Det er ikke uden stolthed ...

... at jeg kan fortælle, at det er lykkedes at tilbyde den meget sjældne og eftersøgte mørkbladede staude-kvan med lyserøde blomsterskærme til Bilka. Den bliver omkring et par meter høj. Se mere her.

 

image

 

For to år siden gav jeg en gartner frø, som nu er blevet til store planter. Der er tale om noget helt særligt – Angelica purpurea ’Vicars Mead’. Skynd jer, for udvalget er begrænset. Planter fås ikke i Bilka Onestop, Bilka Hillerød, Bilka Sønderborg.

 

Udklip

 

Ovenfor ser I andre af ugens tilbud. Bemærk, at produktionen at den dobbelte violfrøstjerne ’Hewitt’s Double’ desværre er slået fejl. Så den er ikke at få.

 

Se opslaget her. Hvis I ikke allerede har Rose de Rescht, vil jeg sige, at den er et must.

 

Det er også nu, stauderne skal støttes. Husk, at Bilkas havecentre også har staudestøtter i mit design.

19 kommentarer:

 1. Hej Claus, det ser da godt nok fristende ud. Hundige får vist besøg af mig i weekenden..
  Rose de Resht er ganske vidunderlig og er forlængst indforskaffet.. jeg ville gerne have en mere, men oplever snart så meget trængsel i bedene, at det må blive en opstammet variant.
  Mine tre rose Odyssey blomstrer nu som gale.. den har du også inspireret mig til..
  Tak for det :-)
  God weekend til alle
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Det er en fantastisk smuk og statelig plante, og jeg har haft den i min have, lige siden du gjorde opmærksom på den i en af dine første bøger (jeg husker ikke hvilken af dem, som jeg har allesammen).
  Desværre deler jeg min begejstring, men ikke min omhu med rådyrene. De flår planterne i stumper og stykker - og deres almindelige chartreusegrønne søstre i øvrigt også - så det gælder om at være på plads med hønsenetafskærmning, så snart de fine røde skud hæver sig tilstrækkeligt over jorden til, at vandalerne får øje på dem! Det havde jeg så lige glemt i år, indtil du her gør opmærksom på det. Heldigvis har rådyrene ikke hærget endnu, så jeg når det i eftermiddag, inden jeg skal til digitalt, svensk globryllup og se på kjoler.

  Velkommen hjem
  og god arbejdslyst i haven
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Jeg har både grøn og rød kvan i min have, inspirert af dine bøger. Nej hvor blev jeg glad da jeg så at jeg var en af de heldige, om jeg vil komme, det kan du tro det vil jeg glæde mig til. Kh. Anne-Grete.

  SvarSlet
 4. wauw..den skal jeg absolut have anskaffet! TAK for det
  Lise

  SvarSlet
 5. Jamen jamen jamen jeg er lige landet! Ku man håbe på at bagagen ikke var med, så der var en undskyldning for at suse i Bilka? Ganske vist har de vist ikke ret meget af kuffertens indhold, men går kvan ikke osse bedre end solcreme til vejret lige nu ;-) ?

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Har lige været Bilka og anskaffet mig en rød Kvan. Store flotte planter og en meget fornuftig pris.
  Hilsen Birgitte

  SvarSlet
 7. Kære hr Dalby - synes at der er forskellige beskrivelser af hvor længelevende rød kvan er? Nogle hjemmesider siger toårig, men du beskriver den som flerårig? hvad skal man tro? ( har købt et par stykker. Under alle omstændigheder :-) ) hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine kvan - både de røde og de grønne - vender troligt tilbage hvert år helt af sigselv. jeg tror nok, at de er toårige, men hvis man først har dem i haven, behøver man ikke bekymre sig om deres fortsatte eksistens ..... hvis man altså bor i Danmark. Min søster i Norge mister af og til sine pga kulde, tror vi, men så får hun nogle frø af mig. De skal så sås så hurtigt som muligt efter høst, da de hurtigt mister spireevnen.

   Held og lykke med dine indkøb
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
  2. KORREKTION:
   Nu har jeg været på virtuelt besøg hos Plant World Seeds, som Claus anbefaler i sin bog 'Den levende Have', og hos dem rubriceres Angleica gigas som 'hardy perennial'.
   Jytte

   Slet
  3. Her har den været i mange år. Måske fordi vi klipper den ned sidst på sommeren, så den ikke skal bruge kræfter på at sætte frø.

   Slet
 8. ja dines staudestøtter er handlet inn på min tur til danmark:) bilen var full av dine saker. Takk for at du er så generøs og deler av dine favoritter:)

  SvarSlet
 9. aiai,
  det var det der med å få Bilka til å åpne i Norge da...

  SvarSlet
 10. Hvor er det sødt af dig at du har taget frø fra til os alle på den måde Claus.
  Den er for stor til mit bed, så jeg melder pas på den, men jeg er meget begejstret for for farven og håber engang at kunne få fat i en.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kunne du vise et billede af den omtalte staudestøtte?

  SvarSlet
  Svar
  1. Har desværre ikke noget indenfor rækkevidde ...

   Slet
 12. Hej Claus
  Var forbi Ishøj og Hundige forleden for at tanke lidt Dalby-sager. Gartnerne havde ikke hørt om at der ville komme Claus Dalby-varer, og ganske rigtigt har jeg da heller ikke skyggen af 'Vicars Mead'.

  I dag ville jeg så lige have et par sække krukkemuld med hjem, men de var ikke sat ned. Tværtimod var de på vej ud, fordi de på denne tid af året bare ville "brænde planterne af". Tja bum bum.

  Her kan du jo hverken gøre fra eller til. Men jeg håber da for salget af dine gode produkters skyld, at der kommer lidt mere styr på hvad de render rundt og laver i de forskellige Bilka'er.

  Glæder mig trods alt til de næste nyheder og fine fund, som du pusher til Have-Danmark. Tak for det altsammen
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Claus - tak for din hyggelige tone på trods af disse oplagte svipsere. Jeg er virkelig ked af det. Jeg kender ikke så meget til Ishøj-afdelingen, men har ofte set, hvor godt det hele fungerer i Hundige.

   Slet