Det er en glæde at glæde andre

Og det tror jeg, at jeg har gjort i dag, hvor jeg har haft besøg af to hold gæster, der for nogle uger siden blev trukket ud til at besøge haven.

 

20150627_122038

 

20150627_130908

 

20150627_082520

 

20150627_082401

 

20150627_082558

 

I morgen kommer den endnu to hold.

 

20150627_083416

 

20150627_083643

 

Selv om det er en stor glæde af have gæster, er det – som de fleste ved – ikke så tit, jeg inviterer indenfor.

 

20150627_084535

 

20150627_084602 20150627_084424

 

20150627_084415

 

Det handler ikke om, at jeg er mennesky, men om at jeg først og fremmest har haven for min egen skyld.

 

20150627_083921

 

20150627_083742 20150627_083749

 

Interessen for at se haven er meget stor, og det er derfor, jeg nogle få gange om året åbner porten.

 

20150627_082608 20150627_084107

 

Før dagens gæster ankom, gik jeg i morges ud og tog disse billeder.

 

Så kan I andre se, hvordan der ser ud lige nu.

 

20150627_084228

28 kommentarer:

 1. Og det var en stor glæde at besøge din have! Tusinde tak for i dag - vi drog hjemad fyldte med inspiration og mætte af indtryk. Vi blev meget betaget af mange af de ting, vi så - men især de mørkløvede planter, roserne og staudetidslen var vi optaget af. Faktisk så har jeg allerede været på indkøb på nettet og bestilt den skønne staudetidsel....Jeg arbejder på et blogindlæg om besøget, det er dog svært at vælge billeder ud - men det er på vej! Glædet os, det har du bestemt, vi er overvældet! Tak, fordi du åbner havelågen til din skønne have!

  SvarSlet
 2. Hej Claus ! Mange tak, det er noget af det bedste der er i internet naar du viser din have i billeder,det lyser op i en kedelig regnfuld lórdag og haven naesten kun er smaa bitte planter der skyder op af jorden. Det giver et interesant efekt med dine alium med sine store kugler og alle de forskellige lóvfarver, haven lover,man kan se at der er meget igang saa det bliver bare bedre og bedre! Jeg haaber at dine gaester ikke jogger for alt meget ind i bedene...
  Hilsen A.Bonaerensis

  SvarSlet
 3. Tak fordi du også har tænkt på os andre, selvom du har travlt med glade gæster, som kan opleve haven IRL:-) havde selv fornøjelsen for nogle år siden - og kan stadig huske hvordan det er at stå forventningsfuld uden for lågen; med større sommerfugle i maven end til juleaften, sikken en evne at have - at kunne lave have, som kan gøre det ved folk!

  Fortsat god fornøjelse til både gæsterne og havekongen

  SvarSlet
 4. Sikke nogle skønne billeder! Jeg er en af de heldige, som skal se haven i morgen, og jeg glæder mig rigtig meget! Det bliver dejligt at kunne se det hele "live".

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 5. Sikke nogle fantastisk skønne billeder, sidder stadig ofte og kigger på dem jeg tog i din fantastiske have sidste år. Og kjære Claus hvor er det skønt du godt ved at du glæder dine gæster, men egentlig tror jeg ikke du ved hvor STORT et indtryk din have gør. Ønsker en rigtig god oplevelse til alle jer som skal se den flotte have i morgen.
  Havehilsner Lotte

  SvarSlet
 6. Kære CD, vi har virkelig fået en spændende haveoplevelse i dag og har diskuteret den hele vejen hjem til Kerteminde (- og selvfølgelig udvidet planteønskelisten...... Nu også med gulbladet hyld, den røde tidsel og de fine bregner mm) Tak for et par rigtig rigtig fine timer. Hilsner!

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld at jeg lige bruger dig som leksikon - men du har nogle fantastiske lupiner i en nærmest elektrisk rødlilla farve ( i potte ved et af drivhusene) ... Og det ærgede mig at jeg ikke fik spurgt dig om navnet....... Hilsner igen!

   Slet
  2. Kære Horta - tak for jeres besøg. Lupinen hedder 'Masperpiece'. Kh Claus

   Slet
  3. Hej Horta,

   Stovby Stauder har dem.

   Hilsner Lone V

   Slet
 8. Mange tak, så har vi husfred igen :-). Jeg har lige været ude i min 200 m2 have og se på allium, kvan, pilebladet pære, rød hyld, gul aralie, ....... Hvor mon inspirationen kommer fra? Hilsner

  SvarSlet
 9. Dejligt at dine havegæster har haft en super oplevelse i din have idag, og jeg siger tak for billederne, så er vi andre stadig med, du glæder helt sikkert gæsterne, men bestemt også os, der sidder og følger Bloggen, det er altid en nydelse og lære noget gør mange af os også. Fortsat god weekend til alle. VH Carina

  SvarSlet
 10. Kære Claus. Tak for de flotte billeder - dejligt at så flot og fantastisk - og jeg opdager sørme at på billeder ser at der er ting - planter som jeg også har - men det er jo ikke så mærkeligt at jeg har planter som min store læremester
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 11. Kære Claus Dalby, vi siger tusind tak for en meget stor oplevelse idag. Det var enormt inspirerende at se det hele "live" - blomster i højder, i krukker, i farver, på spring, på veje og på afveje. De forskellige stier, labyrintsystemet, store huse, større huse, lækre detaljer - nærmest en hel opvisning.

  Vi var i vores kolonihave her til aften da vi kom hjem, og på en eller anden måde så vi lidt anderledes stolt på vores egne blomster, anretninger, farver, veje og afveje, og køkkenhaven. Man har jo netop haven for sin egen skyld, som du så rigtigt skriver. Med de blomster, de udtryk, den personlighed, man selv sætter på den. Det er fantastisk når nogen giver én et skulderklap. Og du får mange skulderklap med din fanskare. Fortjent.

  Vi har i kolonihaveforeningen fået en flids- og flothedspræmie. Vores 250 m2 "store" grund var kun en græsmark for 16 måneder siden, og idag er der både hus, rosenbed, staudebed, drivhus, og næsten alle tænkelige bær, frugter og grøntsager. Selv om alle synes man gør et fantastisk stykke arbejde, og er dygtig og inspirerende, er det netop så vigtigt at holde fast i det man selv tror på. Og gøre de ting man gør, for sin egen skyld. Og os fans kan i hvert fald mærke på dig, at du gør dit, fordi du har lyst til at gøre det. Det håber vi du bliver ved med.

  Igen, tusind tak for oplevelsen, du har en utrolig smuk og veludført have, som man ikke kan andet end beundre. Der er allerede skrevet et par planter - og ikke mindst et større drivhus - på ønskelisten her!

  KH Trine & Alan, Glücksburg

  SvarSlet
 12. Kære Claus Dalby
  Tusind tak for din gæstfrihed i dag da du lukkede alle os besøgende ind i din fantastiske have.
  Hvilken oplevelse at gå rundt i drivhuse, blandt hundredvis af krukker og blomsterbede med de mest vidunderlige blomster i afstemte farver så æstetisk at det var en fryd for øjet.
  Jeg har taget over 200 billeder som fremover vil minde mig om denne dejlige dag i Risskov - og turen hjem til København gik hurtigt fordi jeg havde travlt med at planlægge og arrangere krukker og Potter derhjemme. Nu er din bog om Krukker og Potter også bestilt.
  Rigtig god sommer
  Mange venlige hilsner
  Hanne Bertelsen

  SvarSlet
 13. Hej Claus

  rigtig fine billeder fra din have idag, rigtig ked af jeg blev nød til at give min plads videre da jeg af privare årsager blev forhindret....Håber på en ny chance en anden gang.... Flot at åbne jeres private have for besøgende..
  Mvh Dorthe

  SvarSlet
 14. Tusind, tusind tak for en helt vidunderlig eftermiddag, Claus!

  Eftersom jeg nu i al den tid, du har haft have, har fulgt med i, hvad du bedriver i Riisskov, har jeg jo godt vidst, at du og haven er noget særligt, så jeg forventede det exeptionnelle ..... Alle mine forventninger blev mere end indfriet!
  Vi, dine blogfans, er jo fortrolige med din fotografiske kunnen (og din havekundskab, som er en anden historie), men den virkelige verden på din matrikel overstiger, hvor utroligt det end lyder, langt den virtuelle. Vejret var med os, og du var den perfekte og imødekommende vært over for dine havegæster, når vi kom rendende og gerne ville vide nærmere om dette eller hint.

  Tak for den glæde, du spreder omkring dig - også med din blog og din forlagsvirksomhed

  Happy Midsummer Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Tusind tak for sidst det var en meget stor oplevelse at få lov til at se din smukke og fantastiske have, at gå rundt og opleve alt det man har set her på bloggen, i dine bøger og på tv. At gå rundt i din smukke have, se dine drivhuse og alle de flotte krukke opstillinger, det var virkelig noget helt specielt, noget man aldrig glemmer, som man vil mindes med stor glæde, har heldigvis fået taget rigtig mange fine billeder.
  Det var også rigtig dejlig at møde dig Claus, at høre dig fortælle om haven og dejlig at du havde tid til at besvare spørgsmål.
  Endnu engang tak for sidst Claus
  Mange kærlige hilsner fra
  Kirsten og Niels Peter

  SvarSlet
 16. Mette K. Eriksen28. juni 2015 kl. 19.01

  Hej Claus. Tak for en fantastisk eftermiddag i din have i dag. Det var intet mindre end fantastisk at gå rundt og beundre den overflod af skønhed du har i haven. Der er fine planter, blomster og overraskende sammensætninger overalt og jeg er dybt imponeret over de talrige forskellige haverum og stemninger, som haven bestod af. Jeg er vildt imponeret og inspireret og har lyst til at grave hele min græsplæne op i aften. Jeg har lige kigget billeder herinde og det bliver nu endnu mere spændende at følge bloggen, da jeg har haven som helhed på nethinden, når jeg ser udviklingen i løbet af sommeren. Der var flere roser, som stod i knop, som jeg glæder mig til at se udsprunget.
  Glemte forresten at sige til dig at jeg er vild med dit Bilka samarbejde. Jeg har grovshoppet dahlia knolde, som nu for alvor springer ud i mine krukker og de er vanvittig smukke og indfrier mine forventninger til fulde. Jeg håber fortsat at se et stort og fedt Dalby fingeraftryk i Bilkas havecenter fremover. Til sidst vil jeg lige sige at det var skønt at opleve dig som en betænksom, entusiastisk og ikke mindst tålmodig mand, som svarede på et hav af spørgsmål og gav dig tid til alle. Det er nok svært ikke at føle sig lidt starstruck, når man står over for sin haveguru (som manden, altså min mand) kalder dig :-) Men du gjorde dit for at alle følte sig velkomne. Tusind tak for en fantastisk oplevelse, håber at kunne gentage det engang.
  De kærligste hilsner Mette, Åbyhøj

  SvarSlet
 17. Din have ser helt fantastisk smuk ud lige nu, jeg håber virkelig du og dine gæster har haft en dejlig dag. Tak for billederne, meget inspirerende som sædvanligt.

  SvarSlet
 18. Hej. Jeg er sikker på, at dine gæster har haft nogle gode timer i din have. Det ser virkelig godt ud. Jeg læste lige dit indlæg om dine kallaer. Hvor er de flotte. Det tror jeg, at jeg skal prøve også.

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Tak for en enestående oplevelse i dag. Det var helt fantastisk at se haven "live". Nu har jeg flere indre billeder at supplere med, når jeg ser dine flotte fotos.
  Du er et meget gæstfrit og behageligt menneske, og det var en fornøjelse at kunne hilse på dig i virkeligheden. Jeg var overrasket over, at du kunne genkende mig, og det bekræfter mig i, at du læser de kommentarer, som kommer på bloggen. Det gør mig glad.
  Jeg fik taget et utal af billeder af din have, og en del blev gode, selvom lyset var noget hårdt. Hvis du får tid, kan du se dem her:

  http://www.laralil.dk/2015/06/pa-havebesg-hos-claus-dalby.html

  Jeg er meget spændt på at følge dit Kenzo projekt, som jeg synes er modigt, anderledes - og lige mig. Jeg ser frem til at følge haven sommeren igennem og især at se billeder af dine mange dahliaer - det er min yndlingsblomst.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 20. Kære alle, tak for mange hyggelige kommentarer. De glæder mig virkelig. Og Anna, selvfølgelig læser jeg da alle kommentarer og husker de fleste kommentatorer. Det er jo mest Tordenskjolds soldater! Kh Claus

  SvarSlet
 21. Vi er mange, der læser/kigger med, selvom vi ikke skriver (så ofte)... Så ud over Tordenskjolds soldater, så er der også en skjult "hær", der følger interesseret med :-)
  Mange hilsner
  Sus

  SvarSlet
 22. Kære Claus

  Jeg glæder mig utroligt på dine vegne når jeg læser de mange rosende ord du får med her fra dine gæster. Du fortjerner alle de skulderklap du kan få og det er fuldstændig rigtigt at du er vanvittigt sød og gæstfri. Jeg smilede da jeg læste din kommentar ovenfor, hvor du siger du ikke er menneskesky. Jeg tror enhver der har mødt dig ved at du er det stik modsatte af menneskesky: super social og meget imødekommende. Det er altid en fornøjelse at være i dit selskab. Tak for det.
  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  PS: Kærlige kram til den øvrige "flok" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Et stort kram tilbage herfra det midtfynske, hyggelig at møde dig , Pia

   Slet
 23. ​Kjære Claus Dalby​,
  Jeg og min samboer vil nok en gang få takke for at vi var så heldige å få
  seg hagen din på søndag. En fantastisk opplevelse, og
  virkeligheten overgikk alle forventninger! Det er så utrolig vakkert overalt, helt ned i minste detalj. Takk for at du er så generøs å gi folk denne store gleden!
  Dette er en opplevelse som kommer til å bli stående for oss som noe helt unikt.
  ​Med mange vennlige hilsener
  Else Hilde Kristiansen ​

  SvarSlet