Travlhed

Det sker ikke sjældent, at folk ser helt forkert på mig, når de hører, hvor meget hjælp jeg har ude og inde.

 

20150615_110119

 

Men der er altså rigtig meget at gøre i et stort hus og i en stor have.

 

I næste uge har jeg en del arrangementer her i haven, og det betyder, at ikke mindre end omkring fem hundrede personer kommer til at gæste haven. Der er arrangementer i samarbejde med Bo Bedre,

Holmegaard, Rosenselskabet og Bilka. Og i næste weekend har jeg selv inviteret en del gæster.

 

Det er klart, at vi ønsker, at stedet skal vise sig fra sin smukkeste side. Det gælder også drivhusene.

 

Her i foråret bliver de rengjort fra top til bund, og som I ser, hersker der stor aktivitet.

 

20150615_104519 20150615_104451

 

Alt bliver pakket sammen, så vores dygtige vinduespudser, Mark, kan komme til.

 

20150615_104458 20150615_104459

 

20150615_104659 20150615_104607

 

20150615_104530

 

20150615_104710

 

Mariann, Birthe og vores nye hushjælp, Diane, har haft travlt. Sådan noget tager tid.

 

20150615_104504 20150615_104444

 

I aften blev jeg færdig med at sætte det hele på plads igen. Jeg har en ret klar idé om, hvordan tingene skal placeres. Så det er nemmest, at jeg selv gør det.

26 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Vi kan godt se, at det er et kæmpe arbejde, at holde din villa, have og drivhuse så pæne. Dejligt du har så god hjælp. Hils dit personale fra os, de gør et rigtig flot stykke arbejde. Rigtig god fornøjelse med alle dine gæster. Ønsker dig og alle vi kender en dejlig weekend.
  Kærlige tanker fra John og Eliane

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Ja, jeg siger som Eliane, godt du har god hjælp i dit dygtige og flittige personale, men der er virkelig også noget at få holdt. For når alt skal fjernes og det hele skal sættes tilbage igen tager det rigtig meget tid, man er lige ved at kan få lidt ondt af din nye hushjælp, efter som hun kun har været hos dig i kort tid. :)
  Held og lykke med alle dine arrangementer i den kommene uge, håber vejret vil være mig dig.

  Rigtig god dag, Claus jeg er sikker på at du nok ved hvad du skal lave :))

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  P.s knus til alle jer som jeg kender.

  SvarSlet
 3. Hej Claus,
  Selvfølgelig har du meget hjælp, du driver en virksomhed. Men jeg tror, at mange har svært ved at kombinere have med virksomhed og derfor anser din have for at være et privat projekt. Selvfølgelig er det OGSÅ det. Men selv om du overkommer meget, så er der ikke nogen, der kan have en have af den kaliber, drive forlagsvirksomhed, købe ind med Bilka, blogge, skrive bøger og være fotograf uden at have hjælp. Du skal bare være stolt over din succes og nyde, at du er i stand til at beskæftige en del mennesker på baggrund af din havepassion. De bedste hilsener herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vel talt :-)
   Det er så sandt som det er sagt.

   Bedste hilsner
   Lisbeth K

   Slet
 4. Hej Claus,
  tilslutter mig de ovenstående synspunkter. De hjælpere, du har, er er knagende dygtige, og du lader ingen tvivl om, at de er værdsatte.
  Hvis nogen har negative synspunkter, skulle de tænke over, at du -uden hjælp- slet ikke kunne udøve dit virke og levere så meget inspiration til tusindvis af mennesker..
  En anden ting er, at du måske sparer nogen for dyrekøbte fejltagelser -undertegnede inklusive :-)
  Så lad du bare eventuelle misundelige ytringer flyve hastigt forbi..
  En dirigent spiller jo heller ikke alle instrumenter selv..
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Både jeres store have og store hus er jo ikke just indrettet med henblik på at være nemt at holde men derimod på skønhed, så jeg forstår til fulde, at der er brug for dygtige og effektive medarbejdere for at holde stilen ;-)

  SvarSlet
 6. Pia Springborg Ribers19. juni 2015 kl. 10.05

  Og sikke en dejlig arbejdsplads at have ! Hver dag at skabe skønhed og orden.

  SvarSlet
 7. Og sikke en dejlig arbejdsgiver.
  Kh Iris

  SvarSlet
 8. Der er da ikke noget at sige til , at du har brug for hjælp i det store hus og have. Du har jo kun 24 timer i døgnet som alle os andre.det er nok mere det , at man ikke længere er vant til at have ansat folk i privaten længere, påkær en rengøringshjælp når bølgerne går højt. Kh Tina

  SvarSlet
 9. Jeg synes det er så dejligt at se/læse at du både værdsætter dit eget arbejde og dine hjælpere så meget. Det er ikke alle forundt på den ene side at kunne beskæftige sig så meget med sin store passion - og på den anden side at være en del af en stor passion. Jeg glæder mig så ubeskriveligt meget til at opleve det hele "live" næste weekend!
  KH Trine

  SvarSlet
 10. Hejsa.

  Hvor er det dejligt du deler hvor meget i knokler for at blive færdigt til jeres rykind.
  Hvem vil ikke gerne have det til at tage sig bedst ud når man inviterer gæster!
  Jeg gør præcis det samme - flyver af sted for at ordne alting bedst muligt når jeg inviterer - det er nok bare i lidt mindre målestok.
  Men interessant er det også at du viser "bagsiden af medaljen" Her kan vi også lære noget omkring hvor meget der virkeligt ligger bag alle de fine billeder og det er ikke så ringe endda.
  Rigtig gode havedage ønskes i - hvem der dog bare var så heldig at være på gæstelisten - suk ;-) ;-)
  Mvh

  SvarSlet
 11. Som flere bemærker ovenfor, driver du jo en virksomhed, så det er da ikke så underligt, at du har en stab, som arbejder for dig.
  Men der er altså heller ikke det mindste underlige i, at der er fremmed arbejdskraft i private husholdninger. Lise Nørgaard udtalte i et interview for mange år siden, at det koster penge at tjene penge. Det er der rigtig mange (unge) mennesker i dag, som ikke er klar over. De knokler på livet løs både på arbejde og derhjemme og beklager sig i laaaaange toner; men hvis de ansatte nogle mennesker til at hjælpe sig på arbejdsfronten derhjemme, behøvede de ikke samtidig beklage sig så meget over stress og udbrændthed.

  Da jeg var på arbejdsmarkedet, i 60erne og 70erne var der heldigvis ikke noget odiøst i at have havemand eller en ung pige ansat eller ugentlig hjælp til rengøring. Vi knoklede også igennem, men fordi vi delte ud af arbejdet hjemme hos os selv, var der overskud til familieliv og interesser og frivilligt arbejde ..... og livsglæde ikke mindst!

  Det kostede så penge at få den hjælp; men min generation - og forøvrigt også mine forældres - var jo vant til at arbejde for samfundet og skabe den velstand, som næsten alle nyder godt af i dag. Da jeg var under uddannelse, var der ikke noget, der hed su. Da jeg blev gift, havde vi sambeskatning, og da vi fik børn, var børnetilskud en symbolsk størrelse. Det tænkte vi ikke så meget over dengang. Enhver må jo yde sit, og sådan som forholdene er i dag, fortjener de mennesker, som skaber små og store arbejdspladser - også derhjemme - ros og beundring og ikke mere eller mindre slet dulgt misundelse.

  Tak fordi du også skaber GLÆDE for en masse mennesker med dit forlag og med din have, som jeg glæder mig helt vildt til at besøge om en uges tid.
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Kære Claus - der er da også en vis hygge at Ryde op og gøre rent - tænke sig et stryg m en klud - og der er sket en forandring - det skal man ikke kimse af Fortsat god dag Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 13. Hej Claus

  Det giver god mening og det er skønt at du sætter pris på dine medarbejdere. Har du mon overvejet at lave et haveblogger træf? Det kunne være dejligt at mødes, og udveksle ideer. Bare en tanke fra Aalborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Maria, du må holde øje med blogtræffet næste år, når der holdes marked i Geografisk Have :-) Der er nogle gæve jyder, som gør en indsats for at samle bloggere ved den lejlighed. Tror ikke Claus har meget tid til afslapning, og det kan derfor nok blive svært at passe ind i kalenderen.

   Slet
  2. Hej Nette

   Jeg ved det godt. Men man har jo altid lov til at håbe. Claus inspirerer os alle, derfor min naive opfordring. Sagt med en masse kærlighed til havefolket, bloggerne og Claus.

   Slet
  3. Kære Maria - ingen tvivl om, at det kunne have været hyggeligt med et bloggertræf her. Men tiden er - som flere bemærker - ikke til det. Det skorter ellers ikke på ideer fra folk, der gerne vil indenfor. Men haven er først og fremmest min private plet.

   Slet
 14. Kære Maria

  Jeg tillader mig at svare dig. Hvis du læser imellem Claus linjer de sidste uger er han en MEGET travl mand, så det med at lave et haveblogger træf, vil du med stor sandsynlighed aldrig opleve at han gør. Det er hans tid overhovedet ikke til. Hans døgn er fyldt til bristepunktet med de opgaver som han beskæftiger sig med og som vi er heldige at opleve igennem bøger og bloggen her, plus det store arbejde han gør I bilkas favør.
  Så hvis jeg kender ham ret vil han sige at det er der andre der må gøre for hans tid er ikke til det.
  God weekend til dig.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 15. Hej Claus. Sikken aktivitet hos dig. Jeg kan godt forstå, at det hele gerne skal tage sig ud fra sin bedste side. Det er et stort arbejde i sådan en have og hus som dit. Det bliver spændende, hvad der skal ske, jeg håber, vi kan følge lidt med her på bloggen.:)

  SvarSlet
 16. Kære Claus! Så godt at din haveglæde og iværksætterånd skaber arbejdspladser. Stor respekt for dine resultater...og både haver og resultater er jo skønne at dele med andre :) God sommer til og dine medarbejdere - og til alle os andre!

  SvarSlet
 17. Det var altså en god sommer til DIG og dine medarbejdere, der sku ha stået....;)

  SvarSlet
 18. Hvad skete der med lacendelkuglerne foran drivhuset,for det er da ikke dem der så "krøllede"ud,Ville de ikke gro der.grunden til at jeg spørger er at jeg ikke synes jeg har så meget held med mine,fler går til hver vinter,men jeg synes så godt om,så jeg formerer hvert år. forhåbentlig god sommer men lidt mere varme Hilsen Brital

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Brita - de trivedes ikke der på grund af alle krukkerne omkring. Så i stedet plantede vi Alchemilla mollis, lodden løvefod.

   Slet
 19. En have som din kommer ikke af sig selv, det ville nærmest være en umulighed at klare sådan en have alene, også hvis du ikke havde arbejde ved siden af, så klart der skal hjælp til.

  SvarSlet
 20. Kære Claus. Jeg syntes at du overkommer helt utroligt meget. Så det er dejligt , at du har nogle gode folk til at hjælpe, det får vi alle rigtig meget glæde af. Glæder mig til at opleve din skønne have.kærlig hilsen Anne-Grete.

  SvarSlet
 21. Ja det er en taknemmelig plante,den løvefod, og vel også forståeligt at lavendlerne ikke ville finde sig i at blive tilsidesat,jeg må så bare prøve igen og igen med mine,de står ikke klemt, så det er ikke svaret tak for svar Hilsen brita

  SvarSlet