Lækker lime

Ja, det er jo langt fra første gang, at jeg fremhæver mine limegule buske, der især her i foråret lyser op mellem alt det grønne.


 
I dette bed op mod skoven er det den smukke uægte jasmin, Philadelphus coronarius 'Aureus', der lyser op.
 
Jeg har tidligere været tilbageholdende med at tage buske som disse i sortiment i Bilka, fordi jeg er bange for, at nogle vil opfatte det som vækster, der mangler gødning og derfor har denne særlige farve.
 


Dog tror jeg, at tiden nu er inde. Måske skal de med i næste års sortiment.
 

Som det fremgår af billederne her, er bedet er veritabelt skue af narcisser og tulipaner, der stadig blomstrer på grund af den letskyggede vokseplads.

Der er lagt mellem forskellige stauder blandt andet udvalgt efter smukt løv.
 


22 kommentarer:

 1. Hej Claus, jeg har selv haft den syrlige Philadelphus et par år og er så glad for den. Den spiller pingpong med vortemælk og en gulløvet blåskæg, som jeg vinterdækkede og bragte igennem vinteren. Jeg er også liebhaver til en gulløvet græs, du tidligere har vist, Milium effusum aureum, når jeg på et tidspunkt støder på den.
  Disse kulører ser friske og ikke sygelige ud. Dejligt, hvis Bilka vil føre dem.
  Skønne fotos fra din have!
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Kære Claus. Hvor er der smukt i din have lige nu. Det gule løv lyser meget op.
  Vi købte for et par år siden den hvide løjtnantshjerte, efter du havde vist den på bloggen, og den er til daglig glæde, så stor og smuk og samtidig spæd.
  Kærlige tanker fra John og Eliane

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Drømmedejligt
  Kh.Iris

  SvarSlet
 4. Mmmmm, så vackert, både blad och blommor!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 5. Skønne forårsfarver! Selv gartnerdrengen passer ind nu med sin smukke patina ;-) kh Tina

  SvarSlet
 6. Hei Claus, så vakkert det var med limefargen mot det hvite og grønnfargene ellers. Du er til stor inspirasjon, din hage er bare nydelig! Selv har jeg begynt å blogge for ikke så lenge siden.
  Mange hilsner fra Ida

  SvarSlet
 7. Så fantastisk frisk og frodig - helt nyt og knasende sprød - super indbydende
  Kh Anita

  SvarSlet
 8. Jah! En lime farvet bølge må gerne ramme bilka - hosta, græs, Tretorn, aralie,.... Er lundgylden umulig at fremstille som salgsplante? :-) hilsner

  SvarSlet
 9. På en dag hvor der udskrives valg Man kan være til rød blok eller blå blok, det kan diskuteres, men at limegrøn lyser op og giver interessant kant i et bed, er nemmere at blive enig om. Glæder mig til det kommer i Bilka.
  Mange hilsner
  Jytte Sommer

  SvarSlet
 10. Meget smukke livsglade fotos :-)
  Det heller spiller sammen som i en perfekt symfoni :-)
  Du må gerne komme og trylle i min mors have siger hun :-)
  God aften ønskes.

  SvarSlet
 11. Limfarvet løv er friskt og lyser dejligt op i bedet. Dog har jeg ikke helt fået den limfarvede Miliegræs til at se ud som om, at det er meningen endnu. Der mangler nok en lille busk i baggrunden?
  Men det er jo det der er det sjove, at have noget at gøre bedre sæson efter sæson. Bedst som jeg synes, at nu kan det da ikke blive flottere i Risskov, finder du på nye kombinationer - skønt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Sad lige og filosoferede over den slående lighed mellem bladene på din Jasmin og min gulbladede Spireæ 'Golden Princess'. Kaldes den 'uægte' Jasmin eller findes der et andet nok så flatterende navn?
  Blot nysgerrig.
  Kh Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en såkaldt uægte gul jasmin, som hedder Philadelphus caucasius 'Aureus'. Den er SÅ dejlig :-) Ved ikke om det er den, du leder efter navnet på.

   Slet
  2. Tak for budet Nette. Det var dog ikke lige den jeg tænkte på ...

   Slet
 13. Kære Claus. Hvor ser det bare vidunderligt og smukt ud, det lyser dejligt op med det lime.kh.Anne-Grete

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Dette bed er helt forrygende fantastiskt. Sammensætningen af planter og løgvækster er så delikat, at man næsten ikke kan blive træt af at se på det. Godt jeg ikke har sådant et bed, for så ville jeg aldrig få lavet noget ;-)

  SvarSlet
 15. Hvor er det vellykket og godt sammensat - Smukke billeder der straks får én til at tænke "jaaaeee! Den vil jeg også have..."
  Jeg er imponeret over detaljerne i din komposition Claus. Virkelig flot og meget inspirerende.

  Kærligst Lisbeth K

  SvarSlet
 16. Hej Claus .Skønt bed du viser...............................dejlige farver.
  Er vild med den limegule farve i bedene.Hosta-bregner og de smukke bronzeblad giver en dejlig kontrast.
  Smukt -smukt .Knus Jette

  SvarSlet
 17. Jeg er sikker på, at du kan markedsføre lækker lime så ingen er i tvivl om den farves kvaliteter!
  Tak for synet!
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 18. Uhhaaaa Claus det ser så smukt ud :-) Jeg tror du har ret i, at de nok kan blive solgt :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 19. Det her indlæg er egentlig beregnet for i dag d. 1. juni, men da jeg åbentbart ikke har mulighed for at skrive det under dit indlæg i går forsøger jeg her, så kan jeg jo også tjekke om det er"dig" eller "mig" der er noget galt med
  Kære Claus.
  Jeg kan se jeg er i skarp konkurrence, men nu forsøger jeg alligevel: jeg har læst og hørt så meget om din have at det ville være herligt at se den i virkeligheden. Hvor end jeg kommer på min færden rundt i ind og udland, søger jeg og finder dejlige haver at lade mig inspirere af, senest i Marrakech hvor jeg besøgte Jardin Majorelle, skabt i begyndelse af det 20. århundrede af den franske kunstner af samme navn og senere købt og istandsat af Yves Saint Laurent og Pierre Bergé. Et farveorgie i blåt og grønt. Den må du se!

  Herlige havehilner fra det vestjyske
  Lis
  lis@rorbak.net
  www.rorbak.net

  SvarSlet