Velkomst ved vejen

Gennem snart tyve år har det hvert forår været en tradition, at jeg pynter med forårsløg i krukker nede ved vejen.

 

20150626_171643

 

I år fik løgkrukkerne følgeskab af bladvækster – overvejende hostaer.

 

20150626_171704

 

Mange mennesker bemærker opstillingen og giver den pæne ord med på vejen.

 

20150626_171655

 

Det skønneste er, at vi aldrig har set skyggen af hærværk eller tyveri.

 

20150626_171742 20150626_171713

26 kommentarer:

 1. Kære søde Claus.
  Denne smukke opstilling med fantastisk skønne Hosta nød jeg i fulde drag, både før og efter Paradis-oplevelsen. Er vild med Hosta, de er så smukke og så taknemmelige, nemme at passe, og de findes i et væld af farver og bladmønstre. Jeg kan ikke få nok af Hosta. En ægte juvel.
  Dine limegule tretorn betragter jeg som STUCK ... der var en som engang sagde at en have skulle have både vægge loft og gulv .....Tretorn de løfter haven og lyser op med sin smukke kulør. Aldeles fortryllende.
  Tusind tak for din smukke og generøse gestus at lade os betræde og indsuge din eventyrlige have, i form af duft og sanseindtryk, røre og mærke, og inspirere os til forhåbentlig flere lækre haveprojekter. Lupin Masterpiece og rose Mayo de Cinco, samt Pomerans Høgeurt som jeg alle så hos dig i går, jo det kunne godt blive et fint makkerskab....... og meget meget mere. Jeg bliver så glad og så stolt når jeg ser din have, men også overvældet, benovet, og fyldes med respekt, for det ses helt tydeligt at intet i haven er overladt til tilfældigheder. Alt er så fint afstemt og tilpasset, så det er et syn for guder. Elsker din have, den emmer af noget ganske ganske særligt. Et enkelt skridt ind gennem porten langs Danmarks smukkeste Allé, og jeg føler migsom var jeg i en ganske anden verden, let om hjertet med fred i sjæl og sind. Synet af al denne vanvittige skønhed lokker de store smil frem. Jo jeg nyder din have Claus, den gør godt. Så godt. Tusind tusind tak fordi du deler.
  Tak fordi vi måtte komme Kære Claus, og tak til alle jer søde have-elskere, jeg hilste på. Det var skønt at møde jer igen.
  Kærlige hilsner og knus, Henrik og Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også rigtig dejligt at hilse på jer igen, vi ses jo snart igen, Knus herfra det midtfynske, Pia

   Slet
  2. Kære Iris.
   Det var rigtig dejligt at hilse på dig igen. Alle de vidunderlige indtryk gør mig desværre ret ukoncentreret, så jeg fik ikke talt så meget med dig, som jeg gerne ville.
   Også en kærlig hilsen til andre jeg fik hilst på.
   De kærligste hilsner og tanker fra Eliane

   Slet
  3. Kram til dig søde Iris :-)
   Hvor er det smukt og indlevende skrevet til Claus. Jeg er helt enig!

   Kærlige hilsener, Lisbeth K

   Slet
 2. Kære Claus

  Herfra skal der også lyde en kæmpe tak fordi du lod os gå på dine kongelige gange. Altid med stor fornøjelse. Det er som iris skriver man kommer ind i en hel anden verden og alt andet er glemt indtil man står på den forkerte side af din smukke havelåge igen. Jeg går stadig i en trance og ser de forskellige haverum i tankerne, især hele området oppe ved den hvide have hvor væksthuset, dit flotte hus og den sunkne garden laver en flot inddeling af dette havehjørne, har et helt unik stemning, jeg kunne have stået der endnu ( men jeg er jo en bille, så jeg er der jo, hvis de store fødder ikke har trådt mig ihjel). Men det er svært at fremhæve noget frem for andet for du har skabt et helt fortryllende og imponerede paradis som du kan være stolt over.
  Du er fantastisk dygtig til at sammensætte de forskellige bede, dine krukkeopstillinger er fondable og hele den fantastiske og imponerede stemning der hersker er unik.
  Tak Claus fordi du lukker din havelåge op, deler hele denne herlighedsværdi som er så lærerigt, imponerende, fantastisk med os Havetosser.
  Rigtig god tur Claus og endnu engang TUSIND TUSIND Tak, fordi vi måtte komme.

  Knus herfra det midtfynske, Pia  P.s Stort knus til jer alle som jeg hilste på i søndags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn30. juni 2015 kl. 09.40

   Hej Pia
   håber det er ok, at jeg har tilladt mig at bruge dit fine udtryk for de "kongelige gange". Synes bare det er så rigtigt. Kan forstå du var på besøg søndag. Vi var lørdag eftermiddag. Kunne ellers have være sjovt at møde en fynbo live.
   knus Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
  2. Hej Helle
   Selvfølgelig er det tilladt at bruge mit udtryk kongelige havegange, jeg har ikke eneret på gode ord der passer så godt til vores allesammens havekonge.:)))))
   Ja, det kunne være hyggeligt at mødes, men hvem ved lige pludselig så står vi måske ansigt til ansigt, verden er ikke så stor endda.:))
   Rigtig god dag til dig.
   Knus herfra det midtfynske, Pia

   Slet
  3. Helle Aagaard, Sydfyn30. juni 2015 kl. 09.55

   Tak i lige måde Pia.... er du egentligt på facebook og måske at træffe i gruppen "Drivhusglæder og haveguf" ?. Der er vi nemlig mange Claus-fans inde fornæmmer jeg.

   Slet
  4. Nej, helle jeg kommer ikke så fine steder:)))))))))))))))
   Men er sikker på vi finder hinanden lige pludselig, måske på Mors om små 14 dage, hvor Tante Grøn åbner sin skønne og vidunderlige have igen. Den er hele køreture hver.
   Knus Pia

   Slet
  5. Helle Aagaard, Sydfyn30. juni 2015 kl. 10.55

   ja desværre kommer vi ikke derop, men bestemt en køretur værd. Vi var hos hende sidste år i maj. Også SÅ fantastisk. Fru Pedersens Have i Vemv, besøgte vi også. Lige så skøn
   knus

   Slet
 3. Det er SÅ fin en indgang. Jeg er vild med hostaerne, som jeg også vil forsøge at sætte i krukker.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 4. Det er smukt, og så er det en fin idé at rykke velkomsten ud på vejen. Vi har en nabo som altid stiller en fin blomst eller buket på en bænk foran deres indgang, og man bliver helt glad hver gang man går forbi :-)

  SvarSlet
 5. Vakkert med hosta og bregner med ulike bladformer. Det gir et rolig inntrykk.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Tusind tak for at jeg fik lov at opleve din skønne have i søndags og jeg beundrede også din velkomstopstilling ved porten, den er så flot. Det var en kæmpe oplevelse at se din have og opleve alle planter og dufte, som vi jo desværre ikke får med på alle dine skønne indlæg. Jeg skal besøge Knud Pedersens blomsterrige i aften og har noteret mig et par roser fra din have, som jeg må investere i.
  Jeg glæder mig til at følge dine rosers udspring her på bloggen.
  Rigtig god sommer og endnu engang tak fordi jeg fik entre til haven.
  Kærlig hilsen Henriette, Silkeborg

  SvarSlet
 7. Helle Aagaard, Sydfyn30. juni 2015 kl. 09.38

  Kære kære Claus
  Også her skal lyde et stort og varmt TUSIND TAK FORDI VI MÅTTE KOMME IGEN og betræde dine kongelige gange. (Undskyld Pia fra det midtfynske, men tillader mig at bruge dit udtryk, så sandt som det er skrevet)
  Det er virkelig som at komme backstage, det at få lov til at gå i dit haveparadis og ikke mindst sammen med dig Claus. Jeg er egentlig selv rigtig godt tilfreds (efterhånden) med min egen have, der i øjeblikket får nye tiltag udfra landskabsarkitekttegning igen, men jeg må indrømme, da vi kom hjem i egen have på Sydfyn søndag aften - efter et par gode dage i Århus - ja så var det som det hele blegnede og faldt til jorden. Hold da op hvor ens øjne var blevet forkælet lørdag eftermiddag hos dig.
  Et lille tip, som nogen af os snakkede om under havebesøget, var om det ikke kunne være lidt hyggeligt at vi hver især kom med et lille bitte navneskilt på (dem som har lyst) og med den betegnelse vi skriver under med ?. Vi er jo så mange der "kender" hinanden via blog og facebook.
  Ja nu får jeg det til at lyde som om jeg skulle være heldig en anden gang igen, men tror mange ville have glæde af det. Vel også dig Claus.
  De bedste ønsker om en dejlig dejlig sommer i haven og i den store haveverden, hvor du drager hen.

  Haveknus fra
  Helle Aagaard, Sydfyn og min mand Kim

  SvarSlet
 8. Du verden så flott. Hosta er en utrolig fin plante.

  Vivi

  SvarSlet
 9. Så vackert! Och alla hostor utan minsta hål eller skada, de är så otroligt fina då!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 10. Et utrolig smukt indgangsparti - jeg er meget glad for hosta. Det er min havejord bare ikke, så de rigtig mange, jeg gennem de sidste 3-4 år har plantet i haven "forsvinder" bare. Så i efteråret plantede jeg hosta i de fleste af mine krukker. De skal lige have et par år mere på bagen, før de ser ud som dine.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Jeg synes krukkerne med Hosta er utrolig flotte. Fungerer dit sneglehegn indtil skoven så godt, at du ikke har snegle i dine Hosta og andre planter ?

  SvarSlet
 12. Så smart å bruke prakteksemplarer av Hosta på den måten. Virkelig lekkert !

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 13. Hurraaa!
  Claus Dalby valmuerne blomstrer! I år med en mere intens violet farve end tidligere. De er så smukke. Står sammen med blomstrende parykbusk, Albertine rosen, lys grårosa fingerbøl og de lidt vulgært 'pinke' fingerbøl, som imidlertid i nogen grad modificeres af de elegante valmuer. I øvrigt elsker bierne de vulgære, så jeg nænner ikke at rive dem op, som jeg ellers havde tænkt mig. Bierne skal vi jo i den grad passe på.

  Men mine hostaer har det ikke godt, heller ikke dem i potter. Dyr af en eller anden slags fortærer bladene. jeg troede først, at det var snegle; men nu har jeg taget dem ud af potterne og undersøgt grundigt, og jeg kan hverken finde snegle eller deres æg. Jeg vil ellers så gerne have i det mindste næsten lige så flotte hostaer som dine, Claus. Det er jo ikke bare ude på fortovet, at de ser godt ud.
  Også inde i din have var vi mange i lørdags, som i høje tonerbeundrede de store partier, du har der. Den dag besluttede jeg, at 'solche Dinge muss ich wwirklich auch haben', dels fordi det ser bragende godt ud, men også fordi det jo lukker af for ukrudt ............. hviiiiiis altså sneglene tillader!

  Tak for inspirationen
  og god arbejdslyst med hvad du nu har gang i

  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 14. Think this is such a fabulous idea for the front entrance to the property,

  SvarSlet
 15. Kære Claus,
  det er en fantastisk flot opstilling med Hosta. Jeg er vild med Hosta, men I år har sneglene været værre end nogensinde. Nu har jeg været på hævntogt de senere dage, og bestanden er kraftigt reduceret, men desværre for sent for de skønne Hosta. Af sommerblomster kan jeg konstatere at de kun holder sig fra Løvemund, alt andet ædes, selv om de står I krukker.
  hvordan har dine roser det? mine er flottere og større end nogensinde, især Austinroserne. Efter at jeg er begyndt at klippe meget let om foråret, er de eksploderet. Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Det er virkelig flot og jeg er imponeret over frodigheden i krukkerne. Hostaerne er godt nok store. Opstillingen er virkelig en stor inspiration.

  SvarSlet
 17. Kære Claus Det så også helt igennem vidunderligt ud i virkeligheden, så flot!te farver, diskrete men virkningsfulde. Kh Tina

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  1000 tak for en fantastisk dag i dit skønne haveparadis - ren nydelse og masser af inspiration :
  ruminddeling, farver / former, sammensætninger, frodighed,lækre krukker og ikke mindst skønne vaser.
  Det er en meget flot gestus, at du inviterer en flok heldige på havebesøg. :-) Held og lykke med Holmegaard - vaserne, den store er allerede på ønskesedlen...
  Fortsat god havesommer fra John og Mona, 8240

  SvarSlet