Det er for vildt!

Eller er det? Nej, ikke for mig. Jeg elsker den vilde stil og har dyrket den gennem mange år.

 

20150616_144525

 

En af de store trends på Chelsea Flower Show i år var netop det vilde udtryk. Naturen er det store forbillede.

 

20150616_144235

 

Her i haven holdes det viltre i skak af de stramt formede hække.

 

Faktisk er Preben lige nu i fuld gang med at klippe, mens Mariann og Birthe har travlt med at perfektionere udtrykket.

 

20150616_145350

 

Det er en haveform, der kræver overvågning. Det er lidt som med trylleri; det er svært, fordi det skal se let ud!

 

20150616_145311 20150616_145527

 

20150616_144617

 

20150616_144721

 

Prydløg spiller hovedrollen i det store bed i bunden af haven sammen med forskellige limegule buske, blærespiræa, uægte jasmin og hassel.

 

20150616_145240 20150616_145232

 

Vild mørkbladet kørvel ’ Ravenswing’ og pyrenæisk baldrian er vigtige medspilere.

 

20150616_144633

 

Billedet skifter konstant. Se en gang hvordan det så ud for blot seks uger siden.

 

NB. Hvis I skal bruge ’Claus Dalby Krukkemuld’, er det nu, I skal afsted til Bilka. For fra i morgen sælges der ud for kr. 20,- per sæk. Det skyldes, at sidste salgsdag snart er nået, men I kan nemt bruge mulden et par måneder endnu.

21 kommentarer:

  1. Kære Claus Havestil er jo mange ting og jeg er jo vild m din skønne have og du kommer rundt om alle farver - så fantastisk - og et fantastisk mix af stramt og vildt - imponerende og også samtidig romance - er vild m det
    Kh Anita og Jørgen

    SvarSlet
  2. Hej Claus. Det ser godt ud og spændende med de gulløvede planter. Dem er jeg blevet lidt vild med og har nogle stykker. De lyser så godt op.

    SvarSlet
  3. Ja, der er mange ting at tage højde for, når man dyrker det vilde udtryk. Udover selve kompositionen, kan det være svært at sørge for, at planterne ikke kvæler hinanden. Man skal straks være vaks med en saks. Det er ikke så nemt, synes jeg. Jeg har gået i et par uger og sagt til mig selv, at "den der rose inde midt i det bed, er jeg nødt til at binde op". Men jeg har ikke installeret svævebane, og det hele står så tæt, at jeg ikke lige har fået besluttet mig for, hvilke planter der må lide trampedøden.

    Når jeg ser billeder som disse, spekulerer jeg også på, hvorfor i alverden jeg ikke har lagt flere alliumløg. Det må jeg lave om på til efteråret!

    SvarSlet
  4. Hej Claus!!! hvor fesligt! det var godt du kom hjem igen, vi savner din have naar du er paa tur !
    Hilsen A.Bonaerensis

    SvarSlet
  5. Kære Claus.
    Jeg beundrer dit overblik og sikre sans, der får det til at se så "tilfældigt" ud i din have. Meget smukke farver.
    Tak for info om krukkemuld, så må vi have fyldt op, til vi skal lægge alle forårsløgene i krukker.
    Kærlig hilsen Eliane

    SvarSlet
  6. Helle Aagaard, Sydfyn17. juni 2015 kl. 08.04

    Kære Claus
    Jeg synes også som dig at den naturlige have med noget grønt der strammer op er fantastisk. Har med årenene og dine ideer fået øjnene op for denne form for skønhed. Sjovt at se dine Alliumkugler hvor de står fantastisk endnu. Her på sydfyn er de nået at være færdige og helt blege men der er jo også en længdegrad el. to til forskel. (dog for de lov at stå nogen tid endnu). Glæder mig for vildt til at gense din skønne skønne have.

    Kærlige havehilsner
    Helle Aagaard, Sydfyn

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle.
      Det kommer helt an på hvad det er for en allium. Jeg har ikke helt styr på dem, men de første der sprang ud her i Odense, er også færdige, hvorimod A. Ambassador først er ved at folde sine mægtige kugler ud nu. Så er der dem midt imellem og de helt høje kommer først senere.
      Mange hilsner fra Eliane.

      Slet
  7. Hej Claus!
    Din have ser FANTASTISK ud! Jeg elsker også det vilde, og har opdaget at jeg er med på tidens trend. yderligere oplever jegher på 2.året, også at det ikke er bare lige, så mange faktorer spiller ind, det er faktisk også det der gør at jeg klør mig i håret, og finder det yderst spændende- en kreativ proces:-)
    Hilsen Anette

    SvarSlet
  8. Kære Claus

    Du har vist også mange superskønner perler, men de kan ikke overgå dit superflotte paradis
    Det bliver det skønneste og flotteste.
    Når du viser billeder eller video fra Risskov bliver man super glad helt ind til det inderste. Hvis jeg var bille ville jeg løbe rundt på alle havgangene fra morgen til aften og indsuse hele denne herlighedsværdi, med stor fare for at mine små tykke billeben ville blive til under halv størrelse og at jeg ville blive trampet ihjel af dit dygtige personale, hundene og dig.

    Rigtig god arbejdslyst til dig og dit personale.

    Knus herfra det midtfynske, Pia

    SvarSlet
  9. Dejligt at se din egen have igen - efter de mange underskønne billeder fra din færden rundt omkring. Hjemme er nu bedst. Jeg er ved at falde i svime over den mørke hyld (jeg tro i hvert tilfælde at det er en hyld) - er det Black Beauty? - jeg har været på thyboemindes hjemmeside, og jeg blev vældig overrasket over så mange forskellige hyld, der findes. Den mørke er helt fantastisk. Jeg bestræber mig også meget på det naturlige - lidt vilde. Meget af det kommer nu af sig selv, når ukrudtet render fra mig. Men jeg har været på havetur sidste år med et par familiemedlemmer - det var faktisk hos Tante Grøn - og de mente absolut, at det var noget værre roderi. Smag og behag er jo som bekendt meget forskellig. Så nu har jeg allieret mig med en haveglad veninde, så vi skal på et eller andet tidspunkt til Mors. Jeg ved dog ikke, om vi når det i år. Der har været så meget andet.

    Kjærligst Hannemor

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Hannemor - ja, det er 'Black Beauty'. Black Lace' er også skøn ...

      Slet
  10. Kære Claus.
    I din have kan det aldrig blive for vildt eller for meget. Hvor ER det smukt. Lige til at drømme sig helt væk i. Vidunderligt ..... Suuukkkkkkkkkkk .......
    Kærlig hilsen, Ihhh... R ... Ihhh... Suuukkkkkkkkk.......

    SvarSlet
    Svar
    1. PS.
      Det er en rigtig lille lækkermås af en rose der kommer til Bilka næste år !! Wowww. Du viste den på Facebook, må vi ikke nok se den her? SWEET PRETTY.

      Slet
  11. Det ser forrygende ud Claus! Hvor er det altså et vidunder at haven kan forandre sig så meget på kun 6 uger. Fantastisk flot komponeret. Ravenswing er ikke til at stå få ... ej heller tilbuddet om muld. DET skal jeg i hvert fald udnytte :-)

    Jeg tager et kig mere på dine billeder herover og sukker i kor med Iris.
    Knus fra Lisbeth K

    SvarSlet
  12. Kære Claus
    Din pottemuld er fantastisk, men jeg tænkte, at jeg nok alligevel hellere måtte give den lidt af din langtidsgødning. Med det resultat, at mine Felicia er flotte grønne og store, der kommer mange blomsterknopper, men de når ikke rigtigt at springe ud, før de visner. Jeg må nok hellere få dem plantet om :-)
    Og din have er bare SÅ smuk.
    Hilsen fra Birthe

    SvarSlet
  13. Hej Claus. Det er helt vidunderlig så smuk din have er, man bliver bare så inspireret af alle dine indlæg det er skønt.kh. Anne-Grete

    SvarSlet
  14. Hej Claus.
    Jeg var i Bilka (Hundige) i går for bl.a. at indkøbe endnu mere af din gode krukkemuld. Stor var min begejstring da jeg så, at det var på tilbud til kun 20 kr. Men stor var min forundring også da jeg læste et skilt som stod ved mulden, hvor der stod at det var VIGTIGT at tilsætte 1/3 alm. pottemuld, da din jord indeholder for megen gødning, og man risikerer at planterne dør!
    Da jeg spurgte personalet om det kun var denne sending muld, sagde de at det var sådan med Claus Dalby krukkemuld generelt. Det synes jeg lyder meget mærkeligt..både fordi jeg har tillid til at du har styr på gødningsforhold..og jeg selv har brugt masser af den muld (og ingen planter er døde hos mig - tværtimod).
    Nu læser jeg så, at det bare er sidste salgsdato der nærmer sig.
    Er jeg den eneste der er forvirret? :-)
    OG kommer der en ny omgang af din krukkemuld, da det er tidligt på sæsonen hvis det allerede er ved at være slut.
    Mvh.
    Iben

    SvarSlet
  15. Kære Iben - forstår godt, at du er forvirret. Du er blevet misinformeret, og jeg vil forklare. Der er en sidste salgsdato på posen, og herefter kan mulden holde sig et par måneder. Hvis den ligger meget længere, er det en god ide at tilføre 1/3 almindelig krukkemuld, fordi gødningen langsomt frigives. Du kan altså roligt bruge mulden nu og de næste par måneder uden ekstra foranstaltninger. Og desværre nej, der kommer ikke mere muld i år. Kh Claus

    SvarSlet
    Svar
    1. Netop derfor kan det være en god idé at købe noget af den gode langtidsvirkende Dalby gødning, som man kan blande i den jord, man må købe, når Dalby mulden er udsolgt.

      Slet
  16. Ok..tak, nu giver det mening :-)

    Mvh.
    Iben

    P.s. håber det vil blive muligt at forlænge sæsonen for muld de kommende år :-)

    SvarSlet