Langt ude i skoven ...

... lå et lille hus! Ja, det vil sige, det ligger der faktisk endnu! Det handler nemlig om Ivy Høgs have ved Tange sø.

 

claus20150501_154250

 

Efter at have tilbagelagt et par kilometer på en grusvej åbner skoven sig. Og så er man her.

 

claus20150501_140947 claus20150501_150250

 

Jeg besøgte Ivy i lørdags for at tage billeder til Forårshaven, som jeg lige nu arbejder på højtryk på.

 

claus20150501_153538

 

claus20150501_153502

 

Jeg har tidligere skrevet om Ivy og hendes fantastiske have. Ja, faktisk har jeg for nogle år siden skrevet en hel bog om dette underskønne paradis – Jeg ved, hvor der findes en have.

 

claus20150501_153449 claus20150501_153735

 

Haven er skabt gennem mere end halvtreds år af Ivy og hendes far, der gik bort for nogle år siden.

 

claus20150501_135256

 

claus20150501_135449

 

I dag er det Ivys mand, Bent, der går til hånde. Men den kæmpestore have bliver alene passet af Ivy.

 

claus20150501_140248

 

Jeg er så fuld af beundring over det, Ivy og hendes far har skabt. Det miljø findes ganske enkelt ikke mage til nogle steder.

 

claus20150501_141947 claus20150501_150613

 

Den store havekunst består blandt andet i, at der her er skabt habitater, hvor planterne stortrives under naturlige forhold.

 

claus20150501_140740

 

Vilde planter i samspil med dyrkede danner et symbiotisk hele, og lige nu kan man for eksempel glæde sig over de smukke kodrivere, der sammen med skovanemoner blomstrer i tusindvis.

 

claus20150501_153559 claus20150501_153615

 

claus20150501_135052

 

Haven var engang åben for publikum, men er det ikke mere. I dag er det alene Ivys, Bents og deres tre hundes paradis.

 

claus20150501_134952

 

Læs mere om Jeg ved, hvor der findes en have her.

22 kommentarer:

 1. Så smukt :-) Jeg var/er vildt begejstret for bogen om hendes have, sikke et paradis :-)

  SvarSlet
 2. Sikke en skøn plet - det ser helt eventyrligt ud. Sikke en sans for planter og natur, respekt!

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Det lader til at natur og havekultur er smeltet sammen på den smukkeste vis i denne have. Det ligner næsten en have fra et eventyr, hvor der bor feer, elverer og hvor skovens dyr kan tale.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nette, i Ivys have kan alt tale. Også dyrene, - for det ER et eventyr.

   Slet
 4. Kære Claus.

  Jeg er glad for at høre, at Ivys have skal med i "Forårshaver." Ingen forårshave er mere oplagt som forårsfotomodel. Jeg nærer også den allerstørste og dybeste respekt for Ivy. Selvom både Ivy og haven er af meget privat karakter, har vi haft den kæmpestore glæde at blive inviteret indenfor haveporten hos Ivy, Bent og de tre skovbøller. Det blev en haveoplevelser udover det sædvanlige, og en haveoplevelse som jeg aldrig nogensinde glemmer.

  Som du beskriver Claus, så ligger Ivys have langt langt inde i en skov. Da Fru GPS fortalte os, at vi havde "Reached our destination" fik jeg gåsehud over hele kroppen. Så snart vi steg ud af kareten, åbenbarede det første magiske paradissyn sig. Vi blev mødt med en duft så berusende, at man nærmest blev draget ind i haven. Det føltes som ren magnetisme. Adspurgt forklarede Ivy, at det mestendels var azalierne, der duftede.

  Ivys skovhave er virkelig fortryllet. Ikke bare fortryllende men FORTRYLLET. At se Ivys have er ubetinget een af mit livs allerstørste haveoplevelser. Mødet med denne spinkle, feminine og smukke kvinde, der kan knokle som en hest og syv stærke muskelmænd tilsammen, gjorde også et dybt og uudsletteligt indtryk på mig, for Ivy og haven var en symbiose, som på smukkeste vis var vokset sammen og blevet til eet. Jeg er sikker på at Paradiset, det himmelske Paradis, er en tro kopi af Ivys have. Der hersker en stor kærlighed, respekt, hengivenhed og passion. Hvert et lille insekt og hver en lille plante, bliver elsket på så nænsom og ydmyg en måde, som kun en Ivy kan præstere.
  Ivy er en lille skovalf, der knokler som en hest, fordi hun simpelthen ikke kan lade være. Hun er eet med al natur og det er virkelig smukt at møde et menneske, der i den grad har en himmelsk sans for skønhed og samhørighed og som udfylder sin rolle på SÅ jordnær og beskeden vis. Ivy og hendes have var/er bestemt en hel bog værd, Claus. Og nu glæder jeg mig til at se Ivys hjerteblod portrætteret i din nye forårsbog. DET bliver stort.

  Ønsker alle en rigtig dejlig søndag. Vejret er perfekt til havearbejde og at skulle opholde sig indendøre på sådan en dag, grænser nærmest til psykisk tortur

  SvarSlet
 5. Du verden så vakkert! Det er en kunst å kunne skape en hage som er i så perfekt samklang med naturen rundt omkring. Imponerende!

  SvarSlet
 6. Väldigt vackert och imponerande!
  Ha det gott. Åsa

  SvarSlet
 7. Jeg vil bare sige dig Claus varmt tak fordi du har sørget for jeg kunne købe rosen Olivia Austin denne week-end i Bilka....troede knapt mine egne øjne da jeg så den i avisen :-). Mange havehilsener fra Lene Borreskov Andersen.

  SvarSlet
 8. Wauwww, ja det er virkelig et ganske særligt sted

  SvarSlet
 9. Jeg ved hvor der findes en have så skøn - Paradiset have , jeg ser tit i bogen om den flotte have.

  SvarSlet
 10. Sikke en drøm af en have, mangler næsten ord, og at læse beskrivelsen Tante Grøn kommer med, er det der kryber på mig nænsomhed, og dybt behag.

  SvarSlet
 11. Det er en helt vidunderlig have - og bog. Jeg fik bogen i julegave for nogle år siden, og sikke en drøm at lægge vintermørket bag sig og drive ind i Ivys smukke have.
  vh/Karen

  SvarSlet
 12. Hvilket paradis, denne mixen av opprinnelig vill natur og kultiverte planter !

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Med disse fantastisk smukke billeder fra Ivy Høgs have, har du igen overgået dig selv. Vi troede, at Ivys have var beskrevet på smukkeste vis i bogen "Jeg ved, hvor der findes en have", men de billeder du har taget nu, giver mig blanke øjne. Jeg elsker primula, mos og bregner og alle de små blomster der titter frem overalt. Vi glæder os meget til din bog om foråret udkommer.
  Kærlige tanker fra John og Eliane

  SvarSlet
 14. Fantastisk Have.Det er en skøn bog "jeg ved hvor der findes en have"

  SvarSlet
 15. Fik bogen for et par år siden, herlig læsning en kold vinterdag hvor man længtes efter haven. Men osse at læse på alle andre tidspunkter.
  Glææder mig til din forårsbog, men jeg tror jeg skal ønske mig en ny bogreol osse for du har da vist endnu flere gufbøger i ærmet, øh fotoapparartet.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 16. Det er en helt vidunderlig bog. Sikke dejlige billeder det bliver helt sikkert en dejlig bog, man kan glæde sig til. Mange hilsner Anne-Grete

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Jeg har de sidste par år drømt om Kodrivere her til parcellen, men jeg må vist se at få gjort noget ved det. De er da helt skønne.hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 18. Sikke et eventyr, det er jo en helt fantastisk have, jeg ser også små feer og elvere over alt.

  SvarSlet
 19. Jeg ved næsten ikke om jeg skal begynde med Tantes flotte beskrivelse eller dine flotte billeder. Men det tilbageblivende indtryk, er en have hvor der er lagt umådelige kærlige følelser og flid - men på en nænsom måde, tilligemed stor respekt for naturen omkring. Resultatet er meget smukt og beundringsværdigt.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Det er et par år siden, jeg læste bogen om Ivys have - og jeg var meget bjergtaget. Kanske man skulle finde den frem igen. Nu er det jo ikke alle forundt at besøge haven. Man må "nøjes" med de skønne billeder.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 21. Så vacker trädgård, som sagoland.

  SvarSlet