikke koncentrer mig fordi du skriver om Iris og Syrener til BILKA :-) - Desværre fik jeg ikke den nye Austin rose fra BILKA, fordi jeg ikke lige fik taget telefonen da Nette ringede og hun ligsom stod i bilka og ville spørge om hun sjulle tage den med hjem til mig...
  K.Gro

  SvarSlet