Knald på

Lige nu blomstrer de sentblomstrende tulipaner i krukker foran det nye drivhus.

 

20150523_145840

 

Farverne er noget mere pågående end dem, jeg normalt sætter sammen.

 

20150523_150022 20150523_145650

 

Denne farveskala vil jeg arbejde med her gennem hele sommeren. Masser af dahliaer kommer til at spille hovedroller.

 

20150522_161949

 

Rigtig ’frækt’ bliver det først, når jeg får tilført noget limegult.

 

20150522_161341 20150523_145149

 

Jeg spår den orange farve en større fremtid i haven, end den hidtil har haft, for den er i den grad fin til at lyse op.

 

20150522_161226 20150522_161855

 

Hvad siger I? Hvordan har I det med orange?

44 kommentarer:

 1. Hip hip ! Så hejses flaget for det er da fuldstændigt vidunderligt det som du har begået her. Orange og gul er jeg vild med og tror det bliver det nye sort eller skal man sige måneskinsgult eller rosa blåt? Der er jo mode også i havefarver, men jeg synes det kunne være vidunderligt om vi kunne bruge alle spektre naturligvis Tænkt over samt fint afstemt . For alle farver findes i vores have så hvorfor ikke bruge dem alle, hvis vi har lyst?
  Jeg synes dine krukker er så flotte fordi samtidig med de lyser gevaldigt op også bliver afrundet på en blød måde af det spædgrønne løv. Det var dagens øjeguf, tusinde tak for det. Kh Tina

  SvarSlet
 2. Ser fantastisk ud, har selv en stor krukke med orange, pink og dyb mørk tulipaner. Er lige kommet hjem Chelsea Flower Show og der er flere haver i år med orange blomster. Ligeledes er gul mere med i år. Glæder mig at følge dine nye farvesammensætninger.
  Bedste hilsner
  Bente

  SvarSlet
 3. Kenzo-licious :-)
  Det ser da bare helt vildt godt ud!

  SvarSlet
 4. FLOT! og temmeligt frækt. Du er da Kenzo-kæk idag! Jeg er overbevist. Det ser lækkert ud!

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Jeg er SLET ikke til orange, men din sammensætning her er helt fantastisk. Superflot. Se det er rigtig Kenzo. Meget, meget flot.

  SvarSlet
 6. På denne her måde rigtig godt!
  Indtil videre har jeg ikke selv så meget orange i haven, mest over i fersken.
  I drivhuset har jeg orange tomater, chili, appelsintagetes fersken og hynder som bidrager til det orange tema.
  Hen på sensommeren bidrager tallerkensmækker med lidt pang til pink bundække roser og jeg glæder mig til at se hvilke krukkevækster du har i ærmet hen over sommeren.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Elsker orange :)
  Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
 8. WOW.hvor noget flotte krukker ,og en fantastisk farve sammen sætning

  SvarSlet
 9. Kære Claus. Det ser fantastisk ud. Du har ret i, at det bliver fuldendt med limegult, og det kan sagtens være Euphorbia Characias i krukker. Jeg har en del i krukker og pga. de milde vintre trives alle Euphorbia også i haven, og spiller op til bedenes tulipaner. Og nu har du vist os så mange fantastiske billeder fra Holland med netop Euphorbia i blomst, at jeg håber at de nu også for alvor dukker op i Risskov. Mange hilsener Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Else - jeg har talrige forskellige euphorbia

   Slet
 10. Underbara Kenzo-färger! Orange har fått en plats i min trädgård och hjärta också på sistone, liksom gult (som du ju länge varit en förespråkare för!). Väldigt kul att se olika kombinationer testade hos dig, det blir säkert många efterföljare...
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 11. Hej Claus ! det ser virkeligt saa festligt ud med alle de farver du nu arbejder med, farver er liv og glaede, man bliver virkelig i godt humór naar man ser dine opstillinger, mange tak for at vise dem frem !
  Hilsen A.Bonaerensis

  SvarSlet
 12. Karl Foerster sagte schon: 'Nicht kleckern, sondern klotzen'. Welch eine Blütenpracht! Alle Farben sind wunderschön, außer orange. Ja, diese Tulpe hat eine große Leuchtkraft. In meinem Garten hätte sie allerdings keine Chance. Ein wunderschöner Garten und ein sehr schöner Gartenblog. Ich komme wieder. Edith

  SvarSlet
 13. Flott fargekombinasjon--liker den lilla og mørke med Orange. Vi har noe lignende i byen Steinkjer i Norge hvor bygartneren har satt sammen tulipaner for turistene og byens beboeres velvære.

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Älskar verkligen orange!! Tyvärr tycker jag det är svårt att finna perenner som är orange och blommar under en rimligt lång tid. Är ju bara så läckert att blanda orange med blått till exempel. Tror också att både gult och orange kommer att bli populära igen. Kanske kunde du någongång blogga och ge oss tips om odlingsvärda orange perenner?
  Tack för alla fina inlägg och all inspiration. Tittar in hos dej varje dag.
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mats, det finns en del orange perenner.. erysimum, helenium, echinacea, tagetes, dahlior..
   Sätt i gång, bara :-)
   Mvh
   SuK

   Slet
 15. Hvor er det smukt og sikke en effektfuld kombination! Jeg er ikke den store fan af hverken orange eller gul, men det her ser forrygende ud. Jeg elsker også denne kombination i buketter, men tror jeg sidder over i haven.

  SvarSlet
 16. Det er så flot!! Jeg er ellers ikke inkarneret fan af det orange, men det er smukt. Har selv prøvet med en princess Irene sammen med en uncle Tom og det er så fint. Men tror jeg vil prøve med de orange og lilla i krukker til efteråret, så jeg kan flytte rundt på dem. Hvis jeg graver løgene op efter blomstring og opbevarer dem i kælderen, vil jeg mon så kunne sætte dem igen til efteråret og få en flot blomstring næste forår? Er der mon nogen, der også kommenterer herinde, der har erfaring med det?

  SvarSlet
 17. Super flot og fræk farve kombination, jeg kan godt lide orange

  SvarSlet
 18. Jeg siger "WAUW!! Det er en utrolig smuk farveskala. Meget inspirerende.
  Tak for kigget, Claus.

  SvarSlet
 19. E L S K E R orange! Og det er en super flot combi du har bygget... :o)

  SvarSlet
 20. Det sjove ved farver er vist at vi ændre os efterhånden og med tiden... Nogle farver hører til nogle årstider .. nogle til hele året... nogle farver går der år imellem ... sådan har jeg det vist....
  Men den kombination foran drivhuset... det ser da skide godt ud .!!!

  SvarSlet
 21. SÅ FLOT!
  Jeg holder mest af blå/lilla og hvidt, men gerne andre farver i klatter. Orange er forrygende. Kun rødt og gult har ingen plads i min lille bitte have.

  SvarSlet
 22. Kære Claus

  WAUW hvor flot. Men selvfølgelig er det det. Det er jo dig der har sat det sammen og det plejer jo ikke at gå galt. VEL.

  Jeg har aldrig været bange for orange, den har en rigtig god plads i mit hjerte og har haft det altid. Så kom du bare med noget mere af det.

  Rigtig god dag, Claus

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 23. Lækker sammensætning, elsker frække farver sammen. Glæder mig til at følge det videre forløb! Orange og gul har en god plads i min have,bestræber mig på at have en farverig staudehave, som der stadig eksperimenteres med: Et syn jeg elsker i tiden er rosa løjtnantshjerte sammen med gul svaleurt- går dog alligevel og vakler, ikke pgu af farverne, men svaleurten er meget meget villig.

  SvarSlet
 24. Kære Claus Orange kan jeg godt li og det er en farve der lyser godt op og de sammensætninger du har lavet er spændende - men som jeg ser det bliver det da meget meget flot med det limegule - lidt mere krydderi :-) men flot er - fortsat god påske til dig og alle andre
  Kærlig Hilsen Anita og Jørgen

  SvarSlet
 25. Det ser simpelthen så super godt ud! Jeg har været på udkig efter orange solister til mit blå-lilla bed. Tulipaner skal selvfølgelig være de første. Tak for inspirationen!

  SvarSlet
 26. Meget lækkert. Lige til at spise!
  Orange er bedst i gode sammensætninger som her.
  Kører jævnligt forbi en have, der om sommeren har orange og gule morgenfruer udenfor hegnet, ca 15-20 meter. Det er skønt at se på, men nok mest i forbifarten, og det lyser gevaldigt op. Derfor satser jeg også på lidt orange dahlia til mine bordeaux Arabien Night. Det varmer så dejligt i sensommerens tusmørke.

  Kapauw-skønt syn med de pink tulipaner forrest og orange bag.
  Hilsen
  Lene

  SvarSlet
 27. Jeg er vild med orange og den effekt den har på sine omgivelser.
  Jeg så også for nylig i England, hvordan de bruger de orange tulipaner til at skabe fokus.

  Glæder mig til at se mere til denne farvesammensætning hen over sommeren.

  SvarSlet
 28. Åh så vackert! Jag blir så glad när jag ser de här färgerna, en riktig injektion! Jag gillar definitivt orange, mycket snyggt.

  SvarSlet
 29. Der er virkelig bal i gaden 😘 det er ikke noget jeg umiddelbart kunne finde på, men man skal aldrig sige aldrig😉 måske en dag sker det at mine Queen of Night får følge skab af noget orange...
  K.gro

  SvarSlet
 30. Superlækre farver. Jeg elsker sammensætningen af de stærke farver. Jeg vil huske farverne til efteråret og prøve sammensætningen i et patchworktæppe. Rigtig god pinse og tak for inspirationerne der vælter frem.

  SvarSlet
 31. Ja, orange er en dejlig farve. Jeg har i nogle sæsoner haft fornøjelsen af den dejlige liljetulipan Ballerina, som du også har med på billedet. Den er kommet troligt igen hvert år, og det mest fantastiske ved den er : Den dufter vidunderligt med en let rosenduft!! Det er en af forårets højdepunkter, at dufte til mine dejlige Ballerinaer!!
  De bedste havehilsner
  Margit

  SvarSlet
 32. Lige da jeg læste dit indlæg, tænkte jeg med bekymring, at nu var der nok mange fans, som faldt fra, for mange kvinder sværger jo til rosa og blåt. Imidlertid kan man jo se på næsten alle kommentarerne, at der er mange, som er med på den nye trend. Nu håber jeg så bare, at Kenzo smitter af på moden også, for hvor har det været kedeligt med alle de kvinder, som i nogle år har været klædt i sort fra top til tå både til hverdag og til fest. Når man mødte dem, var det lige før man kondolerede.
  Hvordan har dine træpæoner det? Min den første, 'Qing Lon Mo Chi/Grøn Drage dvælende på kinesisk Blæksten', en meget, meget mørkerød, underskøn 18 år gammel Ganzu hybrid, har i en uge for første gang blomstret med mere end en enkelt blomst (syv faktisk) - og som de dufter vidunderligt!
  Der kan altså godt gå laaang tid, før de rigtigt folder sig ud, Men jeg håber, at dine nu er godt i gang.

  Glædelig Pinse
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 33. Oransje er nu flott! Rart hvordan smaken kan skifte, for et par år siden kunne jeg ikke tenke meg å ha det i hagen! Så også at det var mye i mye oransje farger på Chelsea! (bilder på en blogg, var der dessverre ikke selv!) Også varme og myke gulfarger, og aprikos! Hele fargesammensetningen din er jo fantastisk - hvilket "smell" det blir av det! Alle fargene forsterker hverandre så flott!

  Jeg har ellers i år hatt hell med å blande den oransje tulipanen Princess Irene med en narciss som har hvite kronblader og oransje midte- matcher hverandre også perfekt!

  Av andre stauder har jeg også en Geum(Humleblom),men de er jo senere – gleder meg til å få de til å harmonere i staudebedet mitt!

  Ja, jeg tror også klart at oransje(også gultoner) er farger på vei inn – tror øynene rett og slett er litt mette av bare rosa , lilla, blått og hvitt nå :-)

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 34. ORANGE IS THE NEW BLACK........ glæder mig til at shoppe orange til efteråret, så kan beboerne i Gug Ålborg nyde krukker i samme farver næste forår.... dog i mindre målestok :)

  K.H
  Michael

  SvarSlet
 35. Sikke et fest fyrværkeri! Det ser knaldgodt ud her hos dig.
  Personligt er jeg ikke så vild med orange, men smag og behag er jo heldigvis forskellig - på den måde er der altid noget til os alle ik ;0)
  Rigtig god pinse

  SvarSlet
 36. Jeg må nevne at jeg også ikte godt fargene ytterst på fløyene: aprikos, svart/burgunder, oransje og litt gult - litt roligere og "tørrere" – veldig raffinert!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 37. Orange er et fantastisk solstrejf sammen med de mørk lilla og pink farver. Jeg har altid morgenfruer i mit staudebed i netop disse farver.

  SvarSlet
 38. Super sammensætning.!!! og de pågående farver tæmmes ved hjælp af de stramme omgivelser. Jeg har selv haft forskellige orange tulipaner de sidste 2-3 år i en bund af er lodden løvefod og Nepeta. De lyser op på lang afstand og jeg holder meget af dem. hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 39. Orange er skønt, jo senere på sæsonen jo skønnere

  SvarSlet
 40. Mer af det! Jeg glæder mig til at se, hvordan opstillingen kommer til at se ud over sommeren. ��

  SvarSlet
 41. Jeg falder bestemt ikke fra overfor dette festfyrværkeri af farver - selvom jeg er meget glad for pink og lilla. Man kan da kun blive glad i låget over din superskønne sammensætning af farverne i krukkerne - og i vidunderlig harmoni med den spæde grønne i trækronerne. Maj måned er altså den bedste tid i Danmark - selvom mine skvalderkål skyder op i raketfart. Jeg graver dem op, jeg orker, og resten må jeg holde af - på trods.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 42. Sikke et festfyrværkeri - hvor er det flot! Det minder mig om min ungdom i 70´erne, hvor der også var knald på farverne og gang i gaden. Sikke en inspiration du kommer med - tak for det! Mvh. Helle

  SvarSlet