Langt ude på landet ...

... ligger denne skønne have, som jeg første gang besøgte, sidst jeg var i Holland.

 

20150516_193533 (Small)

 

20150516_192431 (Small)

 

Her til aften var jeg tilbage og tog disse billeder til min næste havebog, Forårshaver.

 

20150516_193720 (Small)

 

20150516_193841 (Small)

 

Haven er skabet af Nynke Atsma, og som det fremgår, er det et meget charmerende sted.

 

20150516_193920 (Small) 20150516_195415 (Small)

 

Jeg troede ikke, at jeg skulle komme til at opleve flere tulipaner på min tur, fordi de er ved at være afblomstrede.

 

20150516_194708 (Small)

 

20150516_195758 (Small)

 

Men dels bor Nynke i et ret køligt område, og dels har hun mange sentblomstrende tulipaner.

 

20150516_194025 (Small)

 

20150516_194303 (Small)

 

I morgen kører jeg længere nordpå, og på mandag går turen tilbage til Danmark.

 

20150516_193923 (Small)

 

Endnu en gang kan jeg sige, at det har været en skøn tur, og jeg har adskillige tusinde billeder med mig i ’kufferten’.

 

20150516_193359 (Small) 20150516_194940 (Small)

 

Besøg Nynkes hjemmeside.

32 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Hvad hedder de lilla blomster nederst til venstre i dette indslag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Beklager da meget.....Skal sandelig ikke belemre Herren mere med de nykker.
   Farvel til Claus Dalby! :-(

   Og nej Nette - det er ikke skilla!

   Slet
  2. Beklager Bodil. Men det er det. Spanske lyserøde skilla. Jeg har selv en del af dem.
   Og selvtak!

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

   Slet
 2. Når der ikke er den mindste begejstring at spore - blot et spørgsmål - ønsker jeg ikke at svare!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe Claus, så først din kommentar efter jeg havde svaret, og kan se, at du er i hopla ;-)

   Slet
  2. Nej Nette... hans succes er netop steget ham til hovedet. Han er GUD!
   Gud for Bilka og Gud for mange haveinteresseret fruentimmer.
   Han har mistet jordforbindelsen og ydmygheden, og skummer bare fløden i et kommercielt jerngreb via Bilka. Det må da være tydeligt for enhver!
   Ikke meget i denne blog vedrører ikke Bilka!!!!
   Han er blevet reklamemand for Bilka - og ikke folket.
   Fine nykker - som uden begejstring gider jeg ikke svare... Uha, ha!n skulle skamme sig!
   Der er heldigvis en masse andre sider med haveglæder - så ingen er afhængige af Claus Dalby's nykker! Tak for denne gang!

   Slet
  3. Jamen Bodil dog. Du tager - desværre - ikke blot fejl mht. planten på fotoet.

   Jeg har fulgt denne blog, og dermed CD, siden bloggens start, og jeg ved - med sikkerhed - at han er et meget generøst menneske. Claus har en forretning, som har et partnerskab med Bilka, og det ser jeg intet som helst galt med. Tværtimod. Det er muligvis hobbies for både dig og mig, men det er det ikke udelukkende for Forlaget Klematis og Claus Dalby. Jeg ser intet galt i, hvad du kalder det kommercielle. Det er trods alt, hvad der holder hjulene i gang i lille Danmark. Jeg benytter mig også gladelig af de gode kvalitetstilbud, som Bilka qva Claus disker op med. Jeg kan samtidigt berette, at mit lokale havecenter alligevel nok tror, at min have er på størrelse med Fredensborg Slotspark, eftersom det meste stadigt bliver købt hos dem. Men købelysten kommer ofte fra Claus Dalbys blog. Jeg benytter mig skam også af internet baserede forretninger til mine haveindkøb. Siden hvornår er handel, og det at tjene penge blevet fy-fy? Hvorfor kan man ikke glæde sig over noget, blot fordi der er nogen, som har det som erhverv? Prøv lige at læse indlæg igennem her på bloggen, og se så rigtigt godt efter hvor mange haver, der bliver portrætteret, og hvor mange fif der bliver delt ud af. Det kommer naturligvis an på, hvad man vælger at fokusere på. Og mon ikke det var haven, som blev vist frem her i indlægget, du måske kunne have kommenteret på? Hvad enten du brød dig om den eller ej. En blog er giv og tag.

   Bodil, jeg er faret i blækhuset denne gang, ikke for at besvare dit spørgsmål, men fordi der er få ting i denne Verden, jeg synes mindre om end den forbandede jantelov. Den er smålig, negativ og farlig for mennesker og samfund. Jeg begejstres, når jeg opdager, at nogen er gode til noget. Jeg kan glæde mig på andres vegne. Hvad enten de er dygtigere end jeg, tjener flere penge, er smukkere eller bare møghamrende heldige. Livet er nu en gang sjovere, når man er positiv. Og derfor ser jeg også igennem fingrene med, at du ikke har ulejliget dig med at skrive "tak for svaret" til mig. Jeg vælger at smile og sprede lidt smil. Så jeg haster videre.

   Slet
  4. Nette... at du gider bruge så meget energi på at gi' den ene reprimande efter den anden.
   En svada uden lige om jantelov, negativitet osv.
   DU ER GUD!

   Slet
  5. Suk. "Mod tåber kæmper selv guderne forgæves" ;-)

   Slet
  6. Kærlige klap på skuldrene til både Nette og Claus.
   :-) Lisbeth K

   Slet
 3. bare kom forbi Ålborg.... jeg har masser af tulipaner stadigvæk :)
  smukke billeder... nu når du jo nok ikke forbi NordMors i morgen, så må nøjes med tantens selskab ;)

  SvarSlet
 4. ......og forresten et lille ønske til tulipansortimentet i Bilka.... nogle brændte farver måske Ballerina og Orange Princess.... tror der skal gåes all in på brændte/flammefarver i krukkerne eller måske tivolifarver over hele linien :)

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Tak for de smukke billeder af to meget skønne haver. Dejligt at du sådan får lov til at komme ind og fotografere, men dine billeder gør bestemt også enhver have ære.
  Ønsker dig en rigtig dejlig søndag..
  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
 6. De hollandske haver du har vist er helt fantastiske - og samtidig behageligt menneskelige, hvor de mest velkendte engelske haver virker kølige i sammenligning. Selvfølgelig noget med størrelse og nok mere rationel pasning i mere eller mindre offentlige parker ....hm. Er nok mere til haver end til parker....og claaaaus, laver du ikke ' lige ' en bog om små haver? Skal spørge fra min 200m2 matrikel. Hilsner

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hej Claus.tak for vidunderlige have billeder, hvor er de smukke de holandske haver du har besøgt. Det er dejligt at følge med, man bliver helt høj af alle de skønne haver. Nu må du også glæde dig til at komme hjem og nyde din egen have lidt.kh. Anne-Grete.

  SvarSlet
 9. Igen en skøn og sjælfuld have. Som du dog kan finde dem. Her gad jeg godt slå mig ned et stykke tid. Vand i haven er altid skønt og vanddråben på billede nummer 2 er godt tænkt. Og så sidder jeg her og spekulerer på, hvorfor jeg ikke har nogen gudeblomster i min have. For billedet nederst til højre er ikke til at stå for, når man er pastel-entusiast.

  SvarSlet
 10. Kære Claus - simpelt og enkelt - et totalt overvældende og fantastisk sted
  Kh Anita

  SvarSlet
 11. Jag beundrar alla som orkar och har möjligheten att få till så fina trädgårdar
  Ha en fin och skön helg
  Meta

  SvarSlet
 12. Nydelige bilder og en fantastisk have!
  Så er det da også mange blomster i mine yndlingsfarver...
  Ved du hva den heter, den svakt lavenderfarvede skjerm tredje nederste bilde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Moster - de er Chaerophyllum hirsutum

   Slet
 13. Hvor ser det fredfyldt ud med de flot afstemte tulipaner og den stille dam. En form for intens afslapning, kan jeg tænke mig at det har været at bevæge sig rundt dér. (Håber at du også fik tid til lige at se den uden kameralinsen foran øjet :-) ... Jeg kan forstå at det har været et hektisk program denne gang, selv for dig som er ret garvet hvad angår rejseprogrammer).

  Dejlige, dejlige indlæg du her viser og jeg er fuld af beundring og taknemmelighed over det store arbejdet du lægger i at vælge de rigtige blomster hjem til danske haveentusiaster! Jeg håber bare at du også selv får lidt tid til at nyde turen og ikke føler dig helt stresset over at skulle diske op med indlæg til os hungrende blogfans. Dejligt at du sortere lidt i det og ikke absolut poster noget hver dag ... og dejligt at du snart er hjemme igen og kan hvile ud oven på et hårdt program.

  Jeg er også lidt nysgerrig med en af blomsterne. Den nederste til højre, den synes jeg ikke jeg har set før, men den ser virkelig let og sart ud - måske en ny favorit til altankassen. Kender du eller en anden navnet på den?

  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist en gudeblomst.

   Slet
  2. Kære Lisbeth og Nette - helt korrekt

   Slet
  3. Tak Claus og Nette.

   Hvilket vidunderligt smukt navn! Så poetisk og meget passende tænker jeg. Jeg synes den kunne ligne at være i familie med alpevioler - mon det er en knoldplante? Jeg må straks i gang på google ... tak for hjælpen.

   Kærligst, Lisbeth K

   Slet
 14. Thanks a lot for sharing these spring photos of Nynke's wonderul garden! We went there this afternoon and enjoyed it very much! Nynke's showed your some of your books and I would like to have one, too. Unfortunalty, I did not find any dealer on the web. Could you tell me where I may be able to order your books? Or will there be any translated issue of your last publications in German? That would be great!
  Thanks a lot and and warm wishes from Germany!
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Dear Anita - thank you for your kind words. ;y books are not translated. You can buy them on www.klematis.dk Kr Claus

   Slet
 15. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 16. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet