Succes forpligter!

I Bilkas Havecentre vil vi gerne være førende inden for sortimentet af blomsterløg, og jeg har da også fået megen fin respons på mine sortimenter.

 

Derfor er det i år besluttet, at mit sortiment, hvad forårsløg angår, bliver endnu større. Det er da også af den frund, at jeg i denne sæson har besøgt Keukenhof tre gange – senest for et par dage siden – og nu har taget adskillige tusind billeder.

 

Min intention er at komme med det flotteste udvalg til dato, blandt vil der komme rigtig mange tulipannyheder. Og de vil også blive til salg på nettet.

 

Nedenfor ser I nogle af de billeder, jeg tog forleden. Jeg besluttet mig for at inddrage en del orange sorter, fordi det er en farvetone, jeg bliver mere og mere glad for.

 

Det vil være til stor hjælp at høre, hvad I siger til udvalget. Har I nogle særlige favoritter?

 

20150515_131612 (Small)

 

20150515_140337 (Small) 20150515_133335 (Small) 

20150515_133611 (Small)

 

20150515_124025 (Small)

 

20150515_140736 (Small)

 

20150515_124348 (Small) 20150515_131338 (Small)

 

20150515_124115 (Small)

 

20150515_124200 (Small)

 

20150515_125113 (Small)

 

20150515_131727 (Small)

 

20150515_125543 (Small) 20150515_134234 (Small)

 

20150515_142453 (Small)

 

20150515_142415 (Small)

 

20150515_125627 (Small) 20150515_132103 (Small)

 

20150515_135345 (Small)

 

20150515_131830 (Small)

 

20150515_131432 (Small)

 

20150515_130754 (Small) 20150515_132352 (Small)

 

20150515_143633 (Small)

 

20150515_140115 (Small)

 

20150515_140157 (Small)

 1. 20150515_135845 (Small)

 

20150515_125750 (Small)

 

20150515_124635 (Small) 20150515_124446 (Small)

65 kommentarer:

 1. uhhhhhhh DEM ALLE...... dejligt med brændte farver..... måske lidt flere lilje tulipaner :)
  har lokket kæresten på hyggetur til holland næste forår glæder mig vildt........ Nå tante Grøn kalder, så suser til Mors for at beundre alle syrenerne som må være på vej nu...
  ha en god tur til Danmark i morgen og glæder mig til at se det endelige sortiment til efteråret :)
  K.H
  Michael

  SvarSlet
  Svar
  1. P.S kan der laves navn ved de forskellige ?

   Slet
  2. Kære Michael - der skal nok komme nogle liljeformede også! Af hensyn til 'konkurrentovervågning' er der ingen navne på endnu!

   Slet
  3. Lyder supergodt :)
   hjemvendt fra skønt besøg hos Tanten og er blevet endnu mere tændt på de orangefarvede tulipaner.....
   uhhhhhh en skøn have at gå rundt i :)

   Slet
 2. Ingen favoritter, men ja tak gerne en masse orange og også gerne nogle der er lavendelblå.

  SvarSlet
 3. Helt fantastiska, allesamman.
  Ha det gott!
  Marika

  SvarSlet
 4. BANG! Sikke et indlæg. Her er da noget for enhver smag. Jeg er til pasteller, og kan se, at jeg godt kan glemme alt om ikke at skulle lægge så mange løg til efteråret. For det er forholder sig sådan, at lige så meget som jeg hader at lægge løgne, eeeelsker jeg det om foråret, når det myldrer op. Jeg holder mig til de lyserøde, lysegule, pink og lilla nuancer. MEN. Hvis (yderst teoretisk her) jeg havde en brændt afdeling i haven, ville jeg være superbegejstret for de (jeg kan næsten ikke få mig selv til at skrive det) orange tulipaner på billederne her ovenfor. Jeg ved allerede nu, at jeg får svært ved at begrænse mig, og fornemmer at jeg godt kan hamstre panodiler og iprener til efteråret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette
   Din hang til pasteller skinner tydeligt igennem i Romantiske haver - lækker lille reportage fra din bedårende lyserøde have.
   Du har nok ret - der er slet ikke plads til pang og orange.
   Hilsen Pia

   Slet
  2. Der er altid plads til png og det kommer er jeg sikker på

   Slet
  3. Tak Pia, men husk på at hr. Dalby er godt til at fotografere. Jeg indrømmer blankt, at der er en del lyserødt fra juni og frem, men jeg har nu også andre farver i haven ;-) Dog IKKE brændte farver.

   Og nej Tina. Orange kommer ikke ind hos mig. Det må jeg nyde hos andre. Jeg har dog adskillelige planter i min have nu, som jeg tidligere har rynket på næsen af ;-)

   Slet
  4. Jeg er nu sikker på, at der er skønt også uden CD-linse!
   Lyserøde blomster er altså også bare noget særligt;0)

   Slet
 5. Det er dejligt at høre. Jeg sætter stor pris på dit samarbejde med Bilka.
  Alle tulipanerne er fantastisk smukke, og jeg har enormt svært ved at fremhæve nogen fremfor andre.
  Der skal i den grad lægges løg til efteråret:-)

  SvarSlet
 6. Kære Claus Jamen mine favoritter : det er og bliver de mange første billeder m de lyserøde i alle afskygninger og de lyselilla og de sorte og på 2. Pladsen kommer alle de andre Men for en ordens skyld de er jo overvældende alle sammen Kh Anita

  SvarSlet
 7. Dejligt der bliver mulighed for at købe på nettet. Den viste mørke tulipan med krøllet kant er fantastisk flot. Jeg kunne også godt tænke mig en rigtig rød tulipan sat sammen med lilla er det frækt og fanger øjet.

  SvarSlet
 8. Vilka underbara tulpaner i alla färger jag njuter av bilderna
  Ha en fin och bra dag
  Meta

  SvarSlet
 9. Ja, især de cremefarvede, ferskenfarvede, de helt mørke og dem i sarte rosa nuancer.
  Til efteråret håber jeg på, at prydløgene igen er på hylderne, for jeg kan allerede se, at jeg har brug for endnu flere.
  I år har en lille narcis i den sarteste creme farve overrasket mig så positivt. Heldigvis havde jeg lagt mange løg (uden at kunne huske det), den har blomstret længe både før og efter pinseliljerne.
  Dette efterår må så blive tulipanlægningsår - udvalget frister!
  NB. Jeg springer dem med frynsede kanter over, når jeg udvælger favoritter
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. uhhhh frynsede kanter er skønne... har den skønneste Curly sue og en bedårende Lambada i haven i år :)

   Slet
  2. Godt der er så mange at vælge imellem - jeg har nu heller ikke just ligefrem noget imod frynser...men hvis man nu skal vælge, og det er man jo nok nød til;0)

   Slet
 10. Alle de mørke, please ! Osse den mørkerøde på sidste billede.... vil være flotte sammen! Og normalt er jeg ikke 'pastellet' , men den greenland agtige på billede 5 er altså fin. Og dejligt at der kommer flere liljeformede, det virker som om de er lidt bedre overlevere? Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps....alle viridiflora varianter modtages med åbne arme

   Slet
  2. købte (troede jeg) greenland i efteråret... tror der er en hollænder som har fået for meget tobak.... for i år står der de skønneste og skøre Virichic i bedet

   Slet
 11. Jeg er vildt forelsket i den lysegule, åbne kopformede tulipan med lidt orange/ferskenfarvet indeni på billede 8. Den kunne jeg godt tænke mig at drive frem i nogle store krukker i mit orangeri. Udendørs kan jeg ike have tulipaner for rådyr og hunde, men så er det jo godt, at man er så heldig at have grønne indendørsfaciliteter.

  Velkommen hjem og tak for alle de inspirerende billeder
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. De mørke især og de sarte gule er også rigtig flotte ,men alle tulipaner er fine på det rette sted

  SvarSlet
 13. Princess Irene var nogle, jeg fik "i stedet for" (nogle jeg har glemt) fra vild med blomster, men dem er jeg blevet meget glad for.. Greenland er en anden, jeg har kig på til at matche kvædeblomster og syren Moscow Beauty.. Jeg kan bedst lide de enkle, og har kig efter nogle Spring Green, som ikke er dobbelte, når dem jeg har nu bliver færre..
  Fortabte mig helt, da jeg kiggede på de seneste hollandske haver, du har lagt frem.. IH, hvor de dog kan! Der er så mange detaljer at fordybe sig i..
  Mvh
  SuK

  Så smukke og stemningsfulde

  SvarSlet
 14. Jeg må sige at jeg er for nærig til at købe tulipaner som kun varer kort tid. Jeg holder mig til Darwin og Fosteriana som kommer igen år efter år Men hvis jeg havde midler ville jeg købe flest orange-gule som passer så godt til det spæde forår jeg ville købe lidt af de lyserøde og ingen af de lilla

  SvarSlet
 15. De mørke og brændte og så lige en hvid:

  Jeg faldt for et par navne på Tulip Festival i England og de står virkelig på min ønskeseddel:

  Curly Sue, mørk med en anelse krøl i kanten
  Lasting Love, mørk
  Honeymoon, hvid med en anelse krøl i kanten.

  De kan alle ses i billeder på mit blogindlæg her:

  http://frkanemone.blogspot.dk/2015/05/england-forarstur-2015-part-1.html

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. har curly sue i krukke i år.... den står mega godt sammen med paul scherer og black parrot

   Slet
 16. Åh hvor er de skønne. Den sart gule ville stå smukt i det lysegrønne i haven!

  SvarSlet
 17. Jeg er især glad for de sart lysegule og lyserøde
  Vh
  KL

  SvarSlet
 18. ÅH,disse skønne tulipaner

  SvarSlet
 19. De lyserøde med røde tunger, og de gulgrønne samt de lilla m frynser.
  Det er nye og flotte
  Mange hilsner
  Jytte

  SvarSlet
 20. De mørkeste tulipaner, og den rosa med orangebrun flamme.
  Trods gnavedes raseren af bedet i efteråret, er der alligevel kommet tulipaner, og hvilken fryd det er!
  Godt med lidt begynder held trods forhindringer.
  Og tulipaner i krukke skal der også til, så mon ikke jeg skal have flere løg til efteråret.
  Jeg har forresten fundet en enlig hvid i haven, og den er, hvad er det nu det hedder, lilje-blomstrende? Den har timeglas form og spidser opad til, en på hvert blad. Den mangler selskab!
  Forblæst hilsen
  Lene

  SvarSlet
 21. Jeg kan bedst li' de lyserøde, røde og lilla. Men mit største ønske er tulipaner, der kommer igen og igen. Synes det er trælst, at det kun er de gammeldaws rent røde/gule og botaniske, der kommer igen. Det må da være muligt at opdyrke genkomst på de nye sorter? Er næsten holdt op med at købe/sætte nye, når det kun er en engangs-fornøjelse :-(
  Birgit

  SvarSlet
  Svar
  1. For omkring 15 år siden købte jeg en stak billige poser lilla tulipaner i Netto. Dengang anede jeg ikke, at tulipaner har det med at gå til, så jeg lagde intetanende måske 150 omkring nogle roser blandt lavendler.
   Tulipanerne er siden blevet flere, løgene må have delt sig?
   Generelt er de lilla de mest flinke, til at komme igen og igen i min have.
   Hilsen Pia

   Slet
 22. min favorit er den hvid-lyserøde med de mørkere små aftegninger, og så den der er rød-orange

  Men det er svært at vælge de er Så Flotte, du udfordrer mig da jeg ikke har plads til alle !!!

  mvh
  Mette

  SvarSlet
 23. ugh sikken en opgave, de er bare så skønne alle sammen , dog er jeg ikke helt så vild med de dobbelte. Når det er sagt, så vil jeg osse gerne efterlyse nogle af de rigtige gamle stærke sorter, feks har jeg jagtet Queen of Barrington, en smuk rosa tulipan, i mange år. De havde den for år tilbage på Gaunø, men jeg har ikke set den siden i handlen herhjemme. Og de små vildtulipaner??
  Ønskerne er mange hvis første vi kommer i gang.
  forsat godt forår
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 24. De rosa og lilla falder lige i min smag, til min have. Men alle de andre farver er jo også skønne, super udvalg :-)

  SvarSlet
 25. Hej Claus, sikke nogle pragt eksemplarer du har fundet frem til os😊 farvemæssigt er jeg til pastellerne, frynser, og så de helt mørke😃men hvad angår de orange brændte farver så skal man aldrig sige aldrig😉 i år har jeg haft en vildt skøn pæon tulipan montreux - den har bare været fantastisk!!
  K.gro

  SvarSlet
 26. Jeg øinsker de dobbelte og gerne de orange og mørke farver, de skal også ind i haven, er vidundelige og vil passe i mit område med orange gule Austin roser, georginer fra Bilka i orange bordeaux samt prince of orange lathyrus.
  I mit gule forårsbed den lyse dobbelte. Den lilla med det hvide er også skøn og generelt er jeg vild med fryns, de holder så godt.
  Savner dog gule tulipaner, dem der vises er de creme eller sart gule? Håber på at varerne kommer på nettet, da det er håbløst at handle i Bilka fra hvor jeg bor. På nettet fungerer det fint. k Tina

  SvarSlet
 27. Jeg prioriterer helt klart de tulipaner der kommer igen hvert år frem for farven... Føler mig utrolig snydt, når de (mange) tulipaner jeg satte sidste år, ikke kommer igen pga løgets dårlige egenskaber... :/

  SvarSlet
 28. Kære Claus.
  De er jo underskønne allesammen, men de lyserøde er da helt fortryllende. Glæder mig virkelig til at prøve nogle af de nye sorter.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 29. Jeg er vild mef de sarte gule

  SvarSlet
 30. Herlige alle, spör du meg. Det må iallefall väre noe for enhver smak.

  SvarSlet
 31. Efter et skønt besøg i Bruuns have i går, er jeg sååå klar til flere tulipaner i min egen have. Da du skrev orange tænkte jeg åh nej, men jer er overbevist. Der er så mange jeg gerne vil eje, så det bliver nemmere at skrive dem jeg er mindre begejstret for. Jeg vil nok ikke købe dem der er takket i enderne, samt de hvid orange/hvid lilla nok heller ikke så mange lyserøde. Jeg er specielt begejstret for de ren gule, de to farvede orange, og den fyldte mørke på nederste billed (lov mig lige du køber den)

  SvarSlet
 32. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 33. Hej Claus.
  Superflotte farver du har fundet. Jeg var i Holland sidste forår og nyder netop nu de skønne tulipaner i brændte orange og røde farver. Fortryder jeg ikke købte flere, men glæder mig så til at kunne supplere i Bilka.

  SvarSlet
 34. Min favoritt er den rosa med grønt. Har også tatt bilde av den i Keaukenhof. Den lys gule enkel og den doble røde og orange var super flott . Jeg kombinerer tulipaner med påske og pinseliljer håper med det at rådyrene ikke skal være så interesserte i tulipanene. Derfor er de fargene som også fint kan kombineres med påske/pinseliljer flotte . Hilsen Liv opp i Norge

  SvarSlet
 35. De er alle utroligt flotte. I want them all I want them now ;) Foretrækker nok de, Blommefarvede, de Schokosorte, Lyserødorange, den sarte hvidgule, Gul m rød bund og de fine sarte lyserøde både de m bolsjesrtibe og de andre.
  Enkle som fyldte. Er dog ikke vild med de frynsede, men hvem ved måske skal de bare ses mellem de andre. Det må komme an på en prøve. Hvornår kan de forventes i Bilka?

  SvarSlet
 36. Claus, du kan umuligt smække 117 lækre bolsjer på skærmen og bede os om at vælge! De er simpelthen så fantastiske allesammen at jeg ikke kan vælge nogen særlig ud. Alle er velkomne hos mig. Den eneste prioritering jeg finde på, er at dem med frynsede kanter ikke helt tiltaler mig i lige så høj grad som de andre. Men hvor er de altså flotte allesammen, uanset farve.

  Kærlig hilsen Lisbeth K

  SvarSlet
 37. Det er da svært at vælge blandt alle disse skønheder. Lilla kan jeg godt lide - men jeg kunne fristes af dem alle. Dejligt at høre, at de kommer på internetsalg - så kan jeg også være med. Alle "dine" pæoner er dukket pænt op - jeg kan dog endnu ikke se, hvor mange, der når at komme i fult blomst i år.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 38. Den rosa med den orangebrune flamme er da spændende. Jeg tror, det er billede 18. Men jeg kunne såmænd sagtens bruge dem alle, havde jeg plads. Dog ville jeg også vægte højt, at de er sunde og ville kunne blomstre igen.

  SvarSlet
 39. Kære Claus
  Så længe der er græsplæne og tage af er der ingen grænser for HVOR mange Tulipaner der bør plantes, meeeeeen, og nu kommer det svære, HVILKE ??? Ja for det er da UMULIGT. De er så bedårende alle .... sukkkkkkkkkkkkkkkk.
  Men nu må vi jo ikke glemme at der også MÅ være plads til nogle Spring Green i Bilka næste år, ikk' søde Claus ?
  Det må ha været et kæmpe arbejde at vælge lige netop disse. Tusind tak.
  Kh Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris - ja Spring Green kommer selvfølgelig. Kh Claus

   Slet
  2. Jubiiiiiiii glæder mig. Knus.

   Slet
 40. Eneste problemm,Pengene.Ja der er jo ikke uanede mængder til rådighed.For man kunne virkelig have lyst til at lægge alle,de er virkelig smukke alle sammen. Brita

  SvarSlet
 41. SIkke farver, du kan bare det med tulipaner/forårsløg og så MEGET andet.ALT i pastelfarver og Lilla og de endnu mørkere de er nemlig alle rigtig skønne sammen med hvide blomster.
  God tur
  Hilsen Irene

  SvarSlet
 42. Kan slet ikke vælge - kan li´ dem alle.
  Mvh. Helle

  SvarSlet
 43. HEY har Du Claus kikket på tælleren i hjørnet??????
  Et skrapt hjørne er rundet ,, TILLYKKE
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 44. Hej Claus. Helt vidunderligt med alle disse tulipaner, man bliver godtnok fristet. Bare man havde penge til at købe dem alle sammen. Men hvor er de skønne alle sammen.kh Anne-Grete

  SvarSlet
 45. Jeg er helt vild med de lyserøde,særlig de frynsede.De lilla og den næsten sorte ville jeg osse gerne kunne købe.
  Mvh Susanne

  SvarSlet
 46. Den dobbelte sorte til sidst og de lysegule er meget flotte, men også de orange vil være fine til flammebed. Bliver et spændende efterår.
  Mvh Søren K

  SvarSlet
 47. Skal der være gilde........ jeg går "all in " for dette festfyrværkeri :-)
  Mvh mona

  SvarSlet
 48. Superflot udvalg! Vi skal til at skabe et lille flammebed på vestsiden af huset og her kunne de orange jo passe lige ind. :-) Kommer der mon også en liljeblomstrende orange?
  Der er også mange af de andre, som let kunne finde en plads i haven. Vi skeler som mange af de andre til, om tulipanerne er robuste. Når der så alligevel ryger en del af de andre skønheder i kurven, så siger vi til os selv og hinanden, at vi jo også sår, prikler og udplanter mange sommerblomster vel vidende, at det også er en engangsfornøjelse. ;-)
  Mvh. Jette Z

  SvarSlet
 49. Uhhh hvor er de flotte... Jeg købte en del af de nye der kom i efteråret - de står super flot... så jeg vil glæde mig til endnu flere ny.... FANTASTISK... Tak for det... Jeg har ingen favoritter.... er vild med dem alle, dog mest de fyldte

  SvarSlet